Bitumen dakbedekking vervangen

Bitumen dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Vooral bij platte daken is dit type dakbekleding een veel gekozen optie. Bij Dakdek-Gigant zijn we gespecialiseerd in bitumen dakbedekking vervangen en onderhouden ervan. Op deze informatiepagina vindt u informatie over de voordelen van bitumen. U kunt ook lezen waarom het vervangen van uw oude dakbedekking een slimme keuze is.

Bitumen dakbedekking vervangen
Bitumen dakbedekking vervangen

Voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen staat bekend om zijn sterke materiaal en goede hechting, wat het een ideale dakbedekking maakt voor platte daken. Dakdekkers vinden het vaak fijn als ze bitumen dakbedekking vervangen. Het biedt namelijk een waterdichte afdichting die essentieel is om lekkages te voorkomen. Enkele andere voordelen zijn:

 • Lange levensduur: Met regelmatig onderhoud kan bitumen dakbedekking vele jaren meegaan. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 20 en 30 jaar.
 • Duurzaamheid: Het is een sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Daarom is de duurzaamheidsscore hoog.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Een ander groot voordeel is het gemakkelijke onderhoud. Met regelmatig onderhoud zorgt u ervoor dat uw dak in topconditie blijft, waardoor de kans op lekkages en andere problemen vermindert.

Wanneer is vervanging nodig?

Na verloop van tijd kan uw oude dakbedekking poreus worden, wat de kans op lekkages vergroot. Daarom is belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Door uw oude bitumen dakbedekking op de juiste manier te vervangen zorgt u ervoor dat er geen ernstige schade ontstaat. Hier zijn enkele tekenen dat uw dak aan vervanging toe is:

 • Veroudering: Naarmate bitumen dakbedekking ouder wordt, verliest het zijn flexibiliteit en kan het gaan scheuren.
 • Lekkages: Water dat door scheuren en zwakke plekken sijpelt, is een duidelijk teken dat vervanging noodzakelijk is.
 • Blazen en bobbels: Dit zijn tekenen dat er lucht of water onder de dakbedekking zit, wat kan leiden tot verdere schade.

Bij de dakdekgigant vervangen we veel bitumen daken. Dat doen we veelal omdat we lekkage door ouderdom voor willen zijn. Wij adviseren altijd om minimaal een keer in de 10 jaar een bitumen dak te controleren. Een inspectie kunnen wij snel en adequaat doen. U kunt hiermee veel kosten van daklekkage besparen.

Bitumen dakbedekking vervangen stappenplan

Het vervangen van bitumen dakbedekking is een taak die het beste kan worden overgelaten aan een professionele dakdekker. Bij Dakdek-Gigant hebben we de kennis en ervaring in huis om het vervangingsproces efficiënt en vakkundig uit te voeren. Het proces omvat:

 1. Verwijderen van de oude dakbedekking: De oude lagen worden zorgvuldig verwijderd om een schoon en vlak oppervlak te creëren voor de nieuwe laag.
 2. Voorbereiden van het dakoppervlak: Het oppervlak wordt voorbereid om een goede hechting te verzekeren voor de nieuwe bitumen dakbedekking laag.
 3. Aanbrengen van de nieuwe dakbedekking: Een nieuwe laag wordt aangebracht, wat zorgt voor een waterdichte afdichting en bescherming tegen de elementen.
 4. Afwerking en inspectie: Na het aanbrengen wordt het dak geïnspecteerd om te verzekeren dat het correct is geïnstalleerd en dat er geen gebreken zijn.

Wat zijn de kosten van bitumen dakbedekking vervangen?

De exacte kosten voor het vervangen kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van uw dak en de complexiteit van het werk. Bitumen dakleer met grind is een zeer kosteneffectieve en duurzame optie. De prijzen voor het aanleggen beginnen al vanaf €35,- per vierkante meter. Als u overweegt om een compleet plat dak te laten
vervangen met bitumen, kunnen de totale kosten variëren tussen de €1200,- tot €5000,-.

Echter, investeren in nieuwe bitumen dakbekleding is een verstandige keuze op de lange termijn. Het verhoogt niet alleen de waarde van uw woning, maar bespaart u ook op toekomstige reparatiekosten. Voor een nauwkeurige schatting van de kosten, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze professionele dakdekkers voorzien u graag van een offerte op maat, zodat u een goed beeld heeft van de uiteindelijke kosten.

Bitumen dakbedekking vervangen brander
Bitumen dakbedekking vervangen brander

Alternatieven soorten dakbedekking

Hoewel bitumen een populair en betrouwbaar materiaal is, zijn er ook alternatieven die overwogen kunnen worden. Hier zijn enkele andere soorten die u zou kunnen overwegen voor het bedekken van uw dak:

 • EPDM: EPDM is een soort dakbedekking van synthetisch rubber materiaal. Het staat bekend om zijn duurzaamheid en elasticiteit. Het is ook waterdicht en kan een langere levensduur hebben dan bitumen.
 • PVC: PVC dakbedekking is een ander sterk en duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is ook bestand tegen chemische en thermische belasting.
 • Groendaken: Voor de milieubewuste huiseigenaar zijn groendaken een aantrekkelijke optie. Dit type dakbekleding biedt natuurlijke isolatie en helpt bij het beheer van regenwater.

Bitumen dakbedekking repareren

Het repareren van bitumen is een belangrijke stap in het onderhouden van de integriteit van uw dak. Net als de meeste bedekking, heeft bitumen regelmatig onderhoud nodig om zijn duurzaamheid en functionaliteit te behouden. Het tijdig aanpakken van problemen zoals stilstaand water en scheuren kan verdere schade en uiteindelijk hogere reparatiekosten voorkomen. Een vroegtijdige vervanging kan op de lange termijn ook kosteneffectief zijn als er aanzienlijke schade is.

Bij het repareren kan het nodig zijn om extra materiaal aan te brengen om ervoor te zorgen dat de reparatie goed uitgevoerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe laag bitumen zijn of ander materiaal om de daken waterdicht te maken. Het repareren van uw bitumen dakbekleding is geen overbodige luxe, maar een noodzakelijke maatregel om de levensduur van uw dak te verlengen.

Milieu-impact van bitumineuze dakbedekking

Bitumen is een fossiel materiaal, en de productie ervan kan bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen. Echter, de lange levensduur van kan de milieu-impact over de tijd verminderen. Het is ook mogelijk om bitumen dakbedekking te recyclen, wat helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terecht komt.

Vergunningen en regelgeving rondom bitumen dakbedekking vervangen

Voordat u begint met het vervangen van uw gehele dakbedekking, is het belangrijk om te checken welke vergunningen nodig zijn volgens de lokale regelgeving. In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn, vooral als het gaat om historische gebouwen of bepaalde woonwijken. Ons team bij Dakdek-Gigant kan u helpen bij het navigeren door het vergunningsproces om ervoor te zorgen dat uw project voldoet aan alle lokale bouwvoorschriften.

Kan ik zelf mijn bitumen dakbedekking vervangen, of heb ik een professional nodig?

Bitumen dakbedekking vervangen is een complexe taak die specifieke vaardigheden en ervaring vereist. Hoewel sommige handige doe-het-zelvers kleine reparaties kunnen uitvoeren, wordt professionele hulp sterk aanbevolen voor een volledige vervanging. Dakdekkers beschikken over de juiste kennis en gereedschappen. Welke factoren beïnvloeden de kosten van dakbedekking vervangen De kosten van bitumen dakbedekking vervangen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omvang van je dak, de complexiteit van de installatie, de keuze van materialen, arbeidskosten en zelfs de locatie van je woning. Een gedetailleerde offerte van een professionele dakdekker kan je helpen de kosten nauwkeurig te beoordelen.

DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

In 1986 zette Jouke de Dakdek-Gigant b.v op. Het familiebedrijf groeide uit naar een professioneel dakdekkersbedrijf.
DAKDEK GIGANT
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door NDA
 • Bijna 38 jaar ervaring