Schoorsteen verwijderen – een compleet overzicht

Bij Dakdek-Gigant, al sinds 1989 actief, weten we uit ervaring dat er bij het verwijderen van een schoorsteen veel meer komt kijken dan alleen sloopwerk. Het is een proces dat expertise, nauwkeurigheid en oog voor detail vereist. Of u nu uw schoorsteen wilt verwijderen om esthetische redenen, om extra ruimte te creëren of om veiligheidsredenen, het verwijderen van een schoorsteen kan aanzienlijke voordelen bieden.

De voordelen van het verwijderen van de schoorsteen

 1. Extra ruimte creëren: Door een ongebruikte schoorsteen te verwijderen, kunt u kostbare ruimte in huis vrijmaken. Die kunt u vervolgens gebruiken als extra opbergruimte of gewoon voor meer leefruimte.
 2. Minder onderhoud en reparaties: Oude schoorstenen vereisen regelmatig onderhoud om lekkages en structurele problemen te voorkomen. Verwijdering bespaart op lange termijn onderhoudskosten.
 3. Verbetering van de energie-efficiëntie: Een ongebruikte schoorsteen kan een bron van energieverlies zijn. Het verwijderen van de schoorsteen en goed afdichten van de opening helpt om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.
schoorsteen verwijderen
schoorsteen verwijderen

Waar moet u op letten bij verwijdering van een schoorsteen?

 • Controle op Asbest: Asbest is een kankerverwekkende stof die soms in oudere schoorstenen aanwezig is. Een professionele asbestinspectie is essentieel voor de veiligheid.
 • Constructieve Veiligheid: Voor de verwijdering van een schoorsteen is een constructieberekening nodig om de stabiliteit van uw huis te waarborgen. Dakdek-Gigant zorgt voor een grondige evaluatie en, indien nodig, een tijdelijke draagconstructie of constructieve wijzigingen.
 • Vergunningen: Afhankelijk van waar u woont, kunnen er bepaalde vergunningen nodig zijn voor de verwijdering. Wij kunnen u door dit proces loodsen.

Het verwijderen van verschillende typen schoorstenen

 • Aanpak op maat voor elk type schoorsteen

Het schoorsteentype is bepalend voor de wijze van verwijdering. Of het nu gaat om een traditionele bakstenen schoorsteen of een moderne variant, elke situatie vereist een specifieke aanpak. Een efficiënte en nette verwijdering vergt de nodige ervaring en het gebruik van precies de juiste materialen en gereedschappen. Bij verwijdering van de complete schoorsteen moet rekening worden gehouden met factoren als de verbinding met het dak, de centrale verwarming en de aanwezigheid van een nieuwe rookafvoer.

 • Voorkomen van nadelige gevolgen

Het verwijderen van een schoorsteen kan nadelige gevolgen hebben, zoals een onaangename geur, vochtproblemen of zelfs structurele schade aan de rest van het huis. Daarom moet er heel zorgvuldig worden gewerkt, met bijzondere aandacht voor een nette afwerking van het dak en de binnenruimtes. In de meeste huizen is de schoorsteen een centraal element. Daarom moet de verwijdering veilig uitgevoerd worden, waarbij de integriteit van het huis wordt gewaarborgd.

schoorsteen verwijdering
schoorsteen verwijderen

Kies voor professionaliteit en ervaring

Met Dakdek-Gigant kiest u voor een ervaren partner die alle werkzaamheden veilig en efficiënt uitvoert. Onze vakbekwame slopers werken rustig en zorgvuldig om elk risico van schade aan uw woning tot een minimum te beperken. Het puin wordt keurig door ons afgevoerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de nasleep van het sloopwerk.

Waarom Dakdek-Gigant voor uw schoorsteenverwijdering?

Bij Dakdek-Gigant begrijpen we dat uw huis u heel dierbaar is; het is uw thuis, een plek vol herinneringen en dromen. Misschien betekent het verwijderen van een schoorsteen dat u een perfect huis kunt realiseren. Of gewoon dat u meer ruimte tot uw beschikking krijgt of dat uw huis meer van deze tijd wordt. Wat uw reden ook is, wij staan voor u klaar!

 • Ervaring en expertise

Al sinds 1989 zijn wij een vertrouwde naam in dakrenovatie en -onderhoud. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we bekend met alles wat bij schoorsteenverwijdering komt kijken. Van de allereerste inspectie tot de veilige afvoer van puin: onze vakmensen voeren de werkzaamheden soepel en efficiënt uit.

schoorsteen verwijderen
 • Aandacht voor details

Dakdek-Gigant doet veel meer dan alleen slopen. Wij denken ook met u mee over de afwerking nadat de schoorsteen is verwijderd en nog veel meer. Ook de details zijn immers belangrijk.

 • Veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. We hanteren strikte veiligheidsprotocollen en voeren alle werkzaamheden volgens de laatste milieunormen uit. Zo slaat u twee vliegen in één klap: u verbetert uw huis en draagt tegelijkertijd bij aan een beter milieu.

 • Betaalbare kwaliteit

Wij zijn van mening dat kwaliteit niet onbetaalbaar hoeft te zijn. Dakdek-Gigant biedt concurrerende prijzen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe betaalbaar de verwijdering van uw schoorsteen kan zijn.

 • Bent u klaar voor uw daktransformatie?

Neem vandaag nog contact op met Dakdek-Gigant als u meer binnenruimte wilt creëren. Met Dakdek-Gigant bent u verzekerd van professionaliteit, betrouwbaarheid en een prachtig eindresultaat.

Veelgestelde vragen over schoorsteenverwijdering

Het verwijderen van een schoorsteen is een specialistische klus die grote gevolgen kan hebben voor de structuur van uw woning. Het vereist dan ook een nauwkeurige planning en deskundige uitvoering en vaak ook nog een constructieberekening. Bij Dakdek-Gigant gaan we heel zorgvuldig te werk om de impact op uw huis te minimaliseren.

De tijdsduur varieert, afhankelijk van de grootte en structuur, en ook de bereikbaarheid van de schoorsteen. Gemiddeld duurt het een tot drie dagen. Dakdek-Gigant werkt altijd zo efficiënt mogelijk, zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat.

In sommige gevallen is een vergunning vereist, afhankelijk van waar u woont. Uw woning is misschien onderdeel van een beschermd stadsgezicht of een monument. Wij kunnen u adviseren en helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Dakdek-Gigant voert het puin op verantwoorde wijze af. Daarbij proberen we zoveel mogelijk om materialen te recyclen of op milieuvriendelijke wijze te verwerken.

Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit. Ons team volgt strikte veiligheidsprotocollen en gebruikt professionele apparatuur om de veiligheid van onze medewerkers en uw woning te waarborgen.

De kosten worden bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte en toegankelijkheid van de schoorsteen, en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Wij geven u een vrijblijvende offerte op maat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Asbest is vooral te vinden in oudere schoorstenen. Dakdek-Gigant kan een asbestinspectie uitvoeren om de aanwezigheid van asbest vast te stellen. Indien nodig, kunnen wij ook op veilige wijze een asbestsanering uitvoeren.

Nadat de schoorsteen is verwijderd, kunt u de vrijgekomen ruimte naar eigen wens herinrichten. Ons team adviseert u graag over de mogelijkheden voor afwerking en herinrichting.

Zeker! Naast schoorsteenverwijdering bieden wij een breed scala aan dakdiensten, waaronder dakrenovatie, onderhoud, het plaatsen van dakbedekkingen, dakisolatie en het installeren van daktoebehoren zoals dakgoten en dakkapellen.

U kunt via onze website of telefonisch contact met ons opnemen. We zullen uw wensen dan met u bespreken en een afspraak inplannen voor een inspectie of voor het direct uitvoeren van de werkzaamheden.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring