Dakgoot reparatie

Wanneer uw dakgoot gaat lekken kan dit voor lekkage zorgen. Het is daarom verstandig uw dakgoten snel te laten repareren om zo verdere schade te voorkomen aan uw huis.

Leest u op deze pagina meer informatie over de kosten van dakgoten repareren of herstellen van uw goten en regenpijpen.

Omdat wij als een vrij goedkoop dakgootreparatiebedrijf bekend staan krijgen onze gotenreparateurs veel vragen over het repareren en het vervangen van zinken of kunststof dakgoten.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

Natuurlijk is een dakgootreparatie niet zo heel duur als je dit vergelijkt met het vervangen van al uw dakgoten rondom uw huis kan je het eigenlijk goedkoop noemen.

De gemiddelde prijzen van zinken of kunststof  dakgoten vernieuwen variëren dan ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u goten van uw dak opknappen door een dakdekker.

dakgoot-laten-repareren

Kosten reparatie & onderhoud

We vertellen u graag op welke kosten u kunt rekenen als u uw dakgoten wilt laten repareren of wilt laten onderhouden ( schoonmaken )

De gemiddelde kosten voor een dakgootreparatie of onderhoud laten plegen aan uw dakgoot liggen rond de € 40,- & € 175,- per strekkende meter. Deze bedragen zijn inclusief de BTW en het uurloon van een dakdekker.

Uiteraard kunnen de totaal kosten verschillen per opdracht. Het is daarom verstandig je goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn en de variabele kosten die dit met zich meebrengt.

Leest u hier in het onderstaande prijzenoverzicht de gemiddelde kostprijs om uw goten rond om uw huis te laten repareren of te laten onderhouden.

Welke dakgootPrijs per strekkende meter
Kunststof dakgoten met beugels€ 40 tot € 90
Zinken dakgoten met beugels€ 70 tot € 130
Zinken dakgoten met houten bak€ 90 tot € 180
Snel een prijsindicatie?

Vervangen of repareren?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er maar een bepaalt gedeelte vervangen hoeft te worden van uw goot.

Bij het te repareren gedeelte hoeft niet de gehele dakgoot vervangen te worden en kan dit goed met een plaatselijke reparatie. Dit geld ook voor het vervangen van uw regenpijp.

Bij een plaatselijke reparatie van uw dakgoten kan de rest van de goot gewoon op zijn plek blijven zitten.

Op deze manier houd u de kosten laag. Hoe kunnen de dakgoten gerepareerd worden en met welk materiaal?

Dit is afhankelijk van welk soort materiaal de goten zijn. Dit kan van zink of pvc zijn.

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van de geschikte reparatiemiddelen;

  • Kit.
  • Pasta.
  • Tape.
  • Soldeer.
  • Bitumen.

Voorkomen is beter dan repareren

Als u niet eens in de zoveel tijd uw dakgoten schoonmaakt dan zal u dakgoot zo vol zitten dat het onmogelijk wordt voor het hemelwater zijn weg te vinden naar de regenpijp, met alle vervelende consequenties van dien.

Bij een flinke dakgootverstopping kunnen de kosten aardig gaan oplopen en dit zou toch zonde wezen van uw centen.

Dakgoten kunnen in de meeste gevallen gerepareerd worden maar een reparatie is vaak maar een tijdelijke oplossing en is het vervangen van een dakgoot toch altijd beter.

De meest voorkomende materialen van dakgoten zijn van;

  • Zink.
  • Kunststof.
  • Pvc.

Kosten dakgoot reparatie

Wat kost het repareren van een dakgoot en hoe wordt dit berekend? Dakgoot reparatie of het laten schoonmaken van uw goten word vaak per strekkende meter berekend.

De kosten van een dakdekker kunnen ook per uurtarief aan uw doorgezet worden. De prijs is geheel afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus.

Om u een beter inzicht te geven in de gemiddelde prijzen zullen wij deze even op een rijtje zetten:

  • Dakgoot repareren per meter – 25 euro inclusief materiaal.
  • Dakgoten reinigen per meter –  12 euro inclusief schoonmaakmiddel.

Als u graag wilt weten wat nu exact de prijs is om uw dakgoten te laten repareren of te late reinigen vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Door het aanvragen van een offerte zult u de juiste prijsindicatie toegezonden krijgen zodat u er van bewust bet wat het repareren van uw dakgoten kan gaan kosten.

dakgoot-reparatie

Zinken dakgoot

Als een dakgoot van zink gaat lekken kan er regenwater tegen uw gevel aankomen en doorslaan naar uw binnenmuur.

Hierdoor krijgt u binnenshuis vochtproblemen en te maken met schimmels. Het is van groot belang dat u de lekkage zo snel mogelijk laat oplossen.

Gaat u zelf de zinken dakgoot repareren of geeft u dit uit handen aan een dakdekker? U kunt scheuren of gaten zelf herstellen met de benodigde materialen.

Dit zijn tijdelijke oplossingen maar het helpt u wel even tegen de ergste wateroverlast.

De beste oplossing blijft toch om uw zinken dakgoot te vervangen om er zeker van te zijn dat de scheuren op de naden van het zink niet weer openspringen.

Snel een prijsindicatie?

Kilgoot

Mocht uw dakgoot of dak aan vervanging toe zijn dan zullen de dakgoten en regenpijpen ook meteen vernieuwd worden. 

De afvoergoot van een schuin dak tussen twee naar elkaar toe lopende daken noemt men een kilgoot.

Hierin wordt het regenwater verzameld dat van beide kanten van de schuine daken afstroomt centraal opgevangen en afgevoerd.

Om het goed af te kunnen voeren, loopt deze altijd schuin zodat het water netjes naar beneden loopt.

Voor het plaatsen, onderhouden, of een dakreparatie maar ook het vervangen kunt u bij dakdekkersbedrijf de Dakdek-Gigant voordelig terecht.

Wij beschikken over meer dan vijftien jaar ervaring en alle benodigde mensen en middelen om de klus te klaren. Een goed functionerende kilgoot is van essentieel belang voor de afvoer van regenwater.

Wanneer deze slecht is onderhouden of slecht functioneert, kunt u te maken krijgen met verstoppingen en overstromingen.

De vervolgschade ten gevolge van lekkage kan binnenshuis namelijk behoorlijk toenemen als u geen actie onderneemt als de goot beschadigd of lek is.

Dakgoten schoonhouden

Met het schoonhouden van uw dakgoot bedoelen we in eerste instantie om de goten vrij te maken van allerlei vuil en viezigheden die de waterstroom tegen houden.

Als u vieze dakgoten heeft, kan het probleem met vocht alleen maar groter worden en voor u het weet sijpelt het vocht naar binnen.

U kunt veel problemen zelf oplossen thuis, maar vochtproblemen blijft toch een van de grootste waarbij u hulp moet voor inroepen.

Het laten reinigen van uw dakgoot of een dakgoot reparatie word vaak per meter berekend door een dakdekker.

dakgoot-bladrooster

Bladrooster

De hele dakgoot is een geweldige uitvinding, maar als ze verstopt raken, wil u liever geen getuige zijn van het water dat langs de muren naar beneden loopt.

Als de dakgoot verstopt is, moet u eerst kijken naar het bladrooster van de dakgoot. ( de dakgoot bescherming )

Negen van de 10 keer is deze verstopt en kan het water niet voldoende afsijpelen naar een ton waarin u het regenwater opvangt om vervolgens dat water te gebruiken om de bloemen te besproeien.

De bladrooster van de dakgoot bevindt zich altijd op de dakgoot en als u merkt dat deze vol bladeren zit, dan is het hoog tijd om deze schoon te maken.

Op deze manier kunt u de dakgoot makkelijker schoonmaken zodat u zeker bent dat het resultaat geeft.

Een degelijke bladrooster dakgoot zal ervoor zorgen dat de bladeren mee vloeien met het water zodat de dakgoot niet snel verstopt raakt.

Komt u erachter na het verwijderen van het vuil uit de dakgoot en de regenpijp dat ze aan vervanging toe zijn, dan is het van groot belang meteen actie te ondernemen en niet te wachten op een eventuele lekkage.

Bescherm uw dakgoten

Het is altijd een slimme en waardevolle investering om uw dakgoot te beschermen.

Het plaatsen van bescherming is bij de Dakdek-Gigant namelijk niet duur en de juiste toepassing hiervan zal u in de toekomst kosten besparen.

U staat wellicht niet vaak stil bij uw goten, behalve bijvoorbeeld als er daklekkage optreedt.

Toch vervullen zij een cruciale functie en kunnen gebreken leiden tot ernstige vervolgschade.

Overlopende dakgoten kunnen ernstige waterschade veroorzaken. Daarom kunnen wij met bijvoorbeeld een kunststof “gaaselement” uw goot “opvullen” waardoor blad afval geen kans krijgt zich op te hogen.

Dit gaaselement wordt in uw goot “geklemd” door de veerkrachtige werking van dit materiaal.

Bespaar op uw dakgoot reparatie!

Tot slot, het verdient ook de nodige aandacht uw boeidelen  in topconditie te houden, want als deze niet goed aansluiten dan krijgt u in de nabije toekomst ….. lekkage. En daar zit u vast niet op te wachten.

Wilt u graag besparen en zo weinig mogelijk betalen voor het laten repareren van uw dakgoot of het reinigen van uw dakgoten?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en vergelijk onze prijzen met die van andere dakdekkers.

Op deze manier kunnen wij u laten zien dat u bij ons goedkoop uit bent voor uw dakgoot reparatie en u bespaart op de kosten van een dakdekker!

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakgoot repareren?

website van het jaar

Een dakgoot reparatie kan een kleine of grote reparatie zijn. Bij een grote reparatie aan de dakgoot kan men ook de dakgoot compleet vervangen. Leest u hier alles over de prijzen van dakgoten repareren en de opties.

Hoe zinken dakgoot repareren?

Zinken dakgoten worden gesoldeerd. Mocht het zink in een slechte staat zijn dan kan de dakdekker ervoor kiezen om een gedeelte van de zinken dakgoot te vervangen. Leest u hier alles over de werkwijze van een zinken dakgoot repareren.

Hoe kunststof dakgoot repareren?

Een kunststof dakgoot is moeilijk te repareren. Als deze lekkage veroorzaken zullen ze in de meeste gevallen vernieuwd worden. Leest u hier alles over de kosten per strekkende meter van nieuwe kunststof dakgoten plaatsen.

Zelf dakgoot repareren kan dit?

U kunt altijd een poging wagen om zelf de lekkage van uw dakgoten te repareren. Echter raden wij u aan een dakdekker dit te laten doen zodat u garantie heeft op de werkzaamheden. Leest u hier wat een dakgoot reparatie kost?

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!