Dak vernieuwen

Voor het compleet vernieuwen van uw dak, bent u hier aan het juiste adres. Een nieuw dak laten plaatsen dient natuurlijk nauwkeurig én betaalbaar te gebeuren zodat u er weer jarenlang plezier van kunt hebben.

U kunt verschillende redenen hebben om uw oude dak te laten vernieuwen. Wellicht zijn er dakpannen verschoven door de harde wind of is er sprake geweest van lekkage op uw platte dak.

Wat de reden ook is om uw dak te vernieuwen, op deze pagina vindt u alle informatie terug met betrekking tot de kosten van een (complete) dak vervanging en, over de verschillende mogelijkheden die u heeft om zo efficiënt mogelijk weer een nieuw dak op uw woning te realiseren of dit nu een renovatie woning betreft of een nieuwbouwwoning.

dakpannen leggen
Dak vernieuwen

Wat kost een nieuw dak 2024?

Als u overweegt om uw dak te laten vervangen dan bent u natuurlijk benieuwd welke kosten daarbij komen kijken. Dit is grotendeels afhankelijk van het dakdekkersbedrijf waarmee u in zee gaat.

Maar er zijn ook andere factoren die een rol spelen. We informeren u daarom graag over de gemiddelde kosten van het vervangen van uw oude dak.

Stel dat u er bijvoorbeeld voor kiest om direct uw dak te isoleren, hoe beïnvloedt dat de prijs? Onderstaand hebben wij de gemiddelde prijzen per m2 voor u op een rij gezet, zodat u een goed beeld krijgt van de verschillende kosten, waarbij wij begrijpen dat u daarin graag zo efficient mogelijk wilt uitkomen.

De gemiddelde prijzen in 2024 van een geheel nieuw dak liggen tussen de €65,- en de €125,- per m2.

 • Plat dak laten vernieuwen ( dakbedekking ) gemiddelde prijs per m2 €75,- tot aan €100,-
 • Hellend dak laten vernieuwen ( dakpannen ) gemiddelde prijs per m2 €65,- tot aan €125,-

Factoren die de prijs beïnvloeden

Uiteraard zijn er verschillende factoren van invloed op de gemiddelde prijs voor het vervangen of vernieuwen van uw oude dak.

Onderstaande factoren spelen een rol in het bepalen van de mogelijkheden en het vaststellen van de uiteindelijke kosten van de dak vernieuwing.

 • Kan de huidige dakconstructie behouden worden?
 • Zijn er dakpannen of is er een bitumineuze dakbedekking aanwezig?
 • Hoeveel vierkante meter bedraagt de totale dakoppervlakte?
 • Zijn er dakramen of is er een dakkapel aanwezig?
 • Dient er asbest verwijderd te worden?

Kiest u er bijvoorbeeld voor om een compleet nieuw dak te laten plaatsen, dan zal het oude dak eerst verwijderd en daarna afgevoerd dienen te worden. Ook kan dakisolatie een rol spelen in het totale kostenplaatje: wilt u uw nieuwe dak van binnenuit laten isoleren of kiest u voor isolatie vanaf de buitenzijde van het dak?

Er zijn veel mogelijkheden om een goede isolatie aan te laten brengen en dit kan uw jaarlijkse stookkosten ook aanzienlijk verlagen.

Echter zijn er aan deze keuzemogelijkheden extra kosten verbonden die de uiteindelijke prijs van de dak vernieuwing kunnen beïnvloeden.

Vanwege de verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten, is het altijd van belang om de specifieke situatie te beoordelen alvorens een exacte prijsindicatie te kunnen geven voor het laten vervangen van het dak van uw huis.

Overigens bedraagt de btw die wordt berekend op de werkzaamheden voor het vernieuwen van een dak 21%.

Kosten besparen

Wanneer u kosten wilt besparen op het totale kostenplaatje van de dakrenovatie van uw woning kan het interessant zijn om zelf mee te werken aan de klus.

Zo zijn er genoeg kleine, maar belangrijke klusjes, die u gemakkelijk zelf zou kunnen uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afvoeren van het puin of het zelf verwijderen van de dakpannen van het dak.

Daarnaast is het in het kader van kostenbesparing, raadzaam om meerdere offertes bij diverse partijen op te vragen en verschillende prijzen te vergelijken voor het uit te voeren project.

Samen met de buren een dak vervangen

Woont u samen met uw buren onder één dak? Bijvoorbeeld in een rijtjeswoning of een 2-onder-1-kap woning? Dan kunt u overwegen uw dak vervanging gezamenlijk vorm te geven en uw plannen met uw buren te bespreken.

Door gezamenlijk het dak te laten vervangen, kunt u efficiënter omgaan met kosten voor inkoop van materialen.

Deze zijn namelijk groter en voordeliger in te kopen en de dakbedekking of het pannendak van een 2-onder-1-kap woning of rijtjeshuis is veelal hetzelfde.

Ook het plannen van het project en de duur daarvan kunnen beter op elkaar worden afgestemd.

Goedkoper dan u denkt!

Op de vraag ”wat kost een nieuw dak?” kunnen wij u altijd scherpe prijzen aanbieden. Vergelijk nu zelf de prijzen door bij ons een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u zelf ondervinden dat u met onze dakwerkers vaak goedkoper uit bent zonder daarbij in te leveren op kwaliteit.

Wilt u geheel vrijblijvend een prijsopgave ontvangen? Vul dan het offerte formulier in en wij zullen u, binnen 24 uur, een prijsberekening toesturen. Dan weet u exact waar u aan toe bent en kunt u goed voorbereid de juiste stappen nemen om uw oude dak te laten vervangen.

Dakvernieuwing: vraag & antwoord

Onderstaand geven wij antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot het vernieuwen van een dak.

Wat kost een nieuw dak met isolatie?

Een nieuw dak kost meestal tussen de €65,- en de €125,- per vierkante meter, inclusief de arbeidskosten, btw en materialen. Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de €40,- en de €100,- per vierkante meter.

In totaal kost een nieuw dak met dakisolatie dus tussen de €100,- en de €190,- per vierkante meter. Het laten plaatsen van dakisolatie is een kostenbesparende klus.

Wat kost een nieuw dak per m2?

Afhankelijk van het soort materiaal waar u voor kiest, worden er vaste m2 prijzen gehanteerd door ons dakdekkersbedrijf. Nieuwe dakbedekking kost €85,- per m2 tot €140,- per m2, dat is inclusief het verwijderen van oude dakbedekking, materiaal en inclusief btw.

De exacte prijs per m2 is afhankelijk van het type dak en de materiaalsoort.

Wat kost een dak vervangen met dakpannen?

Dakpannen leggen is iets duurder dan het plaatsen van een nieuw dak van bitumen. De gemiddelde prijzen van het plaatsen van dakpannen liggen tussen de €50,- en de €60,-. per m2.

Het volledig laten verwijderen van de oude dakpannen en laten het leggen van een nieuwe pannendak, kost gemiddeld tussen de €3.300 en de €3.500.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring