Dakreiniging

Heeft u last van vuil, mos of algen op uw dakpannen, singels of golfplaten? Dan is een dakreiniging misschien wel een goede optie om te laten uitvoeren door een goede en goedkope dakdekker.

Wat vele niet weten is dat vervuiling aan uw dak ook de levensduur van uw dakpannen of riet erg vermindert.

Door op tijd uw dak te laten schoonmaken en te laten ontmossen voorkomt u in de loop van de tijd veel schade en kosten, en uw woning toont namelijk ook veel netter met een gereinigd nieuw dak of gevel.

Leest u op deze pagina alle informatie betreft het schoon laten maken van uw dak de kosten per m2 en de verschillende reinigingsmanieren.

Omdat ons dakdekkersbedrijf Amsterdam de Dakdek-Gigant al veel daken hebben gereinigd krijgen wij veel vragen over de prijzen van een dak reinigen.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost het om mijn dak te laten reinigen?
  • Krijgen jullie mijn dakpannen weer echt goed schoon?
  • Zijn dakpannen laten schoonmaken duur?
  • Kan je beter dakpannen laten vernieuwen in plaats van laten reinigen?

Uiteraard is een dak reinigen door een van onze dakdekkers niet heel goedkoop! Echter hoeft dit in onze ogen per vierkante meter ( m2 ) ook niet duur te kosten!

De gemiddelde prijzen van daken reinigen met dakpannen variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat schoonmaken door onze dakdekker

dak-laten-reinigen

Hoe werkt dak reiniging?

Het reinigen van een dak kan op verschillende manieren. Afhankelijk van wat voor soort dakmateriaal u heeft kunnen wij uw dak grondig reinigen zodat deze weer geheel nieuw lijkt.

De meeste gebruikte vorm is het reinigen met heet water onder hoge druk.

Op deze manier zal het mos en alg snel van uw dak afspoelen en kunnen wij eventueel ook nog eens een reinigingsmiddel toevoegen.

Snel een prijsindicatie?

Dakcoating laten aanbrengen

Na een dakreiniging kunt u er voor kiezen een dakcoating aan te laten brengen.

Het aanbrengen van een dakcoating biedt een goede bescherming voor uw dak. De coating biedt een afstotende laag die ervoor zorgt dat vuil niet kan hechten aan het dak.

Op de lange termijn is het aanbrengen van een dakcoating een goedkopere optie dan steeds een dakreiniging uit te laten voeren.

Zeker wanneer u de dak coating laat aanbrengen door de Dakdek-Gigant. Wij doen dit namelijk voor hele lagen prijzen per m2.

Dak coating kan op verschillende soorten dakbedekking aangebracht worden.

De dakcoating kan bijvoorbeeld op de volgende soorten dak en soorten dakbedekking aangebracht worden:

  • Plat dak (bitumen en epdm)
  • Schuin dak
  • Pannendak en dakpannen

Op een rieten dak is het aanbrengen van een dakcoating bijvoorbeeld niet mogelijk.

Dit heeft te maken met het feit dat er een open ruimte tussen de verschillen stukken riet aanwezig is.

Een dakcoating is overigens ook altijd waterdicht, dit maakt de kans op lekkages dus direct kleiner.

Beschadigt de dakbedekking niet?

Een dak reiniging word met een hoge druk aangebracht. Het reinigen met heet water of het straalmiddel zal op de juiste wijze moeten worden toegepast om uw dakbedekking, golfplaten of dakpannen heel te houden.

Huur daarom een professionele dakdekker of reinigingsbedrijf in die weet wat hij doet en u garantie kan geven op de klus.

Vraag geheel vrijblijvend de prijzen aan per m2 en ontdek hoe goedkoop het is om uw dak schoon te laten maken bij de Dakdek-Gigant.nl

dak laten reinigen

Dakreiniging kosten

Voordat u uw dak wilt laten reinigen is het belangrijk dat u de kosten hiervan weet.

De prijzen van een dakreiniging hangen geheel af van de soort vervuiling die zich bevindt op het dak.

Als we er van uit gaan dat uw dak een normale mos en alg vervuiling heeft zullen de gemiddelde prijzen voor een dakreiniging tussen de 8 en 12 euro per m2 liggen.

Het dak zal worden gereinigd met heet water onder hoge druk. Na het afspuiten van het dak brengen wij een algen dodend middel aan zodat uw dak langer schoon blijft.

Als u exact de kosten wilt weten is het belangrijk dat u ongeveer uw dakoppervlak weet.

Vult u geheel vrijblijvend het offerte formulier in aan de rechterkant van onze pagina.

De prijs voor uw dakreiniging zullen wij u binnen 2 dagen de prijsindicatie toesturen.

Na het reinigen impregneren

Na het schoonmaken van het dak is het impregneren van de dakpannen of oude golfplaten ( asbest ) een zeer goede oplossing om zo in de toekomst alg, vuil, mos, te voorkomen.

Impregneren of het aanbrengen van een dakcoating zorgt ervoor dat vuil en water af ge stoten worden en geen hechting meer kunnen krijgen op de dakpannen.

Op deze manier zal het dak nog maar eens in de 5 jaar gereinigd hoeven te worden en blijft de levensduur van het dak veel beter onder controle.

Eigenlijk is het reinigen van uw dak net zo belangrijk als de fundering van uw huis.

Tijdens het schoonmaken komen eventuele beschadigingen aan het licht en zo kan het ook een belangrijke rol spelen in het onderhoud van uw dak en het voorkomen van dure reparaties.

Snel een prijsindicatie?

Dak laten controleren

De Dakdek-Gigant werkt al jaren met een eigen team aan dak reinigers.Wij beschikken over alle materialen en middelen voor een optimaal resultaat.

Wij zijn gespecialiseerd in een dakreiniging van alle typen daken maar ook het laten aanbrengen van dakbedekking en gevelreiniging zijn klussen die wij regelmatig met grote zorg uitvoeren.

Tijdens onze werkzaamheden zorgen wij dat uw dak meteen gecontroleerd wordt zo verwijderen wij meteen het vuil, controleren en repareren we de dakgoten.

Eventueel kunnen wij na een waardige dak inspectie en reiniging en kleine reparaties uitvoeren aan uw dak.

Bespaar op uw dakreiniging!

Laat deze werkzaamheden altijd uitvoeren door een erkende specialist. De Dakdek-Gigant is u graag van dienst. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over een daklekkage of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en kom er achter wat de prijs is van een dakreiniging per m

In deze op maat gemaakte offerte vertellen wij u precies wat dakreiniging u gaat kosten. U zult verbaasd zijn over onze scherpe tarieven.

Bovendien is iedere investering die u in uw huis stopt nooit weggegooid geld en vervolgschade ten gevolge van “verborgen gebreken”  (want wanneer komt u zelf op uw dak?) kunnen worden opgespoord en direct worden verholpen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakreiniging per m2?

website van het jaar

De gemiddelde kosten van een dakreiniging variëren enorm per dakdekkersbedrijf. Wilt u weten wat het kost om uw dak te laten schoonmaken voor een betaalbaar bedrag leest u dan alle prijsinformatie op deze pagina.

Hoe leien dak reinigen?

Leien daken zijn wat moeilijker te reinigen dan een dak met dakpannen of bitumen. Leest u hier hoe een leien dak wordt gereinigd en wat de kosten hiervan zijn.

Hoe zelf dak reinigen?

U kunt altijd een poging wagen om zelf uw dak te reinigen. Echter blijft dit een gevaarlijke klus op hoogte. Wij adviseren u dan ook om een betaalbare dakdekker dit te laten doen. Lees hier de prijs van het laten reinigen van uw dak.

Wat kost dak reinigen?

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!