Dak tuinhuis plaatsen of vervangen door ervaren dakdekkers?

Of u nu extra ruimte nodig heeft om gereedschap en tuinmeubels op te bergen, een overdekte werkplek wilt creëren of van uw tuinhuis een werkplaats wilt maken, een tuinhuis kan een prachtige aanvulling zijn op uw buitenruimte. Gaat u een tuinhuis plaatsen, dan is het kiezen van de juiste dakbedekking een belangrijke stap. Het dak tuinhuis beschermt al uw kostbare spullen tegen de weersomstandigheden, en geeft karakter aan uw buitenruimte. Met een betrouwbaar en sterk dak voor uw tuinhuis kunt u het hele jaar door buiten zitten en genieten van de natuurlijke omgeving. Bovendien bent u er 100% zeker van dat uw spullen goed beschermd blijven. 

Wilt u een geheel nieuw tuinhuis laten bouwen, en twijfelt u over de meest geschikte tuinhuis dakbedekking? Of is het dak van uw tuinhuisje verouderd en wilt u deze vervangen voor een nieuw dak? Wij hebben jarenlange ervaring. Daarom hebben voor u de belangrijkste dingen op een rijtje gezet. De soorten dak voor een tuinhuis, dakbedekking tuinhuis, isolatie voor een tuinhuis, etc. Lees meer op deze pagina.

Besparen op een dakdekker? Bij Dakdek Gigant bieden we u altijd een scherpe prijs en helpen we u graag te besparen op uw dakdekkersklus. We vinden namelijk dat u voor service en kwaliteit niet de hoofdprijs hoeft te betalen!

Wanneer moet u uw dak vervangen tuinhuis?

Een verouderd dak tuinhuis kan net als reguliere daken vaak op den duur tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Scheuren, gaten, mosvorming en lekkages zijn signalen dat het tijd is voor een nieuw dak tuinhuis. Door uw dak op tijd te laten vervangen kunt u grotere schade voorkomen en verlengt u de levensduur van uw tuinhuis.

Onze ervaren dakdekkers zijn erop getraind om de tekenen van slijtage en schade aan uw daken tijdig te herkennen. Door middel van grondige inspecties kunnen onze dakdekkers scheuren, gaten, verzwakte plekken en andere signalen die wijzen op een verouderd dak op tijd signaleren. Onze professionals kunnen tijdens een dakinspectie de van de algehele staat van het dak beoordelen, inclusief de dakbedekking, dakconstructie en eventuele onderliggende structuren. Op basis van deze analyse kunnen ze u gelijk adviseren of alleen de zwakke delen van de dakbedekking vernieuwd moeten worden, of een nieuw dak tuinhuis nodig is.

Mocht u ook twijfelen over de conditie van het dak van uw tuinhuis, schakel dan onze ervaren dakdekkers in voor een vrijblijvende dakinspectie! Is uw dak aan vernieuwing toe dan kunnen wij uw dak vervangen tuinhuis voor een scherpe prijs.

Opties voor uw dak tuinhuis

Bij het kiezen van een nieuw dak voor tuinhuis, kunt u kiezen uit verschillende soorten dakconstructies en bijpassende dakbedekking voor tuinhuis. |Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende dakconstructies die we zien bij tuinhuizen, en geschikte opties voor dakbedekking tuinhuis.

Veelvoorkomende soorten tuinhuis daken:

 • Zadeldak
  Een zadeldak is een dak met twee schuine zijden die samenkomen in een nok, waardoor een klassieke uitstraling ontstaat. Dit type dak biedt uitstekende waterafvoer en extra ruimte onder het dak, bijvoorbeeld voor opslag. Zadeldaken worden veel gebruikt voor tuinhuizen vanwege hun veelzijdigheid en geliefde uitstraling. Vaak worden hier overheen dakpannen geplaatst.
 • Lessenaarsdak (tuinhuis met plat dak)
  Een lessenaarsdak is een aflopend dak met slechts één helling. Het biedt een moderne uitstraling en is eenvoudiger te construeren dan een zadeldak. Lessenaarsdaken worden vaak gebruikt voor moderne tuinhuizen en zijn geschikt voor diverse soorten dakbedekking, zoals EPDM-folie, bitumen dakbedekking, of groene dakbedekking.
 • Piramidedak
  Een piramidedak heeft vier gelijkmatige driehoekige zijden die samenkomen in een punt bovenaan. Dit type dak geeft een unieke en opvallende uitstraling aan een tuinhuis. Piramidedaken bieden goede stabiliteit en zijn geschikt voor verschillende soorten dakbedekking, waaronder bitumen shingles, metalen dakbedekking, of rieten dakbedekking.
 • Plat dak
  Een plat dak op een thuishuis komt veel voor. Er is dan een opstaande rand waar het bitumen tegenaan gebrand wordt. Door een daklijst toe te voegen geeft dit het tuinshuis van een mooie uitstraling. Een tuinhuis met een bitumen dak is vaak ook een goede optie.

Populaire soorten tuinhuis dakbedekking

 1. Dakshingels Dakshingles zijn een populaire keuze voor tuinhuis dakbedekking vanwege hun stevigheid en stijlvolle uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, en bieden goede bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Bitumen shingles worden vaak gebruikt voor zadeldaken en piramidedaken.
 2. Bitumen. Een bitumen dak is een van de meest gekozen dakbedekkingen in Nederland. Bitumen dakbedekking voor tuinhuizen wordt veel gekozen omdat het duurzaam is, makkelijk te installeren en weinig tot geen onderhoud vraagt.
 3. Dakplaten. Dakplaten zijn duurzaam en eenvoudig te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinhuizen. Ze bieden goede bescherming tegen weer en wind dankzij hun gegolfde structuur. Golfplaten worden vaak gebruikt voor lessenaarsdaken en zijn beschikbaar in verschillende materialen zoals vezelcement, PVC, polycarbonaat, en metaal.
 4. Metalen dakbedekking. Metalen dakbedekking, zoals zink, aluminium of staal, is zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Metalen daken reflecteren zonlicht, wat kan helpen de temperatuur binnen het tuinhuis comfortabel te houden. Metalen dakbedekking wordt vaak gebruikt voor zadeldaken en piramidedaken.
 5. Rieten dakbedekking: Riet geeft een rustieke en natuurlijke uitstraling aan een tuinhuis. Het biedt goede isolatie en is geschikt voor diverse dakvormen. Een tuinhuis met rieten dak vergt wel regelmatig onderhoud en heeft een hogere aanschafprijs dan andere dakbedekkingsmaterialen. Het wordt vaak gebruikt voor zadeldaken en piramidedaken.
 6. Groen dak: Een groen dak bestaat uit planten en vegetatie en zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling aan een tuinhuis. Het biedt uitstekende isolatie en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en meer biodiversiteit in uw omgeving. Een groen dak wordt meestal op een plat dak geplaatst en vereist een onderlaag van bijvoorbeeld EPDM-folie. Het is een milieuvriendelijke optie, maar kan zwaar zijn en heeft een hogere aanschafprijs.

Kosten dak tuinhuis

De kosten voor tuinhuisdaken zijn afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen per vierkante meter, inclusief btw en installatie.

Gemiddelde kosten tuinhuis dakbedekking voor tuinhuizen met hellende daken:

Type dakbedekking tuinhuis Gemiddelde kosten (per m²)
Leien dakbedekking€ 65 - € 120
Rieten dak€ 70 - € 95
Dakpannen€ 30 - € 60
Shingles€ 12 - € 25
Dakplaten€ 20 - € 60

Gemiddelde kosten tuinhuis dakbedekking voor tuinhuizen met platte daken

Type dakbedekking tuinhuis Gemiddelde kosten (per m²)
EPDM€ 60 - € 80
Leisteen€ 65 - € 120
Bitumen (dakleer of roofing)€ 40 - € 60
Groendak€ 40 - € 200

Hoe wordt de prijs voor dak tuinhuis bepaald?

De totaalprijs voor het dak van uw tuinhuis zijn afhankelijk van een aantal keuzes. Ten eerste speelt het type materiaal voor de dakbedekking een grote rol; er zijn meerdere soorten dakbedekking zoals u hierboven ziet, en deze opties hebben elk hun eigen prijsklasse. Daarnaast zijn de afmetingen en het dakontwerp ook bepalend voor de uiteindelijke kosten. Een eenvoudig, recht dak zal minder kosten dan een ingewikkeld ontwerp met meerdere hoeken en niveaus.

Ook de arbeidskosten van de dakdekkers en eventuele extra voorzieningen, zoals isolatie of dakgoten, hebben invloed op het totaalbedrag.

Over het algemeen zijn de kosten voor het dak van een tuinhuis lager dan die voor een normaal huis, omdat er minder materiaal nodig is en het dak tuinhuis een stuk kleiner is. Het is belangrijk om goede materialen te gebruiken en ook het dak van uw tuinhuisje goed te onderhouden, zodat het lang meegaat en uw spullen beschermd blijven.

Is er een verschil tussen tuinhuis dakbedekking en dakbedekking voor reguliere daken?

Ja, het dak van een tuinhuis verschilt op een aantal belangrijke punten vergeleken met een regulier dak van een woning. Ten eerste zijn tuinhuizen vaak kleiner en hebben ze een lichtere dakconstructie, wat ook van invloed is op de keuze die u maakt voor de dakbedekking.

Voor tuinhuizen wordt er vaak gekozen voor lichtgewicht dakbedekkingsmaterialen die toch stevig zijn. Denk aan tuinhuis dakbedekking zoals dakshingles, dunne metalen platen of kunststof dakpannen. Het gaat erom dat het dak niet te zwaar wordt, omdat tuinhuizen vaak niet zo sterk qua constructie zijn als normale woningen. Verder wordt de stijl van het dak vaak afgestemd op de rest van het tuinhuis en op de bijbehorende woning zodat het een mooi geheel vormt. Denk aan traditionele shingles voor een klassieke uitstraling, of moderne metalen panelen voor een strakke look.

Isolatie dak tuinhuis

Het is belangrijk om te overwegen of u isolatie nodig vindt voor uw tuinhuis. Hoewel tuinhuizen vaak niet (continu) bewoond worden, kan isolatie zeker helpen om de spullen die u er opslaat te beschermen tegen vocht en extreme temperaturen. Een goede (dak)isolatie kan ook het comfort verhogen als u uw tuinhuisje wilt gebruiken als ontspanningsruimte of zelfs als gastenverblijf of als werkplek. U kunt met goede isolatie ook tijdens koudere periodes gebruikmaken van het tuinhuis.

Opties dakisolatie tuinhuis

Voor het isoleren van een tuinhuis zijn er verschillende opties om de temperatuur en het comfort in het tuinhuisje te verbeteren. Het isoleren van het dak is vaak een slimme keuze, omdat warmte stijgt en het grootste deel van de warmteverliezen via het dak plaatsvindt. Door het dak te isoleren met materialen zoals glaswol, steenwol of isolatieplaten, wordt warmteverlies verminderd  en blijft het tuinhuis warmer in de winter en koeler in de zomer waardoor het binnenklimaat prettig aanvoelt. Het isoleren van de vloer kan ook helpen bij het verminderen van koude opstijging vanuit de grond. De wanden van uw tuinhuis  zorgt voor een constantere temperatuur binnenin het tuinhuis.

Wat zijn de voordelen van een nieuw dak tuinhuis?

Of u nu een nieuw dak wilt omdat het huidige dak van uw tuinhuis vervangen moet worden of een geheel nieuw tuinhuis laat bouwen, een hoogkwalitatief nieuw dak tuinhuis biedt diverse voordelen:

 • U bent zeker van optimale bescherming van uw eigendommen. Een kwalitatief hoogwaardig dak zorgt ervoor dat uw opgeslagen spullen in het tuinhuis beschermd blijven tegen het weer. Dit voorkomt schade aan uw waardevolle bezittingen en verlengt de levensduur van uw spullen.
 • U creëert een sfeervolle extra buitenruimte voor diverse toepassingen. Met een goed stevig en betrouwbaar dak kunt u uw tuinhuis ook gebruiken als een extra leefruimte in uw tuin. Of het nu gaat om een ontspanningsruimte, een werkplaats, een hobbyruimte of zelfs een gastenverblijf, een overdekte extra ruimte die geheel waterdicht is biedt vele mogelijkheden.
 • Bescherming tegen vocht en schimmel. Een waterdicht dak voorkomt niet alleen lekkages en infiltratie van vocht, maar het biedt ook een effectieve bescherming tegen schimmel- en meeldauwvorming in uw tuinhuis. Dit zorgt voor een gezondere en comfortabelere omgeving, waarbij uw opgeslagen spullen en het tuinhuis zelf worden beschermd tegen schade veroorzaakt door vocht en schimmel.
 • Verlengde levensduur van het tuinhuis. Het dak van uw tuinhuis op tijd laten vervangen verlengt ook de levensduur van uw tuinhuis. Het dak beschermt namelijk niet alleen de inhoud van het tuinhuis, maar beschermt ook de materialen en constructie van het gebouw tegen vroegtijdige slijtage en beschadiging.

Uw dak tuinhuis laten installeren door de professionals van Dakdek Gigant

Bij Dakdek Gigant hebben we bijna 38 jaar ervaring in het dakdekkersvak. Dit ziet u terug in de constante kwaliteit en uitstekende service die we dagelijks leveren. Onze deskundige dakdekkers zijn gespecialiseerd in verschillende soorten dakbedekking en kunnen u adviseren over de beste keuzes voor uw specifieke situatie. Wij bieden een volledig pakket aan diensten, van inspectie en advies tot installatie en onderhoud van uw dak tuinhuis. Bij Dakdek Gigant bent u er zeker van dat u jarenlang kunt genieten van een betrouwbaar dak voor uw tuinhuis!

Veelgestelde vragen

Welke dakbedekking is het meest geschikt voor een tuinhuis?

Het meest geschikte type dakbedekking voor een tuinhuis hangt af van uw persoonlijke wensen en uw budget. Populaire opties voor tuinhuizen zijn bitumen shingles vanwege hun duurzaamheid en geliefde uitstraling, maar ook metalen dakbedekking en dakpannen zijn vaak goede keuzes vanwege hun lange levensduur en weerbestendigheid.

Welke isolatie wordt aanbevolen voor het dak van een tuinhuis?

Voor de isolatie van het dak van een tuinhuis kunt u verschillende materialen gebruiken. Enkele veelgebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en PIR (polyisocyanuraat). Het is belangrijk om te zorgen voor een goede luchtdichte afdichting zodat u warmteverlies en tocht beperkt.

Hoe kan ik mijn dak tuinhuis het beste onderhouden?

Controleer het dak van uw tuinhuis regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren of losse dakpannen/shingles, en laat deze indien nodig repareren. Verwijder bladeren, takken en ander vuil van het dak om verstoppingen te voorkomen. En controleer ook regelmatig de dakgoten en regenpijpen op verstoppingen. Het onderhoud en de inspectie van het dak van uw tuinhuis kunt u uiteraard ook uitbesteden aan onze ervaren dakdekkers.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring