Kosten nieuw dak

Wilt u een compleet nieuw dak laten aanbrengen op uw nieuwbouwwoning of op uw klushuis?

Dan is het belangrijk dat u zich verdiept in de kosten om uw oude dak te laten herstellen of vervangen.

Maar wat zijn de gemiddelde kosten van een nieuw dak laten plaatsen? En wat is de werkwijze vanaf het begin van een nieuw dak?

We zullen u op deze pagina alle prijsinformatie geven over het aanbrengen van nieuwe daken, de plaatsing en de m2 prijzen die berekend kunnen worden door professionele dakdekkers.

kosten nieuw dak
kosten nieuw dak

Wat kost een nieuw dak?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een dak vernieuwing kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u zo goedkoop mogelijk uitkomen. De gemiddelde prijzen van een nieuw dak liggen tussen de €80,- en de €150,-.

Wij streven ernaar om u de meest voordelige prijs te bieden voor het vervangen van uw dakpannen.

Goedkoper dan u denkt!

Op de vraag ”hoeveel kost een geheel nieuw dak” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden.

Vergelijk de prijzen van een nieuw dak door bij ons goedkope dakdekkersbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakwerkers minimaal 30% goedkoper uit bent.

Waar wacht u nu nog op en kies voor de goedkoopste prijs!

Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 dagen.

Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs!

Omdat iedereen nieuwsgierig is wat een nieuw dak plaatsen kost hebben wij een prijzentabel gemaakt zodat u zelf kunt zien welk soort dak u zoekt met de bijbehorende prijzen.

Soort dakbedekkingKostprijzen per m2
Dakpannen vernieuwen€80,- tot €140,- 
Rieten dak vernieuwen€80,- tot €100,-
Panlatten vervangen€9,- tot €60,-
Zinken dakgoten vernieuwen€70,- tot €140,-
Bitumen dakbedekking vervangen€20,- tot €40,-
EPDM dakbedekking vervangen€30,- tot €70,-
PVC dakbedekking vervangen€30,- tot €60,-
Groen dak aanleggen€50,- tot €110,-

Kosten dakrenovatie in 2023

De kosten van het renoveren van het oude dak kunnen aardig uiteenlopen. Als je bijvoorbeeld alleen maar je dakbedekking wilt laten vervangen dan is dit een stuk goedkoper dan je complete dak vernieuwen.

Bij een nieuw dak vervangen zullen de dakdekkers niet alleen maar de dakbedekking vernieuwen maar ook zal de gehele dakconstructie nagekeken en hersteld worden als dit nodig blijkt te zijn.

Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten nieuw dak. 

Omdat wij een erkend dakdekkersbedrijf uit Amsterdam zijn en al vele daken hebben vernieuwd krijgen wij veel vragen over de prijzen van een dak vervanging.

Natuurlijk het compleet vervangen van je dak van uw huis is niet goedkoop! Maar in onze ogen hoeft een dak vernieuwing ook niet duur te kosten.

De gemiddelde prijzen van een dakrenovatie variëren ook enorm per dakdekker of dakdekkersbedrijf. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat vernieuwen door een dakdekker.

Prijsafhankelijk 

De prijs van bijvoorbeeld dakbedekking laten aanbrengen op een plat dak zal natuurlijk goedkoper wezen dan een compleet dak laten vernieuwen.

Er zijn verschillende keuzes en mogelijk en deze keuzes hebben ook verschillende prijzen.

Hieronder vind u bijbehorende klussen die dakdekkers vaak tegenkomen bij een dak vernieuwing:

Compleet dak vernieuwenGemiddelde prijs per m2
Dakpannen vernieuwen€50,- tot €80,- per m2
Bitumen dakbedekking vernieuwen€40,- tot €60,-per m2
Dakisolatie aanbrengen€25,- tot €80,- per meter
Dakbeschot vernieuwen€90,- tot €150,- per meter

Zoals u kunt zien is een nieuw dak op uw woning het goedkoopste om deze te bekleden met nieuwe dakpannen.

De meeste rijtjeshuizen hebben een pannendak en is deze voordeliger te vernieuwen dan een dak van riet of bitumen.

Bij oudere huizen waar jarenlang geen onderhoud aan het dak is uitgevoerd komen de volgende onderdelen van het dak snel aanmerking voor vervanging:

Omdat een lekkage vaak al een langere tijd heeft gelekt kunnen uw dakbeschot of dakplaten compleet verrot wezen.

Ook de panlatten zullen flink wat vocht hebben opgenomen en zullen zwakheden vertonen.

Een nieuw dak op uw garage, dakkapel, of uitbouw zal dan echt wel nodig wezen om de schade aan uw woning te beperken.

dak-laten-vernieuwen
Dakpannen plaatsen

Specifieke prijsvragen

Wij geven u hier de meeste gestelde vragen en antwoorden over kosten nieuw dak.

Wat kost een nieuw dak?

Een nieuw dak brengt verschillende kosten met zich mee. Een nieuw dak kost meestal tussen de €70,- en de €140,- per m2, inclusief de arbeidskosten, btw en materialen. Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de €40,- en de €60,- per m2. In totaal kost een nieuw dak met dakisolatie dus tussen de €110,- en de €190,- per m2.

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen?

zonnepanelen-laten-plaatsen

Zonnepanelen is momenteel een hot item! U kunt op deze manier veel energie terug winnen en dit zorgt ervoor dat uw energie rekening flink naar beneden gaat. Zonnepanelen kosten ongeveer €350,- tot €500,- per stuk. U bespaart echter op de kosten van dakbedekking. Inclusief dakplaten rond de €70,- per m².

Wat kost een nieuw dak op een schuur?

Afhankelijk wat voor soort dak u heeft op uw schuur of garage kan deze dakbedekking altijd vervangen worden. De minimale kosten van de dakbedekking beginnen bij €400,- De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, er zijn zoveel verschillende soorten schuren. 

Nieuw dak waar moet je aan denken?

Als u een nieuwe woning heeft gekocht of van plan bent te kopen dan is het dak een van de onderdelen die erg belangrijk zijn voordat u overgaat tot de aankoop.

Misschien is het dak wel aan vervanging toe of heeft het oude dak sporen van veroudering opgelopen. Als dit het geval is dan is de mogelijkheid om een volledig nieuw dak te moeten laten plaatsen aanwezig.

vernieuwen-van-pannenkap

Kosten nieuw dak bepalen na inspectie

Na een grondige dakinspectie kunnen wij u vertellen wat er moet gebeuren en of u uw dakpannen moet laten vervangen of dat het een kleine reparatie aan het dak wordt.

Uiteraard zijn de kosten nieuw dak afhankelijk van het geen wat er vervangen moet worden van het dak.

Bij vele oudere woningen constateren wij dat de pannen kap en het houten dakbeschot ook aan vervanging toe is. maar wat zijn hier de kosten van en wat zijn de kosten van een nieuw dak?

De kosten van het plaatsen van een nieuw dak zijn eigenlijk snel terug verdiend door een betere dakisolatie aan te laten brengen, die zich laat vertalen in een maandelijks lagere energierekening!

Wat zijn dan de kosten voor het compleet vernieuwen van uw dak van uw woning, schuur of woonboerderij? Op deze vraag is moeilijk antwoord te geven.

De prijs is van vele factoren afhankelijk we zullen u hier een goed voorbeeld van geven:

 • Wilt u dat uw oude dakpannen of dakbedekking verwijdert en afgevoerd wordt?
 • Heeft u asbest in uw dak zitten?
 • Gaat het alleen om het dak van uw woning of moet het dak van uw uitbouw, schuur, of een dakkapel vernieuwen?
 • Is de dakconstructie of houten dakbeschot niet verrot?
 • Wilt u isolatie laten aanbrengen?

Omdat het zo moeilijk is om een schatting te maken van de gemiddelde prijs voor het laten vernieuwen van het dak kunt u het beste u wensen even op ons offerte formulier achterlaten.

Nadat u het geheel vrijblijvende offerte formulier heeft ingevuld zullen wij u binnen een paar dagen de juiste prijsschatting toesturen zodat u exact weet wat de kosten van een nieuw dak op uw huis per m2 zijn.

Wat wij u nu wel alvast kunnen geven is een gemiddelde prijs voor het verwijderen van oude bitumen dakbedekking op een plat dak en het plaatsen van een nieuwe laag dakbedekking.

(dus zonder de dakconstructie aan te passen)

 • Plat dak kosten gemiddeld:  €60 tot €90 per m2
 • Hellend dak kost gemiddeld:  €70 tot €110 per m2

Werkzaamheden aan het dak

Als het nieuwe dak word aangebracht zijn er verschillende werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Uw oude dak zal per laag worden gesloopt en worden afgevoerd. Als het oude dak compleet wordt vernieuwt zal ook het grootste gedeelte van de dakconstructie worden vervangen zodat u weer een geheel nieuw dak krijgt.

Het nieuwe dak wordt weer opgebouwd met meerdere lagen vanaf het dakbeschot. Of u nu kiest voor een dak met dakpannen of een dak met bitumen dakbedekking.

kosten-nieuw-dak
Nieuw dak

Overwegingen bij een nieuw dak

Wilt u meteen de waarde van u tussenwoning of hoek woonhuis verhogen? Overweeg dan eens de volgende mogelijkheden die bij het vernieuwen van u dak toegepast kunnen worden.

 • Prefab dak aan laten brengen.
 • Extra dak isolatie binnen- of buitenzijde van het dak.
 • Zonnepanelen op het dak.
 • Dakkapel laten plaatsen.

Mocht u voor een van deze extra optie’s kiezen dan zal dit aannemelijk op de arbeidskosten schelen en hoeven de dakdekkers niet extra terug te komen en kosten te maken.

Isoleren van het dak

Als u uw dak laat vernieuwen van uw rijtjeshuis of hoekhuis is het u aan te raden meteen voor een goede dakisolatie te kiezen en te laten plaatsen.

Goede dakisolatie zorgt voor een beter woonklimaat en u zal aanzienlijk op uw jaarlijkse stookkosten besparen.

Het laten isoleren van het dak kan zowel aan de buitenkant maar ook vanaf de binnenkant van de zolder.

Mocht uw dak niet toe zijn aan een totale vernieuwing dan kan uw zolder geïsoleerd worden en zal de warmte niet door uw dak kunnen ontsnappen.

Nieuw dakkapel

Ook een dakkapel behoort tot uw dak. Als een dak vernieuwd wordt is het niet meer dan logisch dat er ook eens gekeken wordt naar de dakbedekking van het dakkapel.

Een dakkapel sluit aan op uw dak met lood flappen en ook de dakbedekking op het platte dak van het dakkapel kan eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden.

Het dakoppervlak van een dakkapel is vaak niet zo groot en de kosten om uw dakbedekking te vervangen zullen per m2 reuze mee vallen.

Dakraam

In een schuin dak ook wel hellend dak genoemd komen we vaak dakramen tegen. Een dakraam laat men vaak plaatsen zodat er meer lichtval komt op de zolderverdieping. Meer licht betekend visueel gezien dan meer ruimte.

Pannendak met dakramen geeft uw zolder de kans om een extra slaapkamer te creëren.

Het laten plaatsen van een dakraam kan in de zomer heerlijk zijn om te openen zodat de warmte snel uit uw huis kan verdwijnen.

Samen met een goede dakisolatie kan u uw zolder omtoveren tot een heerlijke aangename kamer.

isolatie-plat-dak-aanbrengen
Dakbedekking leggen

Berekenen kosten nieuw dak

Het laten leggen van een nieuw dak is een grote klus, het oude dak moet er af en afgevoerd worden en vervolgens moet er een compleet nieuwe kap op. 

Het weer kan van invloed zijn maar door onze ervaring en snelheid verwachten wij hier geen problemen van te ondervinden.

Omdat u bij ons altijd goedkoop uit bent is dit misschien het moment om na te denken over een andere soort dakbedekking of zelfs te werken met lichtkoepels op uw dak.

Er zijn vreselijk veel keuzes te maken als we uw dak gaan aanpassen en vernieuwen.

Is subsidie op daken mogelijk?

Kan ik subsidie krijgen voor een nieuw dak te laten plaatsen? Particulieren vragen zich vaak af of er subsidie aan te vragen is voor een nieuw dak te laten aanbrengen.

De antwoord op deze vraag is het volgende:

Niet alle daken in alle gemeenten kunnen worden voorzien van een subsidie aanvraag. Dit is per dak en gemeente verschillend.

Vraag meer informatie aan in de gemeente waar u woning staat en zei kunnen u vertellen of u in aanmerking hiervoor kunt komen.

Bespaar op uw prijs!

Wij begrijpen dat de uitgaven voor de vervanging van of reparatie aan uw dak van uw woonhuis niet altijd uw eerste of hoogste prioriteit heeft.

Maar zie het als een goede investering, uw overkapping is top geïsoleerd en uw huis brengt meer waarden op bij de eventuele verkoop hiervan.

Een investering die zichzelf terug verdiend. Bent u benieuwd naar de kosten nieuw dak? Vraag vrijblijvend online een offerte aan en ontdek de laagste prijzen.

Wat kost dakbedekking laten leggen?

Een dakdekker die een nieuw dak moet dicht branden met bitumen dakbedekking zal als het dak een aardige grote heeft dit per m2 berekenen.

De prijzen verschillen omdat er veel keuze is in de materialen. Gemiddeld zijn de kosten per m2 van dakbedekking laten aanbrengen en branden 30 euro per m2 incl materiaal en voorrijkosten.

Bij deze werkzaamheden komt meer kijken dan alleen het uitvoerende gedeelte. Wist u bijvoorbeeld dat u tegenwoordig veel mogelijkheden heeft?

Misschien wilt u dat het nieuwe er precies hetzelfde eruit komt te zien als uw huidige constructie.

Uiteraard kunnen wij daarvoor zorgen maar u kunt ook een heel andere kant op. Een andere kleur, een andere soort bedekking, het is mogelijk.

Hierdoor kunt u eenvoudig zorgen voor een ander aanzicht van uw huis. Heeft u vragen of wilt u overleg voeren met ons over uw project?

dakrenovatie-dakdek-gigant

Vergunning

Als u uw dak wilt gaan vervangen dan is het vooraf gaand belangrijk te weten of u een vergunning hiervoor nodig heeft. U dient een vergunning aan te vragen wanneer;

 • Als de draagconstructie wordt verandert van het dak
 • Als er een uitbreiding voorkomt in de hoogte of de breedte

Als een dak een isolatie ondergaat kan dit ook invloed hebben op de uitwendige maten van het dak.

Bij een dak isoleren komen er isolatie platen tegen het dakbeschot aan en zal de gehele constructie dikker worden.

Informeer voordat u uw dak vervangen gaat bij uw gemeente naar de mogelijke vergunning die u nodig heeft om uw dak aan te passen of te vernieuwen.

Dak vernieuwen offerte vrijblijvend!

De realisatie van het laten vernieuwen van uw dak begint altijd bij een gedegen advies en een scherpe prijs!

Wij geven u de mogelijkheid geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen om zo de prijs van uw nieuwe dak te achterhalen.

Na het aanvragen van de offerte zullen wij u zo snel mogelijk benaderen met de juiste prijsindicatie zodat u weet wat u te wachten staat bij uw dak vernieuwing.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!