Dakbedekking overkapping

Dakbedekking overkapping goedkoop vervangen is een klus waar best wel wat bij komt kijken. Je kan kiezen uit verschillende soorten dakbedekkingen voor de overkapping.

Zo kunt u kiezen voor een bitumen dakbedekking voor de overkapping, of wellicht PVC een goed idee voor u?

In dit artikel laten wij u zien wat er allemaal bij komt kijken wanneer u de dakbedekkingen van overkappingen gaat vervangen.

Het oude dakbedekking van je overkapping vervangen kunt u zelf doen, of kunt u voordelig laten uitbesteden aan een vakman.

U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een bitumendakbedekking, een houten overkapping of een aluminium constructie.

  • Wat kost dakbedekking vervangen van een overkapping?
  • Wat zijn de prijzen voor bitumen dakbedekking voor een overkapping?
  • Hoe vervang ik zelf de dakbedekking van mijn overkapping?
  • Wat zijn de voordelen van de dakbedekking vervangen uitbesteden?
  • Welke materialen zijn geschikt voor overkappingen?

We geven u in dit artikel antwoord op deze vragen. We laten zien hoe u zelf de dakbedekking van een overkapping kan vervangen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Soorten dakbedekking overkapping tuin

Een overkapping plaatsen kunt u uiteraard laten uitbesteden aan professionele vakman. U kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Het is een aardige kluif, maar het is zeker te doen – zelfs wanneer u niet zoveel ervaring heeft.

Het is wel handig om enige doe-het-zelf-ervaring te hebben. Ben je fan van klussen? Grijp dan vooral deze uitdaging aan!

Hou dit artikel in ieder geval bij de hand, wij gaan je nog veel meer info geven over de dakbedekking vervangen van de overkapping van je tuin, carport of parkeerplaats.

De klus start zoals met veel klussen bij een aantal belangrijke keuzes. Wat moet er precies gebeuren?

En wat voor materialen wil je daarvoor gaan gebruiken. Kies je voor hout, aluminium, EPDM, of toch bitumen?

Ieder materiaal heeft z’n eigen charme. Natuurlijk wilt u de juiste keuze maken die bij uw klus past.

We gaan straks dieper in op de verschillende type dakbedekkingen voor overkappingen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor glas. Glas geeft een elegante indruk en is zeer degelijk.

Elk materiaal vergt weer een andere aanpak. U kunt er ook voor kiezen om een expert hiervoor in te huren.

Een dakdekker hoeft gelukkig helemaal niet prijzig te zijn. De dakdekker neemt uw zorgen uit handen en zorgt ervoor dat uw overkappingen de juiste dakbedekking krijgen.

Zo voorkomt u vervelende verrassingen en weet u honderd procent zeker dat de klus in een keer goed gebeurd.

Snel een prijsindicatie?

Dakbedekking vervangen epdm

We hadden het hierboven al over verschillende soorten dakbedekking gehad. Voor afdakjes, carports en aanbouw wordt vaak gebruik gemaakt van epdm.

Epdm dakbedekking is een absolute aanrader wanneer het op dakbedekkingen aankomt epdm is al meer dan 60 jaar ‘trending’ in de wereld van daken.

Dit komt omdat epdm zeer stabiel, sterk en efficiënt is. Dakdekkers werken veel met deze materie, maar epdm komt steeds meer voor op de particuliere markt.

Epdm heeft een levensduur van bijna 50 jaar. Je kan het meestal in een keer leggen, naden zijn dus vrijwel niet aan de orde. Wat ook fijn is, is dat epdm uv-bestendig is en waterdicht.

De substantie is zeer rekbaar en ook nog eens milieuvriendelijk.
Epdm is makkelijk aan te brengen met contactlijm, je hebt dus geen moeilijk gereedschap nodig voor wanneer je aan de slag gaat met de dakbedekking.

Op deze manier kunt u vrij gemakkelijk het dak vervangen van de overkapping in kwestie. Het kan soms handig zijn om vooraf advies te vragen, wanneer u zelf aan de slag gaat.

Zo weet u honderd procent zeker dat het goed gebeurt. Epdm is een zogenaamde gevulkaniseerd kunststof rubberfolie.

Het is op basis van – het ingewikkelde woord: ethyleen-propyleen-dieen terpolymeer. Het is de meest verkochte soort dakbedekking op aarde.

Epdm dakbedekking werkt het beste op platte overkappingen. Garages, tuinoverkappingen, tuinhuisjes en carports zijn ideaal voor epdm.

Het kan gebruikt worden op bijna alle ondergronden, o.a. op: bitumen dakbedekking, beton, zink, lood, aluminium, metselwerk, hout, etc.

Dakbedekkingen voor overkapping

Naast epdm zijn er nog veel andere soorten dakbedekkingen die geschikt zijn voor overkappingen.

Er zijn talloze mogelijkheden, het hangt natuurlijk volledig af van uw wensen, uw smaak, uw type overkapping.

Het belangrijkste is het doel van de overkapping. U kiest waarschijnlijk voor een andere overkapping voor een parkeerplek dan voor een overkapping om onder te zitten.

De verschillen in doel zijn dan erg groot. Een veranda is bijvoorbeeld een geweldig idee voor een mooie overkapping. Uiteraard ga
je dat niet helemaal afdekken, anders zit u in het donker, dat is zonde.

U kunt er voor kiezen om juist ontzettend veel met de buitenomgeving te doen. Kies bijvoorbeeld voor een open structuur dakbedekking. Bij een open structuur krijgt u bijzonder veel licht binnen.

Het resultaat is verfrissend en natuurlijk. Wanneer u een ruimte gaat overdekken voor bijvoorbeeld spullen, fietsen etc. Dan is een open structuur misschien niet de meest voor de hand liggende keuze.

Wij adviseren u in het geval van opberg-overkappingen, om vooral te gaan voor het praktische aspect en minder voor esthetische
aspect.

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat zo’n overkapping per se lelijk is. Prijstechnisch is het een slimme zet. Er zijn tot slot vele combinaties mogelijk, wanneer u uw overkapping wilt laten dakdekken. Daarover
later meer.

Overkapping vervangen glazen dak

Een veranda in de tuin is bijna altijd een goed idee. Een heerlijke plek om wanneer het fijn weer is te gaan genieten. Ziet u uzelf al zitten met een lekker drankje op een zoele zomeravond?

Een glazen dakbedekking ( zoals een serre ) is een zeer goed idee voor wanneer u een veranda heeft, of wilt nemen.

Glas zorgt ervoor dat er veel licht binnenkomt. Glas dempt daarnaast het harde geluid van regenval, u blijft hoe dan ook droog. Glas is zeer duurzaam en sterk.

Glas wordt daarnaast minder snel vuil en bijvoorbeeld kunststof. Glas gaat tot slot nog jaren mee. Leest u hier meer prijsinformatie over het laten plaatsen van een serre.

Kunststof overkapping vervangen

Kunststof – ook wel polycarbonaat genoemd – is degelijk materiaal dakbedekking voor de overkapping. Doordat kunststof zeer buigzaam is, is het gemakkelijk te bewerken.

Kunststof weegt daarnaast een heel stuk minder dan bijvoorbeeld glas. Over glas gesproken; kunststof is een stuk goedkoper dan glas. Kunststof is dus zeer voordelig en leent zich goed voor aluminium constructies.

Snel een prijsindicatie?

Golfplaten overkapping vervangen

Het golfplatendak kan bestaan uit PVC, polyester en PET. U ziet golfplatendaken veel terug in het straatbeeld. Het wordt vaak gebruikt voor overkappingen.

Wij adviseren u vooral om golfplatendaken te gebruiken voor kleine oppervlaktes zoals een overkappinkje, een carport of een
klein schuurtje. Het dak moet minimaal zeven graden schuin aflopen.

Lichtstraat overkapping

We hadden het eerder in dit artikel al even over combinaties op het gebied van overkappingen. Een lichtstraat is zo’n tussenvorm. U kunt bijvoorbeeld een dak willen hebben die dicht is, maar wel licht doorlaat. Is dat mogelijk?

Het simpele antwoord is ‘ja’. Een lichtstraat is een ideale optie voor
wanneer u een dicht dak wilt hebben én licht binnen wilt hebben.

Je kan het gebruiken voor bijvoorbeeld een veranda, of een berghok. Je kan hier eigenlijk heel veel kanten mee op, personaliseer het volledig naar uw smaak!

lichtstraat vervangen

Dakshingles

Dakshingles, wellicht heeft u er net als veel andere mensen nog nooit van gehoord. Dakshingles klinken zeer internationaal en dat is deze optie ook. Lezers die in Amerika zijn geweest, herkennen dakshingles waarschijnlijk wel.

De trend komt uit de Verenigde Staten, maar is nu ook steeds meer te
zien in het Nederlandse straatbeeld. Dakshingles zijn ene ideale optie voor wanneer u opzoek bent naar een eenvoudige oplossing.

Het is ziet er daarnaast heel mooi uit. Dakshingles zijn enkel aan te brengen op schuine daken met een helling van min. 25 graden. Je kan de shingles aanbrengen op een ondergrond van hout.

Zonnepanelen

Overweegt u een terrasoverkapping? Wellicht zonnepanelen dan wel een goed idee voor u! U geeft uw terrasoverkapping op deze manier een nuttige functie.

De zonnepanelen kunt u eenvoudig laten aanbrengen bovenop het platte dak.

Het is een investering, maar uiteindelijk betaald dat zich volledig
terug! Daarnaast heeft u een prachtig milieubewust én functioneel dak.

Lees hier meer informatie betreft de prijzen van zonnepanelen laten plaatsen.

Overkapping aan sluiten op tuin

U kunt al uw creativiteit in de overkappingen steken. Zo kan u de overkapping naadloos laten aansluiten op tuin of gazon.

In het geval van een plat dak, kunt u ervoor kiezen om een gazon te planten bovenop het dak. Het geeft een prachtig, groen effect!

Daarnaast is het mogelijk platen tegen de overkapping aan te laten groeien. Zo ligt de overkapping volledig in het verlengde van de tuin.

Het effect is heel bijzonder en natuurlijk. Zie het als een uitbreiding van de tuin, zonder dat er een nieuwe lap grond voor nodig is.

Tip vervangen dakbedekking overkapping

We lieten u hierboven al zien wat voor mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van overkappingen. De dakbedekking kunt u invullen op verschillende manieren, iedere manier is weer uniek.

Het hangt volledig van uw voorkeur af. Denk voordat u een optie kiest goed na over de mogelijkheden en hoe u het wilt invullen.

Het is belangrijk om uzelf goed in te lezen, wanneer u zelf aan de slag gaat met de dakbedekking vervangen. Ieder type vergt weer andere werkzaamheden.

Daarom kan het nooit kwaad om verder te lezen of om advies te vragen.

Wij van de Dakdek-Gigant helpen u graag! Stuur ons gerust een berichtje of doe ons een belletje voor wanneer u met vragen zit. Wij staan voor u klaar!

Toevoegingen aan overkapping

Voordat u aan de slag gaat met de overkapping kan het geen kwaad om alvast na te denken over details. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over verlichting?

Verlichting in de overkapping kan een mooie aanvulling zijn. Zeker wanneer het gaat om een buitenveranda of een overkapping om spullen
op te bergen. Het kan geen kwaad om hier van tevoren alvast over na te denken.

Een overkapping is een mooie aanvulling op uw woonhuis, op uw tuin en op uw ruimte. Een overkapping kunt u gebruiken voor de meest uiteenlopende dingen.

Of u nou spullen wilt opbergen, uw fietsen wilt stallen of er zelf onder wilt gaan zitten; het is allemaal mogelijk.

De overkapping kan in het verlengde liggen van uw tuin, door een gazon te planten bovenop het dak.

U kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt het ook laten uitbesteden aan een professionele dakdekker.

De dakdekker neemt al uw zorgen uit handen. Een dakdekker inhuren hoeft
helemaal niet prijzig te zijn.

Wij van de Dakdek-Gigant Amsterdam hebben jarenlange ervaring met de meeste uiteenlopende dakdekkersklussen.

Bent u benieuwd wat onze dakwerkers uit Amsterdam voor u kunnen betekenen?

Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Een offerte aanvragen is bij ons altijd gratis en geheel vrijblijvend – u zit dus nergens aan vast.

Zo kunt u straks volop genieten van de nieuwe overkappingen bij uw woning, in uw tuin of uw garage!

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!