Dakpannen vervangen

Wilt u de dakpannen vervangen? Lees dan eerst meer over de werkwijze en kosten van een dakdekker. We geven u de prijsinformatie zodat u weet wat de kosten zijn voor het vervangen per m2. Natuurlijk zijn er verschillende soorten dakpannen. Ook is er een verschil of u een kapotte dakpan heeft of dat u al uw dakpannen wilt vervangen.

dakdekker hoofddorp

Wat kost dakpannen vervangen in 2024?

Uiteraard wilt uw de dakpannen netjes en goedkoop laten vervangen. Gemiddeld liggen de prijzen van dakpannen vervangen tussen de €40,- tot de €55,- per m2.

Wij streven ernaar om u de meest voordelige prijs te bieden voor het vervangen van uw dakpannen, ongeacht de omstandigheden. Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten. door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs!

Prijs nieuw pannendak 2024

De prijzen van een compleet nieuw pannendak zijn naast de prijs afhankelijk van meerdere factoren. Zo kunnen dakpannen vernieuwd worden op een tuinhuis, of jaren 30 woning maar ook op een klein houthok.

Al deze aspecten hebben invloed op de kosten. We zullen u hier een klein overzicht geven van de belangrijkste punten om een richtprijs te maken voor het vervangen van uw pannen.

Zoals u ziet zijn er veel factoren die meetellen als het dak compleet aan vervangen toe zal zijn.

Toch kunnen wij beloven dat wij in vergelijking met andere dakdekkers een zeer goedkope dienstverlening bieden. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan om onze lage prijzen te ontdekken.

Het leggen van nieuwe dakpannen in vergelijking met een andere soort dakbedekking is relatief goedkoop. Ook hebben dakpannen in het algemeen een veel langere levensduur dan de overige soorten dakbedekkingen.

Gelukkig kopen wij veel dakpannen waardoor onze kostprijs lager is, dit voordeel kunnen we door berekenen aan onze klanten.

Dan bent u uiteraard ook nieuwsgierig naar de prijzen. Lees hieronder in de tabel de gemiddelde kosten voor het vervangen van uw dakpannen.

Soorten dakpannenPrijs per m2, incl btwLevensduur
Keramische dakpannen€ 40 tot € 7055 jaar
Aluminium dakpannen€ 30 tot 8050 jaar
Betonnen dakpannen€ 30 tot 4035 jaar
Betonnen dakpannen€ 15 tot 2520 jaar

De kosten voor het vervangen van dakpannen dus afhankelijk van de het materiaal dakpannen die vervangen moeten worden. Betonnen dakpannen vervangen is bijvoorbeeld goedkoper dan het vervangen van keramische dakpannen.

Zelf dakpannen vervangen

Oude dakpannen vervangen is op zich een klus die u zelf zou kunnen uitvoeren. Zolang uw gehele pannendak maar niet vernieuwt hoeft te worden en het alleen blijft bij een dakpanvervanging.

Uiteraard is een compleet schuin dak vernieuwen met dakpannen niet de goedkoopste klus die een dakdekker voor u kan uitvoeren. Echter hoeft het het vervangen van oude dakpannen voor nieuwe in onze ogen ook niet duur te zijn!

De gemiddelde prijzen per vierkante meter ( m2 ) voor het opnieuw leggen van een heel dak met dakpannen variëren dan ook enorm per dakdekkersbedrijf. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

vernieuwen-van-pannenkap

Dakpannen vervangen voordelen

Wij kunnen deze klus uitvoeren tegen een zeer voordelige prijs per m2. Hierbij leveren wij ook nog eens een hoogwaardige kwaliteit.

Zo voeren wij dan ook dakreparaties uit, en kunnen wij uw oude pannen opnieuw plaatsen of recht leggen.

Het is nodig om uw dakpannen te vervangen als deze kapot zijn en u last heeft van lekkage, tocht of een slechte isolatie.

Maar sommige mensen willen gewoon een andere kleur pan. Met deze klus hebt u voor lage kosten een nieuw dak.

Het is een aanrader om zo snel mogelijk uw dakpannen te laten vervangen met bijvoorbeeld snel dek pannen of dakpannen van beton.

Wanneer u dat niet doet, kunnen uw panlatten en dakplaten worden aangetast.

De vervolgschade neemt op deze manier alleen maar toe. Door tijdig uw dakpannen te vervangen, voorkomt u dan ook een hoop problemen. Lees hier nog meer voordelen van dakpannen:

 • Makkelijk te onderhouden
 • Zeer lange levensduur
 • Snel gelegd
 • Voor alle weersomstandigheden

Kortom, laat u nieuwe dakpannen op uw dak leggen, dan hoeft u als het goed is nooit meer naar uw dak op uw huis om te kijken.

dakpannen leggen
dakpannen leggen

Vervangen niet voldoende?

Soms is dakpannen vervangen niet voldoende om alles weer in orden te krijgen.

Als het dakbeschot onder de dakpannen rot is dan kunt u beter kiezen voor een complete dakrenovatie in plaats van alleen uw dakpannen laten vervangen.

Als het houten gedeelte van het dak verrot is omdat er een kapotte dakpan gelekt heeft dan zullen alle dakplaten en panlatten moeten worden vernieuwd.

Bij het vernieuwen zal er meteen een folie over het nieuwe dak worden aangebracht zodat als er een dakpan verschoven is niet meteen lekkage ontstaat.

Als u ziet of het vermoeden heeft dat uw pannen scheef en niet meer recht liggen laat dan snel uw dak inspecteren door een professionele dakdekker.

Dakisolatie aanbrengen

Bij het laten renoveren van een pannendak kunt u er meteen voor kiezen om uw dak te laten isoleren vanaf de buitenkant. Dakisolatie zorgt voor een flinke daling in uw stookkosten en zal u zolderkamer heerlijk warm houden tijdens de wintermanden.

Ook in de zomer zorgt dakisolatie ervoor dat er geen warmte door het dak kan heendringen en is het wel tot 25% koeler dan een dak zonder isolatie.

Wanneer we de dakpannen vervangen is het het beste om de dakisolatie aan te brengen als u dit toch al wilt laten doen. Dan is het dak namelijk al open en is het gemakkelijk werken. We kunnen dan gemakkelijk de dakisolatie en bijbehorende folie aanbrengen.

Wilt u meer weten over uw dak laten isoleren?

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden een steeds meer gezien fenomeen op de Nederlandse daken. Onze dakdekkers hebben zich inmiddels ook gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op zowel platte als schuine daken.

Wanneer onze pannenleggers uw dakpannen gaan vervangen of vernieuwen is het gemakkelijk om direct zonnepanelen te plaatsen op uw het dak.

Omdat er wat voorbereidingen en aanpassingen aan uw platte dak van bitumen dakbedekking gedaan moeten worden voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden is het efficiënter om dit te doen wanneer de dakpannen vervangen worden.

Geef in uw offerteaanvraag dat u ook graag zonnepanelen wilt laten plaatsen.

zonnepanelen laten plaatsen

Onderhoud uw dakpannen

Op het moment dat uw dakpannen vervangen zijn wilt u natuurlijk ook dat deze zo lang mogelijk mooi blijven op uw dak.

Dit kan door uw dakpannen regelmatig te laten onderhouden door de dakdekker.

Vraag aan de dakdekker hoe vaak dakpannen onderhouden moeten worden en wat de kosten hiervan zijn.

Met het onderhouden van uw pannen zullen lekkages worden voorkomen en krijgt mos en alg aanslag bijna geen kans meer en uw dak zal er mooi uit blijven zien.

Wat kan een dakdekker voor u betekenen als we het hebben over het onderhoud van uw dakpannen?

Hier hebben wij de 4 belangrijkste punten op een rijtje gezet:

 1. Het verwijderen van onkruid op het dak
 2. Het spuiten van anti mos en alg spray
 3. Het schoonspuiten van de pannen met heet water
 4. Het impregneren tegen vuil en water

Panlatten laten vervangen

Als de oude dakpannen vervangen worden is er een grote kans dat uw panlatten zijn gaan rotten in de loop van de tijd.

Uit goede voorzorg is het belangrijk deze panlatten te laten vervangen voordat er nieuwe pannen worden gelegd.

De dakpannen hangen als het waren op deze latten en worden hieraan vastgemaakt, dus is het van groot belang dat deze stevig bevestigd worden aan het houten dakbeschot.

De kosten om deze panlatten te laten vervangen zijn niet al te groot. Houd u rekening met 15 euro per m2 inclusief het vast schieten van de houten latten.

Waarom dakpannen vervangen?

Wanneer men de dakpannen vervangt en de oude pannen van het dak gaat verwijderen kan pas ontdekt worden of het hout wat onder de pannen zit nog in een goede staat is of niet.

Ook de panlatten moeten worden bekeken of er een eventuele vervanging nodig is.

Het vervangen van dakpannen of nieuwe dakpannen laten leggen is onder meer nodig wanneer de oude pannen bros zijn en uw dak niet meer waterdicht afdichten.

In sommige gevallen zijn mensen hun huidige dakpannen gewoonweg zat.

Door het vervangen van de dakpannen krijgt het huis weer een complete nieuwe uitstraling en ziet er weer verzorgt uit.

Lees hieronder de meest voorkomende redenen om tot vervanging over te gaan:

 • Als er veel stuk zijn
 • Nokjes afbreken
 • Poreus worden
 • Veel vuil op uw pannendak

Vervang uw oude dakpannen voor nieuwe met een ander motief of een andere kleur en u zult zien dat uw dak er compleet anders uit komt te zien.

Wilt u meer weten over dakpannen vervangen en de prijzen die exact berekend kunnen worden?

dakisolatie-vanaf-de-buitenzijde-plaatsen

Hoe dakpannen vervangen?

Er zijn verschillende technieken om dakpannen te vervangen. In de basis zijn er 2 methodes om de dakpannen op een dak te krijgen.

Vanaf de buitenkant van het dak of langs de binnenkant. Het vervangen van de dakpannen langs de binnenkant is nodig wanneer de dakconstructie bijvoorbeeld niet geschikt is om op te staan.

Vaak is dit bij een jaren 30 woning het geval bijvoorbeeld.

Wij beheren alle belangrijke methodes en technieken om dakpannen te vervangen.

De Dakdek-Gigant kan dus op alle soorten daken dakpannen vervangen voor de meest aantrekkelijke prijzen.

Rieten dak

Als u een eigenhuis heeft is het van groot belang dat uw dak van uw huis in orden is.

Dakpannen zijn in het algemeen de meest voorkomende dakbedekking voor zowel een schuin als plat dak. Wilt u een dak met extra charme op uw woning? Kies dan voor een dak van riet.

Een rieten dak is een stuk prijziger dan dakpannen. Het riet wat gelegd word is van een speciale kwaliteit en zal door rietdekkers worden aangebracht onder de beste kwaliteits- normen.

Een rietendak in plaats van dakpannen geeft een prima bescherming tegen regen en bied ook meteen een goede isolatie.

Het is dus niet nodig uw dak te isoleren voor dat het riet gedekt word.

Pannenleggers

Bij een dakpanvervanging kunt u alle soorten dakdekkers inschakelen die uw pannendak weer in orden zullen maken.

Maar wist u dat er pannenlegersbedrijven bestaan die echt gespecialiseerd zijn in het aanleggen van bijvoorbeeld sneldek pannen of betonnen dakpannen leggen.

Bescherming van dakpannen

De dakpannen zijn uiteraard van belang voor het beschermen van de dakconstructie en u kunt zich voorstellen wat er gebeurt als er dakpannen van het dak afgewaaid zijn of beschadigd zijn.

Dit heeft uiteraard consequenties voor de staat van uw dakconstructie, waarbij als er niet snel gehandeld wordt, sprake kan zijn van vervolgschade.

De levensduur van keramische dakpannen is zo’n 75 jaar, betonnen dakpannen gaan zo’n 40 jaar mee. Dakpannen zijn aan vervanging toe als ze poreus worden en lekkages veroorzaken.

Dakpannen worden vervangen op het moment dat deze te dun en bros zijn geworden( slijtage dus ).

De prijs om je dakpannen te laten vervangen wordt in de meeste gevallen per vierkante meter berekend. De gemiddelde prijzen van dakpannen vervangen liggen tussen de €40,- tot de €50,- per m2.

Jazeker, er wordt tegenwoordig vaak gekozen om zonnepanelen aan te brengen als de pannen vervangen worden.

Zo slaat u 2 vliegen in een klap en levert het jaarlijks een goed rendement op op uw stroomrekening.

In combinatie met dakpannen vormen deze zonnepanelen één dakvlak, waardoor een strak geheel wordt gerealiseerd.

Dit is niet alleen heel erg mooi, maar bespaart ook nog eens op bouwkosten. Lees hier meer over zonnepanelen en dakpannen plaatsen.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring