Wat kost een nieuw dak?

Een nieuw dak laten plaatsen of het vernieuwen van het dak van uw huis is vaak een behoorlijke kostenpost. Tegelijkertijd geldt dat een lekkend dak schade veroorzaakt aan uw huis en zo nog veel meer kosten met zich mee brengt.

Leest u op deze pagina alles over de mogelijkheden van een dak vernieuwen met dakpannen of een plat dak met dakbedekking, de kosten en de tips om te besparen om uw dak te laten vernieuwen.

Wij krijgen regelmatig vragen over de prijzen om een oud dak te laten opknappen of te vervangen. De meest voorkomende vragen zijn bijvoorbeeld:

 • Wat kost een compleet nieuw dak? 
 • Kan mijn oude dak wel opgeknapt worden of moet deze worden vernieuwd?
 • Hoe duur is een nieuw dak?
 • Wat is de gemiddelde prijs van een dakvervanging?
 • Kost een dak vernieuwen duur?

Natuurlijk is een dak vernieuwing niet goedkoop maar in onze ogen hoeft het laten vervangen van je oude dak ook niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van een compleet nieuw dak variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat opknappen door een dakdekker.

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Een dak op uw huis moet stevig genoeg wezen om zijn eigen gewicht 2 maal te kunnen dragen. Dit is echt een must omdat regen en sneeuwval ook gewicht met zich meebrengen. Een complete dakconstructie kunnen dakdekkers opbouwen op het dak maar ook kan deze van te voren compleet op maat gemaakt worden op de werkplaats.

De dakconstructie kan op uw dak geplaatst worden en hoeft enkel nog maar vast gemonteerd te worden. Uiteraard is het niet altijd nodig om het gehele dak te vernieuwen. Vaak gebeurt het vernieuwen als de gehele dakconstructie is doorgezakt.

De oplossing hiervoor is een betere structuur in de balklaag aan te brengen. Nieuwe balken plaatsen verstevigt uw dak zodat deze weer jaren lang mee kan.

Ook als de balken zijn aangetast door vocht, termieten of houtworm is er een compleet nieuw dak nodig. De dakconstructie zal te zwak worden en uw gehele dak kan instorten.

kosten nieuw dak leggen
Snel een prijsindicatie?

Kosten dak vernieuwen ?

De gemiddelde kosten voor het compleet vernieuwen van een dak zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals:

 1. Moet alles nieuw, dus ook het hele houtwerk of alleen de pannen?
 2. Gaat het om een pannendak of een rieten dak?
 3. Hoe groot is het oppervlak?
 4. Zitten er ramen in of komen er ramen in?

Zoals u kunt lezen is de prijs afhankelijk van meerdere factoren. Als u een nieuw dak op uw droomhuis wilt dan zal het oude dak verwijdert moeten worden en het oude bestaande dak zal dan ook moeten worden gesloopt om deze te kunnen vervangen voor het nieuwe dak.

Een exacte prijs indicatie geven is daarom erg moeilijk en is een gemiddelde prijs wel te benoemen. Als de oude dakbedekking verwijderd moet worden en er word een nieuwe laag dakbedekking geplaatst ( geheel buiten de dakconstructie dus ) dan kunt u rekenen op de volgende kosten:

 • Plat dak – gemiddelde prijs per m2 = € 65 – € 80
 • Hellend dak – gemiddelde prijs per m2 = € 70 – € 95

Als u toch graag een specifiekere prijsopgave wilt ontvangen voor het laten plaatsen van een nieuw dak dan kan dit door middel van het vrijblijvende offerte formulier in te vullen.  Wij zullen u dan zo snel mogelijk antwoord geven op de vraag “Wat zijn de kosten van een nieuw dak?

dakpannen laten vervangen

Dak met isolatie

Zoals iedereen weet stijgt warme lucht en zal alle warmte van uw woning richting het dak gaan. Wist u dat een huis die niet goed geïsoleerd is een warmte verlies heeft van 35%? Met een goed geïsoleerd dak zal u flink besparen op uw jaarlijkse stookkosten en blijft uw woning zelfs in de winter heerlijk warm.

We zullen u wat mogelijkheden laten zien van een dakisolatie met de bijbehorende gemiddelde prijzen:

 • Plat dak met isolatie:  € 2.000 – € 3.000.
 • Binnenkant schuin dak: € 1.200 – € 1.800.
 • Buitenkant schuin dak: € 3.000 – € 4.300.
 • Zoldervloer isoleren: € 750 – € 1.500.

Wilt u meer weten over het laten isoleren van uw dak? Dan kunt u alle informatie vinden op deze pagina.

Dakrenovatie of dak vernieuwen?

Als u niet weet of uw dak aan vernieuwing toe is kan een dakrenovatie u zo maar is een hoop geld schelen. Moet u een nieuwe laag dakbedekking op uw dak hebben van bitumen?

Of wilt u een nieuw dak met pannen? Al deze vragen hebben invloed op de kosten van het renoveren van uw dak.

Wat zijn de belangrijkste aspecten voor een dakrenovatie?

 • Wilt u dakisolatie laten aanbrengen op uw platte dak?
 • Wilt u nieuwe dakpannen of worden de oude pannen hergebruikt?
 • Kiest u om uw oude dakbedekking te verwijderen of wilt u een nieuwe laag bitumen over de oude laag laten branden?

Omdat er bij het renoveren van een dak veel komt kijken hebben wij hiervoor een speciale pagina gemaakt. Wilt u meer informatie over een dakrenovatie lees hier dan alles wat u moet weten.

dakrenovatie-laten-uitvoeren-Amsterdam

Onderhoud

Als een dak nauwelijks onderhoud heeft gehad dan kan dit voor een daklekkage zorgen. Nog erger zou wezen als de gehele dakconstructie onveilig hierdoor zal worden.

Als u uw dak jaarlijks goed onderhoud zult u uiteindelijk flink besparen op de kosten en stelt u het vervangen van het dak uit.

Na een dakreparatie of de vervanging van uw dak ziet uw woning er weer helemaal als nieuw uit. Een oplossing waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen om bitumen dak weer snel te dichten is vloeibare dakbedekking, dit is een nette snelle oplossing en is erg duurzaam.

Snel een prijsindicatie?

Vervangen van uw oude dak

Efficiënt en snel een dak laten vervangen valt of staat met het treffen van de juiste voorbereidingswerkzaamheden. Als eerste starten wij met een grondige dak inspectie. Vervolgens bepaalt de inzet van een team van vakmensen en  het gebruik van de juiste materialen (zowel isolatie als pannen) het eindresultaat.

Naast het feit dat wij maatwerk leveren, zijn wij ook nog eens zeer voordelig omdat wij ons materiaal groot in kunnen kopen. Het laten vervangen van een plat dak is vrij makkelijk uitgevoerd, maar het vervangen van een pannendak is wel iets moeilijker en tijdrovender.

Hieronder geven wij enkele voorbeelden waar rekening mee gehouden moet worden bij deze werkzaamheden:

 • Let op de dakconstructie.
 • Heeft u een vergunning nodig?
 • Worden er dakramen geplaatst?
 • Gaat u de dakpannen hergebruiken?
 • Dak met isolatie of zonder?
 • Hoe lang ligt het dak open?
 • Wilt u een schoorsteen? Of schoorsteen renovatie

Waterdicht nieuw dak

Het is uiteraard niet altijd nodig om een volledig dak te vervangen. Vaak hoeven er maar enkele elementen vervangen te worden. Boeidelen vervangen is bijvoorbeeld een klus die veel voorkomt, dit komt dat de meeste boeidelen van hout zijn en dus eerder verrotten dan andere materialen zoals trespa of kunststof.

De problemen: Langs de wanden op de eerste verdieping begint het. U ontdekt vochtplekken en het kan niet anders dan dat te maken heeft met lekkage. Op zoek naar de oorzaak ontdekt u dat er iets mis is met uw dak.

Het is natuurlijk meer dan uitermate vervelend als u te maken krijgt met daklekkage. Als er niet snel maatregelen worden genomen kan uw constructie aangetast worden waardoor rot kan ontstaan. Door het laten aanbrengen van een nieuw dak op uw huis zullen al deze problemen verleden tijd wezen. U kunt weer genieten van een geheel waterdicht dak en uw woning zal in waarden gaan stijgen.

kosten nieuw dak

Dakreparatie

Het dak op uw schuur of huis is een van de meest kwetsbare onderdelen van uw woning. Als uw dak lekt dan kan er een enorme schade ontstaan aan uw huis en dat is iets wat u natuurlijk niet wilt.

Wat kost het repareren van het dak en wat zijn de kosten van een dakdekker? Als u een dak van bitumen heeft oud of nieuw dan kan deze makkelijk gerepareerd worden door middel van de lekkage op te sporen en het lek dicht te branden met een nieuwe laag.

Heeft u een pannendak dan kan het zo maar wezen dat er een dakpan mist of scheef ligt. Door het verschuiven van dakpannen kan er ook een daklekkage ontstaan laat daarom altijd uw pannen jaarlijks controleren. Een dakreparatie is dus uit te te voeren op verschillende daken.

Bespaar op de prijs!

Een prijsindicatie aanvragen voor het vervangen van uw bestaande dak op uw huis of uw dakgoten laten vervangen is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Door het aanvragen van een offerte krijgt u een beter inzicht in de gemiddelde kosten en kunt u zelf bepalen of u vind dat u teveel moet betalen of niet.

Vraag een offerte aan en binnen 2 werkdagen krijgt u een duidelijk overzicht van de geschatte kosten per m2 voor het dak van uw keuze! Vergelijk en bespaar!

Vragen & Antwoorden nieuw dak

Wat kost een nieuw dak per m2?

Afhankelijk van welke soort materiaal u kiest zijn er vaste m2 prijzen opgesteld door ons dakdekkersbedrijf. Leest u hier wat de prijzen zijn per verschillende soorten dak afwerkingen.

Wat kost een nieuw dak op de garage of schuur?

U kunt alle prijzen ( per vierkante meter ) vinden op deze pagina. Ook heeft u de mogelijkheid een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Wat is het goedkoopste dak?

Als u goedkoop uit wilt wezen dan zijn dakpannen laten aanleggen de voordeligste dak afwerking. Leest u hier alle prijzen van de goedkoopste en verschillende mogelijkheden.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!