Dakreparatie

Een plat of een schuin dak dak is een belangrijk aspect voor uw huis. Als het dak lekt dan kan er een enorme schade aan uw woning ontstaan en dat is iets waar niemand op zit te wachten. Leest u hier alles over de dakreparatie kosten en wanneer een dakherstel of het vernieuwen van uw dak nodig is.

Omdat een dakreparatie op ieder dak uniek is, willen we u graag goed informeren. Heeft u een schuindak met dakpannen, een leiendak of heeft u een plat dak met bitumen of epdm?

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dakreparatie laat uitvoeren door een dakdekker.

dakreparatie
Dak laten repareren

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Wanneer is een spoed dakreparatie nodig en hoe kunt u dit zien? Als u een van de onderstaande voorbeelden signaleert is het tijd om in actie te gaan komen;

 • Gele kringen, lekkend water, vochtige plekken onder het dak.
 • Afgebladerde van het houtwerk.
 • Lekkende dakgoten.
 • Scheef liggende dakpannen of kapotte dakpannen.
 • Scheurtjes in de bitumen dakbedekking.
 • Water op het platte dak.
 • Scheuren en uitgedroogd lood (schoorsteen of gevelrenovatie )

Dakreparaties plat dak bitumen

Hoe verloopt een dakreparatie eigenlijk op platte daken en hoe kunnen de kosten bespaart worden?

Lees hier stapsgewijs hoe een dakreparatie op platte daken wordt uitgevoerd:

 • Schoonmaken van het dak; Als het dak schoon is dan kunnen de gebreken aan het dak makkelijker gevonden worden. Voordat de dakreparatie uitgevoerd wordt is het belangrijk dat het dat vrij gemaakt wordt van grind, vuil, en bladeren.
 • Het probleem analyseren; Mocht het zo wezen dat uw dak goed bereikbaar is dan kunt u zelf eventueel de dakschade proberen op te sporen. Mocht u het probleem niet vinden dan heeft de dakdekker hier speciale apparatuur voor.
 • Dakreparatie; De dakreparatie is een klus die erg precies komt. Bij kleine gebreken aan het dak kan de dakdekker ervoor kiezen om simpelweg een dakreparatie pasta te gebruiken. Is de schade groter en kan dit niet plaatselijk worden opgelost dan zal er een nieuwe laag dakbedekking moet worden aangebracht.
dakreparatie

Dakreparaties schuin dak met dakpannen

Wilt u weten hoe een dakreparatie van een hellend dak in zijn werk gaat? en wat u zou kunnen doen om op de kosten te kunnen besparen? Leest u hier enkele tips.

 • Analyseren van het probleem: Een eventuele dakschade aan een schuin dak is sneller te vinden dan een dakschade aan een plat dak. Als u een scheur in uw dakpan ziet of er zijn pannen verschoven door een heftige storm is dit duidelijker in het zicht dan wanneer er in uw bitumen dakbedekking een lek zit.
 • Dakreparatie: Als uw dak na een controle verder goed in staat is kan een dakdekker de verschoven dakpannen weer recht leggen en de kapotte pannen weer vervangen door nieuwe. Mocht de glazuurlaag op uw dakpannen beschadigd wezen en dof uitslaan dan zullen de pannen aan het einde van hun levensduur zijn.

Complete dakrenovatie

Als u een dakdekkersbedrijf inhuurt om zo uw schade aan uw dak te laten vaststellen dan kan het zo wezen dat de dakdekker er achterkomt dat de dakschade groter is dan was gedacht. Als de dakreparatie kosten hoger zijn dan de kosten van een dakrenovatie, doet u er verstandig aan het dak te renoveren.

Als u een dakrenovatie uit laat voeren zal deze goedkoper zijn dan steeds maar het oude dak te laten herstellen. Laat van te voren uw dakdekker uw dak goed inspecteren om er achter te komen of u toe bent aan een dakreparatie of dakrenovatie.

Dakreparatie kosten

Vergelijk gratis onze kosten indicatie voor een dakreparatie en ontvang deze binnen 2 dagen. Wij geven u in onderstaande tabel alvast een indicatie.

Dakreparaties verschillende dakenDakreparatie kosten
Dakbedekking hellend dak: sommige dakpannen vervangen€125,- en de €250,- per m2
Dakbedekking plat dak: lekkende gedeelte vervangen€150,- en de €240,- per m2
Nokvorsten en pannen vervangen€40,- en de €95,- per meter
Dakgoten vervangen en folie aanbrengen€55 en de €95,- per meter

Bijbehorende reparaties

Ook de randzaken om en rond het daken kunnen wij repareren als dit nodig blijkt te zijn.

Zo kunnen bijvoorbeeld de boeidelen kapot zijn, kan de dakgoot gaan lekken, kan de constructie zwak zijn op bepaalde plekken of kunnen er andere mankementen aan het dak zijn.

Het is voor ons dan ook prima mogelijk om bijvoorbeeld een dakgoot te repareren, een constructie verstevigen en boeidelen te vervangen.

Wanneer we een algehele dakreparatie uitvoeren kunnen we op verzoek ook direct al deze aspecten van een dak controleren en waar nodig repareren.

Specifieke prijsvragen dakreparaties

Een dakreparatie is afhankelijk of het gaat om een kleine of grote reparatie plek. De prijzen van een dak laten repareren omdat u last heeft van een dak lekkage zijn niet al te duur.

De kosten voor dakreparatie van een plat dak liggen rond de €125,- en de €175,- per m2. Wilt u een hellend dak repareren? Dan liggen de kosten voor dakreparatie tussen de €140,- en de €250,- per m2.

Een dak kan je prima repareren als het regent. Echter zijn er speciale materialen die waterbestendig zijn en een goede hechting garanderen bij natte ondergronden.

En plat dak wordt vaak met bitumen dicht gebrand. Platte daken zijn makkelijk te repareren en te herstellen. Lees hier alles over de prijs van de dakreparatie. Onze vakkundige dakdekkers kunnen zowel platte als schuine daken inspecties en reparaties uitvoeren.

Lekkage oplossen met een dakreparatie

U heeft natuurlijk niets aan een plafond met vieze gele kringen en een kamer die klam en vochtig aanvoelt. Als deze symptomen zich voordoen in uw woning dan duidt dit op een lekkage. Hoe langer u een dakreparatie uitstelt des te erger de dakconstructie kan worden aangetast door vocht. Dan zullen de dakreparatie kosten ook steeds hoger uitvallen.

Als u erachter komt dat het maar gaat om een kleine dakreparatie dan kan onze dakdekker dit meteen voor u oplossen.

Is de reparatie toch groter dan gedacht wordt dan is het beter de dakdekkers eerst uw hele dak te laten inspecteren.

dak reperaren
Dak laten repareren

Bespaar op de dakreparatie kosten

Niet alleen de prijzen voor de reparatie van u dak kunnen oplopen, maar als u te lang wacht neemt de vervolgschade binnen ook flink toe.

Vandaar dat wij u adviseren zo snel mogelijk over te gaan tot reparatie. Er kan een flink prijsverschil ontstaan tussen verschillende dakdekkersbedrijven en teveel betalen is niet zo moeilijk.

Vraag een offerte aan bij Dakdek Gigant zodat u vooraf geïnformeerd bent over dak reparatie kosten. Het geen wat het vaakst voorkomt is dat de dakpannen in zijn geheel vervangen dienen te worden. Het laten repareren is dus de oplossing.

Wacht niet te lang met het dakreparaties!

Ons dakdekkersbedrijf de Dakdek-Gigant is een ervaren bedrijf dat al jaren ervaring heeft dakreparaties van alle soorten daken. Ook zijn we gespecialiseerd in bitumen dakbedekking.

Of het nu een plat dak betreft of een hellend dak, onze vakmensen hebben meer dan genoeg kennis en ervaring voor een dakreparatie tegen lage kosten. Een snelle dakreparatie oplossing is dan ook wel het toepassen van vloeibare dakbedekking of een pasta. Een dakreparatie kunnen we zo met spoed op te lossen.

Door ons vrijblijvende offerte formulier in te vullen kunnen wij u wel een redelijke prijsindicatie toesturen voor het herstellen van uw dakschade zodat u van te voren weet wat de kosten per m2 zullen zijn.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring