Welke ondergrond voor epdm dakbedekking

Als u overweegt om EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) dakbedekking te installeren, is het raadzaam om de juiste ondergrond te kiezen. Een geschikte ondergrond legt de basis voor een duurzaam en waterdicht dak dat vele jaren meegaat. Bij Dakdek-Gigant.nl begrijpen we het belang van een goede ondergrond voor EPDM dakbedekking, en we zijn hier om u te begeleiden bij het maken van de beste keuze. Laten we eens kijken naar de verschillende opties en hun voordelen.

1. Houten Ondergrond

Een houten ondergrond, zoals multiplex of OSB (Oriented Strand Board), is een populaire keuze voor EPDM daksystemen. Hout biedt een stevige basis en is relatief eenvoudig te bewerken, wat het installatieproces vereenvoudigt. Bij het gebruik van een houten ondergrond is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Het gebruik van drukgeïmpregneerd hout kan de duurzaamheid van het dak verder verbeteren.

ondergrond dakbedekking
ondergrond dakbedekking EPDM

2. Betonnen Ondergrond

Een betonnen ondergrond is een andere solide optie voor EPDM dakbedekking. Beton biedt uitstekende structurele integriteit en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het installeren van EPDM op beton is het belangrijk om dat de dakdekker ervoor zorgt dat het oppervlak glad en vrij van scheuren is. Het gebruik van een geschikte primer kan helpen bij het bevorderen van de hechting tussen het EPDM-membraan en het betonnen oppervlak.

3. PIR Isolatieplaten

PIR (Polyisocyanuraat) isolatieplaten worden vaak gebruikt als ondergrond voor EPDM dakbedekking vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Deze platen bieden niet alleen thermische dak isolatie, maar ook een vlakke en stabiele basis voor het EPDM-membraan. Door het gebruik van PIR isolatieplaten kan de energie-efficiëntie van het gebouw worden verbeterd, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.

4. Bitumen Onderlaag

Een bitumen onderlaag wordt soms gebruikt als basis voor EPDM dakbedekking, vooral bij renovatieprojecten waarbij het bestaande dakbedekkingssysteem moet worden behouden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bitumen onderlaag in goede staat verkeert en vrij is van scheuren of beschadigingen voordat het EPDM-membraan wordt geïnstalleerd. Een goede hechting tussen de bitumen en het EPDM is essentieel voor een waterdicht dak.

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste ondergrond voor EPDM dakbedekking is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de structuur van het gebouw, het klimaat en het budget. Of u nu kiest voor een houten ondergrond, betonnen ondergrond, PIR isolatieplaten of een bitumen onderlaag, zorg ervoor dat de ondergrond voldoet aan de vereisten voor een succesvolle installatie van EPDM dakbedekking. Bij Dakdek-Gigant.nl staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces, van advies tot installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

DAKDEK GIGANT
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NDA
  • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door NDA
  • Bijna 38 jaar ervaring