Dakleer vervangen

Het dak heeft als functie u en uw bezittingen tegen alles soorten weersomstandigheden te beschermen. Dakleer krijgt nogal wat te verduren met alle verschillende weersomstandigheden.

Als de levensduur van uw dakleer bedekking is verstreken van uw kluswoning, plat dak of van uw schuur.

Doormiddel van lekkages of beschadigingen zoals op platte daken blijft het regenwater eenvoudig liggen en in de zomer zorgt de felle zon ervoor dat het dakleer uitdroogt.

Dakleer wordt toepast op een groot aantal platte daken in ons land. Dakleer is een duurzame soort dakbedekking en het gaat gemiddeld 25 jaar mee.

U hoeft dakleer dan ook niet vaak te vervangen, toch kan het zijn dat de dakbedekking minder lang meegaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Zo kunnen takken en stenen uw dakbedekking beschadigd hebben. Is dit van belang dan wordt het hoogst tijd om uw dakleer te vervangen.

Op deze pagina leest u alles over het vervangen van dakleer.

Dakleer vervangen kosten

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het vervangen van dakleer kost.

Wat de grootste invloed heeft op de kosten heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u uw dakleer zo goedkoop mogelijk laten aanleggen. De gemiddelde prijzen van dakleer vervangen liggen tussen de €45,- en de €75,-.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het veranderen van uw oude dakbedekking naar een compleet nieuwe bedekking.

Goedkoper dan u denkt

Op de vraag ”hoeveel kost het vervangen van dakleer” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden.

Vergelijk de prijzen door bij ons goedkope dakdekkersbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij ons minimaal 30% goedkoper uit bent.

Dakleer is 1 van de goedkoopste soort dakbedekking, dit komt doordat het materiaal relatief goedkoop is en de nieuwe laag dakbedekking eenvoudig te leggen is.

Ook is bij dakleer mogelijk om de nieuwe laag over de oude te plaatsen.

Waar wacht u nog op en kies voor de goedkoopste prijs!

Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten van uw nieuwe dakbedekking uitvoering. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

De kosten van dakleer over de oude dakbedekking plaatsen is €45,- per m2 voor een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

De kosten van oude dakbedekking verwijderen en nieuwe dakleer plaatsen is €75,- per m2 voor een levensduur van gemiddeld 30 jaar.

Soort uitvoeringKosten per m2 (incl arbeidskosten en btw)Levensduur
Oude dakbedekking€45,-25 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en nieuw dakleer plaatsen€75,-30 jaar

Voordelen dakleer

  • Dakleer dakbedekking brengt vele voordelen met zich mee:
  • Bestand tegen water en vocht.
  • Duurzaam dakbedekking.(gedeelte gerecycled).
  • Makkelijk te vervangen.
  • Extra Isolatie doordat het oude dakleer blijft zitten zorgt dit voor extra isolatie.
  • Goedkoper in de aanschaf.

Dakleer wordt veel gebruikt op platte daken in Nederland, deze dakbedekking heeft een groot aantal voordelen. U hoeft dus niet bang te zijn dat tijdens een regenbui water bij uw woning in stroomt.

Sterker nog dakleer houdt het water altijd buiten wanneer de dakbedekking niet beschadigd is. Dakleer is ook redelijk goedkoop in de aanschaf, wanneer er het vergelijken met pvc of EPDM.

Dakleer is een duurzame dakbedekking grootste gedeelte wordt vervaardigd uit gerecycled materiaal. Overigens is het ook makkelijk te vervangen.

goedkope-dakdekkers

Stappenplan: dakleer vervangen

Is uw dakleer aan vervanging toe? Heeft u nog niet eerder dakleer vervangen? Met onderstaande stappenplan kunt u deze klus tot een goed einde brengen.

Dakwerkers vervangen dakleer als de dakconstructie droog is, zo blijft de nieuwe laag dakleer goed plakken aan de oude laag.

Als de oude laag zodanig beschadigd is dan dient deze eerst te worden verwijderd.

Stap 1: De onderlaag

Het dak krijgt als eerst een onderlaag. Deze laag zorgt voor een volledige waterdicht dak. Vervolgens start de dakdekker de onderlaag vast te lijmen bij de dakrand. als de dakranden gedekt zijn met de onderlaag wordt het dakvlak bedekt. Ook wordt de onderlaag op het dakvlak vastgelijmd. Indien u onzorgvuldig te werk gaat is de kan op schade aan de ondergrond groot. De dakdekker houd een overlap van ongeveer 10 cm aan. Dit wilt zeggen dat elke rol dakleer 10 cm over de naastliggende rol ligt. Als het hele dak bedekt is met de onderlaag dan spijkert de dakdekker met een zigzagpatroon de onderlaag vast. Voor een waterdichte afdichting verlijmt de dakdekker de naden.

Stap 2: Daktrimmen

Nadat het dak bekleed is met de onderlaag worden de daktrimmen geplaatst. De daktrim zorgt voor een mooie afwerking van de dakranden. Ziet er veel netter uit!

Stap 3: De bovenlaag

Nadat de onderlaag is bevestigd, is het tijd voor de bovenlaag. Let u goed op dat de stroken recht liggen op de onderlaag en niet scheef! Ook hier wordt een overlag van ongeveer 10 cm gehanteerd. Dakdekkers gebruiken een brander om het dakleer aan te brengen. het is handig om een voorstrijk laag aan te brengen op de onderlaag.

Doormiddel van een propaanbrander kleeft het dakleer, de dakdekker rolt het verwarmde dakleer uit en rolt de dakbedekking aan. Het dak krijgt een waterdichte afsluiting. Let u wel op dat het dakleer verwarmen een lastig klus is. Het dakleer mag namelijk niet verbranden!

Levensduur van dakleer

Dakleer heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot met 40 jaar. Wat wel een grote impact kan hebben op de levensduur van dakleer is zonlicht, weersomstandigheden.

Het regenwater en eventuele bladeren en takken blijven op het dak liggen. Daarnaast kan zonlicht en temperatuurschommeling er voor zorgen dat het dakleer uitdroogt in de loop van jaren.

dakbedekking-aanleggen

Offerte dakleer

Om er zeker van te zijn dat u bij de juiste dakdekkersbedrijf terecht komt, zoek op de website van de dakdekkersbedrijf op over welke keurmerk zij beschikken.

Dakdekkers die aangesloten zijn bij een keurmerk hebben altijd geschoold personeel en zijn verzekerd tegen eventuele schade.

Door meerdere offertes aan te vragen krijgt u een goed inzicht van de verschillende kosten voor het vervangen van dakleer.

Bekijk daarnaast de keurmerken, garantietermijnen van het dakdekkersbedrijf om de beste keuze te maken.

Vraagt u een gratis vrijblijvende offerte aan en binnen 48 uur heeft u een prijsindicatie over het vervangen van uw dakleer.

Specifieke prijsvragen

Wij geven u hier de meeste gestelde vragen en antwoorden op dakleer vervangen.

Hoe vaak moet dakleer vervangen worden?

website van het jaar

Dakbedekking van uw dak vervangen moet eens in de 15 jaar gebeuren om ellende als lekkage te voorkomen.

Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee. Rieten daken gaan vaak minder dan 30 jaar mee.

Een pannendak gaat ongeveer 40 tot 80 jaar mee. PVC daken gaan ongeveer 20 tot 25 jaar mee.

Dak lekkage leidt uiteraard weer tot andere ellende zoals het rotten van de materialen. Met welk dakbedekkingsmateriaal het oude dak vernieuwd kan worden is vaak afhankelijk van het soort dak dat u heeft. Leest u alles meer dakleer vervangen op deze pagina.

Wat kost dakleer vervangen?

Laagste-prijs

Nieuwe dakbedekking kost ongeveer €45,- per m2 tot €150,- per m2, inclusief, weghalen oude dakbedekking, materiaal en btw. Dit is afhankelijk van het type dak en de materiaalsoort.

In de fundering van je dak toe aan vervanging, dan stijgen de prijzen snel, maar die kosten zijn per situatie zeer uiteenlopend.

Wat is het beste dakleer?

APP bitumen is beter bestand tegen UV stralen en extreme temperaturen in vergelijking met bitumen. Hier is dus geen extra ballast laag nodig bovenop de dakbedekking.

Een APP bitumen dak is wel minder elastisch, waardoor het meestal wordt gebruikt op daken die amper kunnen uitzetten of krimpen.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!