Dakrenovatie

Mocht uw platte dak of pannendak van uw oude huis, schuur, of tuinhuis na jaren lang aan vervanging of verbetering toe zijn, dan spreken wij over een complete dakrenovatie. Soms is het ook echt nodig dat u uw dak na een bepaalde tijd renoveert.

Dit kan verschillende redenen hebben, bij sommige daken kan de dak isolatie gewoon een stuk beter aangelegd worden, en sommige daken zoals een pannendak of platte daken moeten weer geheel waterdicht gemaakt worden.

De werkzaamheden van een totale dakrenovatie zijn dus erg uiteenlopend. Leest u hier alle prijsinformatie op deze pagina over een dakrenovatie en de kostprijs per vierkante meter ( m2 ) zodat u zich van te voren goed op de totaal renovatie kunt voorbereiden.

Omdat wij een vrij bekend dakdekkersbedrijf Amsterdam zijn en al veel daken gerenoveerd hebben krijgen wij veel vragen over de prijzen van dakrenovaties. Denkt u hierbij aan prijsvragen zoals:

  • Wat kost een dakrenovatie?
  • Hoe duur is het laten renoveren van mijn dak?
  • Wat zijn normale m2 prijzen om een dak te laten renoveren?
  • Kost een dak laten renoveren duur?

Natuurlijk is een complete dak renovatie laten uitvoeren met wat klein onderhoud door een dakdekker niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een complete renovatie aan je platte of schuine dak ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van een dakrenovatie variëren dan ook enorm per dakdekkersbedrijf. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit- verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw dak laat opknappen door een dakdekker.

dakrenovatie-laten-uitvoeren-Amsterdam

Dakrenovatie kosten

Als uw bitumen dakbedekking zijn beste tijd heeft gehad dan is het de hoogste tijd uw dakbedekking te vervangen. Het uitstellen van een dakrenovatie van uw dak of dakkapel is niet verstandig, vergeet u niet dat het dak het belangrijkste onderdeel is van uw huis.

Als door ouderdom van de bestaande dakbedekking de onderliggende dakconstructie is of wordt aangetast zullen de kosten alleen maar hoger oplopen.

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen houd dan rekening met de gemiddelde prijzen per m2 die onder in de tabel staan.

Wilt u niet uw complete dakbedekking laten vervangen maar een klein stukje, vergeet dan niet dat de prijs per m2 hoger zal wezen dan wanneer u de complete dakbedekking wilt laten vervangen. Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking op een:

Gemiddelde totaalprijs per m2, incl. btw en de gemiddelde totaalprijs voor een dak van 50 m2 ( vierkante meter )

Verwijderen en vernieuwenGem m2 prijsTotaalprijs 50 m2
Plat dak€ 70 – € 90€ 3500,- tot €3700,-
Hellend dak€ 70 – € 110€ 2000,- tot €6000,-

Ieder klein of groot dak met of zonder dakisolatie is uiteraard weer anders waardoor de kosten voor een dakrenovatie flink kunnen verschillen.

Wilt exact de prijzen weten voor het vervangen van uw dakbedekking? Vraag dan eens geheel vrijblijvend offertes bij ons aan en vergelijk onze tarieven met die van onze concurrenten en bespaar flink op het laten vernieuwen van uw dak!

dakrenovatie-kosten
Snel een prijsindicatie?

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Door op tijd kleine gebreken aan uw oude dak van uw woning te ontdekken zoals verschoven dakpannen op een hellend dak of kleine scheurtjes in uw dakbedekking op uw platte dak kunt u er van uit gaan dat deze onder een dakreparatie zullen vallen. Maar in veel gevallen volstaat het ook om een goede dankreiniging uit te laten voeren door ons. Wij kunnen dit vooraf perfect voor u bepalen.

Als de dakbedekking echt slecht is en het grootste oppervlakte van uw dak heeft hier last van dan kan de dakdekker met u in overleg gaan voor een eventuele dakrenovatie uit te voeren. Uw dakbedekking zal gedeeltelijk of volledig vervangen gaan worden zodat u weer jaren lang plezier heeft van uw dak.

Als wij u een tip mogen geven dan vertellen wij u dat u zeker niet te lang moet wachten met een dakrenovatie om verdere schade te voorkomen en u straks geen compleet nieuw dak hoeft aan te schaffen.

Laten wij nu eens het bedrijf zijn dat uw dak tot in de puntjes kan renoveren zodat u weer jaren gerust onder uw eigen dak kunt wonen zonder enige zorg.

Wat is er zo belangrijk aan uw dak? Een dak speelt de grootste rol van uw wooncomfort.

Als een dak niet goed is gerenoveerd dan kan het zijn dat er zich lekken gaan voordoen, of dat er tocht naar binnen waait via het dak en dat uw huis in een fractie van een seconde kouder gaat worden zodat u meer energie gaat gebruiken.

Dan schiet uw energierekening de lucht in, nee, dat willen wij van de Dakdek-Gigant voorkomen en meteen de beste dakrenovatie uitvoeren.

Dakrenovatie schuin dak

Als we een schuin dak gaan renoveren in plaats van een plat dak dan wordt er met de dakrenovatie bedoelt dat de dakpannen worden vervangen of worden verlegd.

Bij de totale renovatie in de meeste gevallen worden de oude pannen of dakpanplaten verwijdert en meteen afgevoerd. Ook de panlatten kunnen meteen worden vernieuwt zodat de nieuwe dakpannen weer goed op orden kunnen worden geplaatst.

Dakpanplaten die op het dak bevestigd zijn hebben een veel langere levensduur dan een traditioneel pannendak. Deze hoeven niet snel vernieuwd te worden en de kans op een daklekkage is veel kleiner.

plat-dak-renoveren-Amsterdam

Dakrenovatie van een plat dak

Bij het renoveren van een plat dak kan er worden gekozen worden voor een nieuwe laag bitumen dakbedekking die over de oude laag heen wordt gelegd of er kan worden gekozen om het dak opnieuw te laten isoleren zodat u bespaart op de stookkosten.

Bij het dak laten isoleren zal wel de oude dakbedekking verwijdert moeten worden zodat de isolatieplaten aan de buitenzijde van het dak gemonteerd kunnen worden aan het houten dakbeschot.

Wilt u uw dak isoleren zonder dat uw oude dakbedekking of pannendak verwijdert hoeft te worden dan kunt u ook isoleren vanaf de binnenzijde van het huis.

Extra optie’s voor een dakrenovatie

Er zijn natuurlijk altijd extra mogelijkheden als u van plan bent te kiezen voor een complete en totale dakrenovatie. Zo zijn er keuzes zoals extra isolatie aan laten brengen, een dakkapel laten plaatsen of u kunt er meteen voor kiezen om zonnepanelen te laten aanbrengen op uw dak.

Zonnepanelen worden vaak op het dak geplaatst om zo energie terug te winnen om zo uw maandelijkse stook kosten naar beneden te halen.

Vraag alle informatie aan bij uw bekende dak specialist en ook u zult merken dat uw stookkosten naar beneden zullen gaan.

Snel een prijsindicatie?

Prijs voordeelbij dakrenovatie

Als u een flink voordeel wilt op de prijs van een dakrenovatie dan geven wij u de volgende tips;

  • Met de buren samen de renovatie laten uitvoeren geeft de dakdekker een groter oppervlakte. Hoe meer m2 de dakdekker kan renoveren hoe goedkoper het voor u gaat worden. Ook zal u de voorrijkosten maar eenmalig hoeven te betalen.
  • Meerdere offertes aanvragen geeft u de kans de kosten te vergelijken. Kies niet altijd de voordeligste prijs maar kijk ook even naar de referenties van het dakdekkersbedrijf.

Als de buren niet samen met u een dakrenovatie willen uitvoeren is het wel verstandig ze goed in te lichten over de aankomende werkzaamheden. Vraag aan de buren wat ze allemaal willen weten over de dakrenovatie zodat er achteraf geen onduidelijkheden zijn.

Vergunning voor een dakrenovatie

Mocht u alleen uw dakbedekking laten vervangen dan heeft u geen vergunning nodig. Als u kiest voor een complete wijziging van uw dak zoals isolatie laten aanbrengen of een complete dakrenovatie  dan is het verstandig bij u gemeente te gaan informeren of u een vergunning nodig heeft of niet.

Een basis regel voor een eventuele vergunning aanvraag is:

  • Wordt de draagconstructie aangepast van het dak?
  • Wordt het dak uitgebreid hoger of breder?

Als u in het bezit bent van een monumentaal pand dan zal er zeker een vergunning aangevraagd moeten worden. U kunt niet zomaar een dakrenovatie beginnen dit moet overlegd worden met de gemeente.

Mocht u twijfelen of u daadwerkelijk een vergunning nodig heeft voor de dakwerkzaamheden dan kunt u bij uw dakdekker navraag doen.

Tip: Een vergunning aanvragen kan enkele weken tot aan enkele maanden duren. Begin hier dus op tijd mee.

daken-renoveren-dakdek-gigant

Dak behoud is een dakrenovatie must

Wat wij in feite doen tijdens een dakrenovatie is allereerst uw dak inspecteren, gebreken vaststellen en herstelwerkzaamheden uitvoeren zoals dakpannen vervangen of het dakleer vernieuwen. Uiteraard kunt u van ons verwachten dat uw oude dak, na de uitgevoerde renovatiewerkzaamheden, weer als nieuw is. U krijgt uiteraard garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wilt u een vrijblijvende kosten indicatie ontvangen? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en ontvang de prijs per m2 voor het vernieuwen van het dak.

Dakrenovatie garantie

Nu bestaat de mogelijkheid dat u op zoek bent naar een betrouwbaar team voor een goede dakrenovatie dat u voor 100% kunt vertrouwen. Mocht u inderdaad op zoek zijn naar een team van bekwame vakmensen voor uw renovatie dan heeft u bij deze ons gevonden.

Offerte aanvragen voor de renovatie

Vraagt u vrijblijvend een offerte aan en overtuig uzelf van onze gunstige tarieven bijvoorbeeld voor een dakrenovatie maar ook voor het laten vervangen van u dakbedekking. Het kan zijn dat u al exact weet wat de problemen zijn op uw dak en dat u dat vermeldt in uw offerte aanvraag.

Als dit niet het geval is zullen wij uiteraard eerst zelf moeten ondervinden, middels een dakinspectie, waar de problemen exact vandaan komen,

U hoeft zich in iedere geval geen zorgen te maken als u ons uw opdracht gunt.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een dakrenovatie per m2?

De gemiddelde prijzen van dakrenovatie’s lopen erg uiteen. U kunt op deze pagina geheel vrijblijvend een prijs aanvragen zodat u weet of de renovatie van uw dak binnen uw budget past.

Wat is een dakrenovatie?

Een dakrenovatie betekend dat uw gehele oude dak verwijdert wordt tot aan de dakconstructie, En een compleet nieuw dak wordt aangebracht door een dakdekkersbedrijf. Leest u hier wat een dakrenovatie kost.

Dakrenovatie wanneer?

Wanneer is het nodig om een dakrenovatie uit te laten voeren? Als uw oude dak in een zeer slechte staat is en al meerdere keren is gerepareerd dan is het vaak tijd om over te gaan naar een complete dak renovatie. Leest u hier wat een dakrenovatie kost.

Dakrenovatie met isolatie?

Je kan je dak laten renoveren en meteen een goede dakisolatie laten aanbrengen. Door een goede isolatie bespaart u flink op uw jaarlijkse stookkosten. Leest u hier alles over de kostprijs van een dak laten renoveren met isolatie.

Hoe plat dak renoveren?

Platte daken renoveren zijn in het algemeen goedkoper dan het renoveren van een pannendak. Wilt u weten wat de kosten zijn van het laten renoveren van je platte dak? Leest u hier dan een prijzenoverzicht op deze pagina!

Hoe een dak renoveren?

Een dak renoveren kan op meerdere manieren. Zo gebruikt men vaak een overzet dak om waterschade te voorkomen. Leest u hier alles wat u moet weten over dakrenovatie’s en de gemiddelde kostprijs.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!