Dak Carport

Dak carport plaatsen door betaalbare professionals?

Uw dak carport speelt een onmisbare rol bij het beschermen van uw auto en andere bezittingen tegen diverse weersomstandigheden en vuil van buiten. Een kwalitatief nieuw dak carport zorgt ervoor dat uw auto droog blijft tijdens regen, beschermd is tegen hagel en sneeuw, en simpelweg minder snel vuil wordt.

Naast het plaatsen of vervangen van daken voor (nieuwbouw)woningen, zijn we bij Dakdek-Gigant ook expert op het gebied van het installeren van carportdaken. Onze focus ligt hierbij op kwaliteit en duurzaamheid. Daarom gebruiken we uitsluitend hoogwaardige materialen carport dakbedekking om te verzekeren dat uw dak carport bestand is tegen alle weersomstandigheden en lang meegaat.

En niet te vergeten, we streven naar betaalbare dakdekkersdiensten, zodat u altijd kwaliteit krijgt voor een betaalbare prijs!

Weten wat een nieuw dak carport met plat dak kost? Vraag direct vrijblijvend een prijsindicatie op!

Dit moet u weten voordat u investeert in een nieuw dak carport

Een dak carport is net even wat anders dan reguliere hellende of platte daken. Bij het kiezen van de dakbedekking voor uw carport zijn er dan ook verschillende belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden:

 • Draagkracht
  Het is belangrijk dat het dak van uw carport voldoende draagkracht heeft om de gekozen dakbedekking langdurig te ondersteunen. Dit is vooral van belang bij houten carports, aangezien hout over het algemeen minder draagkracht heeft dan andere materialen. Als u bijvoorbeeld overweegt om zonnepanelen of andere zware materialen zoals een groen dak te plaatsen, moet eerst worden onderzocht wat precies de draagkracht is van het dak carport. Onze dakdekkers kunnen dit vakkundig voor u beoordelen en u vervolgens adviseren over de beste opties qua dakbedekking.
 • Lichtinval
  Als u wilt voorkomen dat de lichtinval in uw woning wordt beperkt, is het belangrijk om dakbedekking te kiezen die voldoende licht doorlaat. Transparante materialen zoals polycarbonaat of bepaalde soorten golfplaten kunnen een goede optie zijn voor het behouden van natuurlijke lichtinval onder uw carport.

Opties voor carport dakbedekking

Bij Dakdek-Gigant bieden we verschillende dakbedekkingsopties voor uw carport. Hieronder ziet u de mogelijkheden:Carport dakbedekking soorten:

 1. Bitumen dak carport plat dak
  Een carport met bitumen dak is een de meest gekozen optie. Gemakkelijk te leggen en zeer weinig onderhouden. Een carport plat dak is heeft meestal een bitumen dak.
 2. Dakshingles
  Dakshingles, ook wel dakleien genoemd zijn dunne, overlappende stukken materiaal die op het dak worden gelegd. Ze zijn beschikbaar in allerlei kleuren en stijlen en hebben een klassieke uitstraling. Ze houden het water goed tegen en gaan lang mee.
 3. PVC golfplaten op carport
  Deze golfplaten van PVC zijn licht van gewicht en makkelijk te installeren. Ze zijn gemaakt van plastic en hebben een golfpatroon. Ze houden goed water tegen en laten veel natuurlijk licht door. Bovendien zijn PVC golfplaten een betaalbare optie voor dakbedekking voor uw carport.
 4. Dakpannen op de carport
  Ook  dakpannen zijn een zeer geschikte optie voor een hellend dak carport vanwege hun uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze bieden goede bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Daarnaast hebben dakpannen een lange levensduur. Eventueel kunt u deze ook combineren met zonnepanelen op uw carport dak.
 5. EPDM carport
  EPDM is een soort rubber dat heel sterk en waterdicht is. Het wordt vaak gebruikt op platte daken van carports omdat het goed bestand is tegen zonlicht.
 6. Dakplaten op carport
  Deze  dakplaten zien eruit als lange, stevige metalen panelen met golven erin. Ze zijn heel robuust en bestand tegen alle weersomstandigheden.
 7. Polycarbonaat carport
  Dit is een zeer sterk plastic materiaal dat goed bestand is tegen inbraakpogingen en veel zonlicht doorlaat. Omdat het bestand is tegen UV-straling en hoge temperaturen is polycarbonaat zeer geschikt als dakbedekking voor een dak carport.

Voordelen van een nieuw dak carport

U kunt natuurlijk uw auto ook zonder overkapping voor de deur zetten. Maar dan zult u de auto regelmatig moeten wassen omdat uw auto dan dagelijks wordt blootgesteld aan het weer. Een overkapping met een hoogkwalitatief dak beschermt uw auto tegen regen, hagel, sneeuw, en UV-straling, waardoor de lak lang mooi blijft. Daarnaast biedt een nieuw dak carport nog vele andere interessante pluspunten:

 • Verlaagde onderhoudskosten.
  Door uw auto dagelijks onder een beschutte plek te parkeren, wordt deze minder snel vuil en hoeft u minder vaak te wassen en te poetsen. Dit zorgt voor minder schoonmaakwerk en lagere onderhoudskosten op de lange termijn.
 • U verbetert de uitstraling van uw huis.
  Een fraai vormgegeven en goed onderhouden carport met een hoogkwalitatief dak kan ook de uitstraling van uw woning verbeteren. Daarnaast kan een nieuw dak carport ook de waarde van uw huis verhogen.
 • Langere levensduur van uw auto en andere spullen.
  Een dak carport beschermt uw auto en eventueel ook andere kostbare bezittingen die u in uw carport wilt opslaan. Hierdoor blijven uw spullen lang mooi en verlengt u de levensduur van uw (kostbare) bezittingen. 

Wanneer uw dak vervangen carport?

Hoewel carportdaken over het algemeen vrij lang meegaan, zijn er verschillende tekenen die kunnen aangeven dat het wellicht tijd is om uw dak carport binnenkort te vervangen:

 1. Veroudering: 
  Na verloop van tijd kan de dakbedekking van uw carport verslechteren door dagelijkse blootstelling aan weer en UV-straling. Als u merkt dat het dak begint te scheuren, barsten vertoont of zijn kleur verliest, is het wellicht tijd voor uw dak vervangen carport.
 2. Lekkages:
  Lekkageszijn een duidelijk teken dat uw dak niet meer voldoende waterdicht is. Als u regelmatig waterdruppels of vochtige plekken onder uw carport opmerkt, is het verstandig om het dak te (laten) inspecteren en indien nodig te vervangen.
 3. Ernstige schade:
  Als er sprake is van ernstige structurele schade aan het dak, zoals door stormschade of verzwakte ondersteunende balken, kan het noodzakelijk zijn om het dak volledig te vervangen uit veiligheidsoverwegingen.

Bij Dakdek Gigant staan we klaar om u te helpen bij dak vervangen carport. Onze ervaren dakdekkers werken met hoogwaardige materialen en leveren uitsluitend vakmanschap. Wij doen er graag alles aan om ervoor te zorgen dat uw dak de carport weer jarenlang optimale bescherming biedt!

dak caport

Onderhoud van uw dak carport

Regelmatig onderhoud van uw carportdak is van groot belang om uw dak carport in goede conditie te houden. Hier zijn een aantal onmisbare tips om de levensduur van uw dak carport te verlengen:

 1. Inspecteer regelmatig het dakoppervlak. Controleer uw dak carport regelmatig op slijtage, zoals scheuren, blaren, of losse shingles. Let ook op eventuele ophopingen van vuil, bladeren of takken die de waterafvoer kunnen dwarsbomen.
 2. Maak schoon wanneer het nodig is. Verwijder vuil, bladeren en andere afvalstoffen van het dakoppervlak om verstoppingen te voorkomen. Gebruik een zachte borstel of bezem om vuil voorzichtig te verwijderen, zonder het dakoppervlak te beschadigen.
 3. Wees er op tijd bij als er problemen zijn. Als u scheuren, lekkages of andere problemen opmerkt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen. Neem contact op met Dakdek Gigant voor professionele reparaties en onderhoud van uw dak carport.
 4. Periodiek onderhoudsabonnement. Overweeg om periodiek onderhoud uit te laten voeren door professionals, zoals Dakdek-Gigant. Onze ervaren dakdekkers kunnen uw dak carport dan twee keer per jaar grondig inspecteren, reinigen en eventuele reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat het dak in optimale staat blijft.
 5. Zorg voor een goede waterafvoer door regelmatig de goten en afvoerpijpen van uw dak carport te (laten) controleren en schoon te maken. Verwijder bladeren, takken en ander vuil om verstoppingen te voorkomen. U kunt ook een regenpijpverlenger installeren om water weg te leiden van uw carport.

Kosten dak carport

Over het algemeen zullen de kosten voor een carport dak lager zijn dan die voor een compleet regulier nieuw dak van een huis. Dit omdat het dak van een carport wat minder tijd kost om te leggen, en omdat een dak carport kleiner is qua dakoppervlak waardoor er minder dakbedekkingsmateriaal nodig is.  

De gemiddelde prijzen voor dakbedekking vervangen liggen tussen de €40,- en de €55,-. Hieronder ziet u de kosten per soort dakbedekking per m2.

Soort dakbedekking Gemiddelde kosten per m² (€) 2024 Levensduur (jaren)
Bitumen dakbedekking€ 40,- tot € 45,-22
EPDM dakbedekking€ 60,- tot € 65,-42
PVC dakbedekking€ 75,- tot € 80,-42
Rieten dak€ 80,- tot € 85,-27
Dakpannen leggen€ 80,- tot € 85,-52

De prijs voor een nieuw dak op uw carport wordt bepaald door allerlei factoren. Denk aan het type en de kwaliteit van de materialen voor uw dakbedekking, de grootte van de carport en de arbeidskosten voor installatie. Extra functies zoals isolatie of zonnepanelen op uw dak carport kunnen ook de totale kosten beïnvloeden.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring