Dakpannen repareren

Bij Dakdek-Gigant weten we als geen ander dat dakpannen een essentiële rol spelen bij de bescherming van uw huis. Ze worden blootgesteld aan uiteenlopende weersomstandigheden en vormen dan ook de “frontlinie” in de verdediging van uw dak. In dit artikel bespreken we het belang van dakpanreparatie en -vernieuwing, en hoe wij deze taak met vakmanschap en zorg aanpakken.

dakpannen repareren
Dakpannen repareren na storm

Dakpannen repareren, eerst de oorzaak achterhalen

Gaat het om kapotte nokvorsten of dakpannen, dan worden deze vervangen. Maar het kan natuurlijk ook gaan om de schoorsteen, terwijl het lijkt alsof de lekkage komt door een kapotte dakpan.

We zien ook vaak dat regen onder de dakpannen slaat. U merkt dit zelf doordat er bij hevige regen wat lekkage ontstaat. Dan zijn vaak de loodslabben van een dakraam de oorzaak. Of er zit een lekkage in de rand van de dakkapel.

Dakpannen repareren na een storm

Meestal krijgen we na een storm of een flinke hagelbui veel telefoontjes. U kunt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant al zien dat er oude dakpannen zijn gebroken. Meestal is het een van de onderstaande problemen:

 • oude dakpannen gebroken
 • scheuren in oude dakpannen
 • dakpannen liggen scheef
 • stukken dakpannen naar beneden gevallen

Natuurlijk is dat uiterst vervelend. Het is voor u meestal niet eenvoudig om deze problemen zelf op te lossen. Gezien de risico’s van het betreden van het dak raden wij u altijd aan een erkend dakdekker te informeren.

Moeten dakpannen problemen snel opgelost worden?

Ja. Het is erg belangrijk dat u direct actie onderneemt als u merkt dat er gebroken dakpannen of gescheurde dakpannen zijn. Ook als er dakpannen scheef liggen of zelfs stukken afgebroken zijn moet u direct een dakdekker bellen. Als dakpannen uw dak niet meer volledig beschermen tegen water kan de dakbedekking snel aangetast worden. De kosten zijn dan vele malen hoger.

Het kan bijvoorbeeld ook gebeuren dat stukken dakpannen de naar beneden glijden en de dakgoot of de regenpijp verstoppen. Met alle gevolgen van dien.

gescheurde dakpannen
gescheurde dakpannen repareren

Voor elk soort probleem de juiste aanpak

Bij Dakdek-Gigant weten we dat elk soort dak zijn eigen eisen stelt aan onderhoud en reparatie. Of het nu gaat om platte of pannendaken, onze experts beschikken over de juiste kennis en ervaring. De materialen en technieken die wij gebruiken, passen precies bij uw specifieke dakbedekking. Wij zorgen dat uw dak goede bescherming tegen de elementen blijft bieden en er goed uit blijft zien.

Onze aanpak: stap voor stap

Bij Dakdek-Gigant volgen we altijd een vaste procedure voor het repareren/vervangen van uw dakpannen:

 1. Inspectie: We beginnen met een grondige inspectie om de staat van uw dakpannen te beoordelen.
 2. Schoonmaken: Vóór de reparatie wordt het dak gereinigd om mos, algen en vuil te verwijderen.
 3. Reparatie en Vervanging: Beschadigde of kapotte dakpannen worden gerepareerd of vervangen; hiervoor wordt altijd materiaal van de hoogste kwaliteit gebruikt.
 4. Afwerking: Indien nodig, wordt het dak nog geïmpregneerd met een beschermende laag ter voorkoming van toekomstige schade.

Dakpannen repareren wat zijn de kosten

Wat zijn de kosten om een lekkage in uw pannendak te repareren? Gemiddeld kost dakpannen repareren ongeveer €200 tot €450. De precieze prijs is afhankelijk van de oorzaak van de lekkage en het soort dakpannen. Onderstaande tabel geeft u wat inzicht in gemiddelde marktprijzen.

Pannendak repareren: de kosten 2024

Reparatie dakpannenGemiddelde kosten
Reparatie pannen (enkele dakpannen vervangen)€200 – €450
Betondakpannen reparatie (enkele dakpannen vervangen)€150 – €350
Vervangen volledig dakbedekking€100 tot €275 per m²

Gemiddelde kosten reparatie dakpannen (kleidakpannen en betondakpannen)

Nieuwe dakpannen

Soms volstaat een reparatie niet en moeten er compleet nieuwe pannen worden gelegd. Ook dit is een belangrijke onderhoudsstap. Als u niets doet aan een kapotte dakpan, kan dit namelijk leiden tot ernstige lekkages en verdere schade aan het dakoppervlak. Dakdek-Gigant kan elke kapotte dakpan probleemloos vervangen. Met behulp van de juiste materialen en technieken zorgen wij dat de nieuwe dakpannen naadloos aansluiten op de bestaande.

Levensduur van dakpannen

Dakpannen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en gaan dan ook gemiddeld 40 tot 70 jaar mee. Ze zijn echter niet immuun voor de invloeden van het weer. Door de voortdurende blootstelling aan regen, warmte en soms sneeuw worden ze poreus en gevoelig voor schade. Dit kan leiden tot lekkages en dakschades. Het is dan ook belangrijk om kwetsbare en zwakke plekken op het dak goed te identificeren. Eventuele reparaties die nodig zijn, kunnen door ons team van vakmensen met grote precisie worden uitgevoerd voor maximale duurzaamheid en effectiviteit.

Voordelen van dakpanreparatie:

 1. Langere Levensduur: Tijdige reparatie voorkomt verdere schade en verlengt de levensduur van uw dak.
 2. Voorkomen van Lekkages: Door beschadigde dakpannen te repareren, voorkomt u lekkages die ernstige schade in uw huis kunnen veroorzaken.
 3. Energie-efficiëntie: Een goed onderhouden dak zorgt voor een betere isolatie van uw huis, waardoor uw energiekosten zullen afnemen.
 4. Esthetische Waarde: Een dak dat in goede staat is, zorgt niet alleen voor een mooier huis, maar ook voor een hogere marktwaarde.

Periodieke inspectie en onderhoud voor langdurige bescherming

Onderhoud, inclusief een dakpaninspectie, is essentieel met het oog op de integriteit van uw dak. Bij Dakdek-Gigant adviseren we onze klanten om hun dakpannen regelmatig te laten inspecteren, vooral na extreme weersomstandigheden. Onderdeel hiervan is een controle op vochtige plekken, scheuren en andere tekenen van slijtage. Dit helpt om problemen vroegtijdig te identificeren en te repareren, waardoor het dak langer meegaat en een goede afwatering gewaarborgd is. Dit voorkomt ook dat u voor onverwachte kosten komt te staan.

schoorstenen
Dakpannen inspecteren

Kies voor zekerheid en kwaliteit met Dakdek-Gigant

Zoekt u een betrouwbare partner op het gebied van dakpanreparatie? Dan bent u bij Dakdek-Gigant aan het juiste adres! Wij zijn al sinds 1989 een toonaangevend bedrijf in dakrenovatie en -onderhoud, met expertise die zich uitstrekt tot alle daktypes. Wij weten hoe belangrijk een solide en betrouwbaar dak is voor uw comfort en veiligheid.

Ervaren en deskundig team

Ons team van deskundige dakdekkers kan bogen op jarenlange ervaring en past de nieuwste technieken toe. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en garanderen een oplossing die zowel effectief als kostenefficiënt is. Bij Dakdek-Gigant geloven we dat een goed gerepareerd dak garant staat voor zorgeloos woonplezier – jaar in, jaar uit.

Betaalbaarheid en kwaliteit gaan hand in hand

Bij Dakdek-Gigant gaat kwaliteit altijd gepaard met betaalbaarheid. We begrijpen dat een dakreparatie vaak onvoorziene kosten met zich mee brengt. Daarom rekenen we concurrerende prijzen zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Een vrijblijvende offerte geeft u een helder beeld van de kosten, zonder verrassingen achteraf.

Snelle en efficiënte service

Dankzij onze landelijke dekking kunnen wij snel ter plaatse zijn, waar u ook woont. Zowel bij een kleine reparatie als bij een complete dakrenovatie kunt u rekenen op de snelle en efficiënte service van Dakdek-Gigant.

Waarom kiezen voor Dakdek-Gigant?

 1. Ervaring en expertise: Al sinds 1989 een vertrouwde naam in dakwerk.
 2. Hoogwaardige materialen: We gebruiken alleen de beste materialen voor een  optimaal resultaat.
 3. Persoonlijke aandacht: Elk project, groot of klein, krijgt de aandacht die het verdient.
 4. Transparantie in kosten: Duidelijke, eerlijke prijzen, zonder onverwachte kostenposten.

Neem vandaag nog contact op

Een dak boven uw hoofd is essentieel, en voor het onderhoud ervan geldt hetzelfde. Wacht niet tot kleine problemen veranderen in grote zorgen. Neem vandaag nog contact op met Dakdek-Gigant voor een vrijblijvende offerte of advies. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw dak weer in topconditie is!

Veelgestelde vragen

Bij Dakdek-Gigant krijgen we regelmatig vragen over dakpanreparatie. In deze uitgebreide FAQ-sectie beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen om u goed te informeren over dit belangrijke onderwerp.

Hoe weet ik of mijn dakpannen gerepareerd moeten worden?

Zichtbare scheuren, breuken of ontbrekende stukken zijn tekenen dat uw dakpannen gerepareerd moeten worden. Ook vochtplekken op uw zolder of langs de muren kunnen wijzen op kapotte pannen.

Hoe vaak moet ik mijn dakpannen laten inspecteren?

Wij adviseren om ten minste één keer per jaar uw dak te laten inspecteren. Regelmatige inspecties kunnen problemen vroegtijdig aan het licht brengen en grotere schade voorkomen.

Wat kost het om dakpannen te repareren?

De kosten van een dakpanreparatie variëren, afhankelijk van de omvang van de schade en het type pan. Bij Dakdek-Gigant krijgt u een vrijblijvende offerte voor een goed inzicht in de kosten.

Kan ik beschadigde dakpannen zelf vervangen?

Dat is mogelijk, maar wij adviseren om dit over te laten aan professionals. Bij onjuiste reparatie kan er meer schade ontstaan, met hogere kosten op de lange termijn.

Hoe lang duurt een dakpanreparatie?

De duur van een reparatie hangt af van de omvang van de schade. Kleine reparaties zijn vaak binnen een dag klaar, terwijl grotere projecten meer tijd in beslag kunnen nemen.

Verlengt een dakpanreparatie de levensduur van mijn dak?

Ja, wanneer reparatie en onderhoud tijdig worden uitgevoerd, kan de levensduur van uw dak aanzienlijk toenemen. Goed onderhouden dakpannen bieden betere bescherming en blijven langer effectief.

Hoe voorkom ik dat mijn dakpannen beschadigd raken?

Regelmatig onderhoud en inspecties uitvoeren is essentieel. Vermijd ook lopen op uw dak, aangezien dit de dakpannen kan beschadigen.

Wat moet ik doen als ik een lekkage vermoed?

Neem bij een vermoeden van lekkage direct contact op met een professionele dakdekker zoals Dakdek-Gigant. Snel handelen kan verdere schade voorkomen.

Biedt Dakdek-Gigant garantie op dakpanreparaties?

Ja, bij Dakdek-Gigant bieden we garantie op al onze dakreparaties. De exacte omvang van de garantie varieert, afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden en gebruikte materialen.

Kan Dakdek-Gigant ook helpen bij dakisolatie en de installatie van daktoebehoren?

Antwoord: Absoluut! Naast dakpanreparatie zijn we ook gespecialiseerd in dakisolatie en de installatie van daktoebehoren, zoals dakgoten en dakkapellen. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer weten over de diensten die wij kunnen verlenen? Neem dan gerust contact op met Dakdek-Gigant. Ons team van ervaren professionals staat klaar om u te helpen met al uw dakwerkzaamheden. Kies voor kwaliteit, kies voor Dakdek-Gigant - uw dak is onze zorg!

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring