Sinds 1986

Dak vernieuwen

Voor het compleet vernieuwen van uw dak, bent u hier op het juiste adres. Een nieuw dak laten plaatsen moet nauwkeurig en betaalbaar gebeuren zodat u jarenlang vooruit kunt.

Uw oude dak laten vernieuwen kan nodig zijn om verschillende redenen. Zo kunnen er dakpannen verschoven zijn door een harde wind of op uw platte dak een lekkage hebben gekregen.

Om u goed voor te bereiden op uw klus vertellen wij u alles op deze pagina over een complete dak vervanging.

De kosten en mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk weer een nieuw dak op uw renovatie woning of nieuwbouwwoning te realiseren.

dakpannen-laten-leggen
Dak vernieuwing

Wat kost een nieuw dak?

Als bezoeker wilt u niets anders weten hoeveel een geheel nieuw dak kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten van een nieuw dak heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt uw zo goedkoop mogelijk uitkomen. De gemiddelde prijzen van een geheel nieuw dak liggen tussen de 60,- en de 125,- per m2.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het veranderen van uw oude dak naar een compleet nieuw dak.

Goedkoper dan u denkt!

Op de vraag ”hoeveel kost een nieuw dak” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen door bij ons goedkope dakdekkersbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakwerkers minimaal 30% goedkoper uit bent. Waar wacht u nu nog op en kies voor de goedkoopste prijs!

Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 dagen. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

De gemiddelde prijs voor het vervangen of vernieuwen van uw oude dak heeft uiteraard met verschillende factoren te maken:

 • Kan de huidige dakconstructie behouden worden?
 • Heeft dakpannen of bitumineuze dakbedekking?
 • Hoeveel vierkante meter is het totale dak?
 • Heeft u dakramen of een dakkapel?
 • Moet er asbest verwijderd worden?

Wat zijn de gemiddelde kosten van het vervangen van uw oude dak?

En wat kost het als u meteen kiest voor isolatie? We zullen de gemiddelde prijzen per m2 voor u onder elkaar zetten zodat u een goede indruk krijgt van het prijskaartje:

 • Plat dak laten vernieuwen ( dakbedekking ) gemiddelde prijs per m2 €60,- tot aan €80,-
 • Hellend dak laten vernieuwen ( dakpannen ) gemiddelde prijs per m2 €50,- tot aan €125,-

Zoals u kunt zien zijn er meerdere factoren die meespelen om uiteindelijk de juist prijs te achterhalen. Als u kiest voor een compleet nieuw dak dan zal het oude dak eerst verwijderd moet worden en met meteen moet worden afgevoerd.

Ook hier zitten kosten aan verbonden.

Het blijft dus een vrij lastige opgave om een exacte prijs te benoemen voor het laten vervangen van uw dak van uw huis. Ook speel de dakisolatie een rol in het algemene kostenplaatje.

Wilt u uw nieuwe dak laten isoleren vanuit de binnenkant of kiest u voor de isolatie vanaf de buitenzijde van het dak?

Er zijn veel mogelijkheden om een goede isolatie te laten aanbrengen wat uw jaarlijkse stookkosten zal verlagen.

Wilt u toch graag een prijsopgave geheel vrijblijvend ontvangen? Dan kunt u het offerte formulier invullen en wij zullen u binnen 48 uur een prijsberekening naar u toesturen zodat u exact weet waar u aan toe bent om uw oude dak te laten vervangen.

Snel een prijsindicatie?

Specifieke prijsvragen

Wij geven u hier de meeste gestelde vragen en antwoorden op dak vernieuwen.

Wat kost een nieuw dak met isolatie?

Zinken-dak-isolatie

Een nieuw dak kost meestal tussen de €60,- en de €130,- per vierkante meter, inclusief de arbeidskosten, btw en materialen. Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de €40,- en de €60,- per vierkante meter.

In totaal kost een nieuw dak met dakisolatie dus tussen de €100,- en de €190,- per vierkante meter. Dakisolatie laten plaatsen is een kostenbesparende klus.

Wat kost een nieuw dak per m2?

vloeibare dakbedekking leggen

Afhankelijk van welk soort materiaal u kiest zijn er vaste m2 prijzen opgesteld door ons dakdekkersbedrijf. Nieuwe dakbedekking kost €60,- per m2 tot €130,- per m2, inclusief, weghalen oude dakbedekking, materiaal en btw.

Dit is afhankelijk van het type dak en de materiaalsoort.

Wat kost een dak met dakpannen?

Dakdekker

Dakpannen leggen is iets duurder dan een nieuw dak van bitumen. De gemiddelde prijzen van het plaatsen van dakpannen liggen tussen de €50,- en de €60,-. per m2.

Het geheel laten verwijderen van je oude dakpannen en nieuwe dakpannen leggen kost gemiddeld €3.100 en de €3.500.

Dakpannen laten vervangen

Maar wat kost het om uw oude dakpannen te laten vervangen voor nieuwe? De kostprijs is geheel afhankelijk van de vierkante meters van uw dak. Wilt u graag een vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Vraag dan snel een gratis offerte aan en wij zullen binnen 24 uur de kosten voor een nieuwe pannendak naar u toesturen.

Als u uw oude dakpannen aan vervanging toe zijn dan hoeft u niet uw hele dak te laten slopen. Dakpannen kunnen simpelweg snel en voordelig vervangen worden zodat u weer een compleet nieuw en waterdicht dak heeft.

Als u uw gehele pannendak wilt laten vernieuwen zal het volgende uitgevoerd moeten worden:

 • Oude dakpannen en panlatten verwijderen.
 • Damp werende folie aanbrengen.
 • Nieuwe panlatten monteren.
 • Nieuwe dakpannen plaatsen.
Dakdekker
Dak vernieuwen met dakpannen

Complete dakrenovatie

Als uw oude dak kleine gebreken vertoond zoals verschoven dakpannen of scheurtjes in uw bitumen dakbedekking van uw platte dak dan is het hoog tijd om deze te laten repareren of is te denken aan om uw oude dak te laten renoveren.

Een dakrenovatie wil eigenlijk niets anders zeggen dan het vernieuwen van uw oude platte of schuine dak van uw woning.

Een pannendak is sneller gerenoveerd dan een mastiek dak van dakleer. Dakpannen kunnen veel sneller van het dak verwijderd worden dan bitumendakbedekking.

Ook kan er een keuze worden gemaakt voor een kunststofdakbedekking soort. Kunststof dakbedekking kan relatief snel gelegd worden en dit voor scherpe m2 prijzen.

Gedeeltelijk of helemaal vervangen?

Als niet het gehele dak van uw woning gebreken vertoond kunt u altijd kiezen om de kosten te drukken voor een gedeeltelijke vervanging. Dit scheelt tijd en materiaal en zo bespaart u uiteraard flink op de kosten voor het laten vervangen van uw dak.

Als wij u een goede tip mogen geven is het belangrijk dat u op tijd ingrijpt bij het ontdekken van gebreken van uw dak. Het dak kan immers voor lekkage zorgen en zo ook de binnenkant van uw woning aantasten met waterschade.

Extra optie’s

Mocht u uw dak laten renoveren dan zijn er altijd extra optie’s die het dak extra modern en duurzaam kunnen maken. U kunt natuurlijk kiezen voor een dak of spouwisolatie of meteen de gehele zolder ruimte laten verbouwen inclusief isolatie laten plaatsen.

Door een goede dakisolatie aan te laten brengen kunt u er van uitgaan dat de energie kosten van de woning flink naar beneden zullen gaan. Er is dus een keuze om vanuit de binnenkant of buitenkant te laten isoleren.

Dakkapel of dakraam laten plaatsen

Wilt u meer licht of ruimte op de zolderverdieping? Denk er dan eens over na om een dakkapel aan te schaffen.

Door het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak heeft u al snel 5 m2 loopoppervlakte meer dan voorheen.

Buiten dit kunt u een extra kamer creëren en geeft een dakkapel uw woning een flinke meerwaarde.

Wilt u graag alleen wat meer lichtinval op de zolder? Dan kan er een dakraam worden geplaatst in uw schuine pannendak.

Snel een prijsindicatie?

Kosten

Als uw uw dak vernieuwen wilt of vakkundig wilt laten repareren dan stijgt uw woning in waarde maar nog belangrijker is de kans op vervolgschade ten gevolge van lekkage wordt verholpen, het is niet meer klam en muffig in huis en de stookkosten blijven onder controle!

De kosten voor het laten vernieuwen van uw bestaande dak zijn mede afhankelijk van het aantal m2. Ook is het belangrijk of het om dakpannen gaat of bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld een stuk goedkoper te vernieuwen dan dakpannen.

Al deze factoren bepalen de prijs van uw nieuwe dak. Wilt u weten wat u dak gaat kosten? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en laat ons eens een scherpe prijs voor u maken.

De btw die betaald moet worden wanneer u uw dak laat vernieuwen is overigens 21%.

Dakisolatie laten aanbrengen

Als uw huidige of nieuwbouw woning slecht is geïsoleerd dan verliest u jaarlijks erg veel warmte. Omdat warme lucht stijgt zal veel warmte verloren gaan door het bestaande dakbeschot.

Plaatsen van nieuwe dakbedekkingGemiddelde prijs per m2,incl btw
Dakbeschot vernieuwen€90,- tot aan €150,-
Dakisolatie aanbrengen€25,- tot aan €80,-

Dakisolatie laten plaatsen is hiervoor de oplossing en zal uw stookkosten jaarlijks flink verlagen. Door het laten aanbrengen van de juiste isolatie kunnen de stookkosten tot wel 40% verlaagd worden.

Ook zal er in de zomer veel minder warmte naar binnen kunnen treden via het bestaande dakbeschot omdat er een goede isolatie is aangebracht en geeft dit een veel aangenamere leef temperatuur. 

Er is altijd een mogelijkheid om subsidie te kunnen ontvangen van uw gemeente en zo bespaart u dus 2 vliegen in een klap! Vraag hier meer informatie aan bij u gemeente.

dakisolatie-laten-plaatsen
Plat dak isoleren

Vervangen oude dakbedekking

Het dak vernieuwen of het vervangen van oude dakbedekking is vrij snel gedaan. Daarin tegen is een compleet pannendak vernieuwen een heel ander verhaal.

Een pannendak vervangen is een flinke ingrijpende klus en wordt grotendeels door een bedrijf uitgevoerd die hier veel ervaring in heeft.

Met het vervangen van het dak zal er met de onderstaande punten rekening gehouden moeten worden;

 1. De oude pannen hergebruiken of niet?
 2. Zou u een dakkapel willen laten plaatsen?
 3. Zou de gevel het gewicht aan kunnen?
 4. Wilt u een dakraam laten plaatsen?
 5. Hoe lang ligt het huidige dak er al op?
 6. Wat voor werkzaamheden gaat u zelf doen?

Kosten dak laten vernieuwen

Als professioneel dakdekkersbedrijf uit Amsterdam hebben wij reeds een jarenlange ervaring met onder meer vernieuwen en renoveren van daken.

Wellicht dat het uw huidige dak niet in zijn geheel vernieuwd hoeft te worden maar dat bepaalde gedeeltes gerepareerd kunnen worden.

Op deze manier zal u uw budget onder controle houden en lopen de eventuele kosten niet al te hoog op.

Goedkoop vernieuwen

Wanneer u wilt besparen op de complete dakrenovatie van uw woning kan het handig zijn om bijvoorbeeld zelf te helpen met de klus. Zo zijn er kleine klusjes die u, als uw wilt, zelf kan uitvoeren.

Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van het puin. Of zelf de dakpannen van een dak afhalen. Daarnaast is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken voor de dakklus die uitgevoerd moet worden.

Met het vergelijken van de prijzen kunt u flink besparen op de kostprijs.

Nieuw dak

Samen met de buren

Wanneer u met de buren onder 1 dak woont, bijvoorbeeld in een rijtjeswoning of een 2 onder 1 kap woning, kan het verstandig zijn deze klus samen met de buren te laten doen.

Wanneer u uw dak dus wilt vernieuwen is het verstandig om dit met de buren te overleggen. Op deze manier zal het namelijk goedkoper zijn uw dak te laten vervangen.

We hoeven namelijk minder lastig te plannen en de inkoop van de materialen zullen lager zijn.

We kunnen namelijk dezelfde materialen groter inkopen. De dakbedekking of het pannendak van een 2 onder 1 kap woning of rijtjeshuis is veelal het zelfde.

Vraag hiervoor geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan en ontvang deze binnen 48 uur.

Offerte vrijblijvend aanvragen

U kunt overigens van ons verwachten dat als wij ons toch op uw dak bevinden wij altijd kijken hoe het gesteld is met bijvoorbeeld uw schoorsteen, nok en de staat van uw dakgoot.

Mochten wij tegen gebreken aanlopen dan kunt u van ons verwachten dat wij u dit kenbaar maken en overeenkomstig uw wens repareren.

Wij hebben zeker de expertise om uw dak met zorg te behandelen en te vernieuwen als dit noodzakelijk is.

Vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan en vergelijk onze offerte met die van andere aanbieders.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij voordelig uw dak vernieuwen en u weet zeker dat u niet teveel betaald voor uw dak klus.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!