Kosten nieuw dak

Wilt u een compleet nieuw dak laten aanbrengen op uw woning? Maar wat zijn de gemiddelde kosten van een nieuw dak laten plaatsen? We zullen u op deze pagina alle prijsinformatie geven over een nieuw dak, de plaatsing en de m2 prijzen die berekend kunnen worden door professionele dakdekkers.

Omdat wij een erkend dakdekkersbedrijf uit Amsterdam zijn en al vele daken hebben vernieuwd krijgen wij veel vragen over de prijzen van een dakvervanging.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk het compleet vernieuwen van je dak van je huis niet goedkoop! Maar in onze ogen hoeft een dak vernieuwing ook niet duur te kosten.

De gemiddelde prijzen van een dakrenovatie variëren ook enorm per dakdekker of dakdekkersbedrijf. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat vernieuwen door een dakdekker.

dak-laten-vernieuwen

Prijsafhankelijk 

De prijs van bijvoorbeeld dakbedekking laten aanbrengen op een plat dak zal natuurlijk goedkoper wezen dan een compleet dak laten vernieuwen. Er zijn verschillende keuzes en mogelijk en deze keuzes hebben ook verschillende prijzen.

We zullen u hier een prijsvoorbeeld van geven:

Compleet dak vernieuwenGemiddelde prijs per m2
Pannendak vernieuwen€ 50 – € 80 per m2
Bitumen dakbedekking vervangen€ 40 – € 60 per m2
Dakisolatie aanbrengen€ 25 – € 80 per meter
Dakbeschot vernieuwen€ 90 – € 150 per meter

Zoals u kunt zien is een nieuw dak op uw woning het goedkoopste om deze te bekleden met nieuwe dakpannen. De meeste rijtjeshuizen hebben een pannendak en is deze voordeliger te vernieuwen dan een dak van riet of bitumen.

Bij oudere huizen waar jarenlang geen onderhoud aan het dak is uitgevoerd komen de volgende onderdelen van het dak snel aanmerking voor vervanging:

Omdat een lekkage vaak al een langere tijd heeft gelekt kunnen uw dakbeschot of dakplaten compleet verrot wezen. Ook de panlatten zullen flink wat vocht hebben opgenomen en zullen zwakheden vertonen. Een nieuw dak op uw garage, dakkapel, of uitbouw zal dan echt wel nodig wezen om de schade aan uw woning te beperken.

vernieuwen-van-pannenkap

Kosten nieuw dak bepalen na inspectie

Na een grondige dakinspectie kunnen wij u vertellen wat er moet gebeuren en of u uw dakpannen moet laten vervangen of dat het een kleine reparatie aan het dak wordt.

Uiteraard zijn de kosten nieuw dak afhankelijk van het geen wat er vervangen moet worden van het dak.

Bij vele oudere woningen constateren wij dat de pannen kap en het houten dakbeschot ook aan vervanging toe is. maar wat zijn hier de kosten van en wat zijn de kosten van een nieuw?

De kosten van het plaatsen van een nieuw dak zijn eigenlijk snel terug verdiend door een betere dakisolatie aan te laten brengen, die zich laat vertalen in een maandelijks lagere energierekening! Wat zijn dan de kosten voor het compleet vernieuwen van uw dak van uw woning, schuur of woonboerderij? Op deze vraag is moeilijk antwoordt te geven.

De prijs is van vele factoren afhankelijk we zullen u hier een goed voorbeeld van geven:

 • Wilt u dat uw oude dakpannen of dakbedekking verwijdert en afgevoerd wordt?
 • Heeft u asbest in uw dak zitten?
 • Gaat het alleen om het dak van uw woning of moet het dak van uw uitbouw, schuur, of dakkapel ook vernieuwd worden?
 • Is de dakconstructie of houten dakbeschot niet verrot?
 • Wilt u isolatie laten aanbrengen?

Omdat het zo moeilijk is om een schatting te maken van de gemiddelde prijs voor het laten vernieuwen van het dak kunt u het beste u wensen even op ons offerte formulier achterlaten.

Nadat u het geheel vrijblijvende offerte formulier heeft ingevuld zullen wij u binnen een paar dagen de juiste prijsschatting toesturen zodat u exact weet wat de kosten van een nieuw dak op uw huis per m2 zijn.

Wat wij u nu wel alvast kunnen geven is een gemiddelde prijs voor het verwijderen van oude bitumen dakbedekking op een plat dak en het plaatsen van een nieuwe laag dakbedekking.

( dus zonder de dakconstructie aan te passen )

 • Plat dak kosten gemiddeld:  €60 tot €90 per m2
 • Hellend dak kost gemiddeld:  €70 tot €110 per m2
Snel een prijsindicatie?

Werkzaamheden aan het dak

Als het nieuwe dak word aangebracht zijn er verschillende werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. U oude dak zal per laag worden gesloopt en worden afgevoerd. Als het oude dak compleet wordt vernieuwt zal ook het grootste gedeelte van de dakconstructie worden vervangen zodat u weer een geheel nieuw dak krijgt.

Het nieuwe dak wordt weer opgebouwd met meerdere lagen vanaf het dakbeschot. Of u nu kiest voor een dak met dakpannen of een dak met bitumen dakbedekking.

kosten-nieuw-dak

Overwegingen bij een nieuw dak

Wilt u meteen de waarde van u tussenwoning of hoek woonhuis verhogen? Overweeg dan eens de volgende mogelijkheden die bij het vernieuwen van u dak toegepast kunnen worden.

 • Prefab dak aan laten brengen.
 • Extra dak isolatie binnen- of buitenzijde van het dak.
 • Zonnepanelen op het dak.
 • Dakkapel laten plaatsen.

Mocht u voor een van deze extra optie’s kiezen dan zal dit aannemelijk op de arbeidskosten schelen en hoeven de dakdekkers niet extra terug te komen en kosten te maken.

Isoleren van het dak

Als u uw dak laat vernieuwen van uw rijtjeshuis of hoekhuis is het u aan te raden meteen voor een goede dakisolatie te kiezen en te laten plaatsen. Een goede dakisolatie zorgt voor een beter woonklimaat en u zal aanzienlijk op uw jaarlijkse stookkosten besparen.

Het laten isoleren van het dak kan zowel aan de buitenkant maar ook vanaf de binnenkant van de zolder. Mocht uw dak niet toe zijn aan een totale vernieuwing dan kan uw zolder geïsoleerd worden en zal de warmte niet door uw dak kunnen ontsnappen.

Nieuw dakkapel

Ook een dakkapel behoort tot uw dak. Als een dak vernieuwd wordt is het niet meer dan logisch dat er ook eens gekeken wordt naar de dakbedekking van het dakkapel. Een dakkapel sluit aan op uw dak met lood flappen en ook de dakbedekking op het platte dak van het dakkapel kan eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden.

Het dakoppervlak van een dakkapel is vaak niet zo groot en de kosten om uw dakbedekking te vervangen zullen per m2 reuze mee vallen.

Snel een prijsindicatie?

Dakraam

In een schuin dak ook wel hellend dak genoemd komen we vaak dakramen tegen. Een dakraam laat men vaak plaatsen zodat er meer lichtval komt op de zolderverdieping. Meer licht betekend visueel gezien dan meer ruimte.

Een pannendak met dakramen geeft uw zolder de kans om een extra slaapkamer te creëren. Het laten plaatsen van een dakraam kan in de zomer heerlijk zijn om te openen zodat de warmte snel uit uw huis kan verdwijnen. Samen met een goede dakisolatie kan u uw zolder omtoveren tot een heerlijke aangename kamer.

isolatie-plat-dak-aanbrengen

Berekenen kosten nieuw dak

Een nieuw dak leggen is een grote klus, het oude dak moet er af en afgevoerd worden en vervolgens moet er een compleet nieuwe kap op. Het weer kan van invloed zijn maar door onze ervaring en snelheid verwachten wij hier geen problemen van te ondervinden.

Omdat u bij ons altijd goedkoop uit bent is dit misschien het moment om na te denken over een andere soort dakbedekking of zelfs te werken met lichtkoepels op uw dak. Er zijn vreselijk veel keuzes te maken als we uw dak gaan aanpassen en vernieuwen.

Is subsidie op daken mogelijk?

Kan ik subsidie krijgen voor een nieuw dak te laten plaatsen? Particulieren vragen zich vaak af of er subsidie aan te vragen is voor een nieuw dak te laten aanbrengen. De antwoord op deze vraag is het volgende:

Niet alle daken in alle gemeenten kunnen worden voorzien van een subsidie aanvraag. Dit is per dak en gemeente verschillend. Vraag meer informatie aan in de gemeente waar u woning staat en zei kunnen u vertellen of u in aanmerking hiervoor kunt komen.

Bespaar op uw prijs!

Wij begrijpen dat de uitgaven voor de vervanging van of reparatie aan uw dak van uw woonhuis niet altijd uw eerste of hoogste prioriteit heeft. Maar zie het als een goede investering, uw overkapping is top geïsoleerd en uw huis brengt meer waarden op bij de eventuele verkoop hiervan.

Een investering die zichzelf terug verdiend. Bent u benieuwd naar de kosten nieuw dak? Vraag vrijblijvend online een offerte aan en ontdek de laagste prijzen.

Wat kost dakbedekking laten leggen?

Een dakdekker die een nieuw dak moet dicht branden met bitumen dakbedekking zal als het dak een aardige grote heeft dit per m2 berekenen. De prijzen verschillen omdat er veel keuze is in de materialen. Gemiddeld zijn de kosten per m2 van dakbedekking laten aanbrengen en branden 30 euro per m2 incl materiaal en voorrijkosten.

Bij deze werkzaamheden komt meer kijken dan alleen het uitvoerende gedeelte. Wist u bijvoorbeeld dat u tegenwoordig veel mogelijkheden heeft? Misschien wilt u dat het nieuwe er precies hetzelfde eruit komt te zien als uw huidige constructie.

Uiteraard kunnen wij daarvoor zorgen maar u kunt ook een heel andere kant op. Een andere kleur, een andere soort bedekking, het is mogelijk.

Hierdoor kunt u eenvoudig zorgen voor een ander aanzicht van uw huis. Heeft u vragen of wilt u overleg voeren met ons over uw project?

dakrenovatie-dakdek-gigant

Vergunning

Als u uw dak wilt gaan vervangen dan is het vooraf gaand belangrijk te weten of u een vergunning hiervoor nodig heeft. U dient een vergunning aan te vragen wanneer;

 • Als de draagconstructie wordt verandert van het dak
 • Als er een uitbreiding voorkomt in de hoogte of de breedte

Als een dak een isolatie ondergaat kan dit ook invloed hebben op de uitwendige maten van het dak. Bij een dak isoleren komen er isolatie platen tegen het dakbeschot aan en zal de gehele constructie dikker worden. Informeer voordat u uw dak vervangen gaat bij uw gemeente naar de mogelijke vergunning die u nodig heeft om uw dak aan te passen of te vernieuwen

Dak vernieuwen offerte vrijblijvend!

De realisatie van het laten vernieuwen van uw dak begint altijd bij een gedegen advies en een scherpe prijs! Wij geven u de mogelijkheid geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen om zo de prijs van uw nieuwe dak te achterhalen.

Na het aanvragen van de offerte zullen wij u zo snel mogelijk benaderen met de juiste prijsindicatie zodat u weet wat u te wachten staat bij uw dak vernieuwing.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakreparatie?

Een dakreparatie is afhankelijk of het gaat om een kleine of grote reparatie plek. De prijzen van een dak laten repareren omdat u last heeft van een dak lekkage zijn niet al te duur. Leest u hier alles over de kostprijs.

Hoe een dakreparatie bij regen?

Een dak kan je prima repareren als het regent. Echter zijn er speciale materialen die waterbestendig zijn en een goede hechting garanderen bij natte ondergronden.

Hoe plat dak repareren?

En plat dak wordt vaak met bitumen dicht gebrand. Platte daken zijn makkelijk te repareren en te herstellen. Lees hier alles over de prijs van de dakreparatie.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!