Dakgoot reparatie

Wanneer uw dakgoot gaat lekken kan dit voor dak lekkage zorgen. Het is daarom verstandig uw dakgoten snel te laten repareren om zo verdere schade te voorkomen aan uw huis.

Leest u op deze pagina meer informatie over de kosten van dakgoot reparatie of het herstellen van uw goten en regenpijpen.

Omdat wij bekend staan om onze dakgoot reparaties krijgen onze monteurs veel vragen over het repareren en het vervangen van zinken of kunststof dakgoten.

dakgoot reparatie

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is een dakgootreparatie niet zo heel duur als je dit vergelijkt met het vervangen van al uw dakgoten rondom uw huis kan je het eigenlijk goedkoop noemen.

De gemiddelde prijzen van zinken of kunststof  dakgoten vernieuwen variëren dan ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u goten van uw dak laat opknappen door een dakdekker.

Gemiddelde kosten reparatie & onderhoud 2024

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een dakgoot reparatie kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten heeft grotendeels te maken met welke dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u zo goedkoop mogelijk uw dakgoot reparatie of onderhoud laten uitvoeren.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het repareren of onderhouden van uw dakgoot.

Goedkoper dan u denkt

Op de vraag ”hoeveel kost het repareren van je dakgoot” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen door bij ons goedkope vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakdekkers minimaal 30% goedkoper uit bent.

Waar wacht u nu nog op en kies voor de goedkoopste prijs! Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

We vertellen u graag op welke kosten u kunt rekenen als u uw dakgoten wilt laten repareren of wilt laten onderhouden (schoonmaken).

De gemiddelde kosten voor een dakgootreparatie of onderhoud laten plegen aan uw dakgoot liggen rond de €40,- & €175,- per strekkende meter. Deze bedragen zijn inclusief de BTW en het uurloon van een dakdekker.

Uiteraard kunnen de totaal kosten verschillen per opdracht. Het is daarom verstandig je goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn en de variabele kosten die dit met zich meebrengt.

Leest u hier in het onderstaande prijzenoverzicht de gemiddelde kostprijs om uw goten rond om uw huis te laten repareren of te laten onderhouden.

Welke dakgootPrijs per strekkende meter
Kunststof dakgoten met beugels€40,- tot €90,-
Zinken dakgoten met beugels€70,- tot €130,-
Zinken dakgoten met houten bak€90,- tot €180,-

Specifieke prijsvragen

Wat kost het om een dakgoot te repareren?

De gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot liggen tussen de €40,- en €175,- per meter. Dit is inclusief materiaal. Een dakgoot reparatie kan een kleine of grote reparatie zijn. Bij een grote reparatie aan de dakgoot kan men ook de dakgoot compleet vervangen.

Hoe zinken dakgoot repareren?

Een lek in een zinken dakgoot is vaak het gevolg van een zwakke of beschadigde soldeernaad. Dakdekker repareert een naad door deze opnieuw te solderen of te verstevigen met vloeibaar zink. Het plaatsen van geheel nieuwe een zinken dakgoot kost gemiddeld €700,- tot €1.300.

Hoe een kunststof dakgoot te repareren?

Als je een kleine lekkage in een pvc dakgoot hebt dan kun je die makkelijk repareren met pvc lijm. Bij een grote lekkage is het raadzaam het de pvc dakgoot te vervangen. Echter is het voordeliger om een beschadigd pvc dakgoot te vervangen.

Een nieuwe is ten opzichte van reparatie en materiaal aanzienlijk goedkoper.

Zelf dakgoot repareren kan dit?

U kunt altijd een poging wagen om zelf de lekkage van uw dakgoten te repareren. Echter raden wij u aan een dakdekker dit te laten doen zodat u garantie heeft op de werkzaamheden.

Vaak is alleen lokaal herstel nodig. Dat betekent dat je alleen het punt waar de lekkage zit hoeft te repareren. Een dakgoot vervangen hoeft alleen wanneer de dakgoot zwaar beschadigd is.

Vervangen of repareren?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er maar een bepaalt gedeelte vervangen hoeft te worden van uw goot.

Bij het te repareren gedeelte hoeft niet de gehele dakgoot vervangen te worden en kan dit goed met een plaatselijke reparatie. Dit geld ook voor het vervangen van uw regenpijp.

Bij een plaatselijke reparatie van uw dakgoten kan de rest van de goot gewoon op zijn plek blijven zitten.

Op deze manier houd u de kosten laag. Hoe kunnen de dakgoten gerepareerd worden en met welk materiaal?

Dit is afhankelijk van welk soort materiaal de goten zijn. Dit kan van zink of pvc zijn.

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van de geschikte reparatiemiddelen;

 • Kit.
 • Pasta.
 • Tape.
 • Soldeer.
 • Bitumen.
 

Voorkomen is beter dan repareren

Als u niet eens in de zoveel tijd uw dakgoten schoonmaakt dan zal u dakgoot zo vol zitten dat het onmogelijk wordt voor het hemelwater zijn weg te vinden naar de regenpijp, met alle vervelende consequenties van dien.

Een ernstige dakgootverstopping kan inderdaad leiden tot aanzienlijke kosten, en dat zou zonde zijn van uw geld. Het is belangrijk om verstoppingen in de dakgoten tijdig aan te pakken om verdere schade aan uw woning te voorkomen.

Dakgoten kunnen in de meeste gevallen gerepareerd worden maar een reparatie is vaak maar een tijdelijke oplossing en is het vervangen van een dakgoot toch altijd beter.

De meest voorkomende materialen van dakgoten zijn van;

 • Zink.
 • Kunststof.
 • Pvc.

Kosten dakgoot reparatie

Wat kost het repareren van een dakgoot en hoe wordt dit berekend? Dakgoot reparatie of het laten schoonmaken van uw goten word vaak per strekkende meter berekend.

De kosten van een dakdekker kunnen ook per uurtarief aan uw doorgezet worden. De prijs is geheel afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus.

Om u een beter inzicht te geven in de gemiddelde prijzen zullen wij deze even op een rijtje zetten:

 • Dakgoot repareren per meter – 25 euro inclusief materiaal.
 • Dakgoten reinigen per meter –  12 euro inclusief schoonmaakmiddel.

Als u graag wilt weten wat nu exact de prijs is om uw dakgoten te laten repareren of te laten reinigen vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Door het aanvragen van een offerte zult u de juiste prijsindicatie toegezonden krijgen zodat u er van bewust bent wat het repareren van uw dakgoten kan gaan kosten.

 
dakgoot schoonmaken

Zinken dakgoot

Als een dakgoot van zink gaat lekken kan er regenwater tegen uw gevel aankomen en doorslaan naar uw binnenmuur.

Hierdoor krijgt u binnenshuis vochtproblemen en te maken met schimmels. Het is van groot belang dat u de lekkage zo snel mogelijk laat oplossen.

Gaat u zelf de zinken dakgoot repareren of geeft u dit uit handen aan een dakdekker? U kunt scheuren of gaten zelf herstellen met de benodigde materialen.

Dit zijn tijdelijke oplossingen maar het helpt u wel even tegen de ergste wateroverlast.

De beste oplossing blijft toch om uw zinken dakgoot te vervangen om er zeker van te zijn dat de scheuren op de naden van het zink niet weer openspringen.

Kilgoot

Mocht uw dakgoot of dak aan vervanging toe zijn dan zullen de dakgoten en regenpijpen ook meteen vernieuwd worden. 

De afvoergoot van een schuin dak tussen twee naar elkaar toe lopende daken noemt men een kilgoot.

Hierin wordt het regenwater verzameld dat van beide kanten van de schuine daken afstroomt centraal opgevangen en afgevoerd.

Om het goed af te kunnen voeren, loopt deze altijd schuin zodat het water netjes naar beneden loopt.

Voor het plaatsen, onderhouden, of een dakreparatie maar ook het vervangen kunt u bij dakdekkersbedrijf de Dakdek-Gigant voordelig terecht.

Wij beschikken over meer dan vijftien jaar ervaring en alle benodigde mensen en middelen om de klus te klaren. Een goed functionerende kilgoot is van essentieel belang voor de afvoer van regenwater.

Wanneer deze slecht is onderhouden of slecht functioneert, kunt u te maken krijgen met verstoppingen en overstromingen.

De vervolgschade ten gevolge van lekkage kan binnenshuis namelijk behoorlijk toenemen als u geen actie onderneemt als de goot beschadigd of lek is.

Dakgoten schoonhouden

Met het schoonhouden van uw dakgoot bedoelen we in eerste instantie om de goten vrij te maken van allerlei vuil en viezigheden die de waterstroom tegen houden.

Als u vieze dakgoten heeft, kan het probleem met vocht alleen maar groter worden en voor u het weet sijpelt het vocht naar binnen.

U kunt veel problemen zelf oplossen thuis, maar vochtproblemen blijft toch een van de grootste waarbij u hulp moet voor inroepen.

Het laten reinigen van uw dakgoot of een dakgoot reparatie word vaak per meter berekend door een dakdekker.

dakgoot rooster

Bladrooster

De hele dakgoot is een geweldige uitvinding, maar als ze verstopt raken, wil u liever geen getuige zijn van het water dat langs de muren naar beneden loopt.

Als de dakgoot verstopt is, moet u eerst kijken naar het bladrooster van de dakgoot. (de dakgoot bescherming)

Negen van de 10 keer is deze verstopt en kan het water niet voldoende afsijpelen naar een ton waarin u het regenwater opvangt om vervolgens dat water te gebruiken om de bloemen te besproeien.

De bladrooster van de dakgoot bevindt zich altijd op de dakgoot en als u merkt dat deze vol bladeren zit, dan is het hoog tijd om deze schoon te maken.

Op deze manier kunt u de dakgoot makkelijker schoonmaken zodat u zeker bent dat het resultaat geeft.

Een degelijke bladrooster dakgoot zal ervoor zorgen dat de bladeren mee vloeien met het water zodat de dakgoot niet snel verstopt raakt.

Komt u erachter na het verwijderen van het vuil uit de dakgoot en de regenpijp dat ze aan vervanging toe zijn, dan is het van groot belang meteen actie te ondernemen en niet te wachten op een eventuele lekkage.

Bescherm uw dakgoten

Het is altijd een slimme en waardevolle investering om uw dakgoot te beschermen.

Het plaatsen van bescherming is bij de Dakdek-Gigant namelijk niet duur en de juiste toepassing hiervan zal u in de toekomst kosten besparen.

U staat wellicht niet vaak stil bij uw goten, behalve bijvoorbeeld als er daklekkage optreedt.

Toch vervullen zij een cruciale functie en kunnen gebreken leiden tot ernstige vervolgschade.

Overlopende dakgoten kunnen ernstige waterschade veroorzaken. Daarom kunnen wij met bijvoorbeeld een kunststof “gaaselement” uw goot “opvullen” waardoor blad afval geen kans krijgt zich op te hogen.

Dit gaaselement wordt in uw goot “geklemd” door de veerkrachtige werking van dit materiaal.

Bespaar op uw dakgoot reparatie!

Tot slot, het verdient ook de nodige aandacht uw boeidelen in topconditie te houden, want als deze niet goed aansluiten dan kunt u in de nabije toekomst lekkage krijgen.

En daar zit u vast niet op te wachten.

Wilt u graag besparen en zo weinig mogelijk betalen voor het laten repareren van uw dakgoot of het reinigen van uw dakgoten?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze prijzen met die van andere dakdekkers.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat u bij ons goedkoop uit bent voor uw dakgoot reparatie en u bespaart op de kosten van een dakdekker!

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring