Dakdekker Rotterdam

Onze dakdekker Rotterdam kunt u inschakelen voor verschillende klussen rondom het herstellen, repareren en onderhouden van uw dak. Daarnaast kunt u bij spoed, zoals dringende reparaties en acute schade, altijd terecht bij onze dakdekkers. Om een passende dakdekker te vinden voor uw opdracht hebben wij een handig matchingssysteem ontwikkeld. U kunt kosteloos een aanvraag indienen, en wij matchen u met een erkende dakdekker in Rotterdam die vlakbij is en snel kan helpen.

Vanwege onze samenwerking met dakdekkers door heel het land zijn onze wachttijden kort en kunnen wij u snel van dienst zijn.

Ontdek op deze pagina wat de voordelen zijn van een lokale dakdekker, voor welke diensten u bij onze dakdekkers terecht kunt en tips voor het vinden van een goede dakdekker voor uw klus. 

dakdekkers Rotterdam

Lokale dakdekker Rotterdam

Bij Dakdek Gigant geloven we dat een goede dakdekker niet ver weg hoeft te zijn en dat lokale dienstverlening een meerwaarde heeft. Wij hebben Dakdek Gigant opgericht om klanten een betrouwbare en betaalbare dakdekker in hun eigen regio te vinden. Ons netwerk van erkende dakdekkers is verspreid over heel Nederland. 

Waarom is dit voor u voordeliger? Het is altijd voordeliger om een dakdekker in te schakelen in uw eigen stad. Zo blijven de voorrijkosten beperkt, zijn de wachttijden minimaal en kan de vakman in nood snel ter plaatse zijn om bijvoorbeeld lekkages of schade op tijd op te lossen. Hoe sneller een probleem wordt verholpen, hoe minder gevolgschade u ondervindt.

Daarnaast opereren wij niet alleen per stad, maar zelfs per stadsdeel. Hierdoor kunnen we nog sneller schakelen en een vakman vlakbij voor u regelen. Dit is vooral handig bij spoedklussen, zoals een lekkage tijdens een hevige regenbui die niet kan wachten tot morgen. Heeft u bijvoorbeeld een dakdekker Rotterdam Zuid nodig? Vul dit dan in bij uw aanvraag en wij zorgen voor de beste match die in Rotterdam Zuid actief is. 

Voor welke werkzaamheden kunt u terecht bij onze dakdekkers?

Onze dakdekkers in Rotterdam staan voor u klaar voor verschillende werkzaamheden aan uw dak. Onze diensten zijn ingedeeld in de volgende drie hoofdcategoriën:

Dakonderhoud

Dakonderhoud is belangrijker dan veel huiseigenaren vaak denken. Uw dak moet minstens eens per jaar gereinigd en geïnspecteerd worden om uw woning goed te kunnen blijven beschermen. Als u dit niet doet, kan water uw dak binnendringen of vuil de dakbedekking aantasten. Met tocht in huis, schimmelproblemen of waterschade als gevolg. 

Onze dakdekker voert tijdens periodiek dakonderhoud eerst een inspectie uit om slijtage, scheuren en andere gebreken al in een vroeg stadium op te sporen. Zo bent u er op tijd bij en kunnen we als het nodig is repareren. Onder periodiek onderhoud valt ook dakreiniging, waarbij we gebruik maken van methoden zoals hogedrukspuiten of chemisch reinigen. Indien gewenst kunnen we uw dak impregneren of coaten. In dit geval wordt er een extra laag in of op uw dakbedekking aangebracht voor extra bescherming tegen vuil, aanslag en weersinvloeden.

Dakreparaties

Of het nu gaat om plaatselijke schade zoals gescheurde dakpannen na een storm, of om het verhelpen van een lekkage met spoed, onze dakdekker Rotterdam staat paraat. We repareren niet alleen dakbedekking, maar ook dakgoten, regenpijpen en andere onderdelen van daken op vakkundige wijze. Bij calamiteiten helpen we u zo snel mogelijk aan een passende oplossing. In sommige gevallen doen we een tijdelijke noodreparatie of treffen we eerst de nodige maatregelen om de schade beperkt te houden. De vervolgstappen bespreken wij uiteraard in goed overleg met u. 

Dakrenovatie of vernieuwing

Wanneer uw dak te veel gebreken heeft die wij niet meer kunnen herstellen, is een nieuw dak vaak de beste optie. Bij volledige vervanging van uw dak vervangen wij de dakbedekking én het dakbeschot en de dakconstructie die daaronder liggen. Bij een grote renovatie kunnen wij meerdere reparaties uitvoeren om de gebreken te herstellen. Onze dakdekker is ruim ervaren in het renoveren en vervangen van zowel platte als hellende daken.

Dakisolatie

Als u een nieuw dak aanlegt installeren we meestal standaard ook dakisolatie. Het isolatiemateriaal voorkomt dat koude lucht uw huis binnenkomt, en dat uw gestookte warmte via het dak verloren gaat. Dit betekent minder energieverlies, en een lagere energierekening. Als de staat van uw dakbedekking op dit moment nog goed is, kunnen we het dak opnieuw isoleren. Dit doen we door tijdelijk de dakbedekking weg te halen en nieuw isolatiemateriaal aan te brengen. De materialen die we meestal gebruiken voor dakisolatie zijn minerale wol, EPS, XPS, PIR of PUR.

Andere duurzame dakoplossingen

Onze dakdekkers Rotterdam helpen huiseigenaren ook bij het verduurzamen van hun dak. Zo kunt u ons onder andere ook inschakelen om zonnepanelen te installeren op uw dak. Of om een duurzaam groendak aan te leggen. Met een groendak, ook wel sedumdak genoemd, bedekt u uw dak met een laag aarde, bloemen en planten. Groene daken dragen bij aan een groenere leefomgeving voor bijen, vlinders en vogels. Bovendien houden ze regenwater vast. Zo wordt bij heftige regen het rioleringssysteem minder snel overbelast.

Goed om te weten: het verduurzamen van uw dak wordt via de Rijksoverheid volop gestimuleerd met aantrekkelijke subsidies en leningen. Een belangrijke voorwaarde om hier in aanmerking voor te komen is dat u een erkende vakman inschakelt. Gelukkig vindt u via Dakdek Gigant vakkundige dakdekkers. Onze dakdekkers zijn gecertificeerd en ruim ervaren. Zij hebben zich naast daken repareren en vervangen ook toegelegd op professionele installaties van zonnepanelen en sedumdaken en het aanbrengen van dakisolatie. 

lichtkoepels-plaatsen-prijzen

Daken voor aanbouwen en bijgebouwen

We vervangen of plaatsen niet alleen reguliere platte of hellende daken. U kunt ook bij onze dakdekker in Rotterdam terecht voor het plaatsen, repareren of vervangen van daken voor bijgebouwen. Wilt u bijvoorbeeld een nieuw dak voor uw carport? Of voor uw tuinkamer, schuur, tuinhuis of een ander bijgebouw? Dan staan wij graag voor u klaar. 

Als wij daken plaatsen voor een bijgebouw controleren we vooraf de draagkracht, en houden we hier indien nodig ook rekening mee als we het type dakbedekking kiezen. Reguliere daken zijn vaak in staat om het gewicht van dakpannen te dragen. Maar voor bijgebouwen is de draagkracht van de dakconstructie vaak minder sterk. Daarom kiezen onze dakdekkers vaak voor lichtere dakbedekkingsopties zoals golfplaten/shingles. Deze materialen zijn lichter waardoor ze niet te zwaar zijn voor uw dak maar wel goede bescherming bieden. 

Hoe vindt u een goede dakdekker Rotterdam?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare dakdekker in Rotterdam, kunt u letten op een aantal aandachtspunten:

 • Heeft de dakdekker positieve reviews? 
  Controleer of het dakdekkersbedrijf positieve klantbeoordelingen heeft op platforms zoals Google.
 • Certificaten: 
  Zorg ervoor dat de dakdekker beschikt over de juiste certificaten die aantonen dat ze kwalitatief werk leveren.
 • KVK-nummer:
  Controleer of het dakdekkersbedrijf een KVK-nummer heeft. Dit nummer bewijst dat ze geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel.

Bij Dakdek Gigant hoeft u dit niet zelf uit te zoeken. Via ons aanvraagformulier vindt u eenvoudig een dakdekker in Rotterdam en kunt u verschillende offertes vergelijken. Alle dakdekkers die bij ons zijn aangemeld, zijn al getoetst op hun vaardigheden, reviews en kwalificaties. U bent er daarom 100% zeker van dat u met een erkende vakman te maken heeft. 

schoorsteen dakdekker Rotterdam

Offerte dakdekker Rotterdam

Bent u nieuwsgierig naar de prijs voor uw dakdekker klus? Dan kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor de klus die u gedaan wilt hebben. Wij reageren binnen 2 werkdagen op de offerteaanvraag zodat u snel een duidelijk beeld heeft van de kosten voor bijvoorbeeld het renoveren van uw dak

Veelgestelde vragen

Wat kost een dakdekker Rotterdam?

Verschillende aspecten hebben invloed op de kosten voor het inschakelen van een dakdekker. Zo wordt uw prijs bijvoorbeeld bepaald op basis van hoeveel tijd het werk kost, of het dak makkelijk bereikbaar is, de staat van uw dakbedekking, en de tarieven van de dakdekker die u kiest. Een dakdekker Rotterdam vraagt gemiddeld 30 tot 45 euro per uur.

Hoe vaak en wanneer is reiniging en onderhoud van mijn dak nodig?

Onze dakdekker Rotterdam raadt over het algemeen aan om het dak jaarlijks te laten inspecteren en te reinigen. Zeker als er sprake is van vuilophoping of mosvorming, is reiniging belangrijk. Hoe langer u dit laat zitten, hoe meer kans op schade aan uw dakbedekking en problemen met tocht en vocht in huis.

Hoe snel kan een dakdekker mij helpen?

Bij Dakdek Gigant matchen wij u met een dakdekker die op korte termijn beschikbaar is, zodat uw dakprobleem snel verholpen kan worden. Hoe lang het precies duurt voordat een dakdekker uit ons netwerk u kan helpen, hangt af van zijn agenda en ook van de urgentie van de klus. Wij doen ons best om spoedklussen zoals lekkages snel op te pakken.

Waar is Dakdek Gigant actief in Nederland?

Dakdek Gigant heeft een netwerk van dakdekkers verspreid over heel Nederland. Zoekt u bijvoorbeeld een erkende dakdekker Den Haag, een dakdekker Eindhoven, of een dakdekker Almere? Ook dan kunt u via onze vergelijkingswebsite eenvoudig een aanvraag indien

Hoe kan ik besparen op een dakdekker?

U kunt besparen op de kosten voor een dakdekker door gebruik te maken van vergelijkingswebsite zoals Dakdek-Gigant. Wij helpen u om eenvoudig offertes te vergelijken van verschillende betrouwbare dakdekkers Rotterdam. Zo vindt u snel de beste prijs voor uw dakproject, zonder dat u zelf hoeft te onderhandelen of via internet moet zoeken. Bovendien kiest u bij ons voor lokale dakdekkers, waardoor op reistijd en reiskosten wordt bespaard.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring