Dakplaten

Dakplaten tegen een betaalbare prijs!

Dakplaten zijn een betaalbare en duurzame oplossing voor uw dakbedekking. Met hun veelzijdigheid en diverse voordelen bieden ze een betrouwbare dakbedekkingsoptie voor verschillende daken, van schuren tot gevels, platte en hellende daken en veranda's. Dakplaten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals metaal, kunststof of vezelcement. Deze materialen bieden niet alleen een lange levensduur, maar zijn ook zeer weersbestendig.

Ontdek op deze pagina wat dakplaten zijn, wat de mogelijkheden en kosten per m2 zijn voor dakplaten en waarom ze een populair alternatief zijn voor reguliere dakbedekking.

Bij Dakdek-Gigant kunt u betaalbare dakdekkers vinden om uw dakplaten te laten installeren. Onze ervaren dakdekkers staan klaar om uw dakplaten professioneel te plaatsen tegen een scherpe prijs. Ontdek hoe kwaliteit niet duur hoeft te zijn en vraag vandaag nog vrijblijvend een dakwerk offerte aan! U ontvangt binnen 2 minuten de prijs voor uw project in uw mailbox.

geïsoleerde dakplaten
Geisoleerde dakplaten

Wat zijn dakplaten precies?

Dakplaten zijn dunne, stevige platen die dienen als dakbedekking voor verschillende soorten gebouwen, waaronder schuren, garages, tuinhuizen en veranda's. Tegenwoordig zijn dakplaten ook steeds populairder als dakbedekking voor woningen. 
Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, variërend van bitumen en zink tot aluminium, kunststof en staal. Deze platen bieden een betaalbare en duurzame optie voor dakbedekking en kunnen zelfs isolatie bevatten. Bovendien zijn sommige soorten dakplaten nauwelijks te onderscheiden van traditionele dakpannen, waardoor ze een mooie uitstraling geven op uw dak.

Waarvoor zijn dakplaten geschikt?

Dakplaten zijn een veelzijdige en praktische oplossing voor verschillende bouwbehoeften. Ze worden vaak gebruikt in bijgebouwen zoals schuren, garages en tuinhuisjes vanwege hun betaalbaarheid, weerbestendigheid en omdat ze eenvoudig te installeren zijn.
Ook in kantoorgebouwen en industriële panden zijn dakplaten populair vanwege hun sterkte, het feit dat ze licht zijn en snel kunnen worden gemonteerd. Waardoor bouwkosten worden verminderd.

Ook voor platte daken bieden specifieke soorten dakplaten, zoals bitumen dakbedekking of PVC-panelen, uitstekende waterdichte eigenschappen. Bovendien vereisen deze dakplaten weinig onderhoud. Tot slot zijn dakplaten zeer geschikt voor overkappingen, pergola's en terrassen vanwege hun weerbestendigheid en de mogelijkheid om natuurlijk licht door te laten. Waardoor ze een praktische en geliefde keuze zijn voor diverse buitenruimtes.

Dakplaten vergeleken met traditionele dakbedekking

Dakplaten worden tegenwoordig steeds vaker gekozen vanwege hun diverse voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekking zoals dakpannen.

Duurzaam

Allereerst bieden ze een uitstekende duurzaamheid. Materialen zoals metaal, kunststof en vezelcement, die vaak worden gebruikt voor dakplaten, zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals wind, regen, hagel en sneeuw. Hierdoor gaan dakplaten over het algemeen langer mee dan traditionele dakbedekkingsmaterialen.

Makkelijk te installeren

De eenvoudige installatie van dakplaten is ook een pluspunt. Het installatieproces is vaak sneller en gemakkelijker dan dat van traditionele dakbedekking, wat kan resulteren in lagere installatiekosten.

Veelzijdig

Daarnaast zijn dakplaten veelzijdig in ontwerp en materiaalkeuze. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse ontwerpen en persoonlijke voorkeuren.

Weinig onderhoud

Ook zijn dakplaten over het algemeen onderhoudsarm. Ze zijn bestand tegen roest, corrosie en vervaging, en kunnen vaak eenvoudig worden gereinigd met water en zeep, wat resulteert in minder onderhoudskosten op lange termijn.

Veilig

Tenslotte bieden sommige dakplaten, zoals metalen dakplaten, een hogere mate van brandveiligheid dan traditionele materialen zoals hout of bitumen, wat de veiligheid van de woning kan verhogen.

Al met al maken deze voordelen dakplaten een aantrekkelijk alternatief voor traditionele dakbedekking. Dit verklaart de populariteit bij zowel huiseigenaren als bedrijven.

dakdekker hoofddorp

Dakplaten isoleren

Een ander interessant voordeel van dakplaten is dat u ook dakplaten kunt laten installeren die al isolatie ingebouwd hebben. Door uw dak goed te isoleren kunt u flink kunt besparen op uw energierekening en genieten van een aangename temperatuur in huis. Met deze dakplaten met ingebouwde isolatie heeft u geen extra kosten voor dakplaten isoleren.

Wat zijn de opties voor dakplaten met ingebouwde isolatie?

Dakplaten met ingebouwde isolatie zijn prefab dakpanelen met isolatiemateriaal tussen buitenste bekledingslagen. Enkele veelvoorkomende soorten zijn sandwichpanelen, gewelfde dakplaten, EPS-dakpanelen, geïsoleerde metalen dakpanelen en gipsvezelplaten met isolatie. Ze bieden eenvoudige installatie en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat en een lagere energierekening.

Ontdek de verschillende opties voor dakplaten isoleren op deze pagina.

Dakplaten zijn met name erg geschikt voor:

 1. Bijgebouwen (zoals schuren, garages, carports)
 2. Industriële en commerciële gebouwen
 3. Plat dak constructies van woningen
 4. Overkappingen, pergola's en terrasoverkappingen

Soorten Dakplaten

Bitumen

Bitumen dakplaten, ook wel bekend als bitumineuze dakbedekking, zijn gemaakt van bitumen, een waterdicht materiaal dat vaak wordt gebruikt voor platte daken. Deze dakplaten zijn betaalbaar, duurzaam en relatief eenvoudig te installeren.
Ze zijn beschikbaar in verschillende diktes en kwaliteiten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Zink

Zinken dakplaten zijn een populaire keuze vanwege hun fraaie uitstraling en duurzaamheid. Ze hebben een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Zinken dakplaten staan bekend om het feit dat ze goed bestand zijn tegen roest en corrosie.

Aluminium

Aluminium dakplaten zijn lichtgewicht, duurzaam en roestbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met veel vochtigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en coatings, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden.
Aluminium dakplaten bieden een moderne uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Kunststof

Kunststof dakplaten, zoals PVC en polycarbonaat, zijn populair vanwege hun lichtgewicht constructie en eenvoudige installatie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor commerciële toepassingen. Kunststof dakplaten zijn ook bestand tegen UV-straling en hebben een goede isolerende werking.

Stalen dakplaten

Stalen dakplaten zijn zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en coatings, waardoor ze geschikt zijn voor zowel traditionele als moderne ontwerpen. Stalen dakplaten bieden uitstekende brandwerendheid en zijn relatief onderhoudsarm.

 

Prijzen dakplaten

Dakplaten per type Prijs per m² Bijzonderheden
Bitumen dakplaten€ 27 tot € 57afhankelijk van dikte en kwaliteit
Zinken dakplaten€ 50 tot € 82afhankelijk van zink en afwerking
Alumium dakplaten€ 41 tot € 63afhankelijk van dikte en coating
Kunststof dakplaten€ 20 tot € 38afhankelijk van type kunststof
Stalen dakplaten€ 33 tot € 73afhankelijk van type staan en afwerking

Het correct laten installeren van dakplaten is erg belangrijk voor een duurzaam eindresultaat en een betrouwbare dakbedekking. Hoewel de installatie afhankelijk is van het type dakplaten en de specifieke kenmerken van uw dak, volgen hier enkele algemene stappen die door onze dakdekkers worden gevolgd bij de installatie. Zo weet u wat u ongeveer kunt verwachten!

 1. Voorbereiding van het dakoppervlak
  Het is belangrijk dat uw dakoppervlak schoon, droog en vrij van vuil en puin is. Eventuele oude dakbedekking moet worden verwijderd en het oppervlak moet worden geïnspecteerd op eventuele schade die moet worden gerepareerd voordat de nieuwe dakplaten worden geïnstalleerd.
 2. Onderlaag aanbrengen
  De dakdekker plaatst een geschikte onderlaag op het dakoppervlak om extra bescherming te bieden tegen vocht en waterinfiltratie. Dit kan een waterdicht membraan, dakvilt of ander geschikt materiaal zijn, afhankelijk van de vereisten van uw dakproject.
 3. Plaatsing van de dakplaten
  De dakdekker begint met het plaatsen van de eerste rij dakplaten langs de onderkant van het dak, en werk vervolgens naar boven toe in rijen. Hierbij is het belangrijk dat elke plaat stevig wordt vastgemaakt aan het dakoppervlak met behulp van schroeven of spijkers. De dakdekker houdt bij het plaatsen van de dakplaten rekening met de juiste overlapping.  En zorgt voor afstand tussen de platen om zeker te kunnen zij van een volledig waterdichte afdichting.
 4. Afwerking en randafwerking
  Nadat alle dakplaten zijn geplaatst, wordt de installatie voltooid door de randen van het dak af te werken met geschikte afwerkingsmaterialen. Zoals dakranden, nokstukken en afdichtingsstrips. Het is van belang dat alle randen optimaal zijn afgedicht om te voorkomen dat water of vocht onder de dakplaten kan komen.
 5. Inspectie en  de afwerking
  Na voltooiing van de installatie, voert u onze dakdekker een grondige inspectie uit. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle dakplaten correct zijn geplaatst en stevig zijn bevestigd.

Ten slotte zal de dakdekker het dakoppervlak reinigen en eventuele laatste afwerkingen aanbrengen, zoals verf of coatings, indien gewenst.

Onze dakdekkers gebruiken hoogwaardige materialen en beschikt over de nodige vakkennis en ervaring. Daarom kunt u verzekerd zijn van een goed geïnstalleerd dak.
Een dak dat jarenlang bescherming tegen diverse weersomstandigheden biedt!

Dakplaten verwijderen

Wilt u bestaande dakplaten vervangen, dan is het noodzakelijk om de oude dakplaten te verwijderen. Voor het verwijderen van dakpannen is het van belang dat er een zorgvuldige planning wordt aangehouden, om schade aan de structuur van het dak te voorkomen.

Bij Dakdek-Gigant staan onze ervaren dakdekkers klaar om het verwijderen van dakplaten op een professionele wijze uit te voeren. We beginnen met het veiligstellen van het werkgebied en het verwijderen van de bevestigingen die de dakplaten op hun plaats houden. Vervolgens worden de oude dakplaten zorgvuldig gedemonteerd en afgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het behoud van de dragende functie van het dak.

 

Na het verwijderen van de dakplaten zal er nog een extra inspectie worden uitgevoerd. Zo kan de dakdekker eventuele problemen op tijd opsporen die moeten worden aangepakt voordat uw nieuwe dakplaten worden geïnstalleerd.
Met onze professionele aanpak en aandacht voor detail zorgen wij ervoor dat uw dakproject vakkundig en snel verloopt, zodat u snel kunt genieten van een vernieuwd en goed functionerend dak!

Dakplaten repareren

Beschadigde dakplaten kunnen leiden tot lekkages, en structurele gevolgschade aan uw woning of gebouw. Dakdek-Gigant staat paraat om uw dakplaten te repareren en uw dak weer in topconditie te brengen.

Onze ervaren vakmensen inspecteren grondig uw dak, identificeren alle beschadigde plekken en stellen een plan op voor nauwkeurige reparaties. Van het vervangen van kapotte dakplaten tot het herstellen van scheuren en lekkages. Onze dakdekkers hebben de expertise en middelen om elke reparatieklus aan te pakken.
Met jarenlange ervaring en professionele materialen zorgen we ervoor dat uw dak weer jarenlang bescherming biedt.

Wacht niet tot kleine problemen grote schade veroorzaken; laat Dakdek-Gigant uw dakplaten repareren! Weten wat dakplaten repareren kost? Vraag vrijblijvend een offerte op en ontvang een scherpe prijs!

Dakplaten lekkage oplossen

Een dakplaten lekkage kan snel leiden tot ernstige schade aan uw huis of gebouw en moet daarom onmiddellijk worden aangepakt. Dakdek-Gigant biedt een spoedservice om snel en effectief lekkages in dakplaten aan te pakken. Maar hoe herkent u een dakplaten lekkage en wat moet u doen als u hiermee te maken heeft?

Een lekkage aan uw dakplaten kunt u herkennen aan bijvoorbeeld waterdruppels of vochtplekken aan het plafond, langs muren of op de vloer van het gebouw.
Het kan ook zichtbaar zijn als verkleuring of schimmelvorming op het oppervlak van de dakplaten zelf. Als u een vermoeden heeft van een lekkage, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Neem onmiddellijk contact op met Dakdekgigant voor onze spoedservice. Onze ervaren dakdekkers zullen snel ter plaatse zijn om de lekkage te inspecteren en te repareren. We beginnen met het lokaliseren van de bron van de lekkage en het nemen van passende maatregelen om de schade te beperken. Door snel te handelen, zal de schade beperkt blijven.

Dakdek-Gigant staat klaar om u te helpen bij dakplaten lekkages, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Dakplaten onderhoud

Regelmatig onderhoud van uw dakplaten is van vitaal belang om de levensduur van uw dak te verlengen en ernstige problemen te voorkomen. Dakdek-Gigant biedt professioneel onderhoud voor uw dakplaten tegen een scherpe prijs.

Tijdens dakplaten onderhoud zal de dakdekker uw dakplaten grondig reinigen om vuil, bladeren en ander puin te verwijderen. Op die manier kunnen verstoppingen worden voorkomen en kan het hemelwater op een effectieve manier worden afgevoerd.
Daarnaast voeren we een zorgvuldige inspectie uit op tekenen van slijtage, scheuren, losse bevestigingen of andere mogelijke problemen die aandacht vereisen.

Indien nodig voeren we ter plaatse kleine reparaties uit om problemen aan te pakken voordat ze groter worden. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u de levensduur van uw dakplaten verlengen en voorkomt u vervelende dure reparaties in de toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel dakplaten onderhoud door Dakdek-Gigant voor een lage prijs!

Dakplaten zelf installeren of een professional inschakelen?

Hoewel dakplaten relatief eenvoudig te plaatsen zijn, is het toch verstandig om de installatie over te laten aan een ervaren dakdekker van Dakdek-Gigant.
Waarom?
Een professionele dakdekker kan niet alleen zorgen voor een vakkundige installatie, maar ook advies geven over het beste materiaal voor uw specifieke situatie. Bovendien kunnen ze eventuele problemen detecteren en op tijd aanpakken die u zelf wellicht niet zou herkennen.

Wat maakt dakplaten een duurzame keuze?

Zoals u al bij de voordelen zag, zijn dakplaten niet alleen functioneel, maar het is ook een duurzame keuze voor uw dakbedekking. Door hun stevige constructie en weerbestendige eigenschappen kunnen dakplaten jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.

Bovendien zijn veel soorten dakplaten recyclebaar, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke oplossing. Met de toenemende focus op duurzaamheid en milieubescherming, zijn dakplaten een uitstekende keuze voor huiseigenaren en eigenaren van gebouwen die streven naar een groenere toekomst.

Besparen op een dakdekker

Er zijn verschillende manieren om te besparen op een dakdekker:

 1. Vergelijk offertes van verschillende dakdekkersbedrijven
  Het vergelijken van offertes van verschillende dakdekkers via Dakdek-Gigant is een goede methode om de meest betaalbare oplossing te vinden. Kijk niet alleen naar de totale kosten, maar ook naar de materialen die ze gebruiken, de garanties die ze bieden en de ervaring die ze hebben. Wanneer u een offerteaanvraag heeft ingediend, kunnen wij u ook telefonisch adviseren over de beste dakdekker voor uw project.
 2. Koop zelf de dakplaten in
  Als uw budget beperkt is, kunt u overwegen om te kiezen voor goedkopere dakplatenmaterialen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend van metalen platen tot bitumen dakbedekking. Bespreek met onze dakdekker welke materialen binnen uw budget passen en welke het meest geschikt zijn voor uw situatie. Onze dakdekker kan u uitgebreid adviseren over uw mogelijkheden.
 3. Kies een gunstig moment om een dakdekker in te schakelen
  Sommige dakdekkers bieden korting tijdens het laagseizoen of wanneer ze minder werk hebben. Door dakplaten project te plannen tijdens een periode waarin dakdekkers minder druk zijn, kunt u mogelijk een betere prijs krijgen.
 4. Onderhandel over de kosten
  Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. Veel dakdekkers zijn bereid om te onderhandelen, vooral als u meerdere offertes hebt ontvangen en een lagere prijs elders hebt gezien.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen voor de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is. Zorg ervoor dat u ook rekening houdt met de kwaliteit van het werk en de materialen, evenals de reputatie van de dakdekker. Via Dakdek-Gigant vindt u altijd gecertificeerde betaalbare dakdekkers die erkend en ervaren zijn en tevens uitstekende kwaliteit leveren.

Veelgestelde vragen over dakplaten

De levensduur van dakplaten hangt af van het materiaal en de omstandigheden, maar veel dakplaten zijn duurzaam en gaan tientallen jaren mee.

Dakplaten zijn geschikt voor verschillende soorten huizen en gebouwen, maar het is raadzaam om advies in te winnen bij onze dakdekker. Dakplaten zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor huizen met zeer steile daken, panden met complexe architectuur of bepaalde historische gebouwen.

Regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw dakplaten verlengen. Een jaarlijkse inspectie wordt aanbevolen om uw dakplaten langer mee te laten gaan en eventuele problemen tijdig op te sporen.

Er zijn verschillende soorten dakplaten beschikbaar, waaronder metalen platen, bitumen dakbedekking, PVC-panelen en dakpanplaten. De meest geschikte soort hangt af van verschillende factoren, waaronder het type dak, uw budget en uw specifieke wensen.

Ja, het is mogelijk om zelf dakplaten te leggen als u over de juiste vaardigheden, gereedschappen en veiligheidsmaatregelen beschikt. Het is echter een lastige en risicovolle klus die nauwkeurigheid vereist om lekkages en andere problemen te voorkomen. Als u twijfelt, is het raadzaam om onze professionele dakdekker in te huren.

Ja, dakplaten kunnen worden gebruikt voor zowel platte als hellende daken, afhankelijk van het specifieke type dakplaat en de installatiemethode. Sommige materialen, zoals metalen platen, zijn geschikt voor beide soorten daken, terwijl andere materialen mogelijk beter geschikt zijn voor één specifiek type dak.

Metalen dakplaten zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Bitumen dakbedekking is waterdicht en geschikt voor platte daken. PVC-panelen zijn lichtgewicht, gemakkelijk te installeren en isoleren uitstekend. Dakpanplaten hebben de uitstraling van traditionele dakpannen en de voordelen van moderne dakplaten.

Zeker weten! We helpen u graag kosteloos bij het vinden van een betaalbare en erkende dakdekker voor uw project. Ons platform is gratis omdat we vinden dat iedereen toegang moet hebben tot hoogwaardige dakdekkersdiensten voor een betaalbare prijs. We verbinden u met professionele en betrouwbare vakmensen die ervaren zijn, uitstekende service leveren en uitblinken in kwaliteit!

Bij Dakdek-gigant staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw dakplaten installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en deskundig advies!

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring