PVC dakbedekking

PVC dakbedekking wordt steeds populairder en heeft veel voordelen.

Is uw dak toe aan een nieuwe dakbedekking? PVC dakbedekking is een duurzame keuze, PVC is namelijk recyclebaar, milieuvriendelijk.

Wilt u een kunststof dakbedekking laten aanbrengen op uw platte dak? Dan is pvc dakbedekking een verstandige keus.

Over het algemeen wordt PVC gebruikt op platte daken maar het is ook mogelijk om het te gebruiken op daken met een lichte helling.

De belangrijkste eigenschappen van PVC dakbedekking zijn:

 • Waterdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Recyclebaar

Met een PVC dakbedekking heeft u een perfecte basis gelegd voor(Bijvoorbeeld) een groendak.

Op deze pagina treft u alles informatie aan over:

 • Besparen op plaatsing van kunststof dakbedekking.
 • Belangrijke eigenschappen.
 • Voor en nadelen van PVC dakbedekking.
 • Prijzen van PVC dakbedekking laten aanleggen.

PVC dakbedekking kosten

De grootste kosten bestaan dus uit de arbeid die nodig is om de dakbedekking aan te laten leggen op uw dak.

PVC dakbedekking wordt aangebracht door gebruik te maken van lijm die door een mechanische föhn wordt verhit. Doordat de lijm warm wordt kan het zich hechten aan de PVC dakbedekking.

Het vastmaken van de pvc gebeurd dus met lijmen.

De prijzen per m2 van een PVC dak liggen qua materiaalkosten laag alleen het aanbrengen is een behoorlijke arbeidsintensieve klus.

U moet denken aan een prijs tussen de €80,- tot ongeveer €90,- euro per m2 ( dit is inclusief het verwijderen van de oude dakbedekking en de btw).

De meeste kosten bestaan dus uit de arbeid die nodig is om de dakbedekking aan te laten leggen op uw dak. De prijzen per vierkante meter die wij berekenen zijn inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en de btw.

Door bij ons een dakdekker offerte aan te vragen bent u binnen maximaal 2 werkdagen op de hoogte van onze concurrerende prijzen voor PVC dakbedekking voor op uw platte dak.

We raden u aan om ook bij een ander bedrijf een offerte aan te vragen zodat u kunt zin dan onze prijs zeer laag is.

Is uw dakbedekking niet alleen toe aan vernieuwing maar ook uw dakconstructie? Leest u dan meer over een plat dak vervangen. Het voordeel van PVC dakbedekking is dat het in vele kleuren verkrijgbaar is, het is duurzaam en heeft een levensduur van circa 25 jaar.

Laat uw PVC dak door een professioneel dakdekkersbedrijf, zoals het onze, plaatsen en geniet jaren zonder zorgen van uw prachtige nieuwe PVC dakbedekking.

Snel een prijsindicatie?

Besparen op PVC dakbedekking

U kunt ook heel veel zelf doen om te besparen op de prijzen van PVC dakbedekking. Wij motiveren altijd om meerdere vrijblijvende dakbedekking offertes aan te vragen.

U ontdekt dan dat bijna ieder dakdekkersbedrijf andere tarieven hanteert. Bij het maken van uw keuze, wijzen wij u er graag op dat het voor u van belang is dat het desbetreffende bedrijf de keurmerken heeft en ook aangesloten is bij de branche organisatie.

Alleen dan heeft u garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Of het nu om een dak vervangen gaat, een nieuw dak laten maken, op een simpele dakreparatie.

Bij ons dakdekkersbedrijf hoeft u zich totaal geen zorgen te maken. Wij zien uw offerte aanvraag dan ook graag tegenmoet.

Kunststof dakbedekking

De afkorting PVC staat voor Polly Vinly Chloride.

Wij merken dat de vraag naar PVC dakbedekking stijgende is.

De meeste daken in Nederland zijn nog steeds gedekt met dakpannen, en voor platte daken is dat in de meeste gevallen bitumen dakbedekking.

Er worden namelijk steeds meer eisen gesteld aan het uiterlijk van het dak en omdat PVC dakbedekking in vele kleuren verkrijgbaar is, stijgt de vraag naar deze soort dakbedekking.

Daarnaast is het feit dat het duurzaam en betaalbaar is ook aantrekkelijk voor erg veel mensen.

Aanbrengen van PVC dakbedekking

De verwerking van PVC is hetzelfde als bij bitumen dakbedekking. Het PVC wordt op het dak in rollen uitgerold en op maat gemaakt.

Vervolgens worden de rollen met een mechanische föhn en lijm op het dak bevestigd.

Waar er met het leggen van bitumen nog brandgevaar aanwezig is, is dat bij het leggen van PVC dakbedekking in zijn geheel niet aan de orde.

Eigenschappen van PVC

Omdat u een keuze maakt voor een kunststof dak kiest u ook voor de hiermee samenhangende voordelen.

Een dakbedekking van PVC is niet alleen waterdicht en Uv bestendig maar heeft ook nog andere eigenschappen waardoor u jarenlang plezier heeft van uw keuze.

PVC is namelijk:

 • Milieuvriendelijk.
 • Recyclebaar.
 • Wortelbestendig.
 • Onderhoudsvrij.
 • Waterdicht en UV bestendig.
 • Te leveren in verschillende kleuren.
 • Licht van gewicht.

Al deze positieve eigenschappen zijn een goede reden om dakbedekking van pvc te kopen!

Nadelen zijn:

 • Niet op schuin dak mogelijk.
 • Het is arbeidsintensief om te plaatsen.
 • Minder lange levensduur dan EPDM.
 • Wordt met de tijd minder flexibel.
Snel een prijsindicatie?

Alternatieven

U bent op zoek gegaan naar PVC dakbedekking en vraagt zich waarschijnlijk af of er ook alternatieven zijn.

PVC dakbedekking is geschikt voor platte en licht hellende daken. Wellicht kunt u ook meer lezen over EPDM dakbedekking, ook prima geschikt voor platte daken.

Het heeft ook ongeveer dezelfde voordelen als pvc dakbedekking.

Dit is gemaakt van een soort synthetisch rubber. De elasticiteit van dit materiaal is een groot voordeel te noemen.

Als er bijvoorbeeld een dakkapel op uw dak geplaatst is, is het voor een professionele dakdekker, makkelijk om de dakkapel op te nemen in de totale dakbedekking.

Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Na jaren van ervaring weten wij alles over het dekken van daken met alle soorten dakbedekking voor zowel platte als hellende daken.

PVC dakbedekking in verschillende kleuren

Pvc dakbedekking is in verschillende kleuren leverbaar dit is natuurlijk harstikke leuk wanneer u uw woning echt personaliseren en wilt spelen met het uiterlijk van de woning.

Zo hebben we in het verleden al daken bekleedt met blauwe, rode, oranje en andere kleuren pvc dakbedekking.

Een veel gebruikte kleur voor PVC is wit, dit heeft te maken met de isolatie van de woning.

De ruimte onder een plat dak kan vaak erg warm worden. Een witte dakbedekking zorgt ervoor dat de hitte wordt weerkaatst en dat het dus minder warm in de woning zelf wordt.

Voordelen inhuren dakdekker

Onze ervaren dakdekkers werken allemaal al jarenlang bij ons bedrijf. Met veel kennis en ervaring weten onze professionals exact wat zij op het dak moeten doen.

Ook geven zij advies als u nog niet exact weet voor welke soort dakbedekking u een keuze moet maken.

Uiteraard beschikken wij over het juiste gereedschap om alle voorkomende dak werkzaamheden door heel Nederland uit te voeren volgens de richtlijnen van de branche organisatie.

Mocht uw dak onverhoopt lekkage vertonen nadat wij aan het werk zijn geweest, dan komen onze dakwerkers uiteraard terug om dit op te lossen.

Ook geven wij, als gerenommeerd dakdekker bedrijf Dakdek-gigant altijd garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Mocht uw dak onverhoopt lekkage vertonen nadat wij aan het werk zijn geweest dan komt onze dakdekker uiteraard terug om dit op te lossen.

Bespaar op de aanleg van PVC dakbedekking

Misschien een idee, behoudens het aanvragen van verschillende dakdekker offertes, kunt u ook informeren bij uw buren.

Waarschijnlijk zijn de huizen allemaal rond dezelfde periode gebouwd.

Hoe meer opdrachten wij uit de straat of buurt krijgen, des te beter is de onderhandelingspositie en kunt u veel prijsvoordeel behalen.

Een andere manier om te besparen op de kosten voor uw dak is het laten plegen van regelmatig onderhoud.

Zeker bij een plat dak kunt u eens in de zoveel tijd een dak inspectie uitvoeren.

Op deze manier bent u snel op de hoogte van beschadigingen en zwakke plekken en kunt u snel overgaan tot reparatie om vervolgschade te voorkomen.

PVC dakbedekking offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend bij ons een dakdekker offerte aan door gebruik te maken van het offerteformulier.

U geeft ons de bij u bekende informatie en u ontvangt van ons binnen uiterlijk 2 dagen het prijskaartje.

U zult verbaasd staan voor welke prijs wij PVC dakbedekking op uw dak kunnen leggen.

Vragen & Antwoorden PVC dakbedekking

Wat kost kunststof dakbedekking per m2?

Meestal kiezen mensen ervoor om de dakbedekking van hun woning te laten vervangen door PVC dakbedekking. De gemiddelde prijs voor dit project ligt tussen de € 4.000,- en € 4.800, inclusief btw en arbeid. Hierbij is uitgegaan van een dak met een oppervlakte van 50 m2. Dit ligt aan een aantal factoren, waaronder de afmeting van het dak. De prijzen liggen qua materiaalkosten laag het aanbrengen is arbeidsintensief. Hier leest u waar u op kunt rekenen. Wilt u exact weten wat de kosten zijn, vraag dan hier uw PVC offerte aan.

Waarom PVC dakbedekking?

website van het jaar

Een pvc dakbedekking maakt uw platte dak waterdicht, recyclebaar en is onderhoudsvriendelijk. Bovendien heeft dit type dak weinig onderhoud nodig. PVC geeft ook de mogelijkheid tot een groendak.

Wat is de levensduur van pvc dakbedekking?

PVC dakbedekking gaat gemiddeld 15 tot 40 jaar mee. Hoe dikker de folie, hoe langer het materiaal meegaat. De minimale dikte van PVC dakbedekking is 1,2 millimeter. Let op, de effectieve levensduur is sterk afhankelijk van het merk, het onderhoud en de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing. Kijk hier hoe deze levensduur zich verhoudt tot andere soorten dakbedekkingen.

Kan een PVC dak wel gerepareerd worden?

Dat is uiteraard mogelijk, het ligt wel aan de ernst van de beschadigingen. Toch zullen we alles op alles zetten om de schade te herstellen. Leest u hier wat wij doen ingeval van beschadigingen van uw kunststof dak.

Dakdek-Gigant
Dakdek-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!