Nieuw dak

Heeft u een nieuw dak nodig op uw woning? Het laten plaatsen van een nieuw dak is het belangrijk dat dit zeer nauwkeurig uitgevoerd wordt.

Ook is het belangrijk dat u zich goed verdiept in de hiermee samenhangende kosten.

Maar stelt u het vernieuwen en het vervangen van uw oude dak al jaren uit omdat er behoorlijke kosten aan verbonden zijn? Heeft u een nieuw dak nodig op uw renovatiewoning, boerderij, schuur, uitbouw of opbouw?

Leest u dan hier wat een gemiddeld nieuw dak kost per m2 en hoe de dakdekkers van de Dakdek-Gigant een nieuw dak met isolatie of zonder bij u kunnen plaatsen.

Om u goed te kunnen voorbereiden op deze klus kunt u hier alle informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Leest u op deze pagina onder andere:

nieuw dak

Wat kost een nieuw dak 2024?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een nieuw dak kost.

Wat de grootste invloed heeft op de kosten heeft grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u zo goedkoop mogelijk uitkomen. De gemiddelde prijzen van een nieuw dak liggen tussen de €70,- en de €120,-.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor een compleet nieuw dak.

Goedkoper dan u denkt…

Op de vraag ”hoeveel kost een geheel nieuw dak” kunnen wij u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden. Vergelijk de prijzen door bij ons goedkope dakdekkersbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze dakdekkers minimaal 30% goedkoper uit bent.

Aarzel niet langer en maak de keuze voor de meest voordelige prijs!

Wat zijn de kosten voor een nieuw dak op een tussenwoning, rijtjeshuis of hoekwoning? Aan het compleet vernieuwen van het dak zijn behoorlijk wat kosten verbonden.

De totaalprijs is namelijk afhankelijk van veel factoren, een exacte prijs geven is in dit stadium nog erg lastig.

Uiteraard zijn uw persoonlijke wensen belangrijk, sommige soorten dakbedekking (rieten dak) zijn duurder dan een ander soort (bitumen dak) wat vaak gebruikt wordt voor platte daken.

Maar ook het laten vervangen van dakpannen is een veel voorkomende dak klus.

Verwijderen oude dakbedekking en nieuwe plaatsenGemiddelde prijs per m2
Op een hellend dak voor betonnen dakpannen€70,- tot aan €120,-
Op een plat dak voor bitumen, pvc, EPDM€70,- tot aan €90,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en inclusief het dak materiaal.

Daarbij is het uiteraard ook van belang te weten wat de totale oppervlakte vierkante meters van het dak is en is de prijs afhankelijk van het soort dakbedekking waar u uw dak mee wilt bedekken.

Voor een exacte kostprijs is het verstandig om een offerte op maat aan te vragen, in de meeste gevallen zal de dakdekker zelf ook op locatie willen kijken om een goede prijsindicatie te kunnen maken.

Wat we wel kunnen doen is de gemiddelde prijs geven van het verwijderen van de oude dakbedekking en het plaatsen van een nieuwe laag dakbedekking van bitumen.

Let wel op deze kostprijs is gebaseerd exclusief de eventuele werkzaamheden aan uw dakconstructie, ook kunnen er geen rechten aan deze prijzen worden ontleend.

Wij kunnen ons voorstellen dat uw beslissing over uw opdracht voor een nieuw dak maken niet over één nacht ijs gaat. We raden u daarom altijd aan om een offerte aan te vragen voor het nieuwe dak dat u wilt hebben.

U geeft ons aan wat de maten van uw dak zijn, of het een plat dak of hellend dak betreft, waaruit de huidige dakbedekking uit bestaat, wat de staat van onderhoud is en vervolgens geeft u aan naar welke soort dakbedekking uw gedachten uitgaan.

We zullen nu wat verder ingaan op de kosten van het aanbrengen van verschillende soorten daken:

Compleet dak vernieuwenGemiddelde kostprijs per m2
Dakpannen vervangen en vernieuwen€45,- tot aan €70,-
Dakbedekking vervangen plat dak€40,- tot aan €50,-
Dakisolatie plaatsen plat dak€20,- tot aan €70,-
Oude dakbedekking verwijderen€10,- tot aan €35,-
Onderlaag aanbrengen€12,- tot aan €20,-

Zoals u kunt zien zijn de kosten voor het opnieuw leggen van dakpannen bijna net zo duur als het vernieuwen van een plat dak met bitumen dakbedekking. Wilt u nu exact weten wat de prijsberekening is voor uw dakwerk?

Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan!

U ontvangt dan binnen maximaal 24 uur onze dakdekkersofferte. Onze offerte is gratis en vrijblijvend, u verplicht zich tot helemaal niets.

We raden u zelfs aan om bij andere bedrijven een offerte aan te vragen zodat u met een gerust hart voor ons kunt kiezen.

Gemiddelde kosten nieuw dak

Omdat iedereen nieuwsgierig is wat een nieuw dak plaatsen kost hebben wij een prijzentabel gemaakt zodat u zelf kunt zien welk soort dak u zoekt met de bijbehorende prijzen.

Soort dakbedekkingPrijzen per m2
Vernieuwen met dakpannen€80,- tot €140,-
Dak met riet vernieuwen€80,- tot €100,-
Panlatten vervangen€9,- tot €60,-
Dakgoot van zink vernieuwen€70,- tot €140,-
Dakbedekking van bitumen vervangen€20,- tot €40,-
Dakbedekking van EPDM vervangen€30,- tot €70,-
Dakbedekking PVC vervangen€30 tot €60,-
Aanleggen groendak€80,- tot €110,-

Een heel nieuw dak of dakrenovatie?

Om misverstanden uit de weg te helpen, bedoelt u met een nieuw dak een nieuw soort/laag dak bedekking of moet ook de dakconstructie aangepast of vernieuwd worden?

Op deze pagina treft u alle informatie aan als u op zoek bent naar het geheel vernieuwen van uw schuine of platte dak ( dakrenovatie ), inclusief de dakconstructie ( of een gedeelte daarvan ).

Uiteraard geven wij u ook inzicht in de kosten die hier mee gemoeid zijn. Als u mee wilt weten over een nieuwe laag dakbedekking laten aanbrengen op uw huidige dak, onafhankelijk of u een hellend of plat dak heeft , dan verwijzen wij u vriendelijk naar de pagina dakrenovatie.

dakdekker breda

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Als het klam in huis voelt of als u last heeft van een daklekkage. Heeft u last van vocht en schimmelplekken of het houten dakconstructie is aangetast door houtworm of termieten.

Dan is het moment aangebroken dat uw dak aan vervanging toe is. Een compleet nieuw dak is simpelweg nodig op dit moment, het is een prijzige ingreep maar soms is er gewoonweg geen keus.

De functie van uw dakconstructie is om het gewicht van uw dak en het gewicht wat er bij komt door de weersomstandigheden kunnen dragen.

Bij aangetaste dakconstructie moet er onderzocht worden of er een gedeelte of de gehele constructie vernieuwd moet worden.

Een erkende dakdekker kan dir prima doen en vervolgens ook onderbouwen waarom hij of zij tot een bepaalde conclusie is gekomen.

Is de huidige dakconstructie bijvoorbeeld doorgezakt dan kan een dakdekker dit oplossen door structuurversterkende balken te plaatsen.

Het opbouwen van een dakconstructie kan ter plaatste gebeuren op het dak maar het kan uiteraard ook van te voren op maat gemaakt worden in de fabriek. De dakconstructie hoeft dan alleen nog maar bevestigd te worden op uw dak.

Deze constructie moet goed zijn zodat een nieuw dak heel erg lang meegaat.

vernieuwen-van-pannenkap

Dak isoleren

Als het tijd is om uw dak te laten vernieuwen van uw huis adviseren wij u om voor een goede dakisolatie te kiezen en te laten plaatsen.

Een goede dakisolatie zorgt voor een beter woonklimaat en de jaarlijkse besparing op uw stookkosten wordt een feit.

Het laten isoleren van het dak kan zowel aan de buitenkant maar ook vanaf de binnenkant van de zolder.

Mocht uw dak niet toe zijn aan een totale vernieuwing dan kan uw zolder geïsoleerd worden en zal de warmte niet door uw dak kunnen ontspannen.

dak laten isoleren

Informatief gesprek met de dakspecialist

U bent op zoek naar een geschikt nieuw dak, de juiste soort dakbedekking en u wilt er jarenlang van kunnen genieten zonder u zorgen te maken dat u op korte termijn opnieuw een investering moet doen.

U kunt de globale prijsinformatie binnen 24 uur ontvangen als u onze dakdekker offerte formulier hier invult. Het prijsoverzicht dat u ontvangt, is gebaseerd op de door u verstrekte gegevens.

Graag willen onze specialisten het dak zelf zien voordat wij exact kunnen bepalen of uw wensen uitvoerbaar zijn. Misschien zien wij zelf wel mogelijkheden om te besparen op de kosten.

U denkt wellicht dat de bestaande oude dakbedekking verwijderd moet worden maar wellicht is het wel mogelijk om deze toch te laten zitten en kan deze als ondergrond voor de nieuwe laag dakbedekking te dienen.

Bovendien heeft u in dit gesprek de gelegenheid vragen te stellen. Ook heeft u direct een idee van onze kunde en klantvriendelijkheid.

Al onze dak specialisten beschikken over jarenlange ervaring. De meeste vragen die wij in een informatief gesprek horen zijn:

 • Hoelang denkt u dat de werkzaamheden in beslag nemen?
 • Kan ik wel gewoon thuis blijven wonen?

Na dit gesprek hebben wij beter zicht op de door ons uit te voeren werkzaamheden dus kunnen wij u de exacte kosten geven en, bij akkoord kunnen wij de werkzaamheden voor u inplannen.

Nieuw dak op schuur

Wilt u een nieuw dak laten plaatsen op uw schuur of garage? Voor een schuur is het natuurlijk ook belangrijk dat het dak in goede staat blijft.

Of het nu een klein tuinschuurtje betreft of een grote opslag schuur waar spullen in staan die droog moeten blijven, de dakbedekking moet in goede staat blijven.

Het dak van een schuur is vaak van ander materiaal gemaakt dan het dak van woonhuizen. Zo wordt er op tuinschuren vaak leien als dakbedekking gebruikt terwijl op platte daken van schuren weer vaak gekozen wordt voor bitumen.

En voor grotere opslagschuren wordt er vaak uitgeweken naar een goedkopere oplossing in de vorm van golfplaten.

Het maakt niet uit welke soort dakbedekking er op uw schuur ligt, de Dakdekker-Gigant kan altijd een nieuw dak op uw schuur maken als dit nodig is.

Dakbedekking overkapping

Vergunning plaatsen nieuw dak?

Een vergunning voor het aanbrengen van een compleet nieuw dak is alleen nodig als er sprake is van de volgende werkzaamheden en veranderingen: er een uitbreiding van het dak is in de breedte, hoogte of dikte plaats vindt of de draagconstructie wordt aangepast.

Het isoleren van uw dak kan ook vallen onder het begrip uitbreiding. Informeert u daarom vroegtijdig bij de gemeente om de juiste vergunning op tijd aan te kunnen vragen als dit nodig is.

Wij kunnen geen uitspraak doen over de doorlooptijd voor het verstrekken van vergunningen. Dit is per gemeente verschillend, wij hebben met de meeste gemeenten in Nederland wel ervaring en kunnen u eventueel adviseren in dit proces.

Als u op een paar weken rekent voor het aanvragen en goedkeuring van uw vergunningsaanvraag dan is dit doorgaans een realistische veronderstelling.

Subsidie aanvragen

Gemeentes verstrekken subsidies voor verschillende zaken. U kunt hierbij denken aan subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen op uw dak.

Of voor schilder/restauratiewerk door een professioneel schildersbedrijf als er sprake is van monumentaal pand. Sommige gemeente verstrekken zelf subsidie voor de aanleg van een groendak.

Het milieu en het straatbeeld wordt er namelijk beter van. Informeer ook hier naar, wie weet komt u in aanmerking voor subsidie. Besparen op uw stook kosten met subsidie van uw gemeente?

Een meer dan verstandige investering want hierdoor zorgt u voor waardevermeerdering van uw huis.

Als u een nieuw dak boven u hoofd wilt omdat het oude dak niet meer voldoet aan de eisen is het altijd verstandig bij de gemeente in uw woonomgeving te vragen of er subsidie wordt verstrekt voor een het vervangen van uw oude dak.

Mocht dit zo zijn dan scheelt het u enorm op het kosten plaatje en kunt u uw geld lekker in uw zak houden.

Nieuw dak aanschaffen met de buren

Afhankelijk van uw woonsituatie kunnen wij ons voorstellen dat de huizen van uw buren in dezelfde periode gebouwd zijn. In principe betekent het dat zij wellicht ook aan dak vervanging of dak reparatie toe zijn.

Als er door ons meerdere daken onder handen mogen worden genomen dan kunt u en uw buren geld besparen op de kosten van de dakwerkzaamheden.

Op deze manier wordt een nieuw dak voor u en uw buren een stuk aantrekkelijker en betaalbaarder. De kosten zijn lager dan dat u alleen voor een nieuw dak gaat.

Ons materiaal kan namelijk blijven staan en uiteraard scheelt het ook iedere keer de voorrijkosten. Dit voordeel berekenen wij uiteraard door.

Bij aangrenzende huizen is het voordeel ook nog eens dat er geen zwakke plekken komen tussen het oude en nieuwe gedeelte van het dak. En dat is nog eens een mooi bijkomend voordeel.

Welke soort dakbedekking op uw nieuwe dak?

Misschien heeft u het allemaal in uw hoofd en ziet u uw nieuwe dak al voor u. Of u heeft iets gezien waarvan u vindt dat het past bij de stijl van het huis.

Alleen weet u niet zeker of dit ook op uw dak geplaatst kan worden. Daarom hebben wij onderstaand een overzicht gemaakt van verschillende soorten dakbedekking.

Er is een onderscheid gemaakt voor dakbedekking voor een plat dak en een hellend dak.

Wilt u meer informatie over een bepaalde soort dakbedekking dan hoeft u alleen maar te klikken op uw keuze.

Op de betreffende pagina treft u onder andere informatie aan over de levensduur, eigenschappen, kosten en onderhoud. Op deze wijze heeft u vooraf informatie, op basis waarvan wij hopen dat u een keuze voor dakbedekking kunt maken. Uiteraard kunt u ook ons nieuw dakbeschot laten plaatsen.

Dakbedekking geschikt voor een plat dak

 • Dakleer mogelijk om nieuw dakleer over oud dakleer te leggen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Dakbedekking geschikt voor een hellend dak

dakshigles aanbrengen

Dakkapel plaatsen op uw nieuwe dak

Misschien overweegt u al jaren om uw slaapkamer op zolder te vergroten door een dakkapel te laten plaatsen maar is dat er nog nooit van gekomen. Nu dat u overweegt uw dak te laten vervangen of te laten renoveren is dit het moment dit mee te nemen in dak werkzaamheden.

In ieder geval kunt u in onze offerte aangeven dat uw gedachten uitgaan naar het laten plaatsen van een dakkapel op uw dak. Ons bereiken ook veel vragen over het isoleren van een bestaand dak of het vernieuwen van een pannendak.

Ook als u geen compleet nieuw dak nodig heeft kunt u uiteraard gebruik maken van ons offerteformulier. Ook daar is een dakdekkersofferte aanvraag voor geschikt.

Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij u op een objectieve wijze, u van advies dienen.

Na jarenlange ervaring hebben wij op diverse soorten daken gewerkt, of het nu ging om het bouwen van een nieuw dak of een dak reparatie uit te voeren.

Ons bedrijf is aangesloten bij de branche organisatie en alle dakdekkers zijn in het bezit van hun vakdiploma. Het is voor u een kleine moeite achter de kosten te komen voor uw nieuwe dak of dakbedekking.

Dak vernieuwen altijd de scherpste prijs

Kwaliteit een redelijke prijs en garantie over de uitgevoerde dak werkzaamheden zijn voor u belangrijk. En uiteraard ook de levensduur van uw keuze dakbedekking.

Bij ons is het vernieuwen en vervangen van uw oude dak in goede handen. Het kost u helemaal niets om bij ons achter de kosten te komen voor het vernieuwen van uw nieuwe dak en het is ook nog eens vrijblijvend.

Een nieuw dak laten aanbrengen door de Dakdek-Gigant garandeert u van kwaliteit en zeer aantrekkelijke prijs. Vul uw gegevens in en beantwoord de vragen. Op deze manier stelt u ons in de gelegenheid een behoorlijk specifiek prijsoverzicht te maken. Onze dakdekker offerte voor een nieuw dak bereikt u binnen maximaal 48 uur.

Het korte antwoord hierop is ja. Leest u hier welke voordelen het oplevert als u samen met uw buren het dak laat vernieuwen. Door middel van een collectieve opmaak is dat mogelijk.

Een nieuw dak brengt verschillende kosten met zich mee. Afhankelijk van de afmeting, staat dakconstructie en soort dakbedekkingsmateriaal ontstaat er een totaalprijs. Leest u hier alvast waar u rekening mee dient te houden.

Uw dak beschermt uw bezittingen tegen de verschillende weersinvloeden. Als de dakconstructie en het dakbedekkingsmateriaal hun beste tijd hebben gehad wordt uw huis niet meer beschermd en lopen stookkosten op. Leest u hier wat te doen als u denkt dat u een nieuw dak nodig heeft.

De kosten voor een nieuw dak zijn en blijven een behoorlijk investering. Maar na plaatsing scheelt dit ook aanzienlijk in uw stookkosten. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan voor een nieuw dak.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring