Dakdekker Tilburg

Heeft u te maken met dakproblemen? Of is uw dakbedekking toe aan vervanging? Bij Dakdek Gigant geloven we in de kracht van lokale expertise. Onze dakdekkers in Tilburg staan klaar om u te helpen bij al uw dakdekkersklussen. Door te kiezen voor een lokale specialist bespaart u niet alleen tijd, maar ook gedoe. We hoeven zo immers geen lange afstanden af te leggen. Doordat er minimale reistijd verloren gaat weet u zeker dat u snel geholpen kan worden. Via Dakdek Gigant vindt u in een paar minuten een betrouwbare dakdekker Tilburg.

Soms is het advies om alleen een reparatie uit te voeren of een scheur of gat in de dakbedekking te dichten. Bij grote schade moet de dakbedekking of het hele dak vervangen worden. Naast het repareren of vervangen van uw dak, kunt u bij ons terecht voor periodiek onderhoud, zonnepanelen plaatsen of voor het aanbrengen van dakisolatie.

 Ontdek op deze pagina wat onze dakdekker Tilburg zoal voor u kan betekenen.

dakdekkers Tilburg

Hoe herkent u problemen aan uw dak?

Dakpannen en andere soorten dakbedekking kunnen lang meegaan, maar hebben natuurlijk niet een eeuwige levensduur. Sommige problemen komen niet meteen aan het licht, maar sluipen er langzaam in. Zoals vochtproblemen die ontstaan door scheurtjes in uw dakbedekking. Of de toplaag van uw dakbedekking die wegens slijtage niet meer helemaal waterdicht is.

U herkent problemen aan uw dak in sommige gevallen dus niet direct. Bepaalde tekenen kunnen er wel op wijzen dat er iets aan de hand is met uw dak. Zoals bijvoorbeeld schimmel of kringen op uw plafond van uw zolder of bovenverdieping. Of uw dak isoleert niet meer goed, waardoor u het maar niet warm krijgt boven en er veel warmte verloren gaat. 

Ook problemen aan uw dak, zoals beschadigde dakpannen of loslatende dakbedekking, zijn in de hectiek van alledag voor veel huiseigenaren niet meteen te herkennen. 
Let daarom eens op:

 • Schimmel- of vochtplekken op uw plafonds of muren.
 • Koude tocht of temperatuurschommelingen in uw woning. En dan met name op de bovenverdieping of zolder.
 • Verkleuring of slijtage van uw dakbedekking.
 • Scheuren of blazen in bitumen daken.
 • Losse of verschoven dakpannen.
 • Dakgoten die overstromen of water niet goed afvoeren.

Wat als u deze problemen te lang laat zitten?

In bovenstaande situaties is het raadzaam snel in actie te komen en een goede dakdekker Tilburg in te schakelen. Als u dakproblemen te lang laat zitten, kan dit langzaam maar zeker leiden tot (water)schade. Dit kan zelfs de dakconstructie aantasten, en dat brengt kostbare reparaties met zich mee. Bovendien kan schimmelvorming zorgen voor gezondheidsproblemen.

Daarnaast kan een slecht geïsoleerd dak zorgen voor onnodig hoge energiekosten. Dit omdat uw verwarmingssysteem meer gas moet verbruiken om het binnenshuis warm en comfortabel te houden. Om deze risico’s te beperken kunt u het beste direct een dakdekker inschakelen als u niet weet wat de staat is van uw dak. 

dakdekker Tilburg

Wat valt er onder dakonderhoud?

Wie denkt dat het overbodig is om uw dak schoon te maken omdat het dak door de regen wel weer wordt schoongespoeld, heeft het helaas mis. Na verloop van tijd ontstaat er aanslag van mos en vuil wat uw dakbedekking aantast. Waardoor het belangrijk is regelmatig uw dak te laten onderhouden. Het advies van onze  dakdekker Tilburg is om minimaal eens per jaar periodiek onderhoud uit te laten voeren. Maar wat voor werkzaamheden kunt u dan precies verwachten? Hieronder ziet u wat onze dakdekkers voor taken verrichten als u hen inschakelt voor dakonderhoud:

 • Dakinspectie
  Onze dakdekker Tilburg begint met een uitgebreide inspectie. We controleren uw dakbedekking op slijtageplekken en kijken of er verstoppingen zijn in de waterafvoer (regenpijp, dakgoten). Ook kijken we naar mogelijke oorzaken van lekkages en andere schade.
 • Reinigen en ontmossen
  Het reinigen van uw dak is een belangrijk onderdeel van dakonderhoud. Indien nodig ontmossen we ook het dak. Deeltjes mos dringen in de poriën van de dakbedekking, wat op den duur schade kan veroorzaken. Er kunnen hierdoor kleine scheuren en barsten ontstaan waar water doorheen kan sijpelen, waardoor uw dak minder goed water afstoot. 
  We verwijderen mos met hogedrukreiniging en, indien nodig, met een anti-mosmiddel. Dit is afhankelijk van hoe ernstig het vuil aan de toplaag van uw dakbedekking gehecht is.
 • Impregneren of coaten
  Om de waterafstotende laag weer te herstellen, kunnen we uw dak impregneren of coaten. Uw dak wordt dan professioneel behandeld met een impregneermiddel dat tot in de poriën doordringt. Óf met een coating aan de buitenkant. Beide methoden zorgen voor een waterafstotende laag. Hiermee mag u ervanuit gaan dat uw dak in elk geval weer 5 tot 10 jaar beschermd blijft.
 • Reparaties
  Tijdens de inspectie komt het weleens voor dat we beschadigingen of slijtage tegenkomen aan uw dakbedekking. Kleine reparaties, zoals het vervangen van beschadigde dakpannen of het dichten van scheuren in een EPDM of bitumen dak, doen wij meestal direct. Als we op tijd ingrijpen en kleine problemen in een vroeg stadium oplossen scheelt dit u namelijk kostbare reparaties. 

Blijkt bij de inspectie dat uw dak meerdere zwakke plekken heeft, of dat uw dakpannen of platte dak binnenkort aan vernieuwing toe is? Dan kunnen we uw dak vakkundig renoveren of vervangen. 

Dak vervangen

Als lekkages steeds vaker voorkomen of als de dakbedekking in slechte staat is, kan volledige vervanging nodig zijn van uw dak. Omdat dit een kostbare en intensieve klus is, kijkt onze dakdekker Tilburg eerst of er nog een renovatie mogelijk is.  Wij beginnen altijd met een strenge inspectie voordat we besluiten om een heel dak te vernieuwen. Als herstel niet meer mogelijk is vervangen we de dakbedekking, het dakbeschot en de dakconstructie voor nieuwe materialen. 

Uw volledige dak vervangen doen we alleen als er sprake is van grote schade, zoals houtworm, houtrot of andere problemen die we niet meer met reparaties kunnen oplossen. 
Als het wél mogelijk is uw dak te herstellen met behulp van renovatie, zoals het plaatsen van nieuwe dakpannen, nieuwe boeiboorden, of andere nieuwe dakonderdelen, dan kiezen wij daarvoor. Dit bespaart u kosten en deze keuze is ook duurzamer. 

dakdekker Tilburg

Daklekkage repareren Tilburg

Vroeg of laat kan iedere huiseigenaar weleens te maken krijgen met een daklekkage. Dit is niet alleen vervelend vanwege mogelijke waterschade, maar ook omdat zo’n reparatie in de papieren kan lopen. Zeker als uw verzekeraar de reparatie niet vergoedt. Zorg er daarom voor dat u kunt aantonen dat u regelmatig onderhoud, reiniging en inspecties heeft uitgevoerd. 

Bij stormschade of schade door hevige regenval staat onze dakdekker Tilburg klaar om u snel te helpen aan de beste oplossing. Onze expertise zorgt ervoor dat we ook bij nood weten wat ons te doen staat en snel handelen. Als het nog steeds stortregent op het moment van aankomst, zullen we eerst zorgen voor een noodoplossing om het lek te dichten. Vervolgens gaan we beoordelen of een reparatie volstaat. Zo niet, dan moet uw dakbedekking gedeeltelijk of volledig vervangen worden. 

Onze spoedservice is 24/7 beschikbaar voor situaties waarbij uw dak reparatie niet kan wachten. Denk aan calamiteiten zoals bij lekkages, stormschade of wateroverlast door een defecte dakgoot.

 

Veelgestelde vragen

Wat kost een dakdekker Tilburg gemiddeld?

Over het algemeen werken dakdekkers met een uurtarief. Dit uurloon ligt gemiddeld tussen de 35 en 45 euro. Hierbij is het goed om te weten dat het uurtarief vaak wat hoger ligt bij daken van nieuwbouwhuizen. Daarnaast kan een dakdekker ook een prijs per vierkante meter rekenen. Voor dakonderhoud betaalt u gemiddeld zo'n 15 euro per vierkante meter. Voor het plaatsen van een nieuw dak liggen de kosten ongeveer tussen de €80,- en €140,- per vierkante meter.

Kunnen jullie dakdekkers me ook buiten Tilburg helpen?

Jazeker, als u buiten Tilburg woont, kunnen wij ook helpen. Geef dit aan bij uw aanvraag en wij zorgen ervoor dat een dakdekker uit uw eigen regio contact met u opneemt. Door onze samenwerking met lokale dakdekkers door het hele land, kunnen wij in verschillende steden in Nederland onze service verlenen. Of u nu een dakdekker Den Bosch of een dakdekker Dordrecht zoekt, we helpen u graag!

Bent ik verzekerd voor daklekkages?

Verzekeraars vergoeden vaak geen reparaties die het gevolg zijn van achterstallig dakonderhoud. Huiseigenaren die regelmatig onderhoud uitvoeren, hebben vaak wél recht op een vergoeding bij onverwachte schade aan het dak. Nog een goede reden om uw dak niet te verwaarlozen! Onderhoud is dus niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dak lang meegaat en er schoon uitziet. Het vergroot ook de kans dat u in aanmerking komt voor een eventuele schadevergoeding.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring