Dakshingles

Dakshingles laten plaatsen doen de meeste mensen op hun tuinhuisje, veranda, blokhut of prieel. Hoewel vroeger de dakshingles van asbest werden gemaakt zijn deze tegenwoordig van bitumen of van kunststof.

We zullen u op deze pagina alles vertellen over het leggen en monteren van deze dak afwerking en de bijhorende kosten per m2.

dakshigles aanbrengen

 

Snel een prijsindicatie?

Het aanbrengen van dakshingels

Als de dakshingles worden aangebracht begint men aan de onderzijde van het dak. De eerste singel moet zo een 2 tot 3 cm oversteken van de dakrand. Ook zal er aan de voor en achterzijde rekening gehouden worden met de dakrand. het is namelijk belangrijk dat de daksingels over de boeidelen steken.

De tweede laag wordt bovenop de eerste laag shingles gelegd. Zo zijn ze dubbel gedekt en hoeft u niet veel af te snijden. De 3 de laag word met de onderkant van de flappen gelijk aan de bovenkant van de inkepingen gelegd van de vorige laag die is aangebracht.

U kunt op deze manier de singleplaten zowel aan de bovenzijde ( zoals de nok ) als de voorzijde van bijvoorbeeld het piramidedak laten aanleggen. Het vast monteren van de singels kan of de volgende manieren:

  • Met kit.
  • Nieten.
  • Spijkeren ( asfaltnagels ).

Bedenk van te voren of u het dak wilt isoleren en de dakshingles over de dakisolatie heen wilt leggen. Op deze manier kunt u het dak beter op afschot laten lopen om het regenwater sneller af te laten voeren.

Kleuren

Omdat er tegenwoordig geen asbest meer verwerkt is in daksingels zijn er meerdere kleuren te verkrijgen. We zullen de meest voorkomende kleuren voor u op een rijtje zetten:

  • Rood.
  • Zwart.
  • Blauw.
  • Groen.

Als u zelf uw dak wilt verrijken met deze daksingels kunt u ervoor kiezen om de easy zelfklevende daksingel te gebruiken. Bij deze singels zit een plakrand zodat u zonder spijkeren of nieten deze vast op uw dak van uw tuinhuis of muur kunt bevestigen.

Dakshingles tegen de muur

Omdat een gevel vaak van een boven aanbouw op een dak veel vocht opneemt kan er gekozen worden voor het aanbrengen van dakshingles. De singles zullen de muur isoleren en veel beter beschermen tegen regenbuien.

Als de buitenmuur van steen is dan kunt u de singels het besten vastkitten. Bij een houten muur kunnen deze gewoon weer geniet worden of worden gespijkerd zolang u de singels maar blijft overlappen kan er geen water tussen het materiaal en de gevelmuur komen. Belangrijk is dat de bovenste rij van de singels onder het boeideel of de dak trim worden bevestigd.

dakshingels-leggen

Wat kost daksingels laten leggen per m2?

Als u zelf niet in staat bent of niet handig genoeg om de daksingels te bevestigen dan kunt u hiervoor een dakdekker inhuren die de klus voor u uit handen neemt.

Een dakdekker kan de gehele klus aannemen voor een vast bedrag maar kan ook een m2 prijs berekenen.

In sommige gevallen als het een bewerkelijke klus is zoals meerdere hellingshoeken op uw dak of de oude dakshingles moeten vervangen worden voor nieuwe dan kan de dakdekker een uurtarief in rekening brengen. We zullen voor u de kosten van een gemiddeld dak van 10 m2 laten bedekken met daksingels even op een rijtje zetten:

  • Dakshingles bevestigen met isolatie per m2 vanaf 18,- euro
  • Zonder dakisolatie per m2 vanaf 12,- euro
  • Met folie ( dampscherm ) per m2 vanaf 16,- euro

Zo zijn de prijzen ook grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de singels.

De dakshingles van de praxis kunt u niet vergelijken met de dakshingles die uit een vakbekwaam groothandel komen. Deze zijn namelijk veel kleur vaster en hebben een veel langere levensduur.

bedenkt u goed van te voren waar u uw nieuwe dakshingles wilt gaan kopen. Goedkoop is natuurlijk niet altijd de beste optie!!!

Snel een prijsindicatie?

Bespaar op uw nieuwe dak met dakshingles!

Voor meer informatie over een dakrenovatie of een vrijblijvend advies over het laten leggen en aanbrengen van dakshingles op het dak van uw tuinhuisje, veranda of blokhut kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wij zorgen ervoor dat u snel de kosten ontvangt voor uw nieuwe dak die met dakshingles wordt bedekt. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons en dan zal u versteld staan van onze laagste prijzen die wij u bieden.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!