Epdm dakbedekking isoleren

PIR is de meest gebruikte isolatiemethode voor EPDM dakbedekking. Dit materiaal werkt uitstekend om warmteverlies tegen te gaan en tocht en kou niet via het dak te laten ontsnappen. Ook zijn er nog andere isolatiemethodes die kunnen worden toegepast voor EPDM daken. 

Onze dakdekkers zijn ervaren in het isoleren van EPDM dakbedekking en staan voor u klaar uw huis te verduurzamen met dakisolatie, tegen een betaalbare prijs. Bespaar op de kosten voor een dakdekker door offertes te vergelijken via Dakdek Gigant.  
Zo profiteert u niet alleen van lagere energiekosten, maar ook van een comfortabel en energiezuinig huis!  

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over uw epdm dakbedekking isoleren.  

plat-dak-isolatie-aanbrengen

Zelf controleren EPDM dak nog goed isoleert 

Let op onderstaande signalen als u vermoedt dat uw EPDM-dak niet goed isoleert:  

 • Ongelijkmatige verwarming Als sommige kamers op de bovenverdieping moeilijker opwarmen dan andere, of als uw zolder niet warm wordt, kan dit duiden op slechte dakisolatie.  

 • Uw energierekening gaat omhoog Als uw energierekening onverklaarbaar hoog is, kan dit ook wijzen op warmteverlies via het dak.  

 • Tocht of koude lucht  Als er tocht of koude lucht binnentreedt via het dak, betekent dit dat het verstandig is om uw energie-efficiëntie te verbeteren met dakisolatie.  

Merkt u deze problemen op? Dan is het raadzaam om onze ervaren dakdekker te raadplegen om de kwaliteit van uw dakisolatie te laten controleren. 

 

Isolatiemethodes voor epdm dakbedekking isoleren 

 Voor het isoleren van EPDM dakbedekking kunnen verschillende isolatiemethoden worden gebruikt. De isolatie kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het dak worden geplaatst. Deze keuze hangt af van uw eigen wensen, en van de beschikbare ruimte die u heeft voor het isolatiemateriaal. In de meeste gevallen wordt gekozen voor epdm dakbedekking isoleren via de buitenkant met PIR-panelen.  

 

Isolatie langs de buitenkant van uw EPDM dakbedekking  

Bij epdm dakbedekking isoleren wordt isolatie langs de buitenkant het meest toegepast omdat dit het meest effectief is. Hierbij wordt het isolatiemateriaal bovenop de bestaande EPDM dakbedekking geplaatst, onder een nieuwe laag dakbedekking. Zo isoleert u niet alleen uw dak, zo wordt het dak ook beschermd tegen temperatuurschommelingen, en vermindert u de kans op schade door krimpen en uitzetten van de dakconstructie.  

Materialen zoals PIR-platen en EPS platen worden voor uw dak isoleren langs de buitenkant vaak gebruikt omdat deze eenvoudig aan te brengen zijn en uitstekend isoleren.   

Isolatie aan de binnenkant van uw EPDM dakbedekking  

Als u kiest voor isolatie aan de binnenkant van uw EPDM dakbedekking, worden isolatieplaten direct onder het dakbeschot geplaatst. Bij de dakconstructie of tussen de houten balken. Voor isolatie aan de binnenkant worden vaak ook PIR-platen gebruikt vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen en minimale dikte. Ook glaswol tussen de spanten van het dak of EPS platen kunnen goede opties zijn vanwege de betaalbare prijzen en goede isolerende eigenschappen van deze materialen. 

Onze dakdekker zal bij het isoleren langs de binnenkant vaak een dampremmende folie gebruiken om te voorkomen dat vochtige lucht vanuit de binnenruimte in de isolatie en de dakconstructie kan doordringen. Zou dit niet gebeuren dan krijgt u mogelijk last van condensatievocht, wat kan leiden tot schade aan de isolatie en aan de dakconstructie. Het gebruik van een dampremmende folie is dus essentieel voor een effectieve en duurzame isolatie van een EPDM dak van binnenuit. 

Lambda waarde voor epdm dakbedekking isoleren 

 

De Lambda-waarde van PIR isolatie geeft aan hoe goed het materiaal warmte vasthoudt. Een lagere waarde betekent betere isolatie. PIR isolatie heeft een erg lage Lambda-waarde, wat betekent dat het heel efficiënt is in het vasthouden van warmte.  

Welke dikte kiest u voor het isolatiemateriaal?  

De lage Lambda-waarde bij PIR isolatie betekent dat u met PIR isolatie dunner kunt isoleren om dezelfde warmteprestatie te behalen, of dezelfde dikte kunt aanhouden voor nog betere isolatie. 

De dikte die u het beste kunt kiezen voor het isolatiemateriaal hangt verder ook af van de gewenste isolatiewaarde, de beschikbare ruimte die u heeft onder of op uw dak, en van uw budget. Onze dakdekker adviseert u graag over welke dikte isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw dak.  

 Wilt u direct weten wat epdm dak isoleren in uw situatie kost? Vraag geheel vrijblijvend een offerte op via Dakdek Gigant en bespaar tot wel 40% op een dakdekker! 

dakisolatie-laten-plaatsen

 Voordelen van epdm dakbedekking isoleren 

 

Uw EPDM-dak laten isoleren biedt verschillende voordelen: 

 • Energiebesparing;
  Goede isolatie vermindert warmteverlies in de winter en houdt warmte buiten in de zomer. Dit gaat energieverspilling tegen en resulteert in lagere energiekosten!
 • Comfortabele leefomgeving;
  Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis, waardoor het klimaat binnenshuis comfortabeler aanvoelt. U geniet daarom van een comfortabele leefomgeving
 • Uw dak gaat langer mee;
  Door uw EPDM dakbedekking te isoleren beschermt u het dak ook tegen temperatuurschommelingen en weersinvloeden, waardoor de levensduur van het dak automatisch verlengd. 
 • Betere geluidsisolatie; 
  Door het isoleren van een EPDM-dak wordt niet alleen de thermische isolatie verbeterd, maar het kan ook helpen bij geluidsisolatie. Goede isolatie via het dak vermindert geluidshinder van buitenaf, zoals verkeerslawaai of geluiden van buren. Waardoor uw eigen leefomgeving binnenshuis stiller en comfortabeler wordt. 
 • Milieuvriendelijk;  
  Door minder energie te verbruiken voor verwarming, draagt dakisolatie ook bij aan een lagere CO2-uitstoot en een duurzamere levensstijl. 
 • Verhoogde waarde van uw huis;
  Een goed geïsoleerd dak kan de waarde van een woning verhogen. Uw verbetert uw energielabel waardoor uw huis meer waard wordt. Omdat potentiële kopers vaak op zoek zijn naar een energiezuinig huis met een gunstig energielabel kunt u uw huis ook sneller verkopen.  
 • Minder condensvorming, dus minder last van schimmels en vocht;
  Door het dak te isoleren kan condensatie worden verminderd, wat de kans op vochtproblemen en schimmelvorming verkleint.  

 

Kosten epdm dakbedekking isoleren 

Voordat u uw epdm dakbedekking wilt laten isoleren, is het wel zo prettig om alvast te weten welke kosten hieraan verbonden zijn. De exacte kosten zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen en het gekozen isolatiemateriaal. Hieronder ziet u alvast de gemiddelde kosten per isolatiemateriaal:  

PIR isolatie  

  - Gemiddelde materiaalkosten: €20 - €40 per m² 

- Het isoleren van uw platte dak met PIR isolatie, inclusief nieuwe EPDM dakbedekking: €100 - €180 per m² 

XPS isolatie 

  - Gemiddelde materiaalkosten: €25 - €45 per m² 

  - Gemiddelde totale kosten (inclusief arbeid): €45 - €75 per m² 

EPS platen 

  - Gemiddelde materiaalkosten: €10 - €20 per m² 

  - Gemiddelde totale kosten (inclusief plaatsing €30 - €50 per m² 

Weten wat uw epdm dakbedekking isoleren precies kost? Vraag direct vrijblijvend een offerte op. We mailen u dan een nauwkeurige prijsindicatie voor het isoleren van uw EPDM-dak met het gewenste isolatiemateriaal! 

Tegemoetkoming ISDE-subsidie voor dakisolatie  

Goed nieuws! Wist u dat u mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten voor dakisolatie via de ISDE-subsidie? Deze subsidie is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren duurzamer te wonen door middel van het toepassen van isolatiemaatregelen.   Door uw dak te isoleren, kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Het zou zonde zijn om deze subsidie te laten liggen, dus het is zeker de moeite waard om te onderzoeken of u in aanmerking komt en hoeveel u kunt besparen! 

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor dakisolatie  Hieronder ziet u de belangrijkste voorwaarden die gelden voor de ISDE subsidie: 

 1. U bent de eigenaar van de woning waarin u de isolatiemaatregelen wilt uitvoeren 
 2. De isolatiemaatregelen moeten worden uitgevoerd door een erkende dakdekker  

 3. De aanvraag voor de subsidie moet worden ingediend binnen 24 maanden na de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden.  Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kunt u in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie, waarmee u een aanzienlijk deel van de kosten voor dakisolatie kunt terugkrijgen. Ontdek meer informatie over de subsidie voor dakisolatie op deze pagina.  

Veelgestelde vragen

De levensduur van EPS-isolatiepanelen hangt af van de kwaliteit van de installatie en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen hebben isolatiepanelen een lange levensduur en kunnen ze tot wel 50 jaar meegaan bij correcte installatie.

Hoewel sommige doe-het-zelvers ervoor kiezen om epdm dakbedekking isoleren zelf te doen, wordt het over het algemeen aanbevolen om dit over te laten aan een professionele dakdekker. Een correcte installatie is namelijk echt essentieel voor de beste prestaties van het isolatiemateriaal.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring