Sinds 1989

Dakbedekking plat dak

Welke soorten van dakbedekking kunnen er gebruikt worden op uw platte dak? En welk materiaal is het goedkoopste?

Wij krijgen regelmatig vragen over de kosten van het vervangen van dakbedekking op een plat dak.  Alle antwoorden op deze vragen zullen wij voor u beantwoorden op deze pagina.

dakbedekking plat dak

Soorten dakbedekking plat dak

Iedere soort dakbedekking voor een platte dak moet voldoen (als het door een erkende dakdekker is aangebracht) aan een kwaliteitseisen. Het is uiteraard de bedoeling dat een plat dak de woning beschermd tegen slechte en wisselende weersomstandigheden. En die komen best veel voor in Nederland.

Er zijn 3 soorten dakbedekkingen die het meest voorkomen en gebruikt worden op platte daken.

 • Bitumen
 • PVC of kunststof dakbedekking
 • EPDM

Welk soort de beste bedekking is voor uw dak is afhankelijk van de eisen.

Zo is een PVC laag minder geschikt als er bijvoorbeeld bomen boven het dak uitkomen of dat er veel dieren over het dak heenlopen. Takken en nagels kunnen namelijk redelijk eenvoudig gaten maken in de relatief dunne PVC.

Een erkende dakdekker, zoals de Dakdek-Gigant kan goed advies op locatie geven over welk soort dakbedekking u voor uw platte dak het best kan kiezen.

Het is belangrijk om vooraf te beslissen of u wilt dat de dakbedekking op het platte dak bijvoorbeeld beloopbaar moet zijn, of u wilt dat de dakbedekking het zonlicht reflecteert om er voor te zeggen dat het niet zo heet wordt onder het platte dak.

Op deze manier wordt besloten wat de beste dakbedekking op het platte dak is in uw situatie.

Kosten dakbedekking plat dak 2024

De gemiddelde prijzen van dakbedekking laten leggen liggen tussen de €40,- en de €90,-.

Lees hieronder een gemiddeld kosten overzicht.

Deze prijzen zijn gemiddeld genomen en zijn inclusief;

 • De juiste dakbedekking soort
 • Dak schoonmaken
 • Nieuwe dakrand
 • Arbeidsloon
Dakbedekking plat dakKostenLevensduur
Bitumen  
Bitumen dakbedekking over oude dakbedekking€40- €5025 jaar
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe laag€70 – €8025 jaar
PVC  
PVC dakbedekking over oude dakbedekking€50 – €6025 jaar
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe laag€80 – €9025 jaar
EPDM  
EPDM dakbedekking over oude dakbedekking€45 – €5540 jaar
Verwijderen oude laag en plaatsen nieuwe€75 – €8040 jaar

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakdekkers minimaal 30% goedkoper uit bent. Waar wacht u nu nog op en kies voor de goedkoopste prijs!

Beste dakbedekking

In de de praktijk zal de levensduur van dakbedekking op uw platte dak wel iets langer meegaan dan wij hierboven vermeld hebben. Kies daarom voor de beste dakbedekking met een lange levensduur.

De bovengenoemde prijzen zijn wel allemaal inclusief de materialen, bij PVC bijvoorbeeld de lijm die nodig is om de PVC aan het dak te lijmen.

Ook de eventuele benodigde onderlaag zit bij de prijs in.

Een andere optie voor het bedekken van een plat dak zijn natuurlijk golfplaten. maar dit noemen we niet echt een dakbedekking.

Dit is meer een materiaal om een dak te maken. Het kan ideaal zijn bij een carport of bijvoorbeeld een veranda.

Na de boven genoemde tijd moet u uw dakbedekking wel in de gaten gaan houden op gebreken.

Als u een plat dak heeft van gemiddeld 25 m2 en u wilt een nieuwe laag bitumen dakbedekking over een oude laag laten aanbrengen dan zal de gemiddelde prijs rond de €950,-.

Als het gehele dak vernieuwd zal moeten worden reken dan op een bedrag van €1800,-.

bitumen-dakbedekking

Wij zullen altijd samen met u bekijken hoe we dakbedekking op het platte dak zo goedkoop mogelijk kunnen aanbrengen.

Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren om het één en ander zelf te doen, dit bespaart u dan weer kosten op de arbeidskosten.

Extra kosten kunnen bijvoorbeeld het grind zijn dat we vaak terug vinden op platte daken.

Dit grind wordt vaak op bitumen gelegd om tegen de uv straling te beschermen en ervoor te zorgen dat de bitumen minder snel uitdrogen.

Voorbeelden van platte daken

Platte daken komen veel meer voor dan we eigenlijk denken. Op de volgende gebouwen vinden we vaak platte daken en is er dus ook dakbedekking nodig:

 • Overkappingen zoals bijvoorbeeld carports en veranda’s
 • Dakbedekking schuur
 • Garages
 • Werkplaatsen en loodsen

Al deze gebouwen hebben natuurlijk baat bij een goede dakbedekking. En voor elk gebouw zullen we andere eisen gelden.

Het is dan ook belangrijk dat u goed weet waar uw dakbedekking aan moet voldoen voordat u een keuze maakt.

Wat kost de klus voor mijn platte dak?

Bent u zich aan het verdiepen in de kosten van het laten plaatsen van dakbedekking op uw platte dak maar u wilt nergens aan vastzitten en gewoonweg de prijzen weten wat het kost om uw platte dak te voorzien van nieuwe dakbedekking?

Dan kunt u met een gerust hart bij ons een dakdekker offerte aanvragen. Na het aanvragen van een offerte zullen wij u de kosten toesturen via het opgegeven email adres. Geheel vrijblijvend dus!

vervanging-dakbedekking

Groendak

Een groendak is een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk eigenlijk een combinatie van de 1 van de eerder genoemde soorten dakbedekkingen die geschikt zijn voor platte daken.

Er groeien dan verschillende grassoorten, mos, vetplanten en andere planten op de andere dakbedekking naar keuze. De voordelen van een groendak zijn:

 • Beter voor het milieu, het is zeer ecologisch
 • Natuurlijke isolatie
 • Het ziet er mooier uit
 • De levensduur van de dakbedekking wordt verdubbeld
 • Het is onderhoudsvrij

Een nadeel is echter dat de aanschafkosten wel wat hoger zijn dan wanneer u enkel bitumen, pvc of EPDM op het dak zou laten leggen.

Herstellen van dakbedekking

Na verloop van tijd kunt u er donder op zeggen dat de dakbedekking op een plat dak een keer kapot gaat.

Dan is het zaak dat er hersteld wordt. Elk van de materialen die besproken zijn is het herstellen van de toplaag op het dak goed te doen.

Mochten er bijvoorbeeld gaten ontstaan is het relatief simpel om een soort pleister van het originele materiaal op te bevestigen.

Dit is op zowel bitumen als EPDM als PVC een gemakkelijk klus. Wij herstellen de platte dakbedekking altijd op professionele erkende manier.

isolatie-plat-dak-aanbrengen

Isolatie plat dak

Mocht het zo wezen dat u ruimte heeft onder uw platte dak, dan is het wel de overweging waard om uw platte dak ook te laten isoleren.

Wist u dat er een energie verlies kan optreden van meer dan 30% door de warmte die verloren kan gaan bij een slecht geïsoleerd dak?

Lees hieronder de twee beste methodes voor het isoleren van een plat dak;

 • Isoleren onder de dakbedekking: Onder de dakbedekking isoleren wil zeggen dat de isolatielaag aangebracht wordt tussen het dakbeschot en de dakbedekking. Deze vorm van isolatie wordt alleen toegepast als u uw hele dak moet vernieuwen.
 • Isoleren op de dakbedekking: Als uw dakbedekking nog voldoet aan de normen is dit de uitkomst om even goed een goede dakisolatie aan te brengen. In deze vorm worden er waterdichte isolatieplaten boven op de dakbedekking geplaatst.

De gemiddelde kosten voor het laten isoleren van een plat dak liggen tussen de €40,- en €60,- per m2.  

Dus bij een een oppervlakte van 25 m2 kunt u rekenen op een kostenplaatje van €1250,-.

Een dakdekker voor de juiste prijs

Wilt u uw platte dak laten voorzien van een nieuwe laag waterdichte dakbedekking?

Dan is het inschakelen van een Amsterdamse dakdekker wel een handig idee.

Door geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen kunt u onze prijzen vergelijken met die van andere dakdekkersbedrijven om zo op de kosten te kunnen besparen.

Laat u verrassen door onze lage prijzen zowel voor een dakreparatie al voor het opnieuw aanbrengen van dakbedekking op uw platte dak.

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor u niet eenvoudig is, de omschrijving van uw (maten etcetera) dak, op ons offerte formulier aan te geven.

Voor dit soort grote projecten, komen wij uiteraard eerst langs om voor u (een op maat gemaakte) offerte te kunnen maken.

Op deze manier weet u zeker dat u vooraf en vrijblijvend de exacte prijs weet voor nieuwe dakbedekking op uw platte dak.

Vragen & Antwoorden

Welke dakbedekking voor een plat dak?

website van het jaar

Er zijn verschillende soorten dakbedekking die u kunt gebruiken voor een plat dak. Denkt u hierbij aan kunststof dakbedekking of dakbedekking van bitumen. Leest u hier wat voor u het voordeligst is!

Wat kost het vervangen van mijn dakbedekking?

De meeste dakdekkers berekenen de prijs voor het aanleggen van een nieuw dak per m2. Nieuwe dakbedekking kost €40,- tot €90,- inclusief het weghalen van oude dakbedekking materiaal en btw.

Dit is afhankelijk van het type dak en de materiaal soort. In de fundering van je dak toe aan vervanging, dan stijgen de prijzen snel, maar die kosten zijn per situatie zeer uiteenlopend.

Dakbedekking plat dak met isolatie kan dit?

Jazeker, u kunt uw platte dak meteen met dakisolatie laten isoleren door onze dakdekker. Door een goede dakisolatie bespaart u jaarlijks flink op uw stookkosten. Lees hier alles over de kosten van een dak laten isoleren.

Een plat dak van buitenaf isoleren gaat volgens de warme dak manier.

Dit betekent dat het isolatie materiaal aan de bovenkant van de dragende constructie van het platte dak komt. De isolatie laag krijgt een afdekking of waterkerende laag. De methode wordt vaak toegepast bij het isoleren van een garage of schuur.

Dakbedekking plat dak bitumen of kunststof?

Kunststof dakbedekking is altijd goedkoper dan bitumen. Echter kiezen de meeste mensen toch voor een dak met bitumen dakbedekking. Dit komt omdat de levensduur van bitumen langer is dan die van kunststof.

PVC is goed bestand tegen chemicaliën, maar niet tegen organische middelen zoals bitumen of polystyreen.

PVC dakbedekking is thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers. Door de soepelheid van het materiaal, kan de dakbedekking zo mee uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!