Bitumen dakbedekking

Wat is bitumen dakbedekking precies? En wat is de levensduur van bitumen met lei slag voor op uw platte dak? Zijn de kosten van een mastiek plat dak laten bedekken over bestaande dakbedekking met bitumen hoog?

Of kan je dakleer over dakleer heen branden?

Op al deze vragen geven wij u het juiste antwoordt op deze informatiepagina.

Bitumen is uitermate geschikt als dakbedekking voor op een platte daken zoals veranda’s, dakkapellen, aanbouwen of schuren en garages.

Het bitumineuze materiaal (ook wel dakleer genoemd) is geliefd omdat het betaalbaar is, en gemakkelijk over bestaande dakbedekking aangebracht kan worden.

bitumen dakbedekking

Wat kost bitumen dakbedekking 2023?

Hoe hoog de prijsberekening zal worden van het laten plaatsen van een nieuwe bitumen is afhankelijk van of de nieuwe laag dakleer op uw oude dakbedekking gebrand kan worden. Of dat u over moet gaan tot een geheel plat dak vervangen.

Hoe hoog de prijs van het laten plaatsen van bitumen dakbedekking is hangt af van of de nieuwe laag dakleer op uw oude dakbedekking geplaatst wordt of dat totale vernieuwing noodzakelijk is

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel de prijs bitumen per m2 is en wat het aanbrengen hiervan kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten van een dakleer leggen heeft te maken met welke dakwerker u in zee gaat.

Uiteraard wilt uw nieuwe laag dakleer leggen over uw bestaande dakbedekking laag zo goedkoop mogelijk laten aanleggen. Maar wanneer moet u uw dak vervangen? en wat is hier de kostprijs dan van?

De gemiddelde prijzen van een dak opnieuw bedekken of een dak vernieuwen met bitumen aanleggen liggen tussen de €25,- en €50,– per m2.

Kosten wat het kost willen wij als goedkope dakdekkers u de voordeligste prijs aanbieden voor het vervangen van uw oude bitumen dak.

Goedkoper dan u denkt

Op de vraag ”hoeveel kost het vervangen van mijn bitumineuze dakbedekking” kunnen wij als dakdekkersbedrijf u altijd de goedkoopste prijs aanbieden.

Vergelijk de prijzen van een bitumineuze dakbedekking laten aanleggen door bij ons goedkope dakdekkers een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking van het opnieuw bedekken van uw dak met bitumen, zult u er snel achter komen dat onze dakdekkers minimaal 30% goedkoper zijn.

Waar wacht u nog op en kies voor de goedkoopste prijs! Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang binnen 2 minuten van uw nieuwe laag dakbedekking op uw platte dak.

Onze dakwerkers zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

Specifieke prijsvragen

Omdat de meeste bezoekers willen weten wat het vervangen van bitumen dakbedekking kost of men dakleer direct op hout kan branden. Geven wij u hier de meest gestelde vragen en antwoorden op bijvoorbeeld een dak opnieuw bedekken:

Wat zijn de kosten van bitumen dakbedekking?

Bitumen-dakbedekking

Bitumen dakleer met grind is zeer goedkoop en ijzersterk. Bitumen dakbedekking kunt al laten aanleggen op uw platte dak al vanaf €40,- per m² wilt u dus een compleet plat dak laten vervangen met bitumen, houdt u er dan rekening mee dat de prijzen tussen de €2200,- tot €5000,- kunnen variëren.

Hoe lang gaat een bitumen dak mee?

Bitumen-laten-aanleggen

Bitumen dakbedekking ( ook wel mastiek dak genoemd )met grind heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 30 jaar. In vergelijking met rieten daken gaan deze veel minder langer mee. Een pannendak daarin tegen kan wel 50 tot 70 jaar meegaan.

Wanneer vervang je bitumen dakbedekking?

goedkope-dakdekkers

Als uw oude dakbedekking laag niet meer voldoet aan de eisen zoals waterdichtheid is het tijd om een nieuwe laag bitumineuze dakbedekking aan te laten leggen. Bitumineus dakleer gaat gemiddeld 30 jaar mee.

Wat kost het om mijn complete dak met bitumen te laten vervangen?

Dakdek-Gigant

Wilt u uw complete platte dak van een bitumenlaag laten vervangen? Dan kunt u rekening houden met de kosten tussen de €1.200,- en €2.200,- afhankelijk van het dak oppervlakte.

Als u exact wil weten wat het vervangen van u dak gaat kosten, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Waarom bitumen dakbedekking?

Bitumineuze-dakbedekking

1 van de betere soorten dakbedekking is bitumen! Wat ook wel dakleer of roofing wordt genoemd, het is de perfecte manier om uw platte daken waterdicht te maken. Deze dakbedekking soort kan goed tegen temperatuurschommelingen en heeft een lange levensduur van gemiddeld 20 tot 30 jaar.

Nieuwe laag over oude laag prijs

Wat kost bitumen dakbedekking leggen per m2 en het eventuele overlagen hiervan? En wat is de gemiddelde prijs van het laten plaatsen van nieuwe bitumen dakbedekking of het leggen van een nieuwe bitumenlaag dakleer over uw oude dakbedekking van uw platte dak?

Een vernieuwing van een plat dak bijvoorbeeld van uw schuur komt vaak voor als u uw plat dak isoleren wilt, of dat er in de loop van de tijd meerdere lagen dakleer over elkaar heen zijn gebrand.

Het probleem in deze is dat de gehele dakconstructie te zwaar gaat worden en de kans bestaat dat u dak inzakt.

Laat uw daarom goed adviseren door een dakdekker voor het laten aanbrengen van een bitumen dakbedekking laag op uw platte dak.

Leest u hier de prijzen die gemiddeld worden berekend voor het vervangen van bitumen dakbedekking:

Dakwerk platte dakenGemiddelde totaalprijsLevensduur
Nieuwe bitumen dakbedekking over oude dakbedekking branden€ 40 tot aan € 5025/ 30 jaar
Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen nieuwe bitumen dakbedekking€ 70 tot aan € 8025/ 30 jaar
 • Als u als voorbeeld een dakoppervlakte van rond de 20 m2 heeft en deze wilt u opnieuw laten bekleden met bitumen dakbedekking dan zal de prijsberekening als volgt zijn:

Totaalprijs: Rond de €800,- voor plaatsing over uw bestaande dakbedekking. ( dus geen sloopwerkzaamheden )

Totaalprijs: Rond de €1500,- voor een complete vernieuwing van de oude dakbedekking.

bitumen-dakbedekking-laten-leggen

Exacte prijsinformatie

Als u op zoek bent naar een goedkope dakdekker en geen tijd heeft om naar de prijzen te zoeken voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking dan is er een hele eenvoudige manier om de prijsinformatie snel te achterhalen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan om een prijsopgave te ontvangen en vergelijk deze met andere dakdekkers. Op deze manier bespaart u op de kosten van een nieuw dak.

Het invullen van het gratis prijsformulier kost minimaal 2 minuten van uw tijd. U ontvangt meteen een prijsopgave van onze dakdekker zodat u deze prijs kunt vergelijken met andere dakdekkersbedrijven.

U heeft meteen een goed inzicht over de kosten van nieuw dakleer aanbrengen op uw platte dak en weet u exact wat een dakdekker zijn prijs is.

Mocht u interesse hebben in de richtprijs dan zal onze dakdekker langskomen op locatie om een definitieve prijsopgave te maken, ook dit doet ons hoveniersbedrijf geheel vrijblijvend.

prijs-bitumen-per-m2

Meer informatie over dakleer aanbrengen

Op deze pagina geven wij antwoord op al deze vragen, en geven wij u tips om te besparen op de kosten voor het vervangen van dakbedekking, repareren en het aanbrengen van bitumineuze dakbedekking.

Omdat wij een redelijk bekend dakdekkersbedrijf uit Amsterdam zijn krijgen wij veel vragen over de kosten van het aanleggen van bijvoorbeeld een nieuw dak of een dak met bitumen plakken.

Denk u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost bitumen dakbedekking aanleggen per m2?
 • Hoe lang gaat bitumen dakbedekking mee?
 • Wat kost een dak met bitumen dakbedekking vervangen?
 • Hoe duur is dakbedekking?

Natuurlijk is een plat dak of schuin dak laten vervangen niet goedkoop!

Maar in onze ogen hoeft een oud dak te laten vernieuwen ook niet duur te zijn.

De gemiddelde prijzen van een dak vernieuwing variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak opnieuw laat leggen met bitumen dakbedekking.

bitumen-dakbedekking-laten-leggen

Bitumineuze dakbedekking repareren

Bitumen dakbedekking ook wel onder dakdekkers dakleer genoemd, is een van de betere materialen om een plat dak me te bedekken.

Het grote voordeel van dit materiaal is dat bitumen makkelijk en snel te repareren is bijvoorbeeld in het geval van nood bij een daklekkage.

Maar wat is de prijs van het laten plaatsen van bitumen dakbedekking of een reparatie?

De dakdekker kosten zijn afhankelijk of de nieuwe laag dakleer op de oude dakbedekking geplaatst kan worden of dat uw dak compleet aan vernieuwing toe is.

Echter is de goedkoopste oplossing de bestaande dakbedekking te laten repareren door een dakdekker.

Bij een reparatie van bitumen dakbedekking zal de dakdekker een nieuwe strook over het oude gedeelte waar lekkage is ontstaan heen branden.

De hechting van bitumineuze dakbedekking is altijd uitstekend. Leest u hier meer over het repareren van een dak lekkage,

dakbedekking-branden

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen is een materiaal wat al zo een 70 jaar lang wordt gebruikt om platte daken mee te plakken.

99% van de platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Vroeger werd bitumen gebruikt om schepen waterdicht te maken.

Dit wil natuurlijk dan wel zeggen dat het een beren sterk materiaal is en zeker waterdicht.

Maar wat zijn precies de eigenschappen van deze  bitumineuze dakbedekking? Lees hieronder meer..

 • Supersterk materiaal
 • Kleefkracht is enorm groot
 • Zeer elastisch
 • Waterdicht
 • Makkelijk te herstellen

Zoals u kunt lezen is bitumen dakbedekking laten aanbrengen een van de meest geschikte dakbedekking soorten om uw dak te beschermen tegen de slechte weersinvloeden.

Helaas heeft ook bitumen enkele nadelen zoals;

 • Vrij korte levensduur
 • Kan slecht tegen UV stralen

Wanneer de bitumen dakbedekking met een SBS of APP laag bewerkt is ( een soort vloeibaar rubber ) is de flexibiliteit vele malen groter. We zullen u hier een uitleg geven van deze 2 verschillende soorten:

Wat is APP?

APP staat voor Atactisch Polypropyleen. Deze stof is een kunststof gebonden en erg elastisch en is verwerkt in het bitumen. De voordelen zijn:

 • Buigzaam en erg soepel.
 • Geen onderhoud.
 • UV-bestendiger dan andere bitumineuze soorten.

Wat is SBS?

SBS staat voor Styreen butadieen. Deze stof is een soort kunstmatige rubbersoort die verwerkt is in het bitumen. De voordelen hiervan zijn:

 • Soepeler tegen temperatuur verschillen.
 • Grote kleefkracht zodat het niet los laat.

Elk voordeel heeft natuurlijk ook wel eens een nadeel. Zo is SBS wat poreus en kan niet teveel UV-straling hebben.

De oplossing hiervoor is een laag kiezels over het dakleer aan te brengen zodat deze niet direct wordt blootgesteld aan direct zonlicht en de kans op uitdroging zeer klein word.

dakbedekking-van-bitumen-aanbrengen

Bitumen dakbedekking aanbrengen

Hoe wordt dakbedekking aangebracht? Als het dak is schoongemaakt kunnen de dakdekkers beginnen met de opbouw en het uitleggen van de rollen dakleer zodat het complete dak bedekt is met een laag bitumen.

Als de bitumen dakbedekking op maat is kan al het overige materiaal van de dakbedekking rollen word afgesneden en afgevoerd zodat er meer ruimte is om te werken.

De dak rollen worden weer opgerold en het opbouwen van het nieuwe dak kan gestart worden, beginnend bij het branden van de onderlaag.

Door het branden van de bitumen dakbedekking met een brander smelt de eerste onderlaag zodat deze waterdicht aan het dak bevestigt kan worden.

Vroeger werden de onderlagen vast gespijkerd maar dit leverde op ten duur lekkage op.

Door de verhitting van de onderlaag zullen de bestaande laag en de nieuwe laag samensmelten en wordt een geheel. 

Nadelen bitumen

De naden van de bitumen dakbedekking moeten elkaar goed overlappen om zo een goed waterdicht dak te waarborgen.

Het is belangrijk dat u uw bitumen laag professioneel laat aanbrengen.

Ook is door het branden van de bitumineuze dakbedekking een goede hechting gewaarborgd aan zinken onderdelen van het dak en uw daktrim.

Op deze manier kan het zink in combinatie met het bitumen echt goed z’n werk doen.

Let op!! Bij de bouwmarkten is er tegenwoordig ook zelfklevend bitumen dakbedekking te verkrijgen. Dit heeft niet de kleefkracht dan het ouderwetse dakbedekking branden!

Plakken met de zelfklevende bitumen is daarom af te raden. Bij het aanbrengen geeft deze ook geen goede hechting en hierdoor los laten en uw dakleer zal veel gevoeliger zijn voor een eventuele daklekkage.

dakbedekking-vervangen

Mogelijkheden bitumen dakbedekking

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het leggen van bitumineuze dakbedekking. Zo kan de dakbedekking bijvoorbeeld op hout en op beton en steen gelegd worden. Ook is het zowel toepasbaar op een schuin dak als op een plat dak.

Daarnaast heeft het de fijne eigenschap dat het te gebruiken is voor verschillende gebruiksdoeleinden. Zo kan er bijvoorbeeld een dakterras op gelegd worden.

Ook is het mogelijk om grind op de bitumen te storten, dit heeft weer een isolerende werking, het wordt dan niet zo heet in de zomer.

Deze dakisolatie is ideaal voor wanneer u een dak heeft dat vol in de zon staat. Ook kunt u als afwerking ervoor kiezen om er leislag op aan te brengen, op die manier kan de bitumen dakbedekking een hele andere uitstraling krijgen.

Levensduur & onderhoud

Als u de dakbedekking van uw dak wilt vervangen wilt u er uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wij geven u een paar tips hoe u de levensduur van uw dakleer zo lang mogelijk uitstelt:

 • 1 keer per jaar dakonderhoud plegen: Bladeren, alg, en mos hechten zich vaak aan platte daken. Als u een keer per jaar de moeite neemt dit te reinigen en te verwijderen zal uw complete dak niet snel aan vervanging toe zijn. Is uw dak toch aan een complete vervanging toe? Lees dan hier alle informatie over een plat dak vervangen.
 • Kiezels of grind op het dak: Door een laag kiezelstenen zal uw bitumen dakbedekking veel minder bloot worden gesteld aan UV stralen. Omdat het dakleer kan uitdrogen door teveel zonlicht zal dit veel minder lang meegaan dan dat u een laag grind laat leggen op uw dak.
dakbedekking-laten-vervangen

Wanneer bitumen vervangen

Zoals aangegeven is het vervangen van bitumen eens in de zoveel tijd nodig. Wanneer dit precies moet gebeuren is afhankelijk van de staat van de bitumen die er op het dak ligt.

Wanneer deze poreus wordt of gaat lekker moet deze eigenlijk vervangen worden.

Wanneer dit gebeurd is afhankelijk van de weersomstandigheden en de kwaliteit bitumen die gebruikt is om het dak te bedekken.

Een bitumen dak dat veelal bloot wordt gelegd aan de brandende zon zal eerder poreus worden dan bitumen dakbedekking in de schaduw.

Meer opties voor uw dak

Natuurlijk is bitumen dakbedekking een zeer goede keuze om een plat dak waterdicht te kunnen maken. Maar zo zijn er nog een paar goede varianten op de markt. Zoals;

 • EPDM dakbedekking
 • PVC dakbedekking

Het leuke aan PVC dakbedekking is dat deze soort ook in de kleur wit te verkrijgen is.

Het voordeel aan wit is dat de warmte van de zon lekker buiten blijft en het binnen zal afkoelen. Het grote voordeel van EPDM dakbedekking is weer dat de levensduur van dit soort dakleer wel 45 jaar lang is.

EPDM

EPDM dakbedekking aanleggen

EPDM dakbedekking laten aanbrengen op uw platte dak is iets heel anders dan een dak van bitumen.

De belangrijkste reden dat mensen hun dak laten aanleggen van EPDM is omdat het duurzaam is en te recyclen. Buiten dit is EPDM een zeer goede ondergrond voor een groendak.

Het grootste voordeel van deze kunststof dakbedekking is dan ook wel de prijs! EPDM is relatief goedkoop aan te leggen is in vergelijking met de aanleg van bitumen dakbedekking.

Als u EPDM wilt laten leggen door een dakdekker kan hij van te voren het dak oppervlakte geheel op maat maken.

Bij bitumen dakbedekking is dit niet mogelijk en zullen de dak rollen eerst uitgerold moeten worden over het platte dak.

Zoals u dus leest heeft EPDM dakbedekking flink wat voordelen in tegenstelling tot bitumen!

Bespaar nu op uw dak klus!

Wilt u uw dak opnieuw laten aanleggen met bitumen dakbedekking of kiest u ervoor om het zelf te doen?

Maar u bent toch wel nieuwsgierig geworden wat de exacte klus voor u gaat kosten als u dit uit handen geeft aan een dakdekkersbedrijf?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan om onze prijzen te vergelijken en flink te kunnen besparen op de algemene kosten.

Na het invullen van het offerte formulier zullen wij binnen enkele dagen een offerte opstellen binnen uw budget zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!