Voordelen dakisolatie binnenkant

Dakdek Gigant, al sinds 1989 een betrouwbare naam in dakbedekking en -onderhoud, benadrukt het belang van dakisolatie aan de binnenzijde van uw woning. Dakisolatie binnenkant of dakisolatie buitenkant? Bij Dakdek Gigant doen we het beide. Met expertise in zowel platte als schuine daken, kunt u bij Dakdek Gigant terecht voor een compleet dienstenpakket, inclusief dakisolatie.

Binnenkant dak isolatie

Maar waarom is dakisolatie aan de binnenkant zo belangrijk?

 1. Verbeterde energie-efficiëntie
  Dakisolatie aan de binnenkant draagt bij aan een energieneutrale woning. De stilstaande lucht tussen de isolatielagen houdt warmteverlies tot een minimum beperkt, waardoor u veel geld kunt besparen op uw energierekening.
  Tip: Controleer de isolatiewaarde van het gekozen materiaal voor maximale energiebesparing.
 2. Verhoogd comfort
  Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een constante temperatuur in huis. In de winter blijft de warmte binnen, terwijl in de zomer de hitte buiten wordt gehouden. Hierdoor ontstaat een aangenamer leefklimaat.
 3. Geluidsisolatie
  Naast thermische isolatie biedt dakisolatie aan de binnenkant ook akoestische voordelen. Geluid van buitenaf, zoals regen of verkeer, wordt gedempt, met als gevolg een stillere woonomgeving.
 4. Voorkomen van vochtproblemen
  Het aanbrengen van een dampdichte laag in combinatie met isolatie kan vochtproblemen helpen voorkomen. Met goede isolatie zal vocht niet condenseren, waardoor de kans op schimmel en houtrot vermindert. Advies: Zorg altijd voor goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen.
 5. Waardevermeerdering van uw woning
  De waarde van een goed geïsoleerd huis is bij verkoop hoger dankzij de verbeterde energie-efficiëntie en het verhoogde wooncomfort.
 6. Milieuvoordelen
  Veel isolatiematerialen zijn “biobased”” of ecologisch voor een duurzamere wereld. Door te isoleren met natuurlijke materialen zoals houtvezel, draagt u bij aan een beter milieu.
 7. Subsidie en besparing
  In veel gevallen zijn er subsidies beschikbaar voor dakisolatie, waardoor de investering aantrekkelijker wordt. Bovendien verdient de investering zichzelf terug door de jaarlijkse besparing op energiekosten.
dakisolatie binnenkant

Type isolatie

Op onze pagina over dakisolatie geven we uitleg over de alle isolatiewaarden. Hieronder alvast een opsomming van de waarden en de voordelen en afwegingen.

Isolatiewaarde Uitleg Invloed op isolatie
Lambdawaarde (λ)De lambdawaarde geeft inzicht in hoe goed een isolatiemateriaal warmte geleidt.Lager = Beter isolerend
R-waarde (Rd-waarde)Geeft aan hoe goed isolatiemateriaal warmte kan weerstaan over een bepaalde dikte.Hoger = Betere thermische isolatie
Rc-waardeDit is de totale isolatiewaarde van een constructiedeel, inclusief isolatiemateriaal en andere constructiematerialen.Hoger = Betere thermische isolatie
U-waardeLaat zien hoeveel warmte een bepaald bouwdeel doorlaat.Lager = Betere thermische isolatie
K-waardeGeeft inzicht in de algemene isolatiewaarde van een gebouw.Lager = Minder warmteverlies en betere isolatie

Dakdek-Gigant – Uw Partner voor Superieure Dakisolatie

Bij Dakdek-Gigant begrijpen we dat het isoleren van uw dak een belangrijke beslissing is. Sinds 1989 hebben wij ons gespecialiseerd in het leveren van dakisolatie van topkwaliteit voor zowel platte als schuine daken. Onze expertise en passie voor vakmanschap garanderen dat uw dak niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van uw woning, waardoor deze in waarde zal stijgen.

Maatwerkoplossingen voor Dakisolatie

Omdat elk huis uniek is, bieden wij maatwerk in dakisolatie. Of u nu op zoek bent naar isolatie voor een nieuw dak of een upgrade van uw bestaande dak, onze specialisten staan voor u klaar met persoonlijk advies. Wij gebruiken alleen de beste materialen, van traditionele glaswol tot innovatieve, ecologische isolatiematerialen om aan al uw wensen te voldoen.
Het kiezen van het juiste materiaal met een goede isolatiewaarde is cruciaal om het ontsnappen van warme lucht te voorkomen. Ons team is hierin gespecialiseerd en zorgt dat het direct en effectief wordt aangebracht, met speciale aandacht voor de afwerking rondom houten balken en andere kritieke punten. Ook een zorgvuldige behandeling van naden is een essentieel onderdeel van onze professionele installatie.

Innovatieve Isolatiematerialen en Technieken

Dakdek-Gigant zet in op innovatie door het gebruik van harde isolatieplaten, die bekend staan om hun hoge isolatiewaarde en duurzaamheid. Deze platen zijn ideaal voor daken met dakpannen, waarbij voldoende ruimte voor ventilatie belangrijk is ter voorkoming van vochtvorming. Naast harde platen gebruiken we ook afwerkplaten tijdens het isoleren van het dak om een naadloze en esthetisch aantrekkelijke afwerking te garanderen. De keuze van het isolatiemateriaal wordt altijd afgestemd op uw specifieke dakstructuur en isolatiebehoeften, waarbij de isolatiewaarde en integriteit van het dak behouden blijven.

Balans tussen isolatie en ventilatie in oudere en nieuwe woningen

Het integreren van goede dakisolatie in zowel nieuwe als oudere woningen vereist een deskundige aanpak, vooral als het gaat om de balans tussen isolatie en ventilatie. In oudere woningen met matige isolatie is het toevoegen van nieuwe isolatie soms een uitdaging vanwege de beperkte ruimte en de noodzaak om de originele structuur te behouden. Ons team zorgt altijd voor voldoende ruimte voor ventilatie ter voorkoming van vochtproblemen. Dankzij deze aanpak zijn niet alleen een hoge isolatiewaarde, maar ook een gezond en comfortabel binnenklimaat gegarandeerd.

Kostenbesparing en Duurzaamheid

Investeer in dakisolatie en profiteer van grote besparingen op uw energierekening. Onze isolatieoplossingen zijn niet alleen kostenbesparend, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Verminder uw ecologische voetafdruk met Dakdek-Gigant.

Naadloze en Zorgeloze Ervaring

Van de eerste offerte tot de afronding van het project, ons team zorgt voor een soepele en zorgeloze ervaring. Wij begrijpen dat dakwerkzaamheden disruptief kunnen zijn en streven ernaar om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Betaalbaarheid zonder Concessies aan Kwaliteit

Bij Dakdek-Gigant krijgt u altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij bieden concurrerende prijzen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze materialen en diensten.

Waarom Kiezen voor Dakdek Gigant?

 • Zeer ervaren: al sinds 1989 gespecialiseerd in dakrenovatie en -onderhoud
 • Landelijke dekking in Nederland
 • Persoonlijk en professioneel advies
 • Gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen
 • Uitstekende klantenservice en nazorg

Veelgestelde Vragen over dakisolatie – Dakdek Gigant geeft antwoord

Als expert in dakisolatie krijgt Dakdek-Gigant regelmatig vragen van klanten. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen om u te helpen de beste keuze te maken voor uw dakisolatie.

energiebesparing, verhoogd wooncomfort, betere geluidsisolatie, vochtregulatie, hogere waarde van uw woning en een beter milieu.

De keuze van het materiaal hangt af van uw daktype en persoonlijke voorkeuren. Populaire opties zijn glaswol, steenwol, harde kunststofschuimplaten, en ecologische materialen zoals houtvezel. Dakdek-Gigant adviseert u graag over de beste optie voor uw situatie.

De besparing hangt af van uw huidige energieverbruik, het type isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag. Gemiddeld kan dakisolatie leiden tot een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

De kosten van dakisolatie variëren. Echter, door de energiebesparing en eventuele subsidies die beschikbaar zijn, is het een investering die zichzelf op termijn zal terugverdienen. Dakdek-Gigant biedt concurrerende prijzen en kwaliteitswerk.

Hoe lang het aanbrengen duurt, is afhankelijk van de omvang van het project en het type isolatie. Ons team streeft ernaar de werkzaamheden efficiënt en met minimale overlast uit te voeren.

De meeste huizen zijn geschikt voor dakisolatie aan de binnenkant. Wij beoordelen de staat van uw dak en adviseren u over de beste aanpak.

Goede ventilatie is essentieel om vochtproblemen te voorkomen. Wij zorgen voor een gebalanceerde aanpak waarbij isolatie en ventilatie hand in hand gaan.

Het is raadzaam om eerst de staat van uw dak te laten beoordelen. Indien nodig, kunnen wij voorafgaand aan de isolatie een dakrenovatie adviseren.

In veel gevallen zijn er subsidies beschikbaar voor dakisolatie. Wij kunnen u hierover adviseren en u helpen bij het aanvraagproces.

Met meer dan drie decennia ervaring, een team van experts en een klantgerichte aanpak, staat Dakdek-Gigant garant voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat geldt voor elk project, of het nu gaat om een pannendak of een plat dak. Onze garantie dekt alle aspecten van de dakisolatie, van de keuze van het geschikte isolatiemateriaal tot een nauwkeurige afwerking. We begrijpen dat goede dakisolatie meer is dan alleen het aanbrengen van materiaal; het is een investering in de toekomst van uw woning. Daarom bieden we advies op maat, zodat u verzekerd bent van een duurzame en effectieve isolatieoplossing.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring