Dakgoot vervangen

Een dakgoot van een rijtjeshuis of vrijstaande woning laten vervangen door een dakdekker of loodgieter hoeft niet teveel te kosten. Er kan namelijk ook een stuk van de dakgoot hersteld worden zodat een totale vervanging niet nodig is.

Op deze pagina leest u meer over de soorten dakgoten. Daarnaast leest u wanneer en hoe een dakgoot vervangen moet worden en de gemiddelde kosten om dit uit te besteden aan een dakdekker.

dakgoot vervangen

Redenen om een dakgoot te vervangen

Als een dakgoot kapot is moet u deze dakgoot zo snel mogelijk vervangen. Een dakgoot kan scheuren of lekken waardoor u waterproblemen kunt krijgen. Een dakgoot valt er soms helemaal af doordat de dakgoot versleten is. Een dakgoot is dan helemaal afgeschreven. Maar er zijn meer reden waarom u een dakgoot moet laten vervangen:

 • Dakgoot verstopt
  Verstopte dakgoten zijn een bron van wateroverlast. Een nieuwe goot met betere bescherming tegen verstopping voorkomt dit.
 • Dakgoot beschadigd
  Stormen, takken en ongelukken kunnen dakgoten beschadigen. Als de schade groot is, moet u de goot vervangen om lekkages en andere problemen te voorkomen.
 • Dakgoot oud
  Oude dakgoten kunnen lekken of beschadigen door weersinvloeden en slijtage. Moderne dakgoten zijn vaak duurzamer en gaan langer mee.
 • Dakgoot loopt niet door
  Als uw dakgoot niet genoeg water afvoert tijdens zware regenval, kunt u overwegen om deze te vervangen door een grotere of efficiëntere goot. Dit kan helpen om overstromingen te voorkomen.
 • Dakgoot is lelijk geworden
  Uitstraling is tegenwoordig ook belangrijk. Als u uw oude woning renoveert, is het verstandig om ook de dakgoot te vervangen of schoon te laten maken. Dit kan de uitstraling van uw huis verbeteren en lekkages voorkomen.

Kosten dakgoot vervanging

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een dakgoot vervanging kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten, heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt uw zo goedkoop mogelijk uw dakgoot laten vervangen. De gemiddelde prijzen van een vervanging liggen tussen de €25,- en de €55,- per meter.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het veranderen van uw oude dakgoot naar een compleet nieuwe dakgoot.

Goedkoper dan u denkt

Op de vraag” hoeveel kost het vervangen dan uw dakgoot” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de kosten door bij ons een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze bouwers minimaal 30% goedkoper uit bent.

Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten van uw nieuwe dakgoot. Wij zorgen dat u 30% bespaart op de totaalprijs!

Als u zich hierin gaat oriënteren dan komt u erachter dat er dakgoten of een kilgoot bestaan in alle varianten.

In de praktijk zien we dat ze vaak vol liggen met bladafval, waardoor het regenwater niet meer naar de regenpijp kan, met alle vervelende gevolgen van dien.

Afhankelijk van het materiaal, de afmetingen kunnen de prijzen van een dakgoot sterk variëren.

Of het nu gaat om het aanbrengen van zinken dakgoten of kunststof dakgoten, wij garanderen een prima kwaliteit en de laagste prijzen.

Daarnaast zijn wij zeer ervaren en weet u zeker dat u met ons ook kwaliteit in huis haalt.

Bovendien is het ook mogelijk om (als wij toch op uw dak staan) een dak inspectie uit te voeren.

Een goed onderhouden dak biedt u namelijk veel voordelen. Op onze site leest u meer over het belang van een goed onderhouden dak.

Kosten vervanging

De prijzen van dakgoten vervangen vallen reuze mee en worden vaak per meter berekend. De prijs van een zinken dakgoot ligt gemiddeld 40% hoger dan een dakgoot van goedkoop pvc.

Zink gaat veel langer mee en staat een stuk aantrekkelijker voor uw woning.

dakgoot-laten-repareren

Dakgoot reparatie

Het vervangen van dakgoten is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Een ervaren dakdekker zal de volgende stappen volgen om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe dakgoten perfect worden geïnstalleerd:

 1. Inspectie en planning: De dakdekker zal je bestaande dakgoten inspecteren en de juiste afmetingen vaststellen voor de nieuwe dagoot.
 2. Verwijderen van oude dakgoten: De oude dakgoten worden zorgvuldig gedemonteerd en afgevoerd volgens de geldende voorschriften.
 3. Voorbereiding van materialen: De door jou gekozen materialen worden op maat gesneden en voorbereid voor installatie.
 4. Professionele installatie: De vakspecialisten zullen de nieuwe dakgoten nauwkeurig installeren, rekening houdend met de juiste helling voor waterafvoer.
 5. Kwaliteitscontrole: De dakdekker voert een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan onze strenge normen en jouw verwachtingen overtreft.

Dakgoot vervangen voorkomen

Ook een dakgoot van zink of kunststof kan slijten en op een gegeven moment voor problemen zorgen.

Als uw dakgoot beschadigt is of uw dakgoten zijn erg oud dan is vervanging een van de beste opties om lekkages te voorkomen.

Natuurlijk is een dakgootreparatie niet zo duur als je dit vergelijkt met het vervangen van al uw dakgoten rondom uw huis.

De gemiddelde strekkende meter prijzen voor het vervangen van zinken- of kunststof  dakgoten variëren dan ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding. 

Omdat wij als goed dakgoot reparatie bedrijf bekend staan krijgen wij veel vragen over het repareren en het vervangen van zinken of kunststof dakgoten.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u goten van uw dak vervangt voor nieuwe door een dakdekker.

De gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot liggen tussen de €25,- en €200,- per meter. Dit is inclusief materiaal.


Als u een nieuwe zinken dakgoot plaatst, dan zal hij ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan. Een zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten zorgt ervoor dat u de levensduur verlengt en daarom raden we aan om minimaal jaarlijks maar liever om het half jaar de dakgoten te reinigen en te inspecteren.

Zinken dakgoten zijn duurder dan het vervangen van een kunststof dakgoot. Niet alleen gaat zink langer mee maar het aanzien van een zinken dakgoot met een kraaldeel is natuurlijk een prachtig en luxe gezicht. Leest u hier meer over hoeveel een zinken dakgoot kost per strekkende meter.

De gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot liggen tussen de €25,- en €200,- per meter. Dit is inclusief materiaal.


Als u een nieuwe zinken dakgoot plaatst, dan zal hij ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan. Een zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten zorgt ervoor dat u de levensduur verlengt en daarom raden we aan om minimaal jaarlijks maar liever om het half jaar de dakgoten te reinigen en te inspecteren.

Zinken dakgoten zijn duurder dan het vervangen van een kunststof dakgoot. Niet alleen gaat zink langer mee maar het aanzien van een zinken dakgoot met een kraaldeel is natuurlijk een prachtig en luxe gezicht. Leest u hier meer over hoeveel een zinken dakgoot kost per strekkende meter.

Wanneer dakgoot vervangen?

De grote vraag luidt ” Wanneer moet een dakgoot vervangen worden?” Het vervangen van een dakgoot is pas nodig als deze waterproblemen veroorzaakt.

Een dakgoot van zink of een dakgoot van kunststof gaan beiden best lang mee maar kunnen ook op den duur slijten.

Ook de aansluiting naar de regenpijp kan gaan lekken.

De betimmering van de dakgoten de zogenoemde houten boeidelen of boeilijsten zullen bij het vervangen vernieuwd moeten worden.

De ombouw van de dakgoot is namelijk in veruit de meeste gevallen minder duurzaam dan de dakgoot zelf.

Bovendien is het voordeliger om de klus in 1 keer uit te voeren: het vernieuwen van de goten en het vernieuwen van de ombouw.

We zullen u hier een stappenplan laten zien hoe een dakgoot en de houten betimmering wordt vervangen:

 • De plank van de dakgoot moet gemeten worden.
 • Het lek van de dakgoot repareren.
 • Nieuwe planken aanschaffen.
 • Op maat maken van de plank.
 • Schilderen van het boeideel.

Waar moet u op letten?

Hoe weet u of uw dakgoten inderdaad vervangen moeten worden? Let u op de volgende gebreken:

 • Contoleer op scheurtjes en barsten.
 • Contoleer op opengescheurde naden.
 • Zijn de dakgoten uitgedroogd?
 • Zijn de dakgoten vervuild?

Dakgoot reparatie

Dakgoten en boeidelen die vele jaren geleden al zijn geplaatst, zijn vaak van aanzienlijk mindere kwaliteit dan de dakgoten van tegenwoordig.

Daarnaast kan een dakgoot verslechteren vanwege de bladeren en takken die erin terechtkomen.

Daarom adviseren wij om door onze specialisten een dak inspectie te laten uitvoeren om op deze manier in te zien hoe de bestaande dakgoten zijn gemonteerd.

Zo kunnen wij achterhalen in welke conditie uw dak en dakgoten zich bevinden en zullen onze volwaardig opgeleide en zeer ervaren dakdekkers zo nodig de dakgoot reparatie realiseren.

Een dakgoot laten repareren is dé oplossing en goedkoper dan een vervanging.

Met onze nieuwe dakgoten van zink en kunststof kunt voortaan gegarandeerd de meest ernstige regenbuien trotseren met uw huis.

dakgoot schoonmaken

Kunststof dakgoten vervangen

Al sinds enkele jaren is kunststof dakgootbekleding de nieuwe standaard.

Dit is logisch want in deze vorm zijn zij zeer voordelig en het materiaal ondervindt geen hinder van schadelijke weersinvloeden van buitenaf.

Dit maakt dat een dergelijke dakgoot zeer onderhoudsvriendelijk is en dat is uiteraard de reden dat veel mensen tegenwoordig hiervoor kiezen.

De dakdekker die werkzaam is in Amsterdam en heel Nederland heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van dakgoten van kunststof.

Ook voor het vervangen van uw huidige goten of het vervangen van zinken exemplaren door kunststof dakgoten kunt u uitstekend bij ons terecht.

Indien uw dakgoten aan vervanging toe zijn en u heeft lekkage van uw dak of water afvoeren, kunt u, naast de optie van een zinken dakgoot, kiezen voor een kunststof dakgoot.

Kunststof is namelijk weerbestendig en kan alle weertypen aan. Of het nu regent, hagelt of sneeuwt; de kunststof dakgoot vangt met alle gemak het hemelwater op en zorgt dat deze netjes door de regenpijp loopt.

De oude dakgoten vervangen door kunststof is tevens een goed plan, omdat kunststof een duurzaam product is: het gaat lang mee en is milieuvriendelijk geproduceerd.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over milieu-onvriendelijke of ongezonde kunststof tegen uw huis aan heeft zitten.

 

Zinken dakgoten laten plaatsen

De meest populaire en veelgebruikte goten zijn die van zink. Zinken dakgoten zijn stevig, goed bestand tegen verschillende weersinvloeden en ook kostentechnisch erg interessant.

Daarom vormen zij een uitstekende keuze wanneer u kiest voor een lange levensduur.

Zinken goten worden aan elkaar bevestigd door middel van een gesoldeerde verbinding.

Het solderen van de goten kunt u het beste laten uitvoeren door een professionele dakdekker die hier veel ervaring in heeft.

De goten worden geheel op maat gemaakt en gezet in een speciale zet bank. Zo kunt u een mooie kraal laten zetten of een strakke afwerkrand naar keuze.

boeidelen laten vervangen

Boeiboord vervangen

De meeste huizen hebben aan de kopse zijde van het huis een boeideel van houten-, of kunststof, afwerking.

De zijpannen en de gewone dakpannen vallen over de boeiborden heen zo is de zijgevel vanaf boven af goed afgedicht door de houten betimmering.

Als dakgoten vernieuwd moeten worden dan zijn vaak de boeiboorden die bij de dakgoot horen ook aan vervanging toe.

Omdat de goten gelekt hebben zijn de houten boeiborden vaak verrot en is dit met schilderwerk niet meer op te lossen.

Als de boeiborden nog wel in orden zijn wat blijkt bij het repareren van de dakgoot kan de rest van de boeidelen blijven zitten en zal alleen het gedeelte wat lek is vervangen worden door een nieuw deel.

Trespa boeiboorden vervangen

De laatste jaren zien we een sterke opkomst van Trespa als materiaal voor boeiboorden.

Het vervangen van houten boeiboorden voor Trespa boeiboorden zorgt ervoor dat de boeiboorden veel duurzamer zijn.

Er is minder onderhoud nodig en het vervangen hoeft minder vaak te gebeuren dan bij houten boeiboorden.

Ook de dakgoot omlijsting vervangen kunnen we doen met Trespa materiaal zodat de hele regenafvoer als nieuw is.

dakgoot lekkage

Algehele controle

Laat onze ervaren specialisten dus even goed controleren of uw regenpijpen, dak afvoeren en goten nog in goede staat zijn.

Zo niet, dan raden wij u aan dit zo snel mogelijk te vervangen of te laten herstellen.

Kortom, de Dakdek-Gigant Amsterdam is úw oplossing als het om het vervangen van uw regenpijp of dakgoten gaat.

Kijkt u gerust even rond op onze website en lees meer informatie betreft dakgoten en het onderhouden hiervan.

Offerte dakgoot vervangen

Wanneer u een goede prijsindicatie wilt voor het vervangen van uw dakgoten kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen.

De offerte is uiteraard vrijblijvend en u zit nergens aan vast wanneer u een prijsopgave aanvraagt.

Probeer in de offerte zo duidelijk mogelijk te beschrijven wat precies de bedoeling van de klus.

Zo horen we graag wat de huidige situatie is, hoeveel meter er vervangen wilt worden en wat u geplaatst wilt hebben.

Op deze manier kunnen we een adequate prijsopgaaf maken voor het vervangen van de dakgoot.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring