Regenpijp vervangen

Een regenpijp vervangen of een gedeelte van de hemelwaterafvoer moet in een paar stappen genomen worden.

Zo kunt u de kosten zelf doen verminderen, maar dit is niet altijd gemakkelijk. Leest u hier alles over de kosten van nieuwe regenpijpen van zink of pvc en de juiste werkwijze voor het vervangen en vernieuwen op deze pagina.

regenpijp-laten-vervangen

 

Snel een prijsindicatie?

Regenpijp vervangen

De levensduur van een pvc regenpijp kan wel 12 jaar lang zijn. Als de pijp stuk is of door het zonlicht is uitgedroogd dan is het vervangen van de regenpijp van pvc voor zink een goede oplossing. Voordat u begint of een regenpijp laat vervangen, is het wel belangrijk dat u het juiste materiaal koopt waaruit de dakgoot bestaat dit kan van zink wezen maar ook een materiaal van kunststof zoals pvc.

U kunt de lengte opmeten van de dakgoot en om deze tegen de muur te bevestigen, moet u een bocht laten maken die onder de dakgoot vandaag zal komen. De kosten kunt u door ons laten berekenen en u zal merken dat het allemaal meevalt. Gelukkig zijn wij de specialist voor een stuk van de regenpijp te laten vervangen of compleet te vernieuwen.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van nieuwe regenpijpen?

 • Ziet er mooier uit.
 • Geen dure verbouwing.
 • Snelle montage.
 • Waarde huis gaat omhoog.

Nadelen

Ook zijn er wat nadelen bij het laten vervangen van uw regenpijpen:

 • Kost geld en tijd.
 • Kleine dakreparatie.
 • Bijpassende regenpijpen zink of kunststof.
 • Materiaal van de pijp moet het zelfde wezen als de dakgoot.

Zinken regenpijp

Het doel van een zinken regenpijp is dat het hemelwater wat van het dak komt door de dak afvoer kan opvangen worden om later dan weer als sproeiwater te gebruiken om op een warme dag even het gras en te bloemen water te geven.

Een zinken regenpijp is een sterke regenpijp en dankzij dit hulpmiddel blijven uw muren bespaard van het afvallende regenwater. Een regenafvoer van zink wordt door middel van een gootbeugel aan het dak of eventueel aan de muur vastgemaakt. Door middel van eenvoudige solderingen wordt de zinken regenpijp aan elkaar vastgehecht.

Welke soorten regenpijpen zijn er nog meer te verkrijgen?

 • Pvc – zeer voordelig.
 • Koper – erg duur maar geeft een zeer mooie uitstraling.
 • Zink – meest verkochte.
Snel een prijsindicatie?

Verstopte hemelwaterafvoer

Niets is zo vervelends als een verstopte hemelwaterafvoer. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van daken en goten kunnen wij u snel zeggen wat het probleem heeft veroorzaakt en kunnen wij dankzij ons sterk team snel u goten weer goed maken.

Misschien moeten er stukken worden vervangen van de verstopte regenpijp of misschien moet het hele stuk vervangen worden.

Vervangen van de dakgoot

Als u uw oudere dakgoten wilt laten vervangen dan is dit het beste te laten doen door een professionele dakdekker. Bij oudere dakgoten neemt de kans op lekkage snel toe wanneer u deze niet op tijd laat vernieuwen of vervangen.

Een nieuw stuk tussen de dakgoot zetten is ook een goede tijdelijke oplossing maar zal u in de toekomst geen garantie geven op lekkage.

dakgoot-en-regenpijp-vernieuwen

Onderhoud

Als eerste kunt u denken aan eventueel mos dat in de dakgoten is gegroeid en dat het mos de boosdoener is die er voor zorgt dat het water niet meer goed naar de regenton kan stromen.

U merkt dit vast als de verstopte regenpijp vol water zit als u ziet dat de muren erg nat zijn, als het niet heeft geregend.

Voor een eerste inspectie kruipt u best op een ladder om even snel na te gaan waar het feitelijke probleem zich voordoet. Pas als u het probleem heeft gevonden, kunnen we snel overgaan tot actie.

Meestal is het niet voldoende om de dakgoten snel even schoon te maken en hebben deze jaarlijks hun onderhoud nodig.

Dakgoot en een verstopte regenpijp

De dakgoot is een lange goot die het doel heeft om al het water op te vangen en af te voeren naar bijvoorbeeld een regenton. De dakgoot voorkomt dat het water rechtstreeks op de muren vliegt of tegen de gevel waait want zo kunt u vochtproblemen krijgen.

Als u ziet of merkt dat de dakgoten verstopt zijn, roept u best onze professionele hulp in. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u weer gerust kunt zijn thuis.

Regenpijp vervangen kosten

De kosten voor vernieuwing zijn erg afhankelijk van het materiaal en of de regenpijp deels of helemaal vervangen moet worden. Tijden geleden werd er veel gebruik gemaakt van zinken regenpijpen, maar omdat het materiaal zo kostbaar werd word er nu veel kunststof gebruikt.

Later in de tijd was zink weer goedkoper geworden en kunt u nu weer betaalbaar kiezen voor deze pijpen. Wanneer er veel vervangen moet worden lopen de kosten ook op.

Als u met uw dakdekker van te voren een prijs afspreek om al uw regenpijpen te laten vervangen kan hij overwegen u een flinke korting te geven. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de vervanging van uw regenpijpen en wij zullen u zo snel mogelijk de prijzen toe sturen.

Vragen & Antwoorden regenpijp vervanging

Wat kost een regenpijp vervangen?

Afhankelijk van welke soort materiaal u uw regenpijp kiest kan er door een dakdekker een prijsopgave worden opgesteld. Leest u op deze pagina alles over de kosten van regenpijpen vervangen.

Kan er ook een stukje regenpijp vervangen worden?

Ja dat kan. In sommige gevallen hoeft de hemelwaterafvoer niet geheel vernieuwd te worden. Lees hier meer informatie.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!