Dakreparatie

Een plat of een schuin dak dak is een belangrijk aspect voor uw huis. Als het dak lekt dan kan er een enorme schade aan uw woning ontstaan en dat is iets waar niemand op zit te wachten.

Leest u hier alles over de dakreparatie kosten en wanneer een dakreparatie of het vernieuwen van uw dak nodig is. Laat uw dak op tijd repareren voordat er lekkage komt!!!

Wilt u meer weten over het verwijderen van uw oude laag dakbedekking? Lees dan op deze pagina alles over de kosten

Omdat wij een redelijk bekend bedrijf zijn met zeer goede dakdekkers uit Amsterdam repareren wij veel platte en schuine daken.

Hierdoor krijgen wij veel vragen over de prijs van een dakreparatie. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost een dakreparatie?
 • Hoe wordt een plat dak gerepareerd?
 • Is een reparatie aan een plat dak duur?
 • Kan mijn oude dak nog gerepareerd worden of moet mijn dak worden vernieuwd?

De prijzen van een dak laten repareren zijn afhankelijk of het gaat om een grote reparatie aan uw dak of een kleine dakreparatie.

Dakreparaties hoeven namelijk niet duur te kosten en zijn in vergelijking met het vernieuwen van een oud dak juist goedkoop.

De gemiddelde prijzen van een klein of groot dak laten repareren variëren ook enorm per reparatiebedrijf.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat opknappen door een dakdekker.

repareren-van-het-dak

Dakreparatie kosten

U heeft een dakschade aan uw pannendak of platte dak? Uiteraard zijn er de dakdekkers die uw kapotte dak weer snel er bovenop kunnen helpen zodat er niet extra schade aan uw woning kan ontstaan.

Maar wat zijn de kosten van het repareren van een dakschade? 90% van de gevallen komt dakschade door het uitdrogen en het verouderen van het bitumen materiaal.

Maar ook het lood van uw schoorsteen kan verouderd zijn en kan gaan scheuren. Als dit inderdaad het geval is is een complete dakrenovatie een aanrader.

U zult altijd goedkoper uit wezen met een renovatie dan dat u elk jaar weer een dakreparatie moet laten uitvoeren aan uw oude dak.

Het kan ook zo zijn dat uw oude dakbedekking nog prima in orde is en dat de daklekkage plaatselijk schade aan uw woning verricht.

In dat geval zullen wij u een inzicht geven wat de gemiddelde dakreparatie kosten zijn.

Dakreparaties verschillende dakenDakreparatie kosten
Dakbedekking hellend dak: sommige dakpannen vervangen€ 125 – € 250 per m2
Dakbedekking plat dak: lekkende gedeelte vervangen€ 150 – € 240 per m2
Nokvorsten en pannen vervangen€ 40 – € 95 per meter
Dakgoten vervangen en folie aanbrengen€ 55 – € 95 per meter

De prijs van een dakreparatie is natuurlijk afhankelijk van de grote van de reparatie. Het is altijd moeilijk om een de juiste prijs te geven als de klus nog niet is waargenomen.

Maar door ons vrijblijvende offerte formulier in te vullen kunnen wij u wel een redelijke prijsindicatie toesturen voor het herstellen van uw dakschade zodat u van te voren weet wat de kosten per m2 zullen zijn.

Snel een prijsindicatie?

Lekkage snel oplossen!

U heeft natuurlijk niets aan een plafond met vieze gele kringen en een kamer die klam en vochtig aanvoelt.

Als deze symptomen zich voordoen in uw woning dan duid dit op een lekkage.

Als u het gevoel heeft dat uw dak niet meer water dicht is neem dan meteen de juiste beslissing en komt tot actie!!!

Hoe langer u een dakreparatie uitstelt des te erger de dakconstructie kan worden aangetast door vocht en hoe hoger de kosten zullen zijn voor het herstellen van het dak.

Als u erachter komt dat het maar gaat om een kleine reparatie dan kan onze dakdekker dit meteen voor u oplossen.

Is de reparatie toch groter dan gedacht wordt dan is het beter de dakdekkers eerst uw hele dak te laten inspecteren.

dak-laten-herstellen

Wanneer een dakreparatie?

Wanneer is een spoed dakreparatie nodig en hoe kunt u dit zien? Als u een van de onderstaande voorbeelden signaleert is het tijd om in actie te gaan komen;

 • Gele kringen, lekkend water, vochtige plekken onder het dak.
 • Afgebladerde van het houtwerk.
 • Lekkende dakgoten.
 • Scheef liggende dakpannen of kapotte dakpannen.
 • Scheurtjes in de bitumen dakbedekking.
 • Water op het platte dak.
 • Scheuren en uitgedroogd lood (schoorsteen of gevelrenovatie )

Dakreparatie plat dak

Hoe verloopt een dakreparatie eigenlijk op platte daken en hoe kunnen de kosten bespaart worden?

Lees hier stapsgewijs hoe een dakreparatie op platte daken wordt uitgevoerd:

 • Schoonmaken van het dak; Als het dak schoon is dan kunnen de gebreken aan het dak makkelijker gevonden worden. Voordat de dakreparatie uitgevoerd wordt is het belangrijk dat het dat vrij gemaakt wordt van grind, vuil, en bladeren.
 • Het probleem analyseren; Mocht het zo wezen dat uw dak goed bereikbaar is dan kunt u zelf eventueel de dakschade proberen op te sporen. Mocht u het probleem niet vinden dan heeft de dakdekker hier speciale apparatuur voor.
 • Dakreparatie; Het repareren van het dak de dakreparatie dus is een klus wat erg nou kijkt. Bij kleine gebreken aan het dak kan de dakdekker ervoor kiezen om simpelweg een reparatie paste te gebruiken. Is de schade groter en kan dit niet plaatselijk worden opgelost dan zal er een nieuwe laag dakbedekking moet worden aangebracht.

Dakreparatie hellend dak

Wilt u weten hoe een dakreparatie van een hellend dak in zijn werk gaat? en wat u zou kunnen doen om op de kosten te kunnen besparen? Lees hier enkele tips.

 • Analyseren van het probleem: Een eventuele dakschade aan een hellend dak is sneller te vinden dan een dakschade aan een plat dak. Als u een scheur in uw dakpan ziet of er zijn pannen verschoven door een heftige storm is dit duidelijker in het zicht dan wanneer er in uw bitumen dakbedekking een lek zit.
 • Dakreparatie: Als uw dak na een controle verder goed in staat is kan een dakdekker de verschoven dakpannen weer recht leggen en de kapotte pannen weer vervangen door nieuwe. Mocht de glazuurlaag op uw dakpannen beschadigd wezen en dof uitslaan dan zullen de pannen aan het einde van hun levensduur zijn.
Snel een prijsindicatie?

Complete renovatie

Als de levensduur van uw dak uw niet meer kan beschermen tegen de regen en wind dan zal ook uw energierekening flink oplopen.

Als u een dakdekkersbedrijf inhuurt om zo uw schade aan uw dak te laten vaststellen dan kan het zo wezen dat de dakdekker er achterkomt dat de dakschade groter is dan was gedacht.

De keuze om uw complete dakbedekking te laten renoveren is dan dichtbij. Als u een dakrenovatie uit laat voeren zal deze goedkoper zijn dan steeds maar het oude dak te laten herstellen.

Laat van te voren uw dakdekker uw dak goed inspecteren om er achter te komen of u toe bent aan een dakreparatie of -renovatie.

dakreparatie-Amsterdam

Bijbehorende reparaties

Ook de randzaken om en rond het daken kunnen wij repareren als dit nodig blijkt te zijn.

Zo kunnen bijvoorbeeld de boeidelen kapot zijn, kan de dakgoot gaan lekken, kan de constructie zwak zijn op bepaalde plekken of kunnen er andere mankementen aan het dak zijn.

Het is voor ons dan ook prima mogelijk om bijvoorbeeld een dakgoot te repareren, een constructie verstevigen en boeidelen te vervangen.

Wanneer we een algehele dakreparatie uitvoeren kunnen we op verzoek ook direct al deze aspecten van een dak controleren en waar nodig repareren.

Bespaar op de dakreparatie kosten

Niet alleen de prijzen voor de reparatie van u dak kunnen oplopen, maar als u te lang wacht neemt de vervolgschade binnen ook flink toe.

Vandaar dat wij u adviseren zo snel mogelijk over te gaan tot reparatie. Er kan een flink prijsverschil ontstaan tussen verschillende dakdekkersbedrijven en teveel betalen is niet zo moeilijk.

Zorg ervoor dat u niet teveel betaald voor uw dakreparatie en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Dakdek-Gigant.nl.

Binnen maximaal 2 dagen weet u exact wat de kosten zullen zijn voor het herstellen van uw oude dak. Zo weet u precies wat de bijvoorbeeld de kosten voor een dakgoot vervangen zijn.

Het meest bekende probleem is een daklekkage, het begint met een paar druppels en voor u het weet is de schade binnen de kortste keren niet meer te overzien.

Het geen wat het vaakst voorkomt is dat de dakpannen in zijn geheel vervangen dienen te worden. Het laten repareren is dus de oplossing.

Wat sowieso veel onderhoud vraagt zijn rieten daken, deze beginnen na verloop van tijd gewoon zwakkere punten te tonen, hiervoor hebben wij ook ervaren en geschoolde rietdekkers in dienst.

Deze zullen de conditie van uw rieten dak op en top in conditie houden.

Wacht niet te lang met het dak repareren!

Ons dakdekkersbedrijf de Dakdek-Gigant is een ervaren bedrijf dat al jaren ervaring heeft  in het repareren van alle soorten daken.

Of het nu een plat dak betreft of een hellend dak, onze vakmensen hebben meer dan genoeg kennis en ervaring om dit snel voor u  tegen lage kosten te repareren.

Een snelle oplossing is dan ook wel het toepassen van vloeibare dakbedekking of een pasta om een dakreparatie met spoed op te lossen.

Onze slogan is:  Wacht niet te lang en neem een goed dakdekkersbedrijf zoals de Dakdek-Gigant in de hand om ook uw dak problemen te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakreparatie?

website van het jaar

Een dakreparatie is afhankelijk of het gaat om een kleine of grote reparatie plek. De prijzen van een dak laten repareren omdat u last heeft van een dak lekkage zijn niet al te duur. Leest u hier alles over de kostprijs.

Hoe een dak repareren bij regen?

Een dak kan je prima repareren als het regent. Echter zijn er speciale materialen die waterbestendig zijn en een goede hechting garanderen bij natte ondergronden.

Hoe repareer je een plat dak?

En plat dak wordt vaak met bitumen dicht gebrand. Platte daken zijn makkelijk te repareren en te herstellen. Lees hier alles over de prijs van de dakreparatie.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!