Dakrenovatie

Mocht uw platte dak of pannendak van uw opknapwoning, schuur, of tuinhuis na jaren lang aan vervanging of verbetering toe zijn, dan spreken wij over een complete dakrenovatie. (dak herstel)

Uw dak krijgt enorm veel te verduren tijden de winter en zomermaanden. Vooral in Nederland zijn de weersomstandigheden erg verschillend.

Is uw dak echt toe aan een dakrenovatie dan is het belangrijk dat u zich in de kosten van het renoveren van uw oude dak verdiept.

Op deze pagina vind u zowel richtprijzen voor uw dak herstellen, als de werkwijze die dakdekkers hanteren om uw dak weer te vernieuwen.

Ook zullen wij het hebben over de verwijderingskosten van uw oude dakbedekking.

dakrenovatie

Wat kost een dakrenovatie?

Wij willen niets anders dat u zich goed verdiept in de kosten van een dakrenovatie.

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een dakrenovatie kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt uw zo goedkoop mogelijk uitkomen. De gemiddelde prijzen voor een dakrenovatie liggen tussen de €70,- en de €110,- per m2.

Kosten wat het kost willen wij niets anders, dan u de voordeligste prijs aanbieden voor een complete dakrenovatie.

Goedkoper dan u denkt…

Op de vraag ”hoeveel kost een dakrenovatie” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen door bij ons goedkope dakdekkersbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakwerkers minimaal 30% goedkoper uit bent. Waar wacht u nog op en kies voor de goedkoopste prijs!

Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

We zullen u hierom een richtprijs laten zien van verschillende soorten daken.

De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van bijvoorbeeld een plat dak liggen tussen de €1.500,- en €1.900,-.

Als we uitgaan van het herstellen van een schuin dak met dakpannen dan ligt de gemiddelde prijs tussen de €3.000,- en € 4.000.-

De kosten variëren uiteraard wat te maken heeft met de grootte van uw dak (dakoppervlakte en het aantal vierkante meters) en het soort dakbedekking.

Zo kan het renoveren van je dak om een klein stukje dak gaan in plaats van het gehele dak.

Zorg ervoor dat u op tijd bent zodat de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

Leest u hieronder de gemiddelde dakrenovatie kosten voor verschillende dakbedekkingssoorten:

Soort dak herstel Gemiddelde kosten
Soort dak herstelGemiddelde kosten
Renovatie van een plat dak€1.500,-
Nieuwe bitumineuze dakbedekking laag€800,-
Vervangen bitumen dakbedekking€1.600,-
Nieuwe EPDM laag laten aanbrengen€2.400,-
Renovatie schuin dak met dakpannen€4.800,-
Plaatselijke vervanging dakpannen en pannenlatten€4.200,-
Dak reparatie door dakdekkerVanaf €120,-

Dakrenovatie kosten

Als uw bitumen dakbedekking zijn beste tijd heeft gehad dan is het de hoogste tijd uw dakbedekking te vervangen.

Het uitstellen van een dakrenovatie van uw dak of dakkapel is niet verstandig, vergeet u niet dat het dak het belangrijkste onderdeel is van uw huis.

Als door ouderdom van de bestaande dakbedekking de onderliggende dakconstructie is of wordt aangetast zullen de kosten alleen maar hoger oplopen.

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen houd dan rekening met de gemiddelde prijzen per m2 die onder in de tabel staan.

Wilt u niet uw complete dakbedekking laten vervangen maar een klein stukje, vergeet dan niet dat de prijs per m2 hoger zal wezen dan wanneer u de complete dakbedekking wilt laten vervangen.

Gemiddelde totaalprijs per m2, incl. btw en de gemiddelde totaalprijs voor een dak van 50 m2 (vierkante meter)

Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op een:

Verwijderen & vernieuwenGem m2 prijsTotaalprijs 50 m2
Plat dak€70,- tot €90,-€3500,- tot €3700,-
Hellend dak€70,- tot €110,-€2000,- tot €6000,-
dakrenovatie-laten-uitvoeren-Amsterdam

Een dakrenovatie kost gemiddeld tussen de €70,- en de €130,- per vierkante meter dak, inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw.

Deze prijs is afhankelijk van het soort dak dat je hebt en wat er allemaal nodig is voor de renovatie. De gemiddelde prijzen van dakrenovatie’s lopen erg uiteen.

Een dakrenovatie betekend dat uw gehele oude dak verwijdert wordt tot aan de dakconstructie, En een compleet nieuw dak wordt aangebracht door een dakdekkersbedrijf. Leest u hier wat een dakrenovatie kost.

Wanneer is het nodig om een dakrenovatie uit te laten voeren? Als uw oude dak in een zeer slechte staat is en al meerdere keren is gerepareerd dan is het vaak tijd om over te gaan naar een complete dak renovatie.

Dakrenovatie een klus die nodig is als er lekkage of als uw dakpannen verouderd zijn of er houtrot is opgetreden in de dakconstructie.

Het aanbrengen van een nieuwe dakstructuur met dakpannen, golfplaten of een ander type dakbedekking,

Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de €40,- en de €60,- per vierkante meter. In totaal kost een nieuw dak met dakisolatie ongeveer tussen de €110,- en de €190,- per vierkante meter. Door een goede isolatie bespaart u flink op uw jaarlijkse stookkosten.

Een plat dak renoveren kan op verschillende manieren: U kan de dakbedekking vervangen, het dak isoleren of de volledige dakconstructie vernieuwen.

Welke methode het meest toepasselijk is, dat hangt natuurlijk af vooral afhankelijk van de staat van het dak.

Het is ook perfect mogelijk om verschillende manieren te combineren. Platte daken renoveren zijn in het algemeen goedkoper dan het renoveren van een pannendak.

Compleet dak laten renoveren

Natuurlijk is een complete dak renovatie laten uitvoeren met wat klein onderhoud door een dakdekker niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een complete renovatie aan je platte of schuine dak ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van een dakrenovatie variëren dan ook enorm per dakdekkersbedrijf.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat opknappen door een dakdekker.

De werkzaamheden van een totale dakrenovatie zijn dus erg uiteenlopend.

Soms is het ook echt nodig dat u uw dak na een bepaalde tijd renoveert.

Dit kan verschillende redenen hebben, bij sommige daken kan de dak isolatie gewoon een stuk beter aangelegd worden, en sommige daken zoals een pannendak of platte daken moeten weer geheel waterdicht gemaakt worden.

kosten nieuw dak leggen

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Door op tijd kleine gebreken aan uw oude dak van uw woning te ontdekken zoals verschoven dakpannen op een hellend dak of kleine scheurtjes in uw dakbedekking op uw platte dak kunt u er van uit gaan dat deze onder een dakreparatie zullen vallen. 

Maar in veel gevallen volstaat het ook om een goede dakreiniging uit te laten voeren door ons. Wij kunnen dit vooraf perfect voor u bepalen.

Als de dakbedekking echt slecht is en het grootste oppervlakte van uw dak heeft hier last van dan kan de dakdekker met u in overleg gaan voor een eventuele dakrenovatie uit te voeren.

Uw dakbedekking zal gedeeltelijk of volledig vervangen gaan worden zodat u weer jaren lang plezier heeft van uw dak.

Als wij u een tip mogen geven dan vertellen wij u dat u zeker niet te lang moet wachten met een dakrenovatie om verdere schade te voorkomen en u straks geen compleet nieuw dak hoeft aan te schaffen.

Laten wij nu eens het bedrijf zijn dat uw dak tot in de puntjes kan renoveren zodat u weer jaren gerust onder uw eigen dak kunt wonen zonder enige zorg.

Wat is er zo belangrijk aan uw dak? Een dak speelt de grootste rol van uw wooncomfort.

Als een dak niet goed is gerenoveerd dan kan het zijn dat er zich lekken gaan voordoen, of dat er tocht naar binnen waait via het dak en dat uw huis in een fractie van een seconde kouder gaat worden zodat u meer energie gaat gebruiken.

Dan schiet uw energierekening de lucht in, nee, dat willen wij van de Dakdek-Gigant voorkomen en meteen de beste dakrenovatie uitvoeren.

Dakrenovatie schuin dak

Als we een schuin dak gaan renoveren in plaats van een plat dak dan wordt er met de dakrenovatie bedoelt dat de dakpannen worden vervangen of worden verlegd.

Bij de totale renovatie in de meeste gevallen worden de oude pannen of dakpanplaten verwijdert en meteen afgevoerd.

Ook de panlatten kunnen meteen worden vernieuwt zodat de nieuwe dakpannen weer goed op orden kunnen worden geplaatst.

Dakpanplaten die op het dak bevestigd zijn hebben een veel langere levensduur dan een traditioneel pannendak.

Deze hoeven niet snel vernieuwd te worden en de kans op een daklekkage is veel kleiner.

dakdekker venlo

Dakrenovatie van een plat dak

Bij het renoveren van een plat dak kan er worden gekozen worden voor een nieuwe laag bitumen dakbedekking die over de oude laag heen wordt gelegd of er kan worden gekozen om het dak opnieuw te laten isoleren zodat u bespaart op de stookkosten.

Bij het dak laten isoleren zal wel de oude dakbedekking verwijdert moeten worden zodat de isolatieplaten aan de buitenzijde van het dak gemonteerd kunnen worden aan het houten dakbeschot.

Wilt u uw dak isoleren zonder dat uw oude dakbedekking of pannendak verwijdert hoeft te worden dan kunt u ook isoleren vanaf de binnenzijde van het huis.

Extra optie’s voor een dakrenovatie

Er zijn natuurlijk altijd extra mogelijkheden als u van plan bent te kiezen voor een complete en totale dakrenovatie.

Zo zijn er keuzes zoals extra isolatie aan laten brengen, een dakkapel laten plaatsen of u kunt er meteen voor kiezen om zonnepanelen te laten aanbrengen op uw dak.

Zonnepanelen worden vaak op het dak geplaatst om zo energie terug te winnen om zo uw maandelijkse stook kosten naar beneden te halen.

Vraag alle informatie aan bij uw bekende dak specialist en ook u zult merken dat uw stookkosten naar beneden zullen gaan.

dak herstellen

Prijs voordeel bij dakrenovatie

Als u een flink voordeel wilt op de prijs van een dakrenovatie dan geven wij u de volgende tips;

 • Met de buren samen de renovatie laten uitvoeren geeft de dakdekker een groter oppervlakte. Hoe meer m2 de dakdekker kan renoveren hoe goedkoper het voor u gaat worden. Ook zal u de voorrijkosten maar eenmalig hoeven te betalen.
 • Meerdere offertes aanvragen geeft u de kans de kosten te vergelijken. Kies niet altijd de voordeligste prijs maar kijk ook even naar de referenties van het dakdekkersbedrijf.

Als de buren niet samen met u een dakrenovatie willen uitvoeren is het wel verstandig ze goed in te lichten over de aankomende werkzaamheden.

Vraag aan de buren wat ze allemaal willen weten over de dakrenovatie zodat er achteraf geen onduidelijkheden zijn.

Vergunning voor een dakrenovatie

Als u alleen uw dakbedekking laat vervangen, heeft u over het algemeen geen vergunning nodig.

Echter, als u kiest voor een volledige wijziging van uw dak, zoals het aanbrengen van isolatie of een complete dakrenovatie, is het verstandig om bij uw gemeente na te gaan of u een vergunning nodig heeft.

Een algemene regel voor het aanvragen van een vergunning is:

 • Wordt de draagconstructie van het dak aangepast?
 • Wordt het dak uitgebreid in hoogte of breedte?

Als u een monumentaal pand bezit, is het vrijwel zeker dat u een vergunning moet aanvragen.

Het is belangrijk om niet zomaar met een dakrenovatie te beginnen, maar dit te bespreken met de gemeente.

Als u twijfelt of u daadwerkelijk een vergunning nodig heeft voor de dakwerkzaamheden, kunt u dit navragen bij uw dakdekker.

Een belangrijke tip is om op tijd te beginnen met het aanvragen van een vergunning, omdat dit enkele weken tot enkele maanden kan duren.

dak renoveren

Dak behoud is een dakrenovatie must

Wat wij in feite doen tijdens een dakrenovatie is allereerst uw dak inspecteren, gebreken vaststellen en herstelwerkzaamheden uitvoeren zoals dakpannen vervangen of het dakleer vernieuwen.

Uiteraard kunt u van ons verwachten dat uw oude dak, na de uitgevoerde renovatiewerkzaamheden, weer als nieuw is. U krijgt uiteraard garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wilt u een vrijblijvende kosten indicatie ontvangen? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en ontvang de prijs per m2 voor het vernieuwen van het dak.

Dakrenovatie garantie

Nu bestaat de mogelijkheid dat u op zoek bent naar een betrouwbaar team voor een goede dakrenovatie dat u voor 100% kunt vertrouwen.

Mocht u inderdaad op zoek zijn naar een team van bekwame vakmensen voor uw renovatie dan heeft u bij deze ons gevonden.

Offerte aanvragen voor de renovatie

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan en overtuig uzelf van onze gunstige tarieven bijvoorbeeld voor een dakrenovatie maar ook voor het laten vervangen van u dakbedekking.

Het kan zijn dat u al exact weet wat de problemen zijn op uw dak en dat u dat vermeldt in uw offerte aanvraag.

Als dit niet het geval is zullen wij uiteraard eerst zelf moeten ondervinden, middels een dakinspectie, waar de problemen exact vandaan komen,

U hoeft zich in iedere geval geen zorgen te maken als u ons uw opdracht gunt.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring