Kunstof dakgoot

Kunststof dakgoten installeren

Kunststof dakgoten bieden een moderne en praktische oplossing voor het afvoeren van regenwater van uw dak. Deze dakgoten worden steeds populairder vanwege hun veelzijdigheid en diverse voordelen. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, lichtgewicht constructie en gemakkelijke installatie. Kunststof dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals mastgoten en naadloze goten, die elk unieke voordelen bieden voor het afvoeren van water van uw dak. Mastgoten zijn klassiek en duurzaam, terwijl naadloze goten een modernere oplossing bieden met minimale kans op lekkages.

Wilt u ook een kunststof dakgoot laten plaatsen op het dak van uw(nieuwbouw)woning? Bij Dakdek Gigant helpen we u graag bij het vinden van betrouwbare en betaalbare dakdekkers voor deze klus. Onze ervaren professionals zijn onder andere gespecialiseerd in het installeren van kunststof dakgoten en meer.

Door hier geheel vrijblijvend een offerte op te vragen, ontvangt u al binnen 2 minuten een prijsindicatie voor uw opdracht!

zinken dakgoot

Wat is een kunststof dakgoot precies?

Een kunststof dakgoot is een modern afvoersysteem dat is ontworpen om regenwater van het dak van woningen en gebouwen af te voeren. Bij woningen wordt het regenwater meestal afgevoerd via regenpijpen naar het rioolstelsel of naar het oppervlaktewater.

Kunststof dakgoten worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PVC (polyvinylchloride) of PE (polyethyleen). Materialen die bekend staan om hun lange levensduur van maar liefst 30 jaar of langer, en om hun uitstekende weersbestendigheid.

Dakgoten gemaakt van kunststof, zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zoals bijvoorbeeld mastgoten, bakgoten en traditionele goten, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Ze zijn bovendien beschikbaar in diverse maten en kleuren, waardoor ze kunnen worden aangepast aan uw woonstijl. 

Waarom kiezen voor een kunststof dakgoot

Dakgoten gemaakt van kunststof bieden meerdere aantrekkelijke pluspunten. Allereerst zijn ze zeer duurzaam en bestand tegen veroudering, waardoor ze langdurige bescherming bieden tegen wateroverlast. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk te installeren, wat tijd en kosten bespaart tijdens de installatie. Bovendien vereist een kunststof dakgoot minimaal onderhoud, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over regelmatige reparaties of het vroegtijdig vervangen van uw kunststof dakgoot.

De pluspunten van kunststof dakgoten:

 • Duurzaamheid
 • Lichtgewicht constructie
 • Weerbestendigheid
 • Diverse varianten beschikbaar
 • Weinig onderhoud

Een kunststof dakgoot vergeleken met andere soorten dakgoten

In vergelijking met andere soorten dakgoten bieden dakgoten van kunststof verschillende voordelen. In tegenstelling tot metalen dakgoten roesten kunststof dakgoten niet en hebben ze geen last van corrosie, waardoor ze een duurzame oplossing bieden voor langdurig gebruik. Ook zijn ze lichter van gewicht dan traditionele materialen zoals hout, wat de installatie voor de dakdekker eenvoudiger maakt, en de arbeidskosten verlaagt. Bovendien vergen kunststof dakgoten relatief weinig onderhoud. Omdat ze niet hoeven te worden geverfd of behandeld om hun kwaliteit te behouden. U hoeft ze alleen 2 keer per jaar te laten reinigen en onderhouden. Dit maakt ze een kostenbesparende en praktische keuze voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Welk type kunststof dakgoot kiest u?

Welk type kunststof dakgoot kiest u?

Er zijn verschillende typen kunststof dakgoten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hieronder ziet u de meest voorkomende typen:

Bakgoten

Bakgoten zijn rechthoekige of halfronde goten die aan de rand van het dak worden gemonteerd. Ze zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes.

Mastgoten

Mastgoten zijn halfronde goten die langs de rand van het dak worden geplaatst. Ze hebben een meer traditionele uitstraling en zijn vaak ook wat steviger dan bakgoten. Mastgoten zijn geschikt voor hellende daken en worden vooral vaak gebruikt bij oudere of historische gebouwen.

Kwartgoten

Kwartgoten zijn een combinatie van bakgoten en mastgoten, waarbij het onderste gedeelte halfrond is en het bovenste gedeelte rechthoekig. Ze worden vaak gebruikt bij moderne woningen en bieden een mooie balans tussen de functionaliteit van bakgoten en de uitstraling van mastgoten.

Naadloze goten

Naadloze goten worden ter plaatse gevormd uit één stuk materiaal, waardoor er geen naden zijn waar mogelijk lekkage kan ontstaan. Ze zijn duurzaam en onderhoudsarm, maar kunnen wel wat duurder zijn dan traditionele goten.

Elk type kunststof dakgoot heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, dus het is belangrijk om het juiste type te kiezen dat goed aansluit op uw soort dak.

Hulp nodig bij uw keuze? Dakdek-Gigant adviseert u graag!

Bakgoten€15 – €30
Mastgoten€20 – €40
Kwartgoten€25 – €50
Naadloze goten€35 – €70

Kunststof dakgoot onderhoud

Hoewel een kunststof dakgoot in principe niet veel onderhoud vergt vergeleken met andere soorten dakgoten, is het regelmatig laten onderhouden toch van belang. Dit is namelijk nodig om uw waterafvoer systeem in goede staat te houden. Bovendien is regelmatig onderhoud een manier om problemen zoals verstoppingen van uw dakgoot, lekkages en schade aan uw huis te voorkomen.

We raden u aan om uw kunststof dakgoten minstens tweemaal per jaar te laten onderhouden en te inspecteren, bij voorkeur in de herfst en het voorjaar. Hieronder ziet u nog een aantal aanvullende tips om zelf lekkages en andere problemen preventief te voorkomen. 

Zo voorkomt u waterschade bij een kunststof dakgoot:

Reinig de dakgoten regelmatig

 1. Verwijder bladeren, takken, vuil en ander afval uit de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.
  Gebruik hiervoor een tuinslang, bezem of speciale dakgootreiniger.
 2. Controleer op scheuren en lekkages
  Inspecteer regelmatig uw dakgoten op eventuele scheuren, gaten of andere schade. Laat kleine scheurtjes onmiddellijk repareren om verdere schade te voorkomen.
 3. Controleer ook de bevestigingen
  Zorg ervoor dat de dakgoten stevig aan de dakrand zijn bevestigd. Zorg ervoor dat er geen losse of ontbrekende bevestigingsmiddelen zijn. Verstevig of vervang indien nodig de bevestigingen.
 4. Houd de afvoerpijpen vrij.
  Zorg ervoor dat de afvoerpijpen niet verstopt raken en dat regenwater makkelijk kan blijven wegstromen. Gebruik een tuinslang of speciale ontstoppingsmiddelen om eventuele verstoppingen op te lossen.
 5. Inspecteer na zware regenval
  Na hevige regenval is het belangrijk om uw dakgoten te inspecteren op eventuele schade of overloopproblemen. Laat indien nodig op tijd reparaties uitvoeren en reinig de dakgoten om schade te voorkomen.

Gaat u liever niet zelf het dak op om uw kunststof dakgoot te inspecteren? Dan kunt u natuurlijk ook onze dakdekkers inschakelen voor het reinigen en onderhouden van uw kunststof dakgoot. Ook als u twijfelt over het onderhoud of reparaties van dakgoot, kunt u altijd terecht bij onze ervaren dakdekker voor deskundig advies.

Neem gerust contact op of vul vrijblijvend het offerte formulier in en bespaar tot 40% op een dakdekker!

Veelgestelde vragen over kunststof dakgoten

Deze dakgoten van kunststof zijn geschikt voor daken van verschillende soorten woningen. Denk aan vrijstaande huizen, rijtjeshuizen, en daken van appartementen. Ze kunnen worden gebruikt op zowel hellende als platte daken en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovaties en oudere woningen.

Ja, kunststof dakgoten zijn goed bestand tegen verschillende extreme weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw, vorst en UV-straling. Ze zijn ontworpen om langdurige bescherming te bieden bij ieder weerstype. Zo is een kunststof dakgoot erg bestand tegen scheuren en barsten en ook tegen verkleuringen.

De levensduur van kunststof dakgoten is afhankelijk van kwaliteit van het materiaal. Ook de installatie en ook van de weersomstandigheden beïnvloeden de levensduur. Over het algemeen kunnen deze dakgoten tot wel 20-30 jaar meegaan bij goed onderhoud.

Dakgoten van kunststof kunnen zeker milieuvriendelijk zijn. Vooral als ze worden gemaakt van gerecycled materiaal en als ze na hun levensduur op de juiste manier worden hergebruikt. Bovendien vereist kunststof over het algemeen minder energie voor productie en transport dan sommige andere materialen, zoals metalen dakgoten.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring