Schoorsteen renoveren

Het belang van schoorsteenrenovatie

In de wereld van dakonderhoud speelt schoorsteenrenovatie een cruciale rol. Een goed onderhouden schoorsteen draagt niet alleen bij aan de esthetiek van uw woning, maar vergroot ook de veiligheid en functionaliteit. Een gerenoveerde schoorsteen in goede conditie vermindert bijvoorbeeld het risico op koolmonoxidevergiftiging en verhoogt de energie-efficiëntie van uw huis. Dakdek-Gigant, al sinds 1989 actief, is met zijn ervaren dakdekkers uw betrouwbare partner in schoorsteenrenovatie en dakonderhoud van topkwaliteit.

schoorsteen renovatie
schoorsteen renovatie | Dakdek Gigant

Renovatie voorkomt schoorsteenlekkage en zorgt voor behoud van conditie

In de meeste gevallen is schoorsteenrenovatie essentieel om schoorsteenlekkage te voorkomen en de conditie van de gehele schoorsteen te behouden. Een oude schoorsteen in slechte staat vormt een groot risico op lekkage, vooral rond de bovenplaat en het schoorsteenlood. Door uw schoorsteen tijdig te renoveren (inclusief het vervangen van slechte stenen en het aanbrengen van een waterdichte afsluiting), voorkomt u grotere problemen. Tevens voorkomt dit kostbare reparaties als gevolg van achterstallig onderhoud.

Regelmatige schoorsteenreiniging: essentieel voor veiligheid en efficiëntie

Het regelmatig reinigen van uw schoorsteen is van cruciaal belang voor het behoud van de veiligheid en efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Een schoorsteen die niet regelmatig wordt gereinigd, kan verstopt raken met roet, creosoot en andere afzettingen. Dit vermindert niet alleen de efficiëntie van de schoorsteen, maar brengt ook de kans op brandgevaar met zich mee. Creosoot, een bijproduct van verbranding, is bijzonder ontvlambaar en kan bij ophoping leiden tot schoorsteenbranden. Regelmatige reiniging houdt uw schoorsteen vrij van deze gevaarlijke afzettingen en zorgt voor een goede trek. Dit laatste is essentieel voor de effectieve afvoer van rook en gassen en daarmee een betere luchtkwaliteit in huis.

 

oude schoorsteen renoveren

Waarom is schoorsteenrenovatie belangrijk?

 1. Veiligheid: Een verouderde of beschadigde schoorsteen kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals het risico op koolmonoxidevergiftiging. Regelmatig onderhoud en tijdige renovatie zijn essentieel om deze risico’s te vermijden.

 2. Verlengde levensduur: Net als elk ander deel van uw woning, heeft een schoorsteen regelmatig onderhoud nodig voor een langere levensduur. Renovatie kan voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grotere, kostbare reparaties.

 3. Energie-efficiëntie: Een goed onderhouden schoorsteen draagt bij aan een betere isolatie van uw woning, wat kan resulteren in lagere stookkosten.

Renovatieproces en diensten

 • Inspectie en onderhoud:
  Dakdek-Gigant begint met een grondige inspectie van uw schoorsteen, inclusief metselwerk, voegen, schoorsteenlood en bovenplaat. Wanneer bepaalde materialen in slechte conditie zijn, worden zij vervangen door opties van de hoogste kwaliteit. Hiermee wordt een waterdichte verbinding gerealiseerd en lekkage voorkomen. Ook de schoorsteenkanalen en het complete rookkanaal worden gecontroleerd en, indien nodig, voorzien van extra isolatie. Dit helpt om de functie van de schoorsteen te behouden en vermindert ook het risico op koolmonoxidevergiftiging, omdat schadelijke stoffen beter worden afgevoerd.
 • Reparatie en vervanging:
  Beschadigde bakstenen, poreuze voegen, en verouderd lood worden vakkundig vervangen of gerepareerd, met toepassing van hoogwaardige materialen.
 • Extra diensten:
  Naast de standaard schoorsteenrenovatie bieden wij ook diensten aan zoals het plaatsen van schoorsteenkapjes, het reinigen van dakpannen en het installeren van nieuwe rookkanalen.

Voordelen van Schoorsteenrenovatie door Dakdek-Gigant

 1. Expertise: Met meer dan drie decennia ervaring, biedt Dakdek-Gigant deskundigheid en vakmanschap bij elke klus. Al sinds 1989 zijn we een vertrouwde naam in de dakdekkersbranche. Onze ervaring zorgt voor een snelle, efficiënte aanpak van elk project.
 2. Kwaliteitsmaterialen: Wij gebruiken alleen de beste materialen voor maximale duurzaamheid en efficiëntie.Op deze manier wordtde levensduur van uw schoorsteen verlengd en schade in de toekomst voorkomen.
 1. Klantgerichte service: Elke klus wordt uitgevoerd met oog voor detail en respect voor uw woning en wensen. Uw tevredenheid staat altijd voorop.

Dakdek-Gigant: Waar kwaliteit en betaalbaarheid samenkomen

Heeft u ooit stilgestaan bij de rol die uw schoorsteen speelt in het comfort en de veiligheid van uw huis? Wij begrijpen dat een schoorsteen meer is dan een structureel element – het is een cruciaal onderdeel van uw thuis. Daarom bieden wij een gespecialiseerde, betaalbare service voor schoorsteenrenovatie die uw huis veiliger en efficiënter maakt.

Onze Belofte: Veiligheid en Duurzaamheid

Een schoorsteen die door Dakdek-Gigant gerenoveerd is, staat garant voor veiligheid en duurzaamheid. Wij tackelen problemen zoals losse bakstenen, beschadigd voegwerk en lekkend lood, waardoor de risico’s op lekkage en koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk verminderen. Uw gerenoveerde schoorsteen zal niet alleen functioneel veilig zijn, maar ook bijdragen aan de esthetische waarde van uw woning.

Betaalbare Oplossingen voor Elk Budget

Bij Dakdek-Gigant begrijpen we dat kosten een belangrijke overweging zijn. Daarom bieden we betaalbare oplossingen, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Onze vrijblijvende offerte geeft u een helder beeld van de kosten, zodat u een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Alles over schoorstenen

Meer weten over schoorsteen onderhoud? Lees alles op ons schoorstenen pagina's.

Veelgestelde vragen over schoorsteenrenovatie

Bij Dakdek-Gigant krijgen we vaak vragen over schoorsteenrenovatie. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Waarom is schoorsteenrenovatie belangrijk?

Schoorsteenrenovatie is cruciaal voor de veiligheid van uw huis. Het voorkomt problemen zoals lekkages en koolmonoxidevergiftiging en verhoogt de efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Bovendien helpt dit bij het behoud van de structurele integriteit van uw woning.

Hoe vaak moet mijn schoorsteen worden geïnspecteerd?

Wij adviseren om uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten inspecteren, vooral als u regelmatig stookt. Bij regelmatige inspectie kunnen problemen tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.

Wat zijn tekenen dat mijn schoorsteen renovatie nodig heeft?

Voorbeelden van dit soort tekenen zijn afbrokkelend voegwerk, losse of beschadigde stenen, verroest of beschadigd schoorsteenlood en vochtproblemen in of rond de schoorsteen.

Hoe lang duurt een schoorsteenrenovatie?

De duur van de renovatie hangt af van de omvang van de schade. Kleine reparaties kunnen binnen een dag klaar zijn, terwijl uitgebreidere renovaties enkele dagen in beslag kunnen nemen.

Is schoorsteenrenovatie een lawaaierig proces?

Renovatiewerkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken, maar Dakdek-Gigant streeft ernaar dit tot een minimum te beperken. Wij zullen u vooraf over eventuele geluidshinder informeren.

Hoeveel kost een schoorsteenrenovatie?

De kosten variëren, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en de gebruikte materialen. Voor een nauwkeurige schatting kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Kan ik de renovatie eventueel zelf uitvoeren?

Schoorsteenrenovatie vereist specialistische kennis en vaardigheden. Wij adviseren om deze werkzaamheden over te laten aan professionals zoals Dakdek-Gigant. Niet alleen om veiligheidsredenen, maar ook om kwaliteit te garanderen.

Hoe bereid ik me voor op de renovatie?

Zorg ervoor dat het gebied rond de schoorsteen toegankelijk is. Verwijder indien mogelijk waardevolle voorwerpen in de buurt van de schoorsteen ter voorkoming van beschadiging.

Biedt Dakdek-Gigant garantie op schoorsteenrenovaties?

Ja, wij bieden garantie op al onze werkzaamheden. De specifieke details van de garantie worden verstrekt bij het verstrekken van de offerte.

Kan Dakdek-Gigant ook andere dakwerkzaamheden uitvoeren?

Jazeker, naast schoorsteenrenovatie zijn wij gespecialiseerd in een breed scala aan dakwerkzaamheden, waaronder dakrenovatie, dakonderhoud en plaatsing van diverse soorten dakbedekkingen.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring