Pannendak isoleren: De voordelen en aandachtspunten

Een pannendak isoleren is een belangrijke stap in het onderhoud van uw woning. Met Dakdek-Gigant, actief sinds 1986, krijgt u niet alleen vakmanschap. Wij vertellen u ook de voordelen en nadelen van dakisolatie. We vertellen u meer over dakpannen isolatie en waarom dit zo belangrijk is voor uw woning.

Pannendak isoleren: 2 mogelijkheden

Als u heeft besloten om uw pannendak te isoleren dan heeft u 2 mogelijkheden. De eerste optie is het isoleren van uw pannendak via de buitenzijde (isolatie onder dakpannen). De tweede optie is het isoleren van het dak aan de binnenzijde (isolatie op zolder).

Isoleren buitenzijde: geen ruimte verliezen binnen

Wij raden u aan om het dak aan de buitenzijde te isoleren als de dakpannen nog in goede staat zijn. Het voordeel is dat u ook binnen geen ruimte verliest.

dakisolatie buitenkant
isoleren aan de buitenkant

Hoe werkt het pannendak isoleren aan de buitenkant?

Als eerste halen we de bestaande dakpannen er netjes af. Wij plaatsen daarna isolatiemateriaal op de bestaande constructie van je dak. Natuurlijk plaatsen we eerst een dampscherm. Dit dampscherm beschermt de dakconstructie tegen vocht van buitenaf.

Isoleren binnenzijde: geen gedoe op het dak

Als u het te risicovol vindt om de buitenzijde te isoleren kunt u het ook van binnenuit proberen te regelen. Dat is zeker geen slecht alternatief. Zeker als u aan de binnenzijde voldoende ruimte heeft.

dak isoleren binnenzijde
pannendak isoleren aan de binnenkant

Hoe werkt het isoleren aan de binnenkant?

Wij plaatsen aan de binnenkant van het dak isolatie tussen de bestaande dakconstructie. Vaak zijn er houten balken waar we het isolatiemateriaal tussenklemmen. Daarnaast plaatsen we vaak ook een dampscherm. Daarna moet het dak weer afgewerkt worden. Het is een logische keuze om dan te kiezen voor houten platen, gips platen of bijvoorbeeld kunststof panelen.

Wist u dat er tegenwoordig ook isolatiemateriaal is om een pannendak te isoleren dat al een hele mooie afwerking heeft? Het materiaal zelf is iets duurder maar het scheelt in de afwerking. De meeste mensen willen gipsplaten bijvoorbeeld toch weer gestukt hebben.

Waarom een pannendak isoleren?

 • Energiebesparing:
  Het isoleren van een dakpannen dak leidt tot significant lagere energiekosten. Met goede dakisolatie blijft warmte in de winter binnen en in de zomer buiten, wat resulteert in een besparing op uw energierekening. Wist u dat het tot wel 30% kan besparen op uw energiekosten?
 • Comfort:
  Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Het helpt bij het behouden van een constante temperatuur in huis en op zolder.
 • Milieuvriendelijk:
  Door het verminderen van energieverbruik draagt dakisolatie bij aan een duurzamere toekomst.

Wat zijn de kosten van een pannendak isoleren?

Het is niet makkelijk om u direct de juiste prijs te geven. Het is ook niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken omdat er veel verschil zit in het isolatiemateriaal en de afwerking. Daarnaast speelt de locatie van uw woning en de bereikbaarheid van het dak ook een belangrijke rol. De prijs voor isolatie van een pannendak wordt als laatste bepaald door de plaats van de isolatie, aan de binnenkant isoleren of aan de buitenkant isoleren.

We hebben een indicatie voor u opgenomen zodat u ongeveer weet waar u aan toe bent als u het pannendak wilt isoleren. Vraag gratis een offerte op om de exacte prijs en besparing voor uw dak te weten.

 

Type dakIsolatiePrijs* per m²
Schuin dakBuitenkant pannendak isoleren€ 22 à 38
Binnenkant pannendak isoleren€ 41 à 57
Plat dakBuitenkant isoleren€ 15 à 45
Binnenkant isoleren€ 36 à 56

prijzen dakisolatie 2024
* exclusief afwerking

Hoe kiest u de juiste isolatie?

Bij het isoleren van een pannendak is het van groot belang om de juiste isolatiematerialen te kiezen. Goede isolatie biedt namelijk tal van voordelen. Of u nu nieuwe dakpannen en isolatie overweegt of uw bestaande dakpannen isolatie nodig hebben, het selecteren van de geschikte isolatie is van groot belang.

 1. Materiaalkeuze: Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is essentieel voor het behalen van goede isolatiewaarde. Overweeg duurzame materialen zoals harde kunststofschuim isolatieplaten of biobased materialen. Het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen kan de energie-efficiëntie van uw woning verbeteren. Voor advies op maat is het raadzaam om contact op te nemen met experts in dakisolatie. Wij kunnen u helpen bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor uw specifieke dak.
 2. Isolatiewaarde: Een goede isolatiewaarde is een groot voordeel. Een hogere isolatiewaarde betekent betere energiebesparing. PIR (Polyisocyanuraat) isolatie platen zijn een voorbeeld van isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Deze platen bieden uitstekende thermische prestaties en dragen bij aan een efficiënte isolatie van uw dak.
 3. Ruimtebeslag: Houd rekening met de beschikbare ruimte onder uw dakpannen. Het isolatiemateriaal moet binnen de bestaande ruimte passen zonder dat er structurele wijzigingen nodig zijn. Hierbij is het belangrijk om te zorgen dat de isolatie gelijkmatig en zonder koudebruggen wordt aangebracht om optimale prestaties te garanderen. Een professionele isolatiespecialist kan u helpen bij het plannen van de isolatie en het minimaliseren van eventuele ruimtebeperkingen.

Het kiezen van het juiste materiaal, met een goede isolatiewaarde, is van essentieel belang om te zorgen voor een efficiënte isolatielaag. Het gebruik van de juiste folie en isolatiematerialen is daarnaast onmisbaar om het energieverbruik te verminderen en weersinvloeden buiten te houden.

Installatie en afwerking

 • Professionele installatie: Een betrouwbaar isolatiebedrijf zoals Dakdek-Gigant zorgt voor een correcte uitvoering, van het verwijderen van de oude laag tot het nauwkeurig plaatsen van de nieuwe isolatie.
 • Afwerking: Na de installatie van isolatie is het belangrijk dat de dakpannen teruggeplaatst worden met de juiste technieken om waterdichtheid en esthetiek te garanderen.

Subsidies en financiële voordelen

Wist u dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies voor dakisolatie? Wij helpen u graag met het navigeren door de beschikbare financiële voordelen en subsidies, zodat u optimaal kunt profiteren van uw investering in dakisolatie.

 • Aantrekkelijke subsidies: Er zijn diverse subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, waaronder dakisolatie. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij bespreken samen voor welke subsidies u in aanmerking komt en wat u zult besparen op de lange termijn.
 • Verhoogde woningwaarde: Naast de directe besparingen verhoogt een goed geïsoleerd dak ook de waarde van uw woning.

Dakdek-Gigant – Uw partner voor superieure dakisolatie

Een Dak Boven Uw Hoofd, Met Comfort en Stijl

Bij Dakdek-Gigant begrijpen we dat uw huis meer is dan alleen een plek om te wonen. Het is een privé omgeving van rust en comfort. Daarom zetten wij ons in voor het leveren van topkwaliteit dakisolatie, waarbij we vakmanschap en innovatie combineren om uw huis te transformeren in een energie-efficiënt meesterwerk.

Waarom Kiezen voor Dakdek-Gigant?

 • Ervaring en Expertise: Sinds 1986 staan wij synoniem voor kwaliteit in dakwerk. Onze diepgaande kennis van dakisolatie zorgt voor een uitmuntende afwerking die uw dak niet alleen beschermt maar ook verfraaid.
 • Op Maat Gemaakte Oplossingen: Elk huis is uniek en vereist een persoonlijke benadering. Wij bieden op maat gemaakte isolatieoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften en de esthetiek van uw woning.
 • Duurzaam en Betaalbaar: Door het gebruik van de nieuwste materialen en technieken bieden wij duurzame oplossingen die niet alleen uw portemonnee maar ook het milieu ten goede komen.

Verhoog uw wooncomfort

Onze isolatietechnieken zorgen niet alleen voor een verlaging van uw energierekening, maar verbeteren ook uw wooncomfort. Een goed geïsoleerd dak houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer, en creëert een gezonde en aangename leefomgeving voor u en uw gezin.

Neem de stap naar een beter geïsoleerd huis

Kies voor Dakdek-Gigant en neem vandaag nog de stap naar een beter, comfortabeler en duurzamer huis. Neem contact op voor een vrijblijvend prijsvoorstel en laat ons uw dak transformeren!

Veelgestelde Vragen over dakisolatie onder een pannendak

Wat zijn de belangrijkste voordelen van dakisolatie?

 • Energiebesparing: Vermindert stookkosten door warmteverlies te minimaliseren.
 • Comfort: Houd uw huis warmer in de winter en koeler in de zomer.
 • Waardevermeerdering van uw woning: Verhoogt de woningwaarde en maakt uw huis aantrekkelijker bij verkoop.

Is dakisolatie een kosteneffectieve investering?

Ja, dakisolatie is een van de meest kosteneffectieve manieren om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. De initiële investering wordt meestal binnen enkele jaren terugverdiend door een lager energieverbruik.

Welke materialen worden gebruikt voor dakisolatie?

Er zijn verschillende materialen beschikbaar, waaronder harde kunststofschuim isolatieplaten, biobased materialen en waterbestendige isolatieplaten. De keuze hangt af van uw specifieke situatie en voorkeuren.

Hoe lang duurt het om een dak te isoleren?

De duur van de installatie kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het dak. Een professioneel bedrijf zoals Dakdek-Gigant kan dit meestal binnen enkele dagen realiseren.

Is er een subsidie beschikbaar voor dakisolatie?

Ja, in veel gevallen zijn er subsidies en leningen beschikbaar voor isolatie. Deze kunnen regionaal verschillen, dus het is raadzaam om dit lokaal na te gaan.

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor isolatie?

Een professionele dakinspectie kan vaststellen of uw dak geschikt is voor isolatie. Factoren zoals de staat van het dak, de aanwezige ruimte en het type dakbedekking spelen een rol.

Verhoogt dakisolatie de brandveiligheid van mijn woning?

Sommige isolatiematerialen hebben brandvertragende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een verhoogde brandveiligheid. Overleg met een specialist voor de beste opties.

Wat is het verschil tussen binnen- en buitenisolatie?

Binnenisolatie wordt aan de binnenzijde van het dak aangebracht, terwijl buitenisolatie op de dakconstructie zelf wordt aangebracht. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de constructie en voorwaarden van uw dak.

Hoe zit het met de afvalverwerking van isolatiematerialen?

De meeste moderne isolatiematerialen zijn recyclebaar. Dakdek-Gigant zorgt voor een milieuvriendelijke afvalverwerking, in lijn met onze inzet voor duurzaamheid.

Hoe kan ik een offerte aanvragen voor dakisolatie?

U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door contact op te nemen met Dakdek-Gigant. Wij bieden vrijblijvende prijsvoorstellen en gedetailleerde adviezen afgestemd op uw specifieke situatie.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring