PVC dakbedekking

Op zoek naar een betrouwbare oplossing om uw huis te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden? Overweeg dan pvc dakbedekking. Dit type dakbedekking is een robuuste en duurzame optie die perfect is voor woningen en gebouwen. 

De ervaren dakdekkers van Dakdek-Gigant bieden deskundige installatie van pvc dakbedekking tegen scherpe prijzen. Met meer dan 38 jaar ervaring in de dakdekkersbranche, staan onze ervaren dakdekkers klaar om u te helpen bij het realiseren van een duurzaam, betrouwbaar dak voor uw huis. Ontdek vandaag nog wat Dakdek-Gigant voor u kan betekenen en vraag een vrijblijvende offerte aan voor de plaatsing van uw nieuwe dakbedekking. 

PVC dakbedekking

Wat is pvc dakbedekking en wat maakt het zo populair?

Pvc dakbedekking, afgekort van Polyvinylchloride, is een populair materiaal dat wordt gebruikt voor het bedekken van platte daken. Dit type dakbedekking is met name geliefd vanwege zijn duurzaamheid, flexibiliteit en waterdichtheid. Het bestaat uit meerdere lagen pvc die samen één geheel vormen. Waardoor het dak sterk is en een waterdichte afwerking krijgt. Deze dakbedekking wordt vaak toegepast bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten vanwege zijn veelzijdigheid en lange levensduur. Het materiaal biedt een betrouwbare bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, sneeuw en UV-straling. Daarnaast is dit type dakbedekking bestand tegen slijtage en scheuren, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het beschermen van uw huis.

Is pvc dakbedekking minder geschikt voor hellende daken?

Dit type dakbedekking wordt inderdaad vaak gebruikt voor platte daken vanwege zijn uitstekende waterdichtheid en duurzaamheid. Echter, pvc kan ook worden toegepast op licht hellende daken, hoewel het minder gebruikelijk is voor steilere hellingen.

Voor hellende daken worden doorgaans andere materialen zoals dakpannen, leien of metalen dakbedekking gebruikt. Dit is vanwege hun specifieke eigenschappen die beter geschikt zijn voor een hellend dak. Hoewel pvc dakbedekking op hellende daken technisch gezien mogelijk is, is het belangrijk om de specifieke vereisten van het dak te overwegen voordat u deze beslissing neemt.

Uiteraard kunt u ook deskundig advies inwinnen bij Dakdek Gigant of dit type dakbedekking een geschikte oplossing is voor uw type dak.

Soorten pvc

Er zijn verschillende soorten pvc dakbedekking beschikbaar, waarvan Ethyleen Butyleen Copolymeer (EBC) en Thermoplastisch Polyolefine (TPO) de meest voorkomende soorten zijn.
Beide soorten bieden een betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden en hebben een lange levensduur.

dakbedekking epdm aanbrengen

EBC pvc dakbedekking vergeleken met TPO dakbedekking

Huiseigenaren twijfelen nog weleens tussen EBC PVC en TPO dakbedekking. Het is belangrijk om de verschillen tussen de twee materialen te weten om de juiste beslissing te kunnen nemen voor uw situatie. Hieronder ziet u de verschillen uitgelegd.

 

EBC PVC

EBC pvc, ook wel bekend als ethyleen-butyleen-copolymeer PVC, staat bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het is bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en chemische stoffen, waardoor het een populaire keuze is voor gebieden met een warm klimaat. EBC pvc is ook vrij gemakkelijk te installeren en heeft een lange levensduur, waardoor het een goede investering is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en onderhoudsarme dakbedekking.

 

TPO

TPO dakbedekking, oftewel thermoplastisch polyolefine, staat bekend om zijn energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. TPO reflecteert warmte en UV-straling, waardoor het dak koeler blijft. Een koeler dak betekent minder warmteoverdracht naar binnen, waardoor de behoefte aan airconditioning afneemt. Dit resulteert in lagere energiekosten. Dit type dakbedekking is daarnaast licht van gewicht en relatief gemakkelijk te installeren. Wat het een aantrekkelijke optie maakt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en milieuvriendelijke dakbedekking.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen EBC PVC en TPO dakbedekking af van verschillende factoren. Denk aan bijvoorbeeld het klimaat, uw budget, en uw persoonlijke voorkeur van de huiseigenaar. Het is raadzaam om advies in te winnen bij onze ervaren dakdekker om te bepalen welk type dakbedekking het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

 

Andere soorten PVC dakbedekking

Naast EBC PVC en TPO zijn er nog andere soorten pvc dakbedekking die huiseigenaren kunnen overwegen:

 • PVC-P dakbedekking

Deze dakbedekking combineert PVC met sterke polyestervezels, wat zorgt voor extra duurzaamheid, vooral in gebieden met zware weersomstandigheden zoals sterke wind, hevige regenval, hagel, extreme temperaturen, enzovoort. Deze omstandigheden kunnen een grote impact hebben op het dak van een huis.

PVC-P dakbedekking, vanwege zijn versterking met polyestervezels, is beter bestand tegen deze omstandigheden. Dit kan dus een goede keuze zijn voor huiseigenaren die in gebieden wonen waar ze te maken hebben met extreme weersomstandigheden.

 • PVC-G dakbedekking

Deze dakbedekking heeft een laag van glasvezelversterking, wat de zogenaamde treksterkte verbetert, ideaal voor gebouwen en huizen die op een plaats staan waar veel wind is.

 • PVC-Z dakbedekking

Deze dakbedekking is zonder weekmakers, wat betekent dat het beter bestand is tegen veroudering en vervorming door weersinvloeden.

PVC dakbedekking prijs

PVC dakbedekking plaatsen kost tussen de €50 en 120 euro per m². Dit is afhankelijk van het oppervlak van het dak, de kleur van de PVC dakbedekking en de bereikbaarheid van het dak. 
Vervangen of plaatsen PVC Gemiddelde prijs per m²
Vervangen of plaatsen PVCGemiddelde prijs per m²
Plaatsen nieuwe PVC€ 50 tot € 70
Vervangen PVC€ 90 tot € 120

Toepassingen pvc dakbedekking

De toepassingen van PVC zijn divers. Van woningen en appartementsgebouwen tot industriële complexen en winkelcentra. Dit type dakbedekking kan worden gebruikt voor verschillende dakconstructies, waaronder als dakbedekking platte daken, licht hellende daken en zelfs groendaken. Dankzij zijn lichtgewicht en flexibele eigenschappen is pvc dakbedekking ook geschikt voor complexe dakvormen en lastig bereikbare gebieden.

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten wordt dit type dakbedekking veel gebruikt.

 1. Nieuwbouw
  Bij nieuwbouw biedt pvc dakbedekking het voordeel dat het direct kan worden geïnstalleerd op een schoon, nieuw dakoppervlak. Het kan worden aangepast aan de specifieke eisen en ontwerpvoorkeuren van het nieuwe gebouw.
 2. Renovatie
  Bij renovatieprojecten kan deze dakbedekking juist een goede optie zijn om een verouderd dak te vervangen, omdat het relatief lichtgewicht is en kan zelfs worden geïnstalleerd over de bestaande dakbedekking in sommige gevallen. Waardoor volledige verwijdering en vervanging van het bestaande dak minder noodzakelijk is. Dit kan u kosten en tijd besparen tijdens renovatiewerkzaamheden.

Pvc dakbedekking over bestaande dakbedekking

Pvc dakbedekking kan over sommige bestaande dakmaterialen worden gelegd, maar niet over allemaal. het kan bijvoorbeeld meestal niet rechtstreeks op oude dakbedekking van bitumen of polystyreen worden geplaatst vanwege hechtingsproblemen en mogelijke chemische reacties. Dit kan de levensduur van uw nieuwe dak negatief beïnvloeden.
In deze gevallen is een scheidingslaag nodig om zeker te zijn van een goede hechting en om problemen te voorkomen.

Een scheidingslaag is een extra laag materiaal die tussen de oude dakbedekking en de nieuwe dakbedekking wordt geplaatst. Dit materiaal helpt ervoor te zorgen dat de twee verschillende soorten dakbedekking goed met elkaar kunnen functioneren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de nieuwe dakbedekking problemen krijgt door de oude dakbedekking eronder.

Normaal gesproken kan pvc bijvoorbeeld wel direct over oude dakbedekking zoals oud PVC of TPO worden gelegd. Maar het is altijd verstandig om onze ervaren dakdekker te raadplegen om te controleren of een scheidingslaag nodig is voor uw specifieke dak renovatieproject.

Voordelen van pvc dakbedekking

Pvc als dakbedekking is niet voor niets een populaire keuze voor gebouwen en huizen. Het materiaal heeft verschillende interessante voordelen:

 • Moderne uitstraling
  Pvc voegt een eigentijds en modern tintje toe aan elk gebouw. Met zijn strakke en verzorgde uiterlijk geeft het een frisse en nette uitstraling.
 • Onderhoudsvriendelijk
  PVC vereist minimaal onderhoud en behoudt toch zijn kwaliteit en prestaties. Door periodiek reinigen en uw dakbedekking regelmatig te laten inspecteren kunt u het dak in topconditie houden. Waardoor u op de langere termijn tijd en geld bespaart op onderhoudskosten.
 • Brandveilig
  Ook is PVC een brandveilig materiaal dat op het dak wordt gelijmd of geföhnd, wat de veiligheid van het gebouw verbetert.

 • Milieuvriendelijk
  Bovendien is PVC volledig recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke en duurzame keuze is.

 • Reflecteert zonlicht
  Het materiaal heeft de eigenschap om zonlicht UV te reflecteren, waardoor een koeler en comfortabeler binnenklimaat wordt gecreëerd. Dit draagt bij aan een aangename leefomgeving en kan helpen om de energiekosten te verlagen.

 • Sterk en lichtgewicht:
  Pvc als dakbedekking biedt een sterke en duurzame bescherming voor uw dak, terwijl het toch licht van gewicht is. Dit maakt het gemakkelijk in gebruik en eenvoudig om te installeren, zelfs op daken met een complexe vorm.
 • Veelzijdig en wortelbestendig
  Pvc is veelzijdig in gebruik en kan worden toegepast op verschillende soorten daken. Bovendien is het wortelbestendig, waardoor het ideaal is voor groendaken en vegetatiedaken.
dakdekker eindhoven

Mogelijke nadelen pvc dakbedekking

Hoewel pvc dakbedekking vele voordelen biedt, is het belangrijk om erbij stil te staan dat de plaatsing tijdrovend kan zijn dat het aanbrengen ervan meestal niet geschikt is voor onervaren doe-het-zelvers. Schakel daarom de ervaren dakdekkers in van de Dakdek-Gigant voor een succesvolle en professionele installatie.
Ook mag dit type dakbedekking in sommige gevallen niet rechtstreeks op oude dakbedekking van bitumen of polystyreen worden geplaatst. Een scheidingslaag is dan nodig voor een optimale hechting.

Pvc dakbedekking verwijderen

Het verwijderen van oude pvc dakbedekking is geen eenvoudige klus, maar bij Dakdek-Gigant bieden we professionele verwijderingsservice aan tegen scherpe prijzen.
Onze ervaren dakdekkers zorgen voor een veilige verwijdering van de oude dakbedekking, waardoor uw dak straks geheel klaar is voor uw nieuwe dakbedekking die weer jarenlang meegaat!

Pvc dakbedekking onderhoud

Naast installatie en verwijdering bieden we ook onderhoudsdiensten voor pvc dakbedekking. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw dak en voorkomt kostbare reparaties. Onze dakdekkers voeren inspecties uit, reinigen het dakoppervlak en repareren eventuele beschadigingen om uw dakbedekking in optimale conditie te houden.

Gemiddelde kosten voor PVC dakbedekking

Besparen op de kosten voor pvc dakbedekking

Bij Dakdek-Gigant moedigen we onze klanten aan om te besparen op dakbedekking op verschillende manieren. Een van de beste manieren om geld te besparen is door meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen via onze website. Op deze manier kunt u de tarieven van verschillende dakdekkersbedrijven vergelijken en de beste deal vinden die past bij uw budget en uw wensen.

Daarnaast zijn er verschillende stappen die u zelf kunt ondernemen om de kosten voor uw nieuwe dakbedekking te verlagen. Zo kunt u overwegen om voorbereidend werk zelf uit te voeren, zoals het verwijderen van oude dakbedekking of het opruimen van het dak, om zo de arbeidskosten te verlagen. Ook kunt u kijken naar de mogelijkheden voor het gebruik van materialen van goede kwaliteit die toch betaalbaar zijn.

Dakdek-Gigant streeft ernaar om klanten hoogwaardige dakoplossingen te bieden tegen scherpe prijzen. Zodat u kunt profiteren van houdbare oplossingen en een goede service, zonder te veel te betalen!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe u kunt besparen op uw dakbedekking met Dakdek-Gigant.
We zien uw aanvraag graag tegemoet!

Hoe plaatst onze dakdekker de pvc dakbedekking?

Bij Dakdek-Gigant zijn we getraind en uitgerust om pvc dakbedekking op een professionele en zorgvuldige manier te installeren op uw dak. Dit begint met een grondige inspectie van het dakoppervlak om eventuele gebreken of schade op tijd te herkennen en te verhelpen, voordat de nieuwe dakbedekking wordt gelegd.

Vervolgens wordt het oppervlak voorbereid door het schoon te maken en te egaliseren. Dit is van belang zodat de pvc dakbedekking gelijkmatig kan worden aangebracht. Onze dakdekkers gebruiken hoogwaardige apparatuur om de zogeheten pvc membranen nauwkeurig op maat te snijden en daarna te plaatsen.

De pvc membranen worden vervolgens bevestigd met behulp van hitte en druk, hierdoor ontstaat een waterdichte afdichting. Tijdens het hele proces wordt er regelmatig gecontroleerd of de dakbedekking op correcte wijze wordt bevestigd.

Pvc dakbedekking is verkrijgbaar in diverse kleuren  

Pvc is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. We hebben bij Dakdek-Gigant al vele daken mogen bekleden met levendige en gedurfde tinten dakbedekking. Zoals groen, blauw en paars. Maar ook rustige en traditionele kleuren zoals grijs, zwart en (gebroken) wit blijven populair.

De verscheidenheid aan beschikbare kleuren stelt u als huiseigenaar in staat om hun dak aan te passen aan hun persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren. Of u nu kiest voor een opvallende blauwe tint, een warme rode kleur of een klassiek neutrale toon, de kleuropties van pvc dakbedekking bieden eindeloos veel mogelijkheden!

Waarom kiezen voor witte pvc dakbedekking?

Huiseigenaren kiezen ondanks het ruime aanbod aan kleurmogelijkheden, vaak bewust voor witte pvc dakbedekking. Witte dakbedekking heeft namelijk verschillende voordelen ten opzichte van traditionele zwarte dakbedekking. Het weerkaatst een groot deel van het zonlicht, waardoor de opname van warmte wordt verminderd. Op die manier wordt ook de energie-efficiëntie van uw woning verbeterd. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat, vooral tijdens de warme zomermaanden.

Bovendien geeft witte pvc dakbedekking een modern en strakke uitstraling aan uw dak.

Mogelijke problemen met pvc dakbedekking

Hoewel pvc dakbedekking een betrouwbare optie is voor uw dak, kan ook dit type dakbedekking soms te maken krijgen met problemen. Bijvoorbeeld wanneer het niet goed is geplaatst of simpelweg verouderd is. Voor specifieke problemen zoals pvc lekkage, renovatie of vervanging van pvc dakbedekking bieden we bij Dakdek-Gigant ook gespecialiseerde diensten aan, inclusief snelle reparaties en deskundig advies.

Heeft u bijvoorbeeld last van een pvc dakbedekking lekkage, en moet onze dakdekker uw pvc dakbedekking repareren of herstellen op korte termijn? Of denkt u dat pvc dakbedekking vervangen voor nieuwe dakbedekking de beste optie is? Vul deze wensen dan in bij uw aanvraag. Onze deskundige dakdekkers kunnen snel en efficiënt lekkages opsporen en repareren. Ook kunnen zij beschadigde delen vervangen en oude pvc renoveren zodat uw dak weer jarenlang meegaat.
 
Met onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen we elk probleem met pvc dakbedekking aanpakken en oplossen!

Wat kan Dakdek Gigant betekenen voor uw pvc dakproject?  

Wist u dat u via Dakdek-Gigant tot wel 40 procent op de kosten voor een dakdekker kunt besparen? Wij hechten er veel waarde aan om onze klanten de beste service en kwaliteit te bieden voor dakdekkersklussen, tegen zeer lage prijzen.  
Met ruim 38 jaar ervaring in de branche kunnen we u verzekeren van hoogwaardige betaalbare dakdekkersdiensten. Bovendien mag u rekenen op resultaten die voldoen aan al uw voorkeuren en verwachtingen.

Ook kunt u op onze website terecht voor veel informatie over uw dakproject.  Zo vindt u een antwoord op vragen zoals wat kost een dakdekker en hoe kunt u op een dakdekker besparen. Maar ook meer informatie over onze verschillende dakdekkersdiensten.
Wel zo prettig, want dan weet u precies wat u kunt verwachten voordat u een dakdekker gaat inschakelen! 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende prijsindicatie en profiteer van onze scherpe prijzen en expertise.

Pvc dakbedekking en isolatie

Pvc dakbedekking kan goed samengaan met verschillende soorten isolatiematerialen. Bij het vernieuwen van een oud dak is het vaak slim om ook de isolatie gelijktijdig aan te brengen. PVC werkt bijvoorbeeld prima samen met isolatiematerialen zoals XPS, EPS of minerale wol. Dit helpt niet alleen om het binnen in huis comfortabeler te maken, maar ook om energie te besparen. Er gaat minder warmte verloren via uw dak, wat de energierekening kan verlagen op de lange termijn.
Het is wel belangrijk om te checken of de isolatiematerialen goed passen bij zowel uw nieuwe dakbedekking als de structuur van het dak. Onze dakdekkers staan voor u klaar voor persoonlijk advies over de beste isolatieoplossing in uw situatie.

Wat zijn de voordelen van pvc ten opzichte van andere materialen?

Dit type dakbedekking biedt verschillende voordelen, waaronder een lange levensduur, eenvoudig onderhoud, weerbestendigheid en milieuvriendelijkheid. Het is bestand tegen UV-straling, chemicaliën en algen, waardoor het zijn kleur en beschermende functie behoudt gedurende vele jaren.

Wat zijn veelvoorkomende problemen met dit type dakbedekking?

Veelvoorkomende problemen met pvc zijn onder meer beschadigingen door extreme weersomstandigheden en lekkages door veroudering van het materiaal. Deze problemen kunnen echter eenvoudig worden voorkomen door tijdig onderhoud en reparaties uit te voeren.

Hoe lang gaat pvc dakbedekking mee?

De levensduur van pvc dakbedekking kan variëren. In het algemeen kan het materiaal gemiddeld tot wel 25 jaar meegaan bij goed onderhoud en normaal gebruik.

Is pvc ook milieuvriendelijk?

Ja, pvc is milieuvriendelijk omdat het gerecycled kan worden wanneer het zijn levensduur heeft bereikt.

Is Dakdek-Gigant actief in meerdere regio’s?

Ja, Dakdek-Gigant is landelijk actief en biedt dakdekkersdiensten aan in heel Nederland. Of u nu een betaalbare dakdekker Den Haag, een dakdekker Enschede of een dakdekker Utrecht zoekt voor uw dakdekkersklus. Onze dakdekkers staan voor u klaar in verschillende steden om u verder te helpen!

Hoe kan ik een offerte aanvragen bij Dakdek-Gigant?

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen bij Dakdek-Gigant door het aanvraagformulier in te vullen. Wees specifiek over uw wensen zodat we onze dakdekkers kunnen afstemmen op uw hulpvraag. Wij kunnen u voorzien van alle benodigde informatie over uw dakproject en een nauwkeurige prijsopgave opsturen voor uw project. Wanneer uw aanvraag is verstuurd, ontvangt u binnen 2 minuten al een prijsindicatie in uw mailbox!

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring