Epdm dakbedekking lekkage verhelpen? Dakdek-Gigant is snel ter plaatse om uw lekkage op te lossen!

In principe is epdm dakbedekking goed bestand tegen lekkages vanwege zijn waterdichte eigenschappen en uitstekende weersbestendigheid. Zeker wanneer de EPDM dakbedekking wordt geïnstalleerd door onze vakkundige dakdekkers, kunt u jarenlang genieten van een waterdicht dak. Toch kan een epdm lekkage na verloop van tijd voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer uw dakbedekking beschadigd raakt door extreme weersomstandigheden, zoals hagel of storm, of wanneer er sprake is van onjuiste installatie. In dit geval is het erg belangrijk om snel actie te ondernemen om wateroverlast en schade aan uw woning en interieur te voorkomen. Als u te maken heeft met een epdm lekkage, neem dan direct contact op met Dakdek-Gigant. We leggen u op deze pagina de oorzaken uit, veel voorkomende plaatsen van epdm daklekkage en tips om EPDM te herstellen.

EPDM lekkage

Wat te doen bij een epdm lekkage

Heeft u op dit moment last van een EPDM lekkage? Onderneem dan de volgende stappen:

 1. Neem zo snel mogelijk contact op met onze professionele dakdekker. Ons team is snel bij u op locatie en heeft ervaring met EPDM en weet welke stappen er nodig zijn om het probleem te verhelpen.
 2. Plaats emmers of bakken onder de lekkage om het water op te vangen en verdere schade alvast zo veel mogelijk te voorkomen.
 3. Maak foto’s van de schade voor eventuele verzekeringsclaims.

 Wacht u op de dakdekker tijdens de lekkage? Ga dan niet zelf uw dak op om uw lekkage te verhelpen of uw dak te repareren, omdat dit het probleem kan verergeren.

epdm lekkage opsporen

Een daklekkage met een EPDM dakbedekking is niet makkelijk te ontdekken. Onze ervaring is dat het vaak op de onderstaande locatie voorkomt. Check eerst de plekken van deze lijst, dat scheelt u waarschijnlijk veel zoekwerk. 

 1. Dakranden: Dakranden zijn vaak blootgesteld aan weersomstandigheden, waardoor ze gevoelig zijn voor lekkages. Regelmatige inspectie en onderhoud kunnen helpen om problemen te voorkomen.

 2. Opstaande Randen: Opstaande randen kunnen na verloop van tijd scheuren of losraken, wat leidt tot waterinfiltratie. Het gebruik van hoogwaardige EPDM materialen kan deze risico's minimaliseren.

 3. Regenwaterafvoeren: Verstopte of beschadigde regenwaterafvoeren kunnen waterophoping veroorzaken, wat uiteindelijk tot lekkages leidt. Zorg ervoor dat afvoeren regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt.

 4. Dakdoorvoeren: Dakdoorvoeren, zoals pijpen en ventilatieopeningen, zijn potentiële zwakke plekken waar water kan binnendringen. Een goede afdichting met EPDM tape of kit is essentieel.

 5. Lichtkoepels: Lichtkoepels zijn gevoelig voor lekkages, vooral als de afdichtingen verouderen. EPDM randen kunnen helpen bij het afdichten van lichtkoepels en voorkomen dat water binnendringt.

 6. Schoorstenen: De basis van schoorstenen kan barsten en scheuren vertonen, wat waterinfiltratie kan veroorzaken. Het gebruik van EPDM flitsband kan helpen bij het afdichten van deze kwetsbare gebieden.

Kosten epdm dakbedekking lekkage verhelpen

De kosten voor het verhelpen van een lekkage bij EPDM dakbedekking worden bepaald door factoren zoals de omvang van de lekkage, de complexiteit van de reparatie en de tarieven van de dakdekker. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor het laten repareren van lekkage epdm dak:

Werkzaamheden lekkage EPDM per m² Gemiddelde kosten EPDM per m²
EPDM lekkage repareren€ 250 tot € 300
Nieuw EPDM€ 50
Snelset zelf EPDM repareren€ 35

EPDM daklekkage snel verhelpen

Wellicht lijkt de lekkage in eerste instantie redelijk onschuldig, omdat de waterschade bijvoorbeeld wel meevalt. Toch is het belangrijk om te weten dat zelfs kleine lekkages kunnen uitgroeien tot grote problemen als ze niet tijdig worden aangepakt door een professional. Wat op het eerste gezicht een klein druppeltje water lijkt, kan uiteindelijk leiden tot ernstige waterschade aan uw woning. Zo kan een daklekkage die u laat zitten vaak leiden tot verdere schade aan uw dakconstructie en aan uw plafond of binnenmuren.

Negeert u de lekkage, dan moet u waarschijnlijk kostbare reparaties laten doen en loopt u onnodig risico’s op gezondheidsproblemen door schimmelvorming. Daarom is het van groot belang om bij de eerste tekenen van een lekkage aan uw EPDM dak al professionele hulp in te schakelen van een dakdekker. Onze ervaren dakdekkers zijn snel ter plaatse en weten hoe ze een EPDM dakbedekking lekkage snel en op een vakkundige wijze moeten oplossen.

Hoe kan EPDM lekkages veroorzaken als het waterdicht is?

Hoewel EPDM bekend staat om zijn waterdichtheid, kunnen lekken optreden als gevolg van veroudering of defecten in de installatie, zoals onjuiste naden of beschadigingen. Ook kunnen extreme weersomstandigheden of langdurige blootstelling aan UV-straling de levensduur van het materiaal verkorten, wat lekkages kan veroorzaken.

Mogelijke oorzaken van een epdm dakbedekking lekkage

Hieronder ziet u veelvoorkomende oorzaken voor lekkage epdm dak:

Veroudering van de dakbedekking

Ondanks de lange levensduur van gemiddeld maar liefst 50 jaar, kan na verloop van tijd uw EPDM toch verouderen. Langdurige blootstelling aan zonlicht, regen, wind en temperatuurschommelingen zorgt soms sneller voor slijtage waardoor de beschermende eigenschappen van de EPDM  afnemen en lekkages kunnen ontstaan.

Te weinig onderhoud

Onvoldoende onderhoud kan ook leiden tot problemen met uw EPDM dak. Als u het dak niet regelmatig schoonmaakt en inspecteert, kunnen bladeren, vuil en ander puin zich op den duur gaan ophopen. Dit kan afvoeren blokkeren en het water laten stilstaan, wat de dakbedekking kan beschadigen en lekkages kan veroorzaken. Het is daarom erg belangrijk om het EPDM dak regelmatig schoon te maken en kleine problemen meteen aan te pakken. Door een periodiek onderhoudsabonnement af te sluiten bij onze vakkundige dakdekkers, weet u zeker dat uw dak goed onderhouden wordt en lang meegaat. En zo voorkomt u ook lekkages.

Onjuiste plaatsing

Een slechte installatie of onjuiste plaatsing van de EPDM dakbedekking kan leiden tot zwakke plekken, naden of kieren. Dit zijn plekken waar het regenwater makkelijk kan binnendringen waardoor er een EPDM dakbedekking lekkage zou kunnen ontstaan.

Naast veroudering en onvoldoende onderhoud kunnen er nog andere oorzaken zijn voor een lekkage van uw EPDM dakbedekking. Er kunnen bijvoorbeeld ook problemen met de afvoeren, ventilatieopeningen of dakramen zijn die zorgen voor de lekkage. Het is raadzaam om een professionele dakdekker in te schakelen voor een inspectie als u een lekkage vermoedt. Aangezien de oorzaak van de lekkage eerst moet worden achterhaald om te kunnen zorgen voor een effectieve oplossing. Onze ervaren dakdekker zal de lekkage opsporen en de juiste oplossing bieden zodat uw dak weer betrouwbaar en waterdicht blijft!

Waarom uw lekkage laten verhelpen door onze dakdekker?

Wellicht bent u handig en lijkt het u niet zo heel moeilijk om een lekkage aan uw dak zelf te verhelpen. Toch vereist het opsporen en repareren van lekkages bij EPDM echt speciale kennis en ervaring. Onze dakdekkers bij Dakdek Gigant zijn goed opgeleid en hebben de nodige kennis om de oorzaak van de epdm lekkage nauwkeurig te achterhalen. Hierdoor kunnen ze u een goede betrouwbare lange termijnoplossing bieden.

Door te kiezen voor onze dakdekker profiteert u van de volgende voordelen:

 1. Verzekerd van expertise en kwaliteit
  Onze dakdekkers zijn uitstekend getraind en ervaren in het werken met EPDM dakbedekking. Ze weten hoe ze lekkages effectief kunnen opsporen en repareren. We gebruiken bovendien uitsluitend hoogwaardige materialen en technieken om duurzame reparaties uit te voeren die langdurige bescherming bieden tegen daklekkages.
 2. Snelle hulp
  Onze dakdekkers werken snel en op een efficiente wijze om uw lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Zodat verdere schade aan uw woning wordt voorkomen.
 3. Garantie op de reparatie
  We bieden garantie op onze reparaties, zodat u er gerust op kunt zijn dat het probleem goed is opgelost. Bij terugkerende problemen na de lekkage kunt u onze dakdekker uiteraard opnieuw inschakelen! 
epdm dakbedekking lekkage

Hoe kan onze dakdekker de epdm dakbedekking lekkage oplossen?

Om de daklekkage op te lossen zal de dakdekker een inspectie uitvoeren, en vervolgens uw dak repareren. Tot slot krijgt u professioneel advies om lekkages aan uw EPDM in de toekomst te voorkomen.

 • Inspecteren van uw dak
  Onze dakdekker bij Dakdek-Gigant voert altijd eerst een grondige inspectie uit om de oorzaak van de lekkage goed te kunnen identificeren. De dakdekkers hebben de expertise en kennis van EPDM daken om te bepalen wat er vooraf is gegaan aan de lekkage. Zo kan het bijvoorbeeld een gevolg zijn van beschadigde EPDM. Maar ook van losse of beschadigde naden, of andere mogelijke problemen met het dak die u zelf wellicht niet herkent.
 • Reparaties
  Zodra de oorzaak van de lekkage is vastgesteld, zal onze dakdekker de benodigde reparaties uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vakkundig herstellen van scheuren, gaten of beschadigde naden, door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en technieken die specifiek zijn ontworpen voor EPDM.
 • Advies
  Onze dakdekker zal tot slot ook een aantal preventieve maatregelen aan u aanbevelen om toekomstige lekkages te voorkomen. Zoals regelmatig onderhoud en het laten uitvoeren van professionele inspecties van het dak. Dit kan helpen om de levensduur van uw EPDM dakfolie te verlengen en uw dak zo lang mogelijk in optimale staat te houden.

Spoedservice bij lekkages

Bij Dakdek-Gigant bieden we een spoedservice voor urgente situaties zoals lekkages, waarbij we streven naar een razendsnelle reactietijd. Belt u vanwege een EPDM lekkage dan zullen onze dakdekkers zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om de lekkage te verhelpen en uw dak te repareren.

Deze spoedservice is beschikbaar in verschillende steden in Nederland. Daarom kunnen onze dakdekkers snel reageren, ongeacht uw locatie.  Aarzel niet om bij calamiteiten direct contact op te nemen zodat we u snel verder kunnen helpen!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een lekkage in leidingen detecteren?

Om een lekkage in leidingen te detecteren, begint u met het controleren van de makkelijk toegankelijke leidingen. Gebruik een keukenpapier of doek en veeg langs de zichtbare leidingen om te voelen of er ergens vocht aanwezig is. Dit is een eenvoudige en effectieve eerste stap om mogelijke lekken te identificeren.

Wat als ik geen vocht kan vinden bij de leidingen?

Als u geen vocht kunt vinden bij de leidingen, probeer dan een gekleurde doek te gebruiken om kalkplekken op te sporen. Kalkplekken kunnen wijzen op de aanwezigheid van water, zelfs als het vocht zelf niet zichtbaar is. Dit kan helpen bij het identificeren van verborgen lekkages.

Hoe kan ik een dieper gelegen lekkage in plafond of muur opsporen?

Wanneer een lekkage zich diep in het plafond of de muur bevindt, kan het zijn dat er aan de oppervlakte geen vocht zichtbaar is. Echter, kalkvorming kan een indicatie zijn van een lekkage. Controleer op kalkplekken om een mogelijke dieper gelegen lekkage op te sporen.

Kan schimmel- of vochtplekken wijzen op een lekkage?

Ja, schimmel- of vochtplekken kunnen wijzen op een lekkage, vooral als deze plekken zich rondom slechte voegnaden bij bijvoorbeeld een bad of douche bevinden. Slechte voegnaden kunnen water doorlaten, wat leidt tot schimmelvorming en vochtplekken.

Hoe controleer ik de voegen op lekkages?

Om de voegen op lekkages te controleren, kunt u voorzichtig met een mesje langs de voegen gaan. Druk niet te hard om nieuwe lekkages te voorkomen. Als u met uw mesje in de voegnaad kan, is dit een indicatie dat er mogelijk een lek aanwezig is.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring