Epdm repareren

Eerste hulp bij beschadigingen en slijtage van uw EPDM dak

Wanneer uw EPDM dak scheuren, kapotte naden of andere problemen vertoont, is epdm repareren een belangrijke stap om verdere schade te voorkomen. Vaak herkent u kapotte epdm aan losse naden, scheuren in uw epdm dakbedekking of waterplassen die langdurig op het dak blijven liggen. Gelukkig staan onze ervaren dakdekkers klaar om uw EPDM dak op professionele wijze te repareren en te herstellen.

Of het nu gaat om het herstellen van kleine scheurtjes of reparaties van beschadigde naden en vervanging van versleten delen, bij Dakdek-Gigant bent u verzekerd van een duurzaam eindresultaat. U mag er dankzij onze expertise, vakmanschap en gebruik van hoogwaardige materialen op vertrouwen dat uw EPDM dak weer in optimale staat verkeert na de reparatie en lang meegaat!

Maar hoe ontstaat schade aan uw EPDM dak, kunt u EPDM zelf repareren, en wat zijn de kosten als u dit uitbesteedt? U vindt alle informatie over een epdm dak repareren op deze uitgebreide pagina!

epdm dak controleren

Hoe kan uw EPDM dak beschadigd raken?

Veelvoorkomende oorzaken van schade aan EPDM zijn bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden zoals hagel en storm waardoor scherpe takken de laag dakbedekking beschadigen. Ook Uv-straling van de zon die na verloop van tijd de elasticiteit van de EPDM verminderen en normale slijtage komt voor. Soms kan er een onverwacht gat ontstaan als gevolg van scherpe voorwerpen die op het dak terechtkomen bij storm, of door werkzaamheden op het dak of een fout tijdens de installatie.

Het is belangrijk om dit soort schade snel aan te pakken om verdere problemen zoals lekkages en andere soorten wateroverlast te voorkomen. Epdm repareren is relatief eenvoudig zelf te doen als de schade beperkt is. Bij grotere schade of bij schade aan uw EPDM als gevolg van onjuiste installatie is het verstandig een professionele dakdekker in te schakelen.

Hoe kunt u zelf een EPDM dak repareren?

Voor kleinere reparaties aan EPDM, zoals het dichten van kleine scheurtjes of gaten, kunt u gebruik maken van een EPDM reparatieset. Deze sets bevatten alle benodigde materialen en instructies om kleine reparaties zelf uit te voeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat bij grotere of complexere reparaties, het inhuren van een professionele dakdekker de beste optie kan zijn om ervoor te zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd en uw dak langdurige bescherming biedt.

De dakdekkers van Dakdek-Gigant kunnen op professionele wijze uw epdm repareren voor een scherpe prijs.

 Stappenplan EPDM repareren.

Een kleine plat dak reparatie aan uw EPDM dakbedekking kan eenvoudig zelf worden uitgevoerd met de juiste materialen en zorgvuldige stappen. Volg dit stappenplan om uw EPDM dak effectief te herstellen.

 1. Voorbereiding van het dakoppervlak
  Zorg ervoor dat het dakoppervlak droog is voordat u begint met de reparatie. Dit is belangrijk voor een goede hechting van de reparatiematerialen.
 2. Maak het beschadigde gebied grondig schoon om alle vuil en stof te verwijderen. Gebruik een geschikte reiniger voor het beste resultaat.
 3. Op maat knippen van de EPDM
  1. Meet de afmetingen van de beschadigde plek nauwkeurig op.
  2. Knip een stuk EPDM folie op maat, waarbij u ervoor zorgt dat het stuk minstens 5 cm groter is dan de beschadigde plek aan alle zijden.
  3. Knip ronde hoeken uit het stuk EPDM folie dat u voor de reparatie gaat gebruiken. Ronde hoeken helpen om het reparatiestuk langer vast te laten zitten.
 4. Aanbrengen van de EPDM primer
  1. Breng EPDM primer aan op zowel de bestaande dakbedekking als het reparatiestuk. De primer zorgt voor een betere hechting van de EPDM folie.
  2. Laat de primer drogen totdat deze kleverig aanvoelt.
 5. Bevestig de EPDM folie.
  1. Plaats de op maat geknipte EPDM folie over de beschadigde plek.
  2. Druk de folie stevig aan met een aandrukroller om ervoor te zorgen dat deze goed vastzit en er geen luchtbellen of rimpels ontstaan.
 6. Afwerking
  1. Werk de naden van de EPDM folie af met EPDM kit om een waterdicht geheel te creëren.
  2. Laat de kit goed drogen

EPDM repareren door een dakdekker

Bij grote schade aan EPDM is het raadzaam een professionele dakdekker in te schakelen. Professionals zijn in staat om vakkundige reparaties uitvoeren om de beschermende functie van de dakbedekking te herstellen. Hieronder ziet u de werkwijze van een ervaren dakdekker bij EPDM repareren:

De dakdekker zal allereerst de mate van de schade beoordelen door het hele dakoppervlak grondig te inspecteren. Denk aan het controleren van uw EPDM dak op scheuren, losse naden, verkeerd geplaatste delen en andere problemen die de effectiviteit van het dak kunnen beïnvloeden.

Vervolgens zal de dakdekker voorafgaand aan de reparatie het beschadigde gebied voorbereiden door vuil, puin en andere verontreinigingen te verwijderen. Indien nodig worden ook beschadigde delen van de EPDM verwijderd. Voor grote scheuren of schade zal de dakdekker hoogwaardige EPDM-reparatiematerialen gebruiken, zoals professionele patches, EPDM-stroken of vloeibare coatings die speciaal zijn ontworpen voor het repareren van schade aan EPDM dakbedekking. Deze materialen worden zorgvuldig aangebracht om het beschadigde gebied af te dichten en te beschermen tegen verdere schade.

Als de schade te wijten is aan fouten in de oorspronkelijke installatie, zal de dakdekker deze fouten corrigeren voordat de reparaties worden uitgevoerd. Dit kan gaan om het opnieuw plaatsen van losse delen, maar ook het herstellen van verkeerd geplaatste naden, of andere correcties om ervoor te zorgen dat het dak weer effectief functioneert.

Nadat de reparaties zijn voltooid, zal de dakdekker in overleg met u zorgen voor een passende afwerking. Zo is het mogelijk om beschermende coatings aan te laten brengen over de gerepareerde delen. Deze beschermen uw dak tegen verdere schade.

epdm dak repareren

Epdm dakgoot repareren

Wilt u naast epdm repareren ook schade aan uw dakgoot (laten) herstellen? EPDM stroken zijn uitermate geschikt voor het repareren van dakgoten vanwege hun duurzaamheid, flexibiliteit en waterbestendigheid. Het materiaal is gemaakt van een synthetisch rubber dat uitstekend bestand is tegen de elementen, zoals UV-straling, extreme temperaturen en vocht. Dit maakt EPDM een betrouwbare keuze voor het afdichten van lekken in dakgoten.

Een van de voordelen van het gebruik van EPDM stroken voor dakgootreparatie is dat ze rechtstreeks kunnen worden aangebracht zonder primer. Dit komt doordat EPDM uitstekend hecht op verschillende oppervlakken, waaronder metaal, hout en beton. De stroken hechten zich stevig aan het oppervlak van de dakgoot, waardoor het geheel uitstekend wordt afgedicht en waterdicht zal blijven.

Doordat er geen primer nodig is voor een epdm dakgoot kunnen reparaties met EPDM stroken sneller en eenvoudiger worden uitgevoerd. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een snelle en makkelijke oplossing voor lekkende dakgoten.

Kosten epdm repareren

De kosten voor het repareren van een EPDM dak liggen gemiddeld tussen €250,- en €300,- per vierkante meter.

De totaalprijs is vooral afhankelijk van de grootte van de reparatie. Deze prijzen voor epdm repareren kunnen hoger uitvallen bij grote schade, een groot dakoppervlak met veel beschadigingen of wanneer de volledige dakbedekking moet worden vervangen voor nieuwe dakbedekking. Bijvoorbeeld als de schade niet meer te herstellen is.

Als het gaat om kleinere reparaties, zoals het dichten van kleine gaatjes in een EPDM dakgoot of in de dakbedekking zelf biedt een EPDM dakgoot reparatieset een betaalbare oplossing. Deze sets zijn verkrijgbaar voor ongeveer €35,- en zijn speciaal ontworpen voor het (zelf) repareren van kleine lekkages en scheurtjes in EPDM daken. Dit maakt het mogelijk voor huiseigenaren om kleine reparaties zelf uit te voeren tegen een betaalbare prijs.

Werkzaamheden lekkage EPDM per m² Gemiddelde kosten EPDM per m²
EPDM lekkage repareren€ 250 tot € 300
Nieuw EPDM€ 50
Snelset zelf EPDM repareren€ 35

Schade aan uw epdm dak voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor het voorkomen van beschadigde EPDM dakbedekking. Om schade en lekkages aan een EPDM-dak zelf te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen:

 • Regelmatig onderhoud. Inspecteer het dak regelmatig op eventuele beschadigingen, gaatjes of scheuren. Repareer deze onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.
 • Vermijd scherpe voorwerpen. Vermijd het plaatsen van scherpe voorwerpen op het dakoppervlak, zoals gereedschap, takken of andere objecten die de EPDM-membranen kunnen beschadigen.
 • Vermijd zware belasting. Beperk het lopen op het dakoppervlak, vooral bij extreme temperaturen. Dit is belangrij omdat EPDM gevoeliger kan zijn voor beschadiging bij warm weer. Zorg ervoor dat alleen getrainde professionals op het dak werken.
 • Schoonmaken. Houd het dakoppervlak vrij van bladeren, vuil en ander puin om te voorkomen dat water zich ophoopt en dat vuil de laag EPDM beschadigt.
 • Professionele installatie. Zorg ervoor dat het EPDM-dak correct is geïnstalleerd door een ervaren professional. Een goede installatie door een erkende dakdekker is essentieel voor de duurzaamheid en prestaties van het dak.
 • Inspectie na extreme weersomstandigheden. Laat het EPDM dak na zware regenval, storm of andere extreme weersomstandigheden controleren op eventuele schade door een ervaren dakdekker.

Bij Dakdek-Gigant kunt u niet alleen terecht voor EPDM repareren, maar ook voor een professionele plaatsing, vervanging en inspecties van uw EPDM dakbedekking. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte of een prijsindicatie en ontdek onze scherpe prijzen!

Werkzaamheden EPDM daken

Wij faciliteren diverse werkzaamheden op EPDM daken. Meer informatie vindt u op:

Veelgestelde vragen EPDM

Kan je EPDM herstellen?

Ja, EPDM kan meestal gerepareerd worden. Heeft u schade aan uw EPDM dakbedekking, laat dit dan eens nakijken door een ervaren dakdekker. Afhankelijk van de aard en omvang van de schade kan een dakdekker beoordelen of reparaties mogelijk zijn of eventueel vervanging nodig is.

Kan je EPDM over elkaar plakken?

Ja, EPDM kan over elkaar geplakt worden bij reparaties, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderliggende oppervlakte schoon en droog is voor een goede hechting.

Kan je EPDM opnieuw lijmen?

Ja, EPDM kan opnieuw gelijmd worden, maar het is wel van groot belang om de juiste lijm te gebruiken en de instructies op de verpakking te volgen voor een optimale hechting.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring