Dakgoot lekkage

Een dakgoot lekkage kan diverse oorzaken hebben, zoals verstoppingen door vuilophoping, slijtage aan uw dakgoot of corrosie bij materialen zoals zink.

Wanneer uw dakgoot beschadigd raakt en begint te lekken, kan dit snel leiden tot waterschade aan uw woning. Een dakgoot heeft als doel om regenwater op te vangen en het hemelwater af te voeren, waardoor uw huis beschermd blijft tegen wateroverlast en vochtproblemen. Zou u een dakgoot lekkage te lang laten zitten dan kan dit vervelende gevolgen hebben zoals vochtige muren, schimmelvorming, beschadigde plafonds en zelfs houtrot. Met elke regenbui neemt de omvang van de schade toe, waardoor het erg belangrijk is om bij dakgoot lekkages snel actie te ondernemen.

Onze betaalbare en betrouwbare dakdekkers staan klaar om u te helpen bij het opsporen en repareren van uw dakgoot lekkage.

 

dakgoot-laten-repareren

Zo herkent u zelf een dakgoot lekkage

Het zelf herkennen van een verstopte dakgoot kan soms lastig zijn, vooral als de dakgoten zich erg hoog bevinden en niet gemakkelijk te inspecteren zijn. Hier zijn echter enkele tekenen die kunnen wijzen op een verstopte dakgoot:

 • Overstroming: Tijdens een regenbui ziet u mogelijk water over de randen van de dakgoten stromen in plaats van dat het water via de afvoerpijp wegstroomt.
 • Hangende planten: Als er planten groeien uit de dakgoot of als u mos en algen ziet groeien in de dakgoot, kan dit een teken zijn dat er water in de dakgoot blijft staan en niet goed wordt afgevoerd.
 • Vochtige plekken of waterschade: Waterschade aan de buitenmuren van uw huis, vochtige plekken op de gevel of vochtplekken in de buurt van de dakgoten kunnen wijzen op een verstopte afvoer.
 • Ophoping van vuil: Wanneer u uw dakgoten laat inspecteren kunt u al snel zien of er sprake is van ophoping van bladeren, takken, vuil en ander afval dat de waterafvoer kan blokkeren.
 • Onaangename geuren: Een verstopte dakgoot kan leiden tot stilstaand water, wat kan leiden tot onaangename geuren rondom uw huis.

Door regelmatig inspecties uit te (laten) voeren en alert te zijn op boven genoemde tekenen, kunt u een verstopte dakgoot mogelijk zelf identificeren voordat het leidt tot ernstigere problemen.

 

Heeft u nu te maken met een dakgoot lekkage?

In het geval van een dakgoot lekkage is snel handelen belangrijk om waterschade aan uw huis en aan uw spullen te voorkomen. Een lekkende dakgoot kan leiden tot ernstige vochtproblemen, schimmelvorming en structurele schade.  Heeft u nu een lekkage aan uw dakgoot? Onderneem dan de volgende stappen:

 1. Plaats indien mogelijk emmers of bakken onder de lekkende plek om het water op te vangen en de schade aan uw woning te minimaliseren.
 2. Neem zo snel mogelijk contact op met de ervaren dakdekkers van Dakdek-Gigant om de lekkage te laten verhelpen. Onze professionele dakdekker kan de oorzaak van de lekkage vaststellen en deze adequaat repareren.
 3. Maak foto's van de lekkage en eventuele waterschade als bewijs voor verzekeringsclaims.
 4. Informeer uw verzekeringsmaatschappij over de lekkage en dien indien nodig een claim in om de kosten van reparatie en eventuele gevolgschade te dekken.

Mogelijke oorzaken van een dakgoot lekkage

Dakgoot lekkages kunnen optreden als gevolg van diverse oorzaken, waarbij verschillende aspecten van uw dakgoten extra vatbaar zijn voor problemen. Verouderde dakgoten kunnen bijvoorbeeld op den duur scheuren gaan vertonen. Terwijl langdurige blootstelling aan het weer zoals regen en UV-straling kan leiden tot slijtage van de materialen.

Zinken dakgoten zijn gevoelig voor corrosie na verloop van tijd wat kan resulteren in kleine gaatjes of scheuren waar water doorheen komt. Ten slotte kan een slechte installatie van dakgoten lekkages veroorzaken, bijvoorbeeld door onjuist geplaatste naden die water langs verkeerde plekken laten sijpelen. Door alert te zijn op deze mogelijke situaties en tijdig maatregelen te nemen, kunt u problemen met uw dakgoten voorkomen of op tijd laten aanpakken, waardoor uw woning goed beschermd blijft tegen waterschade.

Veelvoorkomende oorzaken van een dakgoot lekkage zijn dus kort samengevat:

 • Kapotte dakgoten
 • Slijtage
 • Corrosie van zinken goten
 • Slechte installatie
 • Verstoppingen

Onze dakdekkers kunnen elk type dakgoot lekkage verhelpen

Onze ervaren dakdekkers van Dakdek-Gigant zijn al bijna 38 jaar actief in de branche en staan klaar om diverse soorten dakgoot lekkages op te lossen. Met onze uitgebreide ervaring en ruime kennis van daken zijn we in staat om snel en op een effectieve doeltreffende manier te handelen. U kunt er daarom op vertrouwen dat we kwalitatieve oplossingen bieden voor al uw dakgootproblemen. Of u nu last heeft van een kapotte dakgoot, slijtage, corrosie van zinken goten, of een verstopte dakgoot, onze dakdekkers zijn overal in Nederland actief en kunnen u snel helpen aan een passende oplossing!

Door gebruik te maken van Dakdek-Gigant kunt u tot wel 40 procent besparen op de kosten voor een dakdekker. Terwijl u profiteert van onze hoogwaardige service en kwaliteit. Wacht dus niet langer en laat onze ervaren dakdekkers u helpen bij het oplossen van uw dakgoot lekkage!

Soorten dakgoot lekkages

Onze ervaren dakdekkers zijn bekwaam in het identificeren en verhelpen van lekkages bij verschillende soorten dakgoten, ongeacht het materiaal:

 1. Zinken dakgoten
  Lekkages die optreden bij zinken dakgoten, bijvoorbeeld veroorzaakt door corrosie, scheuren of losse naden.
 2. PVC dakgoten
  Problemen met PVC dakgoten, zoals scheuren, breuken of lekkende verbindingen.
 3. Aluminium dakgoten
  Lekkages bij aluminium dakgoten als gevolg van corrosie, scheuren of losse bevestigingen.
 4. Koperen dakgoten
  Lekkages bij koperen dakgoten, vaak veroorzaakt door corrosie, scheuren of slechte soldeerverbindingen.

 

 

Dakgoot lekkage kosten

Door welke factoren worden de dakgoot lekkage kosten beïnvloed?

Wanneer u onverwacht geconfronteerd wordt met een dakgoot lekkage, is het begrijpelijk dat u bezorgd bent over de kosten van de reparatie. De kosten hiervoor worden beïnvloed door factoren zoals de ernst van de lekkage, uw type en materiaal dakgoot, materiaalkosten en eventuele gevolgschade.

De gemiddelde kosten voor een dakgoot lekkage verhelpen liggen tussen €100 en €400. Voor standaard reparaties liggen de gemiddelde kosten doorgaans binnen deze prijsklasse. Voor complexere reparaties of volledige vervangingen kunnen de kosten hoger uitvallen. Bij Dakdek-Gigant kunt u echter altijd besparen op een dakdekker door verschillende offertes te vergelijken.

Gemiddelde dakgoot lekkage kosten per type dakgoot

Type dakgoot Kleine reparatie Vervanging van een deel Volledige vervanging
PVC€100 – €250€200 – €600€500 – €1500
Zinken€150 – €300€300 – €800€700 – €2000
Aluminium€120 – €280€250 – €700€600 – €1800
Koperen€200 – €400€400 – €1000€900 – €2500

Zo voorkomt u zelf een dakgoot lekkage

Om een dakgoot lekkage zelf te voorkomen, is het belangrijk om uw dakgoten goed te onderhouden. Denk aan het controleren van de afvoer en laten nakijken of het regenwater goed wordt afgevoerd. Maar ook het periodiek laten reinigen van de dakgoten om verstoppingen door bladeren en ander vuil te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam om de dakgoten jaarlijks te laten inspecteren door ervaren dakdekkers op eventuele beschadigingen, zoals scheuren of losse naden, en om deze tijdig te laten repareren. Vermoedt u een lekkage? Dan is het verstandig direct actie te ondernemen en een professionele dakdekker in te schakelen.

Uw dakgoot laten vervangen

Een  dakgoot  kan niet altijd gerepareerd worden. Als uw dakgoot erg beschadigd is geraakt door slijtage, corrosie of door andere factoren, kan het vervangen van de dakgoot de beste oplossing zijn. Dit om ervoor te zorgen dat uw huis weer beschermd blijft tegen (zware)regenval. Dakdek Gigant staat voor u klaar om uw oude dakgoot professioneel vervangen door een nieuwe, duurzame oplossing die voldoet aan uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om zinken, koperen of kunststof dakgoten, Dakdek Gigant zorgt voor een vakkundige installatie. Zodat u weer kunt genieten van een goed functionerend dakafvoersysteem en een waterdicht dak!

Veelgestelde vragen

Over het algemeen raden we dit af. Het zelf verhelpen van een dakgoot lekkage kan gevaarlijk zijn en het probleem mogelijk zelfs ook verergeren. Onze ervaren professionele dakdekker heeft de expertise en middelen om de lekkage veilig en effectief te repareren.

Het negeren van een lekkage kan leiden tot ernstige schade aan uw binnenmuren, waaronder vochtproblemen, schimmelvorming, houtrot en zelfs structurele schade.

Ja, u kunt ervoor zorgen dat uw dakgoten schoon zijn voor de winter en overwegen om verwarmingskabels te installeren om bevriezing te voorkomen en om de temperatuur van uw dakgoten boven het vriespunt te houden.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring